Lakomý na svoje dieťa
Čo si myslíte o mužovi, ktorý na domácnosť prispieva len cca 30% nákladov a nechce prisievať ani na výbavičku pre svoje budúce dieťa a povie žene, že má kúpiť všetko ona a štát jej to potom vráti ako príspevok pri narodení (800€) a potom bude dostávať materskú! Nemá vlastné auto, používa to čo si kúpila jeho priateľka z jej úspor, býva u nej a nemá záujem budovať niečo spoločné, len tvrdí, že na nič nie sú peniaze, pritom dobre zarobí, ale nechá 70% výdavkov na ňu jej vyčíta kde minula jej vlastné peniaze?
..ze on je prizivnik a ona sprosta na entu ...
kde sa rodia take ženy? 🙂
ja si myslím, že mu niečo zostane, totiž nevidím do jeho účtu, neviem, prečo sa tak niekto správa, nerozumiem čo sa naučil vo svojej rodine, je to najvacsí lakomec akého som videla, vyčíta aj prostriedok na umuvanie dlážky, povie že na všetko stačí jar. pritom aj ten prostriedok na dlážku nekupuje z jeho penazí ale všetko zo svojich
@salfusco otazka skor znie..ako sa oni dvaja dokazu najst????
Po 4 mesiacoch známosti otehotnieť ? Hm pekne.
prepáčte, dakujem za príspevky, mate vo všetko pravdu, ale potrebovala som podporiť, kritiky mám od celej rodiny dosť, ktoré ho nechce ani vidieť. Sama s za všetko môže, to všetko viem. Ale aj tak dakujem za úprimné slová
co si myslime o nom, je hadam kazdemu normalnemu jasne. ALE co si myslime o nej? Cista mimoza kt.kazi zivot sebe i dietatu. Sorry za uprimnost
@kam72 netuším ci píšeš o sebe alebo o niekom inom (i keď mi nedava zmysel ze by si písala o niekom inom) ale tak co si čakala ? Skutočne je to poľutovania hodná situácia. Ale nech je to pre dotyčnú ponaučenie. Nechať si dieťa nie je vždy najlepši nápad, tomu dieťaťu bude treba časom vysvetlit za a preco nemá otca v rodnom lište za b ak ho tam ma kto je to zač. Za ďalšie je veľmi tažké byt v dnešnej dobe slobodná matka. S výživným v tomto prípade netreba rátať. Zavesiť sa rodine na krk tiez nie je v pohode. Proste celé zle. Práve preto je niekedy lepsie nechávať sa ako zvieratko a byt zdržanlivý, alebo sa aspoň chrániť kým človek zisti s kým ma tu česť. To nie je mudrovanie to je proste fakt. Treba si všetko dobre premyslieť co do budúcna a tak...
ako sa hovori, za svoje stastie aj nestastie si kazdy moze sam......
nie som v situácii, že by som sa rodine isla zavesiť na krk, ja mám všetko čo potrebujem, dobrú prácu, budem mať výbornú materskú, prenajímam nehnuteľnosti, učím, čo môžem aj počas materskej, v tom, že by som sa neuživila nie je problem, problem je moje sklamanie, moja naivita, ako som mu naletela, ako som to mohla... takto si zaviazať gulu na nohu, cloveka, ktorý ma zneužíva amá to vsetko od mojho bytu, auta, príjmu... Sklamanie, že budem nakoniec sama a verila som mu, viam nepoznala som ho, človek sa spoznáva dlhšiu dobu
@kam72 takže píšeš o sebe....môžeš mi napísať, prečo si sa tak ponáhľala otehotnieť? Rozprávky o zlyhaní antikoncepcie si neprosím. A na čo ti je k životu takéto niečo? Prepáč, ale ja túto tému považujme za vymyslenú. Žena, ktorá je finančne zabezpečená, píše celkom rozumne sa môže pritrafiť, že sa s takýmto mužom vyspí pod vplyvom pár pohárikov vína, ale nebude s ním po štyroch mesiacoch vzťahu tehotná a ťažko bude zakladať tému, či sa zbaví po desiatich rokoch závislosti sám...
@kam72 vsetci sme sa minimalne raz sklamali v ludoch, ktorym sme dali lasku, kazdy z nas presiel niecim, co nam ublizilo, za co sme sa hanbili, ze ake blbe sme boli...... zivot neskoncil, stale mas sancu byt stastna a spokojna, ale vsetko zavisi od toho, co urobis, ako sa rozhodnes, ktorym smerom svoj zivot nasmerujes.
Niekedy urobit rozhodnutie proti hlasu srdca je velmi tazke, ale v situacii ako tato treba pocuvat rozum. A rodinu a znamych, ver mi, lubia ta a chcu ti dobre.
neponáhľala som sa otehotnieť, stalo sa to, hovorili sme o tom, od začiatku on dieťa chcel, ja tiež, len ked som potom začala zisťovať, aký vlastne je už bolo neskoro. Možno práve preto celý tento jeho kalkul, pretože vedel, že mňa živiť nebude musieť, možno práve preto sa on takto ponáhľal aby som nezistila jeho hráčsku vášeň, že je to až tak vážne. Ale ja viem neospravedlňuje ma to, sama si za všetko môžem, urobila som chybu
@kam72 no aj napriek tomu, ze pises, ze sa o seba ves postarat, by som si odkladala kazdy jeden blok z vybavicky a pekne si to s nim vyriesila na sude. samozrejme vyzivne na dieta aj na seba. a zo vztahu adios amigos ... aby pouzivalmoje auto, byval u mna a ani mi za to neplatil - myslim, ze ani za svoje naklady (teda polovicu rezie) tak pardon ... z toho vztahu prec.
