Lakomý na svoje dieťa
Čo si myslíte o mužovi, ktorý na domácnosť prispieva len cca 30% nákladov a nechce prisievať ani na výbavičku pre svoje budúce dieťa a povie žene, že má kúpiť všetko ona a štát jej to potom vráti ako príspevok pri narodení (800€) a potom bude dostávať materskú! Nemá vlastné auto, používa to čo si kúpila jeho priateľka z jej úspor, býva u nej a nemá záujem budovať niečo spoločné, len tvrdí, že na nič nie sú peniaze, pritom dobre zarobí, ale nechá 70% výdavkov na ňu jej vyčíta kde minula jej vlastné peniaze?
@kam72 chapem ta a rozumiem ti. Vies, vsetok problem je kdesi v hlbke teba, v tvojej neistote samej zo seba. Vacsinou sebavedome zeny,ktore pochadzaju z dobreho rodinneho zazemia,kde videli milujuceho otca a matku,ktori mali pekny vztah, si nevesaju na krk taketo tipy muzov. Ty prahnes po laske a bojis sa ostat sama, to ta zvazuje zotrvat s tymto muzom. Si tehotna,zranitelna a nestastna,bojis sa o seba i dieta,potrebujes jeho podporu,lasku a starostlivost,no on toho,vdaka svojmu dusevnemu bohatstvu,nie je schopny.
Na co ti je taky chlap ved ty chlapa ani nepotrebujes.babo mas pod srdcom a to je najdolezitejsie aby si bola v pohode a babo tiez.tento chlap ta nielen z penazi ale aj z enrgie vycicava.zbal mu vsetky veci a cau maj sa.este aj ked sa sprava tak ako si pisala v z j druhej teme.zavislak je zavislak este aby sa nestalo to ze aj tebe zoberie vsetky peniaze a stavi a prehra.takze peknr mu daj papapa.viem ze zo zaciatku to bude zle ale casom si budes hovori urobila som tu najlepsiu vec aku som mohla.uvids.
@kam72 vyhodit ho nie je problem. Ked bude odstaveny od koryta tak po case prestane naliehat a hrat na city. Ale...nie je to prave to coho sa bojis a co nechces? Ked si ho zivis ako hadatko tak ho mas pri sebe. Sice si ta nevazi ale je pri tebe. Ak ho vykopnes, nebude ta potrebovat a to jedine pre co je pri tebe- pre byvanie, prachy- to uz nebude od teba mat a tak ho pri tebe nic neudrzi. Zufalo sa ho drzis a zivis ho, nechas sa ponizovat a krmis ho len aby ta ponizoval...Zaujimave.
Teraz si predstav situaciu ktora nastane- dieta sa narodi. To je fakt. S tym mozes viac menej ratat. Jeho uvedies do rodneho listu ako otca dietata. Po porode nebude vsetko u vas take lahke na tieto hry kto je na kom vlastne zavisly. Dieta bude plakavat, ty budes nervoznejsia, nebudes mat cas na taktiku a vyjednavanie, na udrziavanie ho v neistote a v tom pocite ze on potrebuje teba (ale vlastne ty jeho). Jeho to prestane rychlo bavit a najde si jednoduchsiu matematiku. Menej komplikovanu priatelku. Mozno bude chciet dieta kazdy druhy vikend, skus si predstavit. Gembler. Zodpovednost. Davas mu svoje dieta. Toto bude realita. Este stale s tym mozes nieco robit. Potom si budes akurat tak moct povedat keby som toto nespravila pred pol rokom mohlo to byt inak.
Ak sa bojis ze ak ho vyhodis tak ste sa dohrali na kto z koho...Nemyslim. Chvilu sa to vies hrat aj na dialku. Ale je tam to riziko, uznavam, ze precitnes a uvedomis si ze gula na nohe, mreze a umelo vytvorene trapenie su zbytocne teatralne a ze sa viez zabavit aj inak.
