icon

Kvôli poriadku sa mi rozpadá manželstvo

bjarna
12. feb 2018

Som uz zufala zo svojej domacnosti. Nech robim, co chcem, neviem tu udrzat poriadok. A to je bezng dovod mojich hadok s muzom. Kazdy den pocuvam, aky je tu bordel, ako sa mu tu zle byva, aka som na nic zena, neschopna. A ma pravdu, neporiadok tu je. Ja jednoducho nestiham. Mame dve deti - 4roky a 13 mesiacov. Starsi cez den doma nespi, mladsi vacsinou len na mne v nosici alebo ked v posteli, musim lezat s nim. Cez den varim - muz ma kazdy den teple jedlo, ale aj nad tym ohrna nosom (ono nie vzdy sa podari, ale vacsinou mne a detom chuti). Ledva kuchynu popracem ako tak, deti obriadim, uz s nimi pomaly ani vonku nechodim, som rada, ze s ninmi nakupim, a je vecer. Okolo deviatej zacinam pratat hracky, oblecenie atd. Zametam cely byt, raz dvakrat do tyzdna pozmyvam. Spat chodim okolo jedenastej, dvanastej, vstavame o siestej siedmej. Ked sa mi da, ze sa deti same zabavia, upratujem, varim, ale nestaci to. Je to take povrchne pratanie, ale hlbkovo upratat tu jednoducho neviem.
Dajte, zeny dajaje typy, ako to tu udrzat k svetu. Nebavi ma kazdu den pocuvat tue kydy od mojho muza. Ja viem, ze ma aj pravdu, aleako to zmenit??

dhlinkova
12. feb 2018

@bjarna Ahoj, je otázne, čo považuje za neporiadok on a čo Ty?
Kde je dieťa, tam je podľa mňa bežné, že sú rozhádzané hračky, nájdu sa detské šaty a pod..
Keď je manžel doma, navrhni mu, aby sa staral o deti a Ty raz týždenne spravíš veľké upratovanie. Povedz mu, že aj pre Teba má deň 24 hodín.

alex49
12. feb 2018

pán manžel, nech si užije upratovanie, varenie a nákupy s dvomi malými deťmi, potom ti môže nadávať že máte bordel. Problém nie je váš poriadok/neporiadok, problém máte vo vzťahu, chlap ti nemá čo nadávať, mal by ti pomáhať. Otázka je, čo považuješ za bordel, ja týždňový prach, omrvinky, neodložené prádlo, neupratané hračky nepovažujem za bordel, to je prevádzkový neporiadok. Nech sa pustí do práce, ked mu to to vadí.
Pozri si na nete minimalizmus, každá vec v domácnosti má mať svoje miesto, "svoj domov". Zredukuj hračky, oblečenie, prachohltače...

vanesanova
12. feb 2018

@bjarna ahoj moja nemusis mat vibec depky z toho!sme na tom uuuuuuplne stejne!a ja mam len jedno dieta 12 mes.a zacal mi cez den spavat cca tak 5 mes.dozadu a rezim mame tak isty ako ty uplne no a co ti na to poradim?musis sa trochu s tym aj zmierit ze ked su dve deti uz nebudes mat nikdy domacnost ako lusk ja som sa naucila ze cez bezny den musi byt riad umyty smeti vysipane postele poriadene a stihnem tam jednu pracku a susicku dat no a vysava robot to by som ja vazne nedala a mame psa a maly zacal lozit takze vysavat sa musi no a dlazky umyt som rada ked raz do tyzdna a prach tak raz za dva kupelky raz do tyzdna no velke upratovania co som robievala bez dietata dva krat rocne uz nerobim bola som velmi velmi hakliva na poriadok ani soska ani vazicka nemohli byt posunute takze pre mna to bolo velmi tazke ale vies ako sa hovori tam kde je neporiadok su stastne deti! 🙂 hlavu hore!mne ten moj ale aspon pomaha zehli umyje podlahy umyje kuchynu prezlece periny navari nakupi takze to tvojmu pekne vytmav!a nech ti nenadava za to nech si on skysi udrzbu domacnosti s dvomi malymi detmi navarit oprat postarat sa o seba o deti...nech si to s tebou kludne vymeni na tyzden a umre a to ja som uz aj varit uplne prestala u nas je bud donaska alebo chleba alebo musi navarit muz drzim palce! A vobec sa s tym netrap nie si jedina vazne.

