icon

Lakomý partner

1. máj 2022

Ahojte, ani neviem ako začať. Čítala som si množstvo podobných diskusií tu na modrom koníkovi, ale rada by som dostala zo seba von môj problém. Anonymne, nakoľko sa hanbím, že som takýto vzťah vôbec dopustila. Potrebujem nakopnúť, poradiť a vedieť ,že nie som ja ta zlá. Som 3 a pol roka rozvedená, mám 35 rokov, 2 školopovinné deti. Prácu mám dobre platenú, ale mám vysoké výdavky (hypotéka, stavebné, škola, inkaso, strava, som živnostník, tak plus odvody, benzín , keďže v rámci mojej práce jazdím každý deň). Keď sa mi aj podarí niečo ušetriť, tak prídu nečakané výdavky, či už na auto, alebo na domácnosť, dom atď. Proste zvládam to, ale je to len tak tak. No a teraz k môjmu problému. S priateľom sme spolu 3 roky. Nebývame spolu. Vyhovára sa na to, že si v mojom meste nevie nájsť robotu. PS: ja som nikdy nebolo nezamestnaná a vždy som si robotu našla. Chodí ku nám 2 a pol roka vždy keď má voľno, čo je cca polovica z mesiaca. Má u mňa full service. Varenie, pranie, sprchuje sa tu, proste je tu ako doma. A tu je pes zakopaný, aj keď vie aké mám obrovské výdavky, nijako mi neprispieva na domácnosť. Rozprávali sme sa o tom veľa krát, tak povedal, že len keby išiel ku mne bývať natrvalo, tak by mi dával sto eur?!?! Sto eur?!? Že to mi musí byť dosť, teraz mi nedáva nič, maximálne kúpi drobnosti v potravinách. Podotýkam, že len hypo, inkaso a stravu mám 1000 eur mesačne. Tak som si povedala, že nechcem, aby takýto človek so mnou býval natrvalo. On má 38 rokov, je bezdetný, nikdy nebol ženatý, býva s rodičmi, nič im nedáva na bývanie a ani na stravu. Jeho otec tiež celý život takto funguje , že jeho mame vôbec nič nedáva a ona platí všetko zo svojho platu. 6 krát som sa sním už rozchádzala , ale vždy ma prehovoril. Vždy mi bolo smutno, že budem sama. Už ani intímne spolu nežijeme, lebo mi nepripadá ako chlap. Nemám na to chuť, som už unavená, že na komplet všetko som sama a on mi je len na príťaž. Keď je u nás, tak absolútne nič nerobí, len leží na posteli. Bývame v dome, takže mužskej roboty je tu dosť. Ale on nie, nie je to predsa jeho dom, tak prečo by mal niečo robiť, to bola jeho odpoveď. Keď chcem akúkoľvek maličkosť, napríklad aby mi išiel pomôcť s veľkým nákupom, nech nevláčim tašky sama, tak celý čas hundre, nadáva, hovorí ako sa mu nechce, že deti som si mala na to vycvičiť. A pri pokladni uteká s vozíkom, len aby náhodou som od neho peniaze nepýtala. Nikdy mi nekúpil kvety, ani na sviatok. Keď som sa na to sťažovala tak mi po 2 rokoch kúpil kvety v Bille, ktoré by som ani pani učiteľkám do školy nedala a ešte sa bil do hrude, že aký je úžasný partner. Na narodeniny mi teraz kúpil topánky, aj to som sa musela prosiť či mi ich kúpi, a mala som na výber ,že buď pôjdeme von, alebo budú topánky, že nemôžem mať aj to aj to. Nikde s nami nechodí, aby náhodou nemusel míňať peniaze. S deťmi chodím každé leto hore dole sama, bol s nami dokopy asi 4 krát niekde a aj to celý čas nadával ako je tam zle. Hradila som to ja. S ničím mi nepomôže, nešoféruje aj keď má vodičák, nemá vlastné auto, takže takéto veci okolo môjho auta a benzínu tiež riešim len ja. On je strašný narcis a myslí si, že aký je úžasný priateľ. Je neskutočne negatívny, uhundraný, všetko mu vadí, s deťmi mi nijako nepomáha. Teraz som sa sním rozišla siedmy krát a už na mňa ide smútok či som dobre urobila. Či si vôbec nájdem niekoho v mojom veku s dvomi deťmi, chýba mi to , že sa nemám s kým rozprávať. Kamarátky nemám, všetky čo som mala žijú mimo nášho mesta. Cítim sa osamelá. Viem , že som hlúpa, ale mám ho rada. Preto sem už píšem, lebo už sa nechcem dať siedmy krát prehovoriť, že to práve ja robím zle. Chcem tak veľa, keď chcem od partnera, aby som sa cítila pri ňom ako žena a nie jeho matka? Ďakujem každému kto to dočítal až do konca.