Pokial si neporodila a cakas mimco chod od neho prec gembler je a i ostane ...ty potrebujes peniaze na seba i dieta ...ty nepozeraj na takeho chlapa ..co on ...pozri on si mozno uvedomi co stratil ...ale pokial sa nezmeni tak preco dat druhu sancu ...ja na tvojom mieste vymenim zamok a vyhodim mu veci ...ked sa tak sprava ako sa sprava ...toto je moja rada...
@kam72 takze ak to dobre chapem...on sa nastahoval k tebe, prenajima svoj byt ktory mu teda zaraba..zije zadarmo u teba,v podstate na nic neprispieva, akurat vytvara dusnu atmosferu vycitkami co ty robis s tym co zarobis....je tak? Preboha zena, prepac ze ti napisem natvrdo...ale si dobre .... On je cisty manipulator a este aj prizivnik...co ti preboha brani vyrazit s nim dvere? Ze zostanes sama? Ale ty si sama...ak si to este nepochopila...
@kam72 az to tvoje babatko bude dcera, tak jej cely zivot tlc o hlavu, ze ak chlap skoro od zaciatku vztahu zacne o tom, ako je ona zena jeho zivota a hned s nou chce mat dieta a rychlo, on tuzi byt otec, uz sa nevie dockat - tak nech stoji v pozore najezena ako morsky jezko, ze tu nieco riadne smrdi.
lebo toto chlapi robia len vzacne, ked to myslia uplne vazne a su pripraveni poskytnut budúcej rodinke vsetko.
najcastejsie toto robia ti, co su sami neschopaci. neschopni sa postarat, uzivit, lenivi a darmozraci, co iba hladaju niekoho, na koho by sa pricucli. alebo lakomci, co sa im za ocami pretacaju eura, ked pocitaju, ako skvele usetria a kolko navyse si mozu dovolit potom minut iba na seba.
sladkých reci vedia mat za tatrovku a v duchu uz kalkuluju, ako sa im to oplati a ako naivne ta hlupana sniva o tom, ze je stred ciehosi vesmíru.
ved reci su zadarmo, zato strecha nad hlavou, tepla postel a hlupa partnerka na nezaplatenie. a aby si tak rychlo neuvedomila, v akej kasi sa ocitla, tak ju este nasledne sekiruju, okrikuju, ponizuju, aby si nestihala vsimat, ze ona vsetko taha, kym on vlastne ma len plne usta reci (a niekedy holy zadok k tomu).
ak uz bude chciet takého vyskusat, tak nech prikyvne na jeho plan a tvrdi mu, ze uz je tehotna. a rychlo uvidi, ako mlady pan obrati kartu, ked si bude mysliet, ze uz ju ma poistenu a pod palcom.
potom ho moze s usmevom poslat do teplych krajin, ze sa sam naivne prepocital.
a ty sa nemusis bat, ze ked ho vykopnes, tak co jeho rodina o tebe povie a vôbec.
ver tomu, ze nejaku dobu bude skemrat, davat slavnostne sluby pomedzi slzy (to na zenske srdce dobre zabera - finta c.12), ukazovat, ako sa snazi (teroreticky sa aj na liecenie - ambulantne - vraj prihlasil), hovorit o planoch do buducna, co a ako sa vraj zmeni az (pride na na rad mala podmienka) ho vezmes spat.
niekedy este pridu hrozby, ako ti vezme dieta.
a potom - sa odmlci.
lebo uz bude nasackovany v inom teplom hniezde dalsej zeny, ktorej bude tvrdit, ze rychlo dieta, tuzim byt otec, laska, ty si zena môjho zivota.
jo, a henta? no to je taka vypocitava mrcha, laska. myslela si, ze cez dieta si ma kupi. stale tlacila, ze hned dieta a myslela si, ze potom ma bude vyuzivat, aby som jej vsetko platil. och, ani netusis, ako trpim, ked som od svojho dietata odtrhnuty, ale s takou onou nebudem. preto tak tuztim mat vlastne babatko s tebou. a tu mas patdesiat eur na mesiac, zlatko, aby si so mnou nemala take výdavky. lebo ja ta lubim. mozem si zajtra pozicat tvoje auto, vsak?