vanesanova
12. feb 2018

A este som chcela ze ak velmi potrebujes tak viac poriadit daj deti do kutika manzelovi alebo babke a ty si urob den len na upratovanie alebo ked tak velmi pankovi prekaza bordel nech si uprace alebo nech ti vezme deti a ty mozes upratat 😉

yoxinka
12. feb 2018

@bjarna
Keď moj muž začal splietať niečo o prachu, ukázala som mu, kde máme handry a vedro 😂😂😂 Párkrát som ho nechala samého s deťmi a keď som prišla domov, taký výbuch u nás, že koniec. Pochopil. Moj manžel je úžasný a veeeeľmi mi pomáha s deťmi, berie mi deti, aby som si mohla zacvičiť, ísť s kamoškou von, hocičo. Svojho času mi povedal, že v pohode zaplatí pani na upratovanie. Vtedy som bola rázne proti, ale budeme sa sťahovať do domu a tam možno zmením názor, neviem. Ja som sa zmierila s tým, že pri dvoch malých deťoch je vyluxovaný byt utópia. Vždy som ich v sobotu hnala von a upratovala ako šibnutá. Teraz na to kašlem, idem von s nimi a vačšinou v pondelok vyhlásim sanitárny deň a snažím sa s malou za zadkom poupratovať tak viac. Ja som vymenila nervy kvoli bordelu za spokojné deti a muž to tiež pochopil, že robím, čo možem. Ale teším sa na to, keď nebude krásna umytá podlaha okydaná do 10 minút 😂😂😂.

vanesanova
12. feb 2018

Ten moj muz sa na tom nasom bordeli uz pekne bavi!ja mu normalne cez watsup do roboty cez den posielam fotky nasej rozdrbanej kuchyne ak nahodou varim a fotka z chodby a fotka spalne a fotka obyvacky kde sa valaju same hracky a milion veci ktore tam nepatria take nase sex fotky hahaha😅 ale radsej idem s malym von kazdy den na cerstvy vzduch aby mal ako aby som sa lopotila dve hodiny denne upratovanim aj ty sa na to vykasli

kale13
12. feb 2018

@bjarna z minimalizuj veci v byte.. pretried, vyhod zbytocnosti, aby nebol zapratany.. nezametaj, ale vysavaj aj pevnu podlahu.. je to rychlejsie, neviris tolko prachu.. a da sa aj s detmi.. nedrz vela veci na polickach a na parapetach, aby si lahsie utrela prach.. odloz polovicu detsky hraciek niekde do vreca, a po tyzdni obmienaj.. nechod do obchodu kazdy den, ale nakup si na tyzden ( alebo posli muza na velky nakup, alebo ty chod sama bez deti, kym muz strazi).. pecivo a chleba daj este cerstve zmrazit.. no a starsiemu by sa zisla asi aj skolka, predpokladam, ze ti ho nezobrali..skus zistit, ci sa neuvolnilo miesto..

santeema
12. feb 2018

@bjarna nechcem byt zla, ale manzelstvo sa ti rozpada nie kvoli poriadku, ale kvoli tomu, ze mas asi nevhodneho partnera, ktory si ta ani nahodou nevazi a nema ta rad. keby mal, tesi sa zo zdravych deti, ktore si mu porodila a s laskou ich vychovavas a staras sa o ne a o neho, tam sa vyskytne aj sem tam bordel a neporiadok, patri to k zivotu. keby mu na tebe zalezalo, vezme vysavac a handru a pomoze ti, pripadne zaplati upratovacku. prepac, nechcela som sa ta dotknut, ale partner by mal byt nasou oporou, kamaratom a laskyplnym clovekom pri nasom boku. ak nie je treba vymenit, alebo to treba nechat tak a zit si nasledok svojho rozhodnutia dalej. drzim palce🙂

