Lakomý na svoje dieťa
Čo si myslíte o mužovi, ktorý na domácnosť prispieva len cca 30% nákladov a nechce prisievať ani na výbavičku pre svoje budúce dieťa a povie žene, že má kúpiť všetko ona a štát jej to potom vráti ako príspevok pri narodení (800€) a potom bude dostávať materskú! Nemá vlastné auto, používa to čo si kúpila jeho priateľka z jej úspor, býva u nej a nemá záujem budovať niečo spoločné, len tvrdí, že na nič nie sú peniaze, pritom dobre zarobí, ale nechá 70% výdavkov na ňu jej vyčíta kde minula jej vlastné peniaze?
@salfusco asi nie ale ja osobne by som s takým mužom nemohla byt, ani keby chodil raz za čas do krčmy a dal si jedno pivo - proste nie. Moj mm si peniaze míňa na it záležitosti, ale to mi nevadí kedže to využije aj pri svojej práci, ale popíjanie a príležitostne hranie je napr. pre mna úplne zbytočne vyhodené peniaze. Keď chce mm niekam vypadnúť chodí na ryby kde si aj vypije jedno ci dve piva s kamošmi ale ostatne je pre mna sci-fi. V tomto so zgrlos ani ja si nekupujem losy ani nevsadzam na sportku, lebo je to pre mna totálna hlúposť, vyhodené peniaze.
@salfusco si sa zľakol? 🙂
Ak je tam silná neovládateľná túžba a nejako Ti to komplikuje život, si nervný ak si nevsadíš a musíš si vsadiť, lebo inak nemôžeš. Ak to ovláda Tvoj život a Tvoje myšlienky sa točia okolo sádzok... Ale spomínam si, že moji spolužiaci na strednej tiež vkuse podávali dáky hokej a futbal a vpohode 🙂 Ak bez toho nemôžeš žiť a prišiel si o veľa prachov, tak to už sám vieš, že nie je ok.
@tutu_1 tak hej,to je tvoj pohlad na minanie penazi..kazdy nieco mame,kam tie peniaze idu.Mna len zarazilo slovicko,že nikdy viac.Preto som zvedavy na nazor,ci ked je to raz za cas,ci to je zavislost,ci už hazard,lebo stavkovanie,tipovanie sa medzi hazard rata,alebo alkohol,a to nehovorim o krcme.Ja si vinko a pivo dam raz za tyzden.dva a nemyslim,že by som bol alkoholik 🙂
@salfusco zavislostou je ked prestupis tu magicku hranicu, kedy hra zacne ovladat tvoj zivot...clovek so zdravym sedliackym rozumom ked vyhraje tak tie peniazky si uzije a skoncil. Lenze cvok v tomto ma len cestu do pekla. Jedna faza je ked zacina vyhravat...to je super. Potom vsak pride faza ked zacne prehravat....a on zacne tie prehane peniaze nahanat zase len hrou.."ved ja tie peniaze vyhrajem spat"...semtam sa stane, ze vyhraje...ale to su odrobinky...a potom to uz ide dolu vodou....
A tu pani zakladatelka, si vybrala....no poviem to polopato...aby to pochopila: vybrala si chujo...vo! Plus ta nabuchal....no to je bombova kombinacia...davam tomu cas...tak do roka ta mame niekde v poradni, alebo u polisov...
Co nie je take zle...lebo aj my cvokari, socialkari, polisi potrebujeme predsa robotu. Dakujeme, ze nas zasobujes!
A mozte ma ukamenovat, a nahlasit....
@lubkavargova1 ako toto dokáže napísať sociálna pracovníčka? Smutné. Lebo Ty si to isté myslíš aj o svojich klientoch. Takíto ľudia by nemali robiť v pomáhajúcich profesiách. Takí, čo toto dokážu napísať a plus ten štýl... škoda reči.
salfusco, ja si myslím, že vsadiť si pre zábavu, potešiť sa ak niečo vyhrám tak ako píšeš nie je patologické. Problém by bol keby na to minieš 40 tis Eur a nič nezískaš a len to splácaš a ešte sa tváriš ako majster sveta. Problém je ak celý život pracuješ a nemáš nič, ani len auto, žiadnu dovolenku za sebou, vlastné bývanie a to všetko preto, že každý cent išiel na hazard a ešte aj požičané peniaze.
@lubkavargova1 to je fajn pripomienka,clovek ak prehra nieco,musi byt s tym zmiereny,že sa to stane a nesnazit sa ziskat to naspat.
@kam72 kto prehajdaka 40 tisic eur je debil..ja si vsadzam tak do 20 eur za mesiac..plus ak sa dari,tak aj polovicu z vyhier,zvysok ide naspat na ucet 🙂
Co si myslim o muzovi je nic v porovnani s tym co si myslim o tej zene. Kde mala rozum ked si takeho degesa navzdy pokrvne obtocila okolo krku?
nie navzdy, a nevedela som, že je gambler, vedel to dobre tajiť a tiež gemblerstvo nie sú len automaty, tie nehrá, on investuje po burzách
nikdy sa nehral na pracháča, vedela som, že žije z toho čo zarobí, teda tak som si myslela
@kam72 Prepáč nechcela som ťa uraziť. Väčšinou to tak býva, že chalan má dievča mu to žerie a potom vyplakúva nevedela som.......
