Lakomý partner
Ahojte, ani neviem ako začať. Čítala som si množstvo podobných diskusií tu na modrom koníkovi, ale rada by som dostala zo seba von môj problém. Anonymne, nakoľko sa hanbím, že som takýto vzťah vôbec dopustila. Potrebujem nakopnúť, poradiť a vedieť ,že nie som ja ta zlá. Som 3 a pol roka rozvedená, mám 35 rokov, 2 školopovinné deti. Prácu mám dobre platenú, ale mám vysoké výdavky (hypotéka, stavebné, škola, inkaso, strava, som živnostník, tak plus odvody, benzín , keďže v rámci mojej práce jazdím každý deň). Keď sa mi aj podarí niečo ušetriť, tak prídu nečakané výdavky, či už na auto, alebo na domácnosť, dom atď. Proste zvládam to, ale je to len tak tak. No a teraz k môjmu problému. S priateľom sme spolu 3 roky. Nebývame spolu. Vyhovára sa na to, že si v mojom meste nevie nájsť robotu. PS: ja som nikdy nebolo nezamestnaná a vždy som si robotu našla. Chodí ku nám 2 a pol roka vždy keď má voľno, čo je cca polovica z mesiaca. Má u mňa full service. Varenie, pranie, sprchuje sa tu, proste je tu ako doma. A tu je pes zakopaný, aj keď vie aké mám obrovské výdavky, nijako mi neprispieva na domácnosť. Rozprávali sme sa o tom veľa krát, tak povedal, že len keby išiel ku mne bývať natrvalo, tak by mi dával sto eur?!?! Sto eur?!? Že to mi musí byť dosť, teraz mi nedáva nič, maximálne kúpi drobnosti v potravinách. Podotýkam, že len hypo, inkaso a stravu mám 1000 eur mesačne. Tak som si povedala, že nechcem, aby takýto človek so mnou býval natrvalo. On má 38 rokov, je bezdetný, nikdy nebol ženatý, býva s rodičmi, nič im nedáva na bývanie a ani na stravu. Jeho otec tiež celý život takto funguje , že jeho mame vôbec nič nedáva a ona platí všetko zo svojho platu. 6 krát som sa sním už rozchádzala , ale vždy ma prehovoril. Vždy mi bolo smutno, že budem sama. Už ani intímne spolu nežijeme, lebo mi nepripadá ako chlap. Nemám na to chuť, som už unavená, že na komplet všetko som sama a on mi je len na príťaž. Keď je u nás, tak absolútne nič nerobí, len leží na posteli. Bývame v dome, takže mužskej roboty je tu dosť. Ale on nie, nie je to predsa jeho dom, tak prečo by mal niečo robiť, to bola jeho odpoveď. Keď chcem akúkoľvek maličkosť, napríklad aby mi išiel pomôcť s veľkým nákupom, nech nevláčim tašky sama, tak celý čas hundre, nadáva, hovorí ako sa mu nechce, že deti som si mala na to vycvičiť. A pri pokladni uteká s vozíkom, len aby náhodou som od neho peniaze nepýtala. Nikdy mi nekúpil kvety, ani na sviatok. Keď som sa na to sťažovala tak mi po 2 rokoch kúpil kvety v Bille, ktoré by som ani pani učiteľkám do školy nedala a ešte sa bil do hrude, že aký je úžasný partner. Na narodeniny mi teraz kúpil topánky, aj to som sa musela prosiť či mi ich kúpi, a mala som na výber ,že buď pôjdeme von, alebo budú topánky, že nemôžem mať aj to aj to. Nikde s nami nechodí, aby náhodou nemusel míňať peniaze. S deťmi chodím každé leto hore dole sama, bol s nami dokopy asi 4 krát niekde a aj to celý čas nadával ako je tam zle. Hradila som to ja. S ničím mi nepomôže, nešoféruje aj keď má vodičák, nemá vlastné auto, takže takéto veci okolo môjho auta a benzínu tiež riešim len ja. On je strašný narcis a myslí si, že aký je úžasný priateľ. Je neskutočne negatívny, uhundraný, všetko mu vadí, s deťmi mi nijako nepomáha. Teraz som sa sním rozišla siedmy krát a už na mňa ide smútok či som dobre urobila. Či si vôbec nájdem niekoho v mojom veku s dvomi deťmi, chýba mi to , že sa nemám s kým rozprávať. Kamarátky nemám, všetky čo som mala žijú mimo nášho mesta. Cítim sa osamelá. Viem , že som hlúpa, ale mám ho rada. Preto sem už píšem, lebo už sa nechcem dať siedmy krát prehovoriť, že to práve ja robím zle. Chcem tak veľa, keď chcem od partnera, aby som sa cítila pri ňom ako žena a nie jeho matka? Ďakujem každému kto to dočítal až do konca.
On tebou manipuluje...nie ta prehovara....asi sme ta zachranili....takehoto by si mozno posluchala ...vzhladom na tvoju dobratsku povahu
@bosorka2302 presne to sedí na neho tento typ. Viem, že to chce čas.