bjarna
autor
12. feb 2018

Uff, no fakt vdaka za komenty. Ja si uz ozaj obcas pripadam, ze ja som tu ta vadna, co to nedava. A ked k tomu zacne starsi hysacit, do toho muz kydy, aka som neschopna... Akokolvek si to snazim nepripustat a pustat jednym uchom dnu, druhym von, dotkne sa ma to.
Chapem trochu aj jeho. Tiez to nema lahke, po nocnej sa nevyspi, ked su deti doma. Starsi mimochodom chodi do skolky, ale dost bol chory v poslednej dobe. Aj za to sme menej vonku. A tym, ze som s detmi 24/7 (babky daleko, muz ked tak sa na chvilu zabavi so starsim, mladsieho so sebou beriem aj ked sa idem osprchovat, aj tak sa mi do kupelne dobija), tak mam celkom blizko k vyhoreniu.
Bolo by super, keby sa mi podarilo odpisat na kazdy jeden koment, ale aj spat treba 🙂 kazdopadne, inspirativnych ich tu bolo vela.
Umyvacku mam, susicka by sa zisla.. Minimalizujem postupne - zatial som preriedila par polic v skrini, hracky detom nenapadne redukujem (aj ked dnes som sa uz povyhrazala starsiemu, ze polka veci pojde prec. Chuda, tak sa na mna smutne pozrel, ze "ale tu novu knizku o dinosauroch mi nevezmes, vsak?"), chcem k tomu precitat cosi viac.
A hrdosti mam dost, podla mojho muza az prilis vela. Pocujem tak dvakrat do tyzdna, ako sa " staviam na zadne, ako kobyla", staci, ze si obujem von ine topanky ako by boli podla neho vhodne. Ale teda za tych par rokov manzelstva mi sebavedomie rozhodne nestuplo, to.je dalsia vec, na ktorej chcem popracovat
.

nikolette75
12. feb 2018

@bjarna ahoj 4 rocneho nemozes dat do skolky?To by sa ti vela poriesilo.No a maleho sa pokusit naucit spat sameho ..... to bola pre mna vzdy slast ;) dala som maleho spat a na 30 min som vzdy sadla pila kavu a nerobila nic.A taktiez 4 rocneho naucit hracky upratat a hotovo.Mam 4,5 rocnu a 2,5 rocneho a obaja musia hracky vecer odlozit.Po dalsie ziadne take ze jedno rozhadzem a beriem dalsie kocky,puzzle,stavenica atd ....jedno odlozit a tak mozes dalsie.Netvrdim ze to vzdy ustrazim ale da sa to.4 rocneho uz pomaly zacat ucit ako sa ma umyvat sam.Do pyzama obliect atd....ziadne take mamka ci tatik.Ani mi nemame poriadok tip top ale ja to skor pocuvam od inych ako od muza ..... mame to rozdelene napr on vie skvele povysavat aj ked mu to trva dalej umyvacku riadu ma vyhradne na starosti on ale tak berie asi aj ohlad lebo ja pracujem aj ked z domu ....4 rocneho skus uz zapojit do lahsich cinnosti ako odkladanie jeho veci do skrine najprv ponozky a spodne pradlo nech poutiera prach 🙂 nasich vzdy motivujem chceme sa ist sankovat??? Tak sup sup poriadok vy svoje veci mamka svoje a hned im to ide

nikolette75
12. feb 2018

@nikolette75 opravujem My

santeema
12. feb 2018

@bjarna zlatko to nie je o tvojom sebavedomi, znovu nechcem byt zla, ale keby to zdrave sebavedomie mas a mas sa hlavne rada, tak toto tu nemusis riesit, lebo deti s takym chlapom nikdy nemas. ale uz sa stalo a ty musis riesit realitu a hlavne ak su tam deti, tak to nie je ziadna sranda☹...ale tuna musi chciest hlavne aj on, aby to bolo lepsie. len podla toho co pises, pochybujem , ze je v leveli vobec pochcopit - co ta zenska odo mna chce. sama toto urcite neporiesis, alebo sa preupratujes do kolapsu z unavy, len aby bol spokojny s poriadkom. a potom ti povie, aby si tu nelezala, lebo zaspinis dlazku🙂

nikolette75
12. feb 2018

@bjarna pokial nemaju teploty urcite VZDY von pred obedom sa snazte ty vypnes nadychate sa vzduchu zmenite prostredie ..... maleho do sprchy ziadne take aj ked sa dobija

ankare
12. feb 2018

Si úžasná žena, že toľko stíhaš!!! Chýba nie je v Tebe, ale v panovi narocnom. Nech Ti viac pomáha!!!