@moonlight1210 Diky teda za opis 😠
@salfusco co? som sa trafila do tvojej osobnosti? ci si sfucany za cele muzske pokolenie? 🙂
@moonlight1210 bombovo napisane....a hlavne pravdivo.
@lubkavargova1 bombové ale dlhééééé...po polke som to citanie vzdala, myslím si ze kazda z nas sa tu bude uz len opakovat v tom čo dotyčnej napiše.
@kam72 prosím ťa, a to čím ťa opantal, že za 4 mesiace chodenia ste si ešte aj dieťa urobili?? však si vedela, že nemá auto, žiadnu nehnuteľnosť, a čo zarobí to prehajdáka.. no ja neviem, tiež nemám doma bezchybného chlapa, ale tak hádam na začiatku si všímm tieto veci!!! práveže mne imponovalo to, že má po mňa na čom prísť na rande a že sa máme kde zašiť a nie sedieť u rodičov ... myslím, že celé je to tvoja chyba, to že to on tajil, je jedna vec, ale to že si ho mala ty prekuknúť skôr, ako si otehotnela, je vec druhá.. teraz je už neskoro plakať a ak si fakt tak sebestačná, že si to pokryješ všetko sama, aj počas materskej si schopná si privyrobiť, neváhala by som, a už dnes by kukal na moje vchodové dvere zvonku... nemal by viac miesta...
@moonlight1210 nie,nemyslim si to,že by si sa trafila,nepokladam sa za takeho,ako to opisuješ,ludia,co ma poznaju vedia..Ale nie k tomu som reagoval...ale na ten prvy odsek..nie,nemusi tam nič smrdiet,ak to muž hovori skoro od zaciatku vztahu..a vtlkať to babe mi pride off.Ale dobre..doplnim...ak bude jej babo chlapec,tiez mu moze vtlkať od zaciatku,nech je k buducim partnerkam odmerany,citovo chladny,pretože ženy su potvory a otvorenosť a galantnosť vedia velmi rychlo zneužiť..mne to pride zvlastne taketo "rady" len preto,že autorka temy ma taku skusenosť...
@salfusco tak davam do pozornosti prvu vetu druhého odstavca (ak si necital dalej): "lebo toto chlapi robia len vzacne, ked to myslia uplne vazne a su pripraveni poskytnut budúcej rodinke vsetko."
takze su aj taki. ja to nepopieram. ale je ich vzacne.
navyse, bezny chlap tiez najprv chce spoznat partnerku, nez sa zaviaze k zodpovednosti. ved predsa nekupi macku vo vreci. a je jedno, ci je zabezpceny, ci iba rozbieha karieru.
vsak aj medzi zenami su take, co veria, ze ked sa nechaju oplodnit, tak "mission accomplished", odteraz ich zivi hlavne chlap. a do neho ryju a ziadaju a trucuju, aby si nestihol vsimnut, ze ona sedi doma uz stvrtym-piatym rokom, kym on taha celu rodinu.
vsak nie sme ciernobieli.
čo tak sa tváriť, že už vycucala? Ako sa otočí chlapec........
@salfusco klidek....
Pozri toto je dvojsecna zbran. Ci chlap ci zena obe pohlavia dokazu byt pijavice. Ale toto je extrem...Bud jej nasluboval hory-doly...abo je dobry v sexe...
Tu uplne suhlasim on je cvok a ona cvok na entu.
aaaaaaaaaaaaaaach bože, takto si doprcať život!!! Jaaa tomu nerozumiem, keď čítam niektoré "príbehy" tu na diskusii, až mi rozum zastáva, s kým sú poniektoré schopné žiť a najmä plodiť a oči sa im otvoria, až keď je zamiesené. Ale kaaaždý je múdry ako rádio, keď sa v siedmej triede učí pohlavný život. Na gyndu poniektoré už od 13 rokov chodia, ale tzv bezpečný sex málokomu niečo hovorí a niečo ako plánované rodičovstvo tobôž. Sorry za výlev, ale týždenne je to tu minimálne 5x.