Treba sa od neho na 100% odstrihnut. Nedvihat telefon, nesmutit, zamestnavat si hlavu niecim inym. Toto nie je chlap, akeho si sikovna zena, ktora sa vie takto v zivote obracat, zasluzi. Toto je jedno nevychovane drze decko. V buducnosti budes za toto rozhodnutie velmi vdacna, len to treba teraz vydrzat, kym to preboli. Ale sama vies, ze to musis urobit.
ahoj, najlepsiu vec co si urobila, ze si sa s nim rozisla. naozaj nepotrebujes takeho prizivnika. nedaj sa uz prehovorit, urcite mas na viac. nechaj si trochu cas pre seba, utriedenie myslienok, a mozno ti pride do cesty normalny chlap, lebo dalsieho prizivnika ti urcite netreba.
Ja som prečítala cely tvoj príspevok komentáre už nie... ale pýtaš sa ci si dobre urobila,že si sa,s ním rozišla? Urobila si to najlepšie ako si mohla. Len neveriacky som čítala co píšeš a čím ďalej ss to stupnovalo, tým menej som chápala, prečo si s ním. Veď to nie je chlap, to je sebecký lakomý parazit. S ničím ti nepomôže,nič nevie,na všetko hundre,nesoferuje, býva s mamičkou 🤦♀️ no ty sa neopováž k nemu vrátiť. Ja by som z takého človeka mala len nervy. Bez neho ti bude lepšie. Žiadny stres. A keď všetko utiahnes sama aspoň nemusíš živiť ďalší hladný krk.
Akože bodka bola ,že buď topánky alebo večera? 😂🤦♀️ je to chuj.
Uprimne?
Autorka, ked sa citis osamelo, kludne mi napis, ked chces, aj telefonne cislo to dam do spravu a kedykolvek budes chciet hentej troske zavolat, zavolaj mne.
Tiez som vdaka velmi nepriaznivemu osudu Sama s malym dietatom a pravdepodobne v podobnej situacii, ako si Ty.
Ale neviem si predstavit, ze mi sa mi Tu rozvaloval a skrabkal na guliach nejaky parazit, koli ktoremu by som vlastneho syna okradala o priestor, financie ale hlavne cas.
Cas na tomto svete mame velmi limitovany. Nepremrhaj ho s niekym, kto ta ma Len na vyuzivanie.
kludne si najdi novy konicek, to by ti mohlo pomoct, nejaky kurz, jazyk, cvicenie
@lilyianka Urobím všetko preto, aby som sa k nemu už nevrátila. Mám si ho zablokovať na messengeri ??? aj nad tým som rozmýšľala, ale či to nebude hnusné z mojej strany.
a ako vyzeral vas navrat k sebe? on sa ozval ci ty?
@bosorka2302 mám nejaké koníčky, len v posledných týždňoch som na to nemala nejako čas a chuť, musím to oprášiť.
Ahoj, v tom svojom príspevku si realne zhodnotila svoj vzťah s nim. Ja ta uplne chapem,ze sa bojis samoty, ale to prejde. Podľa toho, co píšeš, si jedna uspesna zena, ktora sa vie postarať o seba a svoje deti. Vôbec nie si na nikoho odkazana. Treba si uvedomiť svoju hodnotu. A ty mas hodnotu, a ked ju taky primitiv nevidi, treba ho zo svojho zivota vyškrtnúť. Ty sa mas o koho starat, a venuj svoje peniaze a energiu do seba,a do deti. Vy si to zasluzite. Maj sa rada. Treba zmeniť myslenie. Skoda,ze nemas dobru kamosku, spriaznenu dusu, ta by ti pomohla. Ver si a jeho uz v žiadnom prípade nevpustaj do svojho zivota. Drzim ti palce, ty to das!!!❤️❤️
@bosorka2302 on sa ozval a presviedčal ma o opaku. Že vidím problémy , tam kde nie sú podľa neho. ako keby som bola začarovaná a uverila jeho tvrdeniam, že ja preháňam. Predsa len, viem to porovnať len s mojím exmanželom, ktorý mi dal všetko čo mi na očiach videl a nevedela som či možno nie som fakt ja náročná.
ja som si tak nasla kamaratku, cez konicky po rozchode, uplne parada, aj ked ma chytila nostalgia tak sme to rozobrali s nou a clovek sa ukludnil, poplakal si a slo sa dalej. casom to bolelo menej a menej.
jasne ze nemas ani vysoke naroky, ani neprehanas. Preto je zrejme aj sam, ze toto tolerovat nedokaze vela zien. A jeho vztahy predtym skoncili preco?
Ani som to nedocitala. Nerozumiem coho sa bojis? Toto ti bude chybat? Ze ti nic nepomoze a este vyziera matku samozivitelku? Nespite spolu, nepomaha, neprebera zodpovednost za nic. Nie ste partneri, ste kamarati, kde ty si ta vyuzivana. Tento model zivota vidia aj tvoje deti a budu si mysliet, ze tak to ma byt vo vztahu. Vyhod ho. A zacni sa venovat sebe a casom stretnes niekoho normalneho, kto oceni tvoj cas a tvoju statostlivost.