bjarna
autor
12. feb 2018

@zibi no skusim to rozpisat - chodba - mame velky botnik - na nom sa hromadia prkotinky - kluce, listy, seky, capice, cokolvek, co tam kto polozi, ked pride zvonku. Plus veci, ktore chcem dat mimo dosah deti, kedze je vysoky (napr uz par dni tam je aj kopa cdciek, co nechcem, aby mi starsi bral). Kocik na chodbe sluzi ako vesiak - bundy, svetre, atd, vacsinou muzove veci.
Kuchyna - vecne daco po zemi popadane, mladsi ma obdobie vynerania skriniek, suflikov, potom tie veci normalne neodkladam, ale pre kratkost casu len nevzhladne nahadzem spat. Minimalne raz denne. Odkedy sa mladsi krmi, podlaha je nonstop zacapkana
Aj s chladnickou a umyvackou. Riady priebezne riesim, drez dvakrat denne umyjem, ale aj tak to tam obcas vyzeta strasne.
Obyvacka - deti tam maju hracky, takze stale nieco vybrate. Donedavna sa.so starsim dalo.dohodnut, ked sa dohral s dacim, odlozil.to. ale poslednu dobu len rozhadze a koniec, upratovat nechce. Mladsi teraz tak raaad vsetko vyhadzuje odvsadial. Hracky maju svoje miesto, jedna krabica na auta, dalsia na skladacky atd, ale aj tak, ked to povyberaju, je v tom chaos.
Periem skoro kazdy den, susicku nemam. Joj a ten moj muz ma buzeruje este aj za to, ze pomaly vesiam pradlo, no na nervy.
A serie ma, ze je tuvsade plno prachu. Zametam vecer vacsinou len kuchynu a obyvacku, plus chodbu kazdy druuhy den. Spalnu nie, tam spia deti. Vysavat by tu trebalo castejsie, ale s tymi dvomi, hmmm. Aj dnes som vytiahla vysavac, a vecer som ho odlozila, jednoducho som nestihla.

alex49
12. feb 2018

marie kondo Kúzelné upratovanie. Odporúčam, naučíš sa veľa vecí, vyhodiť zbytočnosti, nájsť si systém skladovania atd. Alebo si pozri na youtube videá. Menej vecí- rýchlejšie upratanie- viac času pre deti
http://www.eriqe.sk/download/domaca skola/Kuzel...

piridoxin
12. feb 2018

@bjarna musím ťa sklamať, ale zobrala si si chrapúňa. To sa bohužiaľ prejaví, až keď prídu deti - čiže extrémne podmienky. Pri chrapúňovi sa celý život budeš cítiť ako handra. Nepomôže, nepodporí, nepoteší, nedá radosť. Vždy bude niečo "zlé"! Vysaje z teba zvyšky energie. A pozor, ono to tam nekončí. Je to muž - vzor pre vašich chlapcov. Za chvíľu tie negatívne reči budú opakovať po ňom, až vtedy budeš naozaj na dne, keď ti syn povie "to nevieš urobiť nič poriadne?" Zastav to v zárodku. Sú aj dobrí a múdri muži, čo pomôžu, rozosmejú, pochopia. Pri takom budeš mať v starobe vrásky smiechu okolo očí a veselo v duši. Máš len jeden Život, vyber si RADOSŤ. Všetko dobré a držím palce. Mne to došlo príliš neskoro. Neurob tú istú chybu 😉

tinapa
12. feb 2018

@bjarna Asi ti to už napísali aj druhé- čo tak zapriahnuť muža do upratovania?? Ak teda nechodí z práce večer o ôsmej.. A ak aj chodí, tak v sobotu?? Strč mu do rúk metlu- "keď sa ti to nepáči, že je tu bordel, nech sa páči, prilož ruku k dielu, aby tu vyzeralo k svetu..."

kale13
12. feb 2018

@bjarna na skrinky byvaju tie lepiace bezpecnostne pracky,aby nevedel otvarat, rychlo si odvykne otvarat ak ich nebude vediet otvorit isty cas.. na moj ho maleho platilo ak nechcel upratat hracky, ze som vytiaha vysavac a zobrala ciste vrecko na smeti..a hned lietal a upratoval, ja som potom uz len povysavala prazdnu podlahu, teraz uz automaticky, ked vyberiem vysavac co je skoro kazdy vecer pred tym ako ide do postele, tak hned si kontroluje kde ma hracky.. vysavac treba mat maly a lahky...

didileo
12. feb 2018

Nebuď zúfalá. Problém je tvoj manžel. Tam, kde nedočiahnu deti (napr. botník) daj ozdobné škatule na roztriedenie vecí. čiapky, rukavice osobitne, pošta, kľúče tiež svoje miesto. a máš stále poriadok na botníku. Prvý dojem vyriešený. Veci na kočiari nech nadáva sám sebe. V kuchyni priebežne - stôl čistý - polovica kuchyne čistá. Hračky, s ktorými sa nehrajú upratovať spolu s deťmi (musia sa to naučiť). To je ako sa vraví čistá špina. Deti nechaj manželovi a na nákupy choď sama. A hlavne choď s nimi veľa von. Hračky na vonku (na pieskovisko) v osobitnej taške. Doma ich ani nevyberaj, len stále vonku zober tašku - si šikovná, tak nenechaj sa deptať. Urob si systém a neschopný bude manžel nie TY. Držím prsty.