@marfikchov vieš...bezpečny sex je jedna vec, velmi sa to okresalo len na ten sex, formy antikoncepcie atd. Ale sex je čerešnička na torte - teda mal by byt. Mne sa pačila ta koncepcia ,,Výchova k manzelstvu a rodičovstvu,, lebo vychova ako taka ma zahrnat v prvom rade rozvoj charakteru, osobnosti, zodnopovednosti...akeho partnera si vyberam, aky je povahovo, ako sa sprava k tej ktorej situácii, ako zvlada stres, zaťažove situácie. Na to bol stale napr. snubenecky čas aby sa ludia najprv dobre spoznavali...To je to na čo sa potrebuju ludia zameriavat a vtedy je velka pravdepodobnost ze aj tie vztahy budu trvacnejšie a nerozpadnu sa pri prvom riešitelnom probléme. Aaaale ja viem dnes to uz je ,,prezitok,, najprv sa spoznavat a potom spolu skakat do postele.
@sardinka336 áno, súhlasím... takmer každý si skúša spoločnú domácnosť pred manželstvom a aj tak to ide do džezu... každá druhá tu čaká dieťa s priateľom... však veď nech, ale potom záruky tá žena nemá žiadne, ktoré ten "LEN" papier predsa len čiastočne zaručuje...
@sardinka336 zeno bozska!!! To take uz len my dinosaury tak uvazujeme. Teraz povedat ze sa par vzal po randeni-zasnubach je cisto nevhodne. Akoby hanba to bola. Ja neviem, ja tak zmyslam tiez a viem ze ma caka tiez to co dinosaurov-vymretie....
@sardinka336 teeda, to by som do teba nepovedala 😉 ...to už sú dnes až kacirske reči 🙂 a pritom takáto duševná príprava na začiatok spoločného sexuálneho života, môže predísť mnohým komplikáciám vo vzťahu. Každopádne dúfam, že to nejako implementujem aj mojím deťom 🙂 verím, že sa to dá aj v dnešnej dobe 😉
@lubkavargova1
@sardinka336 Tvoje hlášky ja proste zbožňujem. 😀
@kam72 nečítala som zatiaľ diskusiu celú, takže môj pohľad na tvoju otázku. Taký chlap je žgrloš, ktorý bude rátať celý život každú zasratú plienku ktorú kúpil a bude ju svojim deťom vyhadzovať na oči až do smrti. Chýba mu to najzákladnejšie, čo má mať každý dobrý rodič. Ochota niečo obetovať. Z lásky. Preto, lebo tak to jednoducho v živote je, že v istom veku sa máme vedieť postarať o naše potomstvo a nerátať kilá ktoré sme pribrali v tehotenstve a nevieme sa ich zbaviť, strie či vrásky ktoré nam deti pridali, choroby, ktoré nam tehotenstva priniesli, ani peniaze ktoré do detí musíme vraziť. Kto repce, rúha sa a nezaslúži si ten dar. Zaslúži si zostať sám v jaskyni a ukalkulovať sa tou svojou pažravoaťou až k osamelej smutnej smrti! ... jaj, ale som sa rozohnila... 🙄 🙂
@marfikchov chcem len povedať, a to celkom potichúčky - ja som si svojho muža brala a tiež mal s prepáčením " holú riť ", rovnako ako aj ja...len sme sa ľúbili ( a stále ľúbime, aj po 25 r. ) a žili sme, lebo sme chceli žiť a byť spolu....nie je všetko len o špekulovaní, kto čo má a koľko a keď nemá, tak pozor na neho, lebo ma zničí.....iné je, keď je to gambler alebo alkoholik, to snáď zistím skôr, než by som s ním šla do vážneho vzťahu, nie ?
@lubkavargova1 ja už som si vo svojom dinosaurom veku po prečítaní rôznych diskusií zvykla už na všetko, ale jedna vec mi kole oči a to "deti s priateľom". Ja toto jednoducho nechááápem a už asi nepochopím...
@lubkavargova1
@libawet
@papricka33
natalym
kočky aj ja vas rada čitam, hned ako vidim ze ste niektora ,,prispela,, uz tukam... 😀

Len stále nechápem prečo sa ohľadom toho nepodarky používa prítomný čas tj že ešte stále sa prizivuje? Prečo nie je vyhodený z hniezda?