To ako potom hráva na burzách keď nič nemá? Však raz musel aj vyhrať. Takýto ľudia sa s tým zaoberajú dlhodobo, väčšinou majú dobrý prehľad a investujú s rozumom. Neklame ťa? On prachy má ale Tebe klame?
hej hej...a preto je uz u teba nasackovany, teba si nabuchal...ale inak je to celkom zodpovedny chlap do zivota.
platí dlhy, vela prehral s tým sa priznal a počujem tie hádky s jeho mamou, ktorej peniaze dlhuje
@lubkavargova1 práveže ja v ňom nevidím zodpovednosť
@lubkavargova1 a tiež to že som mu naletela bolo nezodpovedné odo mna, ja som urobila chybu
@kam72 tak co ti brni mu dat dovi-dopo?
ja som mu už povedala, že je koniec, este minulý víkend, ale on to neberie vážne, že by ma nemohol nechať, že sa musí o mna starať a podobne, nie je to dobré medzi nami
@kam72 ked nepocuva, vymen zamok, zbal mu saky-paky pred dvere a ak ani potom nepochopi, tak je k tomu vsetkemu este aj prihlupavy....
@kam72 čo by som si myslela? po dvoch vetách od takýchto debilkov utekám čo najdalej.
dobre robíš Katka, ale oni to vedia dobre maskovať a dlho to nie je vidieť a to že hazarduje s peniazmi už vôbec nie ked to robí na internete
@kam72 .............o mužovi, ktorý na domácnosť prispieva len cca 30% nákladov a nechce prisievať ani na výbavičku pre svoje budúce dieťa a povie žene, že má kúpiť všetko ona a štát jej to potom vráti ako príspevok pri narodení (800€) a potom bude dostávať materskú! Nemá vlastné auto, používa to čo si kúpila jeho priateľka z jej úspor, býva u nej a nemá záujem budovať niečo spoločné, len tvrdí, že na nič nie sú peniaze, pritom dobre zarobí, ale nechá 70% výdavkov na ňu jej vyčíta kde minula jej vlastné peniaze?..........
skús si toto po sebe ešte raz prečítať.
je úplne jedno čo tento chlap schováva a koľko utratí a aké závislosti skrýva...ak sa chlap správa takto a povie jednu z viet typu, tvoje dieťa, ty si plať, ty dostaneš od štátu, ja budem bývať u teba, nemám auto, nemám nič, aj keď zarábam super.........tak u mňa pochodí tak dve sekundy bez ohľadu na to čo iné tají, či netají.
Ono mna osobne by odrádzal chlap co ma medzi 30-40 r. a nemá ako tak usporiadaný život. Co s takým mamelukom ? V tomto veku by uz mal mat muž nejaké zázemie a perspektívu, ak nemá ruky od neho preč. A to nie som žiadna zlatokopka. Len mam averziu voči takým posukom. Ale je pravda ze môže mat aj financie aj zázemie a aj tak to môže byt blbec. Akonáhle rieši peniaze viac ako je zdravé, a chce po žene nech sa živí sama aj s deťmi a on sem tam prispeje almužnou asi by som utekala kade ľahšie. Lenže aby žena zistila ze co za zázrak ma pri sebe nesmie sa chlapovi hrnúť tak rýchlo do postele a byt s nim hneď tehotná.
o ňom si myslím,že je kretén...o nej,žeje hlúpa.....
@kam72 ak si financne zabezpecena a si schopna aj v tomto smere zvladnut sama, tak posli toho tvojho kade lahsie, ako sama pises vies, ze je zavislak, ale presne aka je realita, do akej miery je posadnuty nevies a po dalsie, len boh vie ake ma dlhy a co a ako sa deje s peniazmi, cize nikdy nevies ak byva u teba kto ti zaklope na dvere ci vypalnik, exukutor alebo hockto iny a jeho to, ze si tehotna alebo nieco ine zaujimat nebude a po dalsie pri zavislosti, ty si jeho tak akurat poslednou prioritou aj s dietatom a to sama vidis, lebo keby bol zaujem prispieva a stara sa...za mna zivot s takym clovekom pre jednu zenu a dieta nie je...

@kam72 Nema zmysel si teraz vycitat ze si mu naletela, uz sa stalo...a je super ze si to dokazes priznat, je super ze mas byt, ze mas dost financii aby si uzivila seba a dieta. Toho kretena sa zbav, nenechaj sa deptat dalej. Vymen zamok, vyloz mu veci pred dvere a nenehaj sa obmakcit ani nahodou, lebo ak je manipulator bude ti hrat na city ze kam teraz ma ist a podobne, ale to ty neries, ubytovne su v kazdom meste, kym sa do svojho bytu nevrati, moze ostat tam. Alebo u kamosa. A kludne aj na ulici, sam si to vybral. Ak ti auto nevrati, podaj nanho trestne oznamenie. Proste mu ukaz ze vies byt aj tvrda a nekompromisna. Drzim palce...