katrinka34
12. feb 2018

@bjarna Ja mám tri deti a nikdy žiadnemu dieťaťu som nedovolila vypratávať kuchynskú linku. Taktiež nikdy už od malilinka nesmeli jesť nikde inde ako za stolom. Dojedli, ušli do kúpeľne a umyli sa. Žiadne tapky, nikde a nikdy. Narosypane jedlo maximálne pod stolom. Ono ... ako si deti naučíš tak máš ;). Naši ešte aj vodu pijú za stolom. Veľký dom, tri deti, manžel dlho do noci v práci, všetko je na mne ... rodicia, svokrovci tu nebývajú .... Treba zjednodušiť všetko čo sa dá !!! Zo začiatku je to boj ale deti si zvyknú ;). Daj preč z obývačky všetky hračky, urobte deťom izbu a tam nech majú čo len chcú. S hračkami v obývačke nebude upratané ;) drzim palce ;)

tinapa
12. feb 2018

@bjarna "Staviaš sa na zadné ako kobyla...???" No ja neverím, čo to počujem, či vlastne čítam..až teraz čítam celú diskusiu, nemôžem spať.. Asi by som sa urazila... Čo si on myslí, že je pán tvorstva?
Poriadne mu vyčisti žalúdok, ale bez detí..keď sa ináč nedá, tak večer v posteli.

sissy27
12. feb 2018

@bjarna nie je problém v tvojom upratovaní. Ak si pre chlapa kobyla, čo sa stavia na zadné a rieši "nevhodné" topánky, tak aj keby si mala sterilnú domácnosť ako z luxusného časopisu o modernom bývaní, tak to nebude dosť dobré preňho. Z nejakého dôvodu si na tebe vybíja svoje komplexy a ty ho ešte ľutuješ, že sa nevyspí po nočnej... Koľko matiek maká na nočných a potom musia fungovať aj pre deti po pár hodinách spánku a nemajú ani čas sa ľutovať, že sú nevyspaté. Tvoj muž je despota, nie milujúci otec a manžel.

tova
12. feb 2018

Neviem o aky neporiadok sa jedna, ale ano, pri 2 detoch sa da dom udrziat. Raz tyzdenne povysavat a utriet prach. Na kazdodennom poriadku by malo byt vecer ked deti zaspia vsetky hracky, topanky, vsetko zo zeme poukladane na svojom mieste. Deti k tomu vediem od narodenia a teraz ked su starsie upracu si svoje hracky. Ked deti vidia neporiadok od mala, budu to brat za normalne. Neverim keby si raz za cas nestihala upratat zem aby ti muz nepomohol, ale ked pride z prace do neporiadku a este zena ocakava ze sa zacne venovat detom tak to nie

lana015
12. feb 2018

@piridoxin top komentár. Toto isté cítim aj ja, len by som to nevedela tak trefne napísať. Žila som tento príbeh s jedným zadubenym kozorohom, bolo by to na knihu. Ale ty si to krásne vystihla pár vetami. U nás bol problém aj partnerovo rodinné zázemie, kde boli tradične podelene úlohy na mužské a ženské a nulové citové prežívanie jeho matky, ktorá všetkým robila otroka, nikdy sa na nič a nikoho nesťažovala a útechu hľadala výlučne v predných laviciach v kostole. Ak chlap potom nedostane podobnú partnerku, nereptajuce perpetum mobile, je zmätený a nespokojný. Mňa toto peklo poznacilo aj fyzicky, ale pomaly a isto sa z toho dostávam. Máš len jedno zdravie, opatruj si ho. Držím päste a dúfam, že to v tvojom prípade dopadne lepšie.