@oslo1 veľmi dobre napísané, ďakujem.
Ty si vobec neni asertivna...ty musis vediet kopnut ludi do kelu..inak neprezijes...ty si ho zivila a tebe je blbe ze mu nedvihnes telefon...keby to bol sef...v praci...ktory ti mesacne dava vyplatu....ale toto nie....vyjadri svoju nespokojnost dostatocne nahlas.........a neverim.ze to nevies....
Ohovaranie partnera na internete znaci ze to nieje ok a inac podla mna lakomy oartner je este horsi nez alkoholik
@zana1234 presne to mi chýba, kamarátka. Mám kolegyňu dobrú s ktorou telefonujem, ale ona býva na opačnom konci SR, takže sa vidíme max 2 krát za rok.
Tlieskam ti, že si konečne našla v sebe silu a zbavila sa takej pijavice. K čomu ti bol taký chlap? Si ešte mladá, vzťah s ním ti bránil mať oči otvorené pre toho pravého, lepšieho. Nie si sama, máš deti, takže musíš hľadať partnera, ktorý vás bude milovať celú rodinku. Samozrejme potrebuješ komunikovať i s dákou kámoškou, kámošom. Všetko príde, si šikovná a schopná žena, len sa už nedaj zneužívať takému lakomcovi.
Normálne blokni na meseng.
Nemáš zsujem.
Ak by písal, volal.. Ignoruj.
Možno bude v tom ze vychladnes a tak ako 6x si sa vrátila, urobíš to opäť.
@bosorka2302 je super , že si našla kamarátku. Mal len jeden vzťah pred tým, ale to bolo už 13 rokov dozadu a trval len 2 roky. On tvrdil, že na vine bol on, že nebol dobrý partner, bližšie to odmietal špecifikovať. oni spolu aj bývali a jeho mama mi vravela že nikdy nemali peniaze kým spolu žili. Ona už je šťastne vydatá za druhého a má 2 detičky.
Ano, dobra kamaratka je na nezaplatenie!! Ja som šťastný človek,ze taku mam v živote a pevne verim a prajem Ti aby si ju tiež nasla!! Je to oveľa viac, ako chlap, v niektorých prípadoch.
este som ti chcela napisat ze poznam viacere zeny co ziju s takymi typmi a su to velmi nestastne vztahy. Naozaj nevidia ani peniaze od partnera, on im vyrata kolko im da za seba na stravu a hotovo. Zeny su v tychto vztahoch roky a sami seba presviedcaju ze je to ok. Su velmi nestastne. Zaklad dobreho vztahu je dobre si vybrat. Velmi vela muzov je divnych, lakomych, psycho , zavislych...takze nezufaj, ak nebude chodit hned ten pravy, treba poriadne hladat a selektovat zrno od pliev
hlavne celu zalezitost s nim uzavri a uz ho neries, zavri za nim dvere, nedvihaj mu, keby si s nim telefonovala, nic mu uz nevysvetluj, poviez ze je koniec a hotovo, ked ani nevie prist sam, tento chlap ti za to nestoji, lebo nestoji za nic.
v prvom rade si uvedom, ze zijes sama pre seba a potom pre svoje deti, ziadneho chlapa k tomu nepotrebujes, aj ked sa citis osamelo, venuj sa svojim zalubam.
a nie nemusis vyhladat psychiatra a ani psychologa, iba ak chces aby ti pomohol naucit sa oddychovat, vypnut, relaxovat, ale niekedy uplne staci sa niekomu vyrozpravat, kto ta bude pocuvat, mozno by ti pomohla aj supervizia.
drzim palce aby si sa uz k memu nevratila a zila stastne vlastny zivot.
Gratulujem, nie si zufalec, aby si trpela takehoto somara. Dobre si urobila.
@0silvia0 ďakujem
@heln ďakujem veľmi pekne
Najhorsich partnerov maju take tie empaticke zeny co v kazdom sa snazia vidiet len to dobre. Ak je to aj tvoj problem treba asi popracovat na sebe, pripadne psycholog by ti v tomto vedel byt napomocny.

on si vlastne ani neuvedomuje , že je lakomý. Akokoľvek som sa mu to snažila vysvetliť, on to nechápe. Na jednej strane hovorí, že jemu peniaze netreba, na druhej , že potrebuje viac peňazí, pritom si platí len paušál 30 eur. Povedala som mu, že tieto tvrdenia si navzájom protirečia. On zarobí jednu tretinu z toho čo ja, ale tak sám si za to môže. Ja som vždy robila všetko preto, aby som sa mala dobre a aby mojim deťom nič nechýbalo. A potom len hundre a nadáva ako je tu na SR zle. Naozaj nemám rada takéto uhundrané negatívne typy ľudí. My sme úplne rozdielny, ja ani neviem prečo som sa s ním dala na začiatku dokopy. Pripadal mi úplne iný ako ho vidím teraz.