si samostatna, matersku budes mat, byvat mas kde, diatatko porodis, uzijes si ho, a potom hadam stretnes daco lepsie. ale toto individuum by ta iba osklbalo a terorizovalo cely zivot ... mam v blahej pamati hadku s ex, ktory mi vycital na dovolenke v gredku,ze som si chcela kupit /tiez za svoje/ zasratu sperkovnicu za 10 €. hlavne ze sme domov trepali 10 l olivoveho oleja, lebo tam bol lacny ... keket zgrlavy.
mozno som veľmi túžila mať niekoho po svojom boku, ja som nemala vzor manželského spolužitia v rodine, otec zomrel, ked som bola malá, mama vážne chorá, nechajme to už tak, chcela som len počuť pár slov podpory, dakujem vsetkým za príspevky
on to tajil a ani teraz presne neviem do akej miery sa tomu venuje, povie že len pár drobných, vedia to tajiť veľmi dobre, nikdy som nevidela človeka závislého takto zblízka, teraz viem čo dokážu. Mám svoj byt, on býva v nom so mnou, svoj byt si prenajal, čo mu vyhovuje. On ani nemá kam ísť, rodinu má daleko, prácu tu, jeho byt tiež v inom meste, ale bude to musieť riešiť. On je totiž manipukátor a ja vhodý objekt na manipuláciu.
@kam72 vieš, to je ako alkoholik keď povie, že si dá raz za čas pivo. Abstinencia od akejkoľvek závislosti je, že viac nehrá. Alebo viac sa nenapije. Zmení svoj životný štýl, kamarátov, prostredie, ktoré ho spúšťa. Áno, dá sa to, ale musí chcieť a z toho čo o ňom píšeš tam nie je náznak toho, že by mal snahu sa toho zbaviť. Pár drobných, to znamená jednoducho, že hrá a to je podstatné. Ide a sadne si za ten automat či kde. A to je podstatné.
@kam72 ze je to magor - kratko a vystizne
@tutu_1 ak ma oficialny prijem, tak su predsa zrazky zo mzdy, exekutor - zrejme jedina cesta, ako z neho tie prachy - pododtykam, na ktore ma narok jeho dieta - dostat.
@kam72 je velmi dobre, ze si si celu situaciu rozanalyzovala a vidis ju realne. ano, je to manipulator - a ty len nemozes teraz sklopit zrak, ale musis konat. je na tebe, c ho zbalis a vyhodis hned (a to by asi bola najlepsia cesta, lebo ak si aj ty objekt vhodny na manipulaciu, tak aby ta neprehovaralaz ta prehovori) ... drz sa. ako pises - postaras sa ama o seba aj o dieta, tak sa nicoho neboj samej ti urcite bude lepsie, ako s takym magorom co ti zakazuje kupit saponat na umyvanie. on by ta osklbal. velke stastie, ze nie ste manzelia - dakuj bohu, ze si sa nenamotala a nevzali by ste sa. uz by si splacala jeho dlhy ... drz sa, zena, kopni ho do perdele a uzivaj si zivot lepsie.
@kam72 a co keď ? To su jeho problémy nech si ich rieši sám. Ty máš teraz tiez dosť problémov aj bez neho. Vôbec by som ho neriešila, len by som zmenila zámok na dverách, zbalila mu kufor a zobrala kľúč od auta. A keby mal komentár nech sa vráti až bude mat vyriešenú svoju závislosť. Viac by som s takým človekom neriešila a dobre by som si rozmyslela ci chcem s takým človekom dieťa, a ak hej ci mu ho vôbec dám do RL. Lebo ak by si si našla normálneho muža tak so zmenou priezviska by musel súhlasiť otec ! Tu nie je miesto na sentiment ani ľútosť. Celé tehotenstvo prežiješ sama, žiadne hladkanie bruska manželom, ako tehotná si asi tažko niekoho nájdeš. Proste toto je realita slobodnej matky. Na všetky pekne aj nepekne veci budeš sama. Chceš to? Zvládneš to?
@ukulela hej, hej, jasne ale aj ten právnik niečo stojí, ti co robia pro Bono nie su vždy najlepši, a vysúdiť niečo dnes na našich sudoch... Radšej pomlčím. A samozrejme dieťa by muselo mat otca v RL a keby platil co i len nepravidelne mal by právo na svoje dieťa, ak by sa raz vydala potrebovala by súhlas otca na zmenu priezviska a to výživné tak to nie je nikdy iste ze ho bude dostavať pravidelne. A aj príjmy sa dajú zmanipulovať. Stačí mat dobrých kamosov co ho zamestnajú za minimálnu mzdu

Neviem mi to doma mame tak ze z rodicaku platim sipo ...vlasne elektrinu plyn vodu internet ...a este plienky ...mm svoj uver a pausal plus nakupi na jedlo ked sa podari usetrit tak z jeho penazi ...nic pred mnou neskriva..u neho je prvorady mali aby mal vsetko a potom sme mi narade...ak sa zvisia neake peniaze...