jeennyv
12. feb 2018

@bjarna chyba nie je tvoj neporiadok, ale manzel..ani raz ho v prvom prispevku nespominas aku da on ruku k dielu, az na to ze je zvyknuty na servis a potom, ked nesuhlasis, ze si ako kobyla..noo tak jemu treba sluzku a nie zenu, ked chcel servis mal ostat pri mamicke..najlepsia terapia..nebude to spravene kym to neurobi on..musis ho naucit, obriadit vsetko, lebo po rd pojdes najskor aj ty do prace a budes robit fakt vsetko od roboty po deti po domacnost a on h...vno.ty budes vystavena a on este bude chciet aj sex...je tu o tom mnoho tem skus pohladat aj tam rady, ale vacsina sa asi zhodneme, ze deti domacnost atd maju manzelia !! spolu!!

lana015
12. feb 2018

@piridoxin a to s tým opakovaním slov detí som zažila 1.x keď mal syn 3roky. Bratranec, ktorý mu prišiel gratulovať, spolu sa hrali a poprosil môjho syna, aby mu podal nejakú suciastku z Lega a on mu odpovedal: čo nemáš ruky a nohy? (Častá odpoveď jeho otca na akúkoľvek prosbu či z mojej alebo synovec strany). To bol pre mňa silný moment a rozhodnutie opustiť otca dieťaťa som odvtedy už nezvazovala, ale bola som pevne rozhodnutá.

piridoxin
13. feb 2018

@lana015
@bjarna presne tak, v milujúcom vzťahu je pochopenie, podpora a radosť. Kde nie je radosť, ale večná nasranosť a nespokojnosť, tam nie je láska. Dobrý muž si ženu váži , ocení a deťom opakuje akú majú dobrú mamku. Chrapúň z nej postupne vysaje radosť a všetku energiu. Práca je dôležitá, oveľa dôležitejšia je radosť. 🙂🙂🙂🙂

kondaska1
13. feb 2018

Ako prve ma napada, ze muz evidentne nevie o com hovori. Poziadaj ho, nech teda prilozi ruku k dielu, ze sama to nestihas, lebo na ritke si nesedis ako si on mylne mysli, nech postrazi deti, nech ide nakupit. On sice chodi do prace ale ty mas svoju doma + 2 deti k tomu. Ako druhe ak chces ako tak udrzat poriadok je velmi dolezite si naozaj poriadne pretriedit domacnost a neskladovat veci (teraz myslim uplne vsetko). proste zacat vyhadzovat veci ktore nepouzivate nech nezavadzaju, lebo kopka ku kopke a zrazu je bordel na stolicke, hentam bordel v skrini, neprehladna situacia, iba sa prenasaju z miesta na miesto a nato na nabaluju dalsie a dalsie. Treba si vediet tiez zatriedit cas a zacat planovat, urobit rozvrh dna (na papier / v hlave) a drzat sa ho, stanovit si nejaky ciel - realny! ktory sa da dodrzat, kludne aj ciastkovy, ze urobis iba nieco, napr tresknem jeden den umyjes iba jedno okno, o dva dni druhe a nie ze sa v jeden den chces strhat a urobit vsetko naraz. To sa neda. Treba realne ciele a postupne systematicky, veci si zjednodusovat, nezehlit co nie je nutne. To druhe dietatko predsa este asi 2x do dna spi a druhe je zrejme v skolke. Za polhodku/hodku musis mat poodkladane vytahane veci nech byt neposobi ako po vybuchu. jedalnicek aspon jeden-dva dni dopredu, od toho sa odvija nakup. Idealne varit na viac dni. Veci pratat priebezne a necakat az to dojde do bordelu, potom to trva dvakrat tak dlho. Ale najdolezitejsie je naplanovat si ten den a nie v chaose pobehovat, lebo to je najhorsie co moze byt a vlastne dokopy nic neurobis a den fuc. No a samozrejme KAZDY nech prilozi ruku k dielu. Domacnost nie je iba tvoja!

lindusss2016
13. feb 2018

Ty si sariadne asi vydala za mojho byvaleho 😂 hroza, s nim sme sa tiez vkuse hadali za poriadok, lebo este som ani nedojedla a riad uz mal byt umyty podla neho. Presne tak ako to robila jeho chora mamicka, co mi trhala tanier zpod nosa. V ich byte sa nemohla ani len cista voda pit nikde inde ako v kuchyni!!! Cele to tam smrdelo savom, hnus a on tieto navyky chcel preniest do, spolocneho byvania. Raz sme sa strasne pohadali, lebo mi padali vlasy. No bol to chory clovek.
Aj moj muz hundre, aleze ked sa mu nepaci, tak bud berie deti, alebo sa chopI upratovania sam, nie som carodejnica ani chobotnica, aby som mohla mat na rukach dieta a este aj upratovat popri tom...