autor
1. máj 2022

@viestta zo začiatku vzťahu som určite bola zúfalka. Včera som sa s ním rozišla. Neozval sa odvtedy. Ani nechcem , aby sa ozval. Chcem, aby to čím skôr prebolelo.

mk22
1. máj 2022

Keď prestaneš naháňať nesprávnu osobu, ta správna si ta nájde.
Pusti ho do čerta.
Lebo za ten čas, čo ste akože spolu, sa tvojim životom mihlo x lepších, len nepozerás, nevidíš.. Lebo sa ponáhľas, mysľou inde.. Možno aj pri debilkovi.
Takže venuj sa deťom urobte si plán na leto, výlety, program.. Proste vypni.
A ver ze keď to budeš najmenej čakať, zskopne o teba niekto úžasný.
A 3r je nič.. Ženy ukončia vzťah po 20r a žijú sú šťastné s niekym úžasným.
Vedia čo chcú, čo nechcú.
Tak nebuď smutná ze po 3r..aj tak z neho nič nemáš.
Vyššie súhlasím s
@kassandra25
@loginexistuje priame, ale pravdive

autor
1. máj 2022

@mk22 súhlasím

tykat
1. máj 2022

Uprimne, vyjdi von z domu a zober dnu prveho chlapa co pojde okolo... stavim sa ze ti za dobry obed, sex a sprchu poryluje aspon zahradu.
Uz sa k nemu nevracaj a ak to nedokazes pochopit ty tak mysli aspon na deti. Aky im davas vzor ked im do zivota tahas takeho arogantneho prizivnika???
Btw. Co tvoj byvaly muz? Prispieva na deti?
PS: 3 roky??? Ty si s tymto degesom 3 roky? Plakala by som velmi za tymi rokmi.

sante81
1. máj 2022

Som radšej na všetko sama, ako mať za partnera debila.

saraxyz
1. máj 2022

Ty si sa s ním rozišla? Prave teraz si sama?

nwnw
1. máj 2022

Dočítala som iba do polovice. Máš pravdu. Ty si si osvojila ďalšie detsko. Keďže jeho lordstvo nikdy nežilo mimo maminkin gauč, tak mu to príde normálne.
Vieš ako došiel na 100€? (No asi toľko,že sám si platí iba obedy v práci + dáku bagetu aenergeťáčik) 10€ denne x 20 pracovných dní / počet dní u teba,čiže polovica = 100€! (to už máš aj s tringeltom)
Nikdy neplatil energie, nekupoval prach na pranie, nikdy nič nerobil doma.
Len mi kua vysvetli načo Ti je taký mamľas, keď ani sex z nehonemáš?????? 🤭

tykat
1. máj 2022

"...moje deti nemajú predsa nič s mojím problémom s mojím partnerom..'
To sa velmi mylis, deti su velmi vnimave. Pises ze pride na pol mesiaca a sprava sa ako prizivnik. Ved im je na ociach, vo vasom dome, vo vasom sukromi.

sense
1. máj 2022

Nečítala som koménty... Ale prosím ta co na nom miluješ? Bojíš sa samoty ôk chápem ale ty nie si sama, máš predsa 2 deti.
Pretože sk sa bojíš byt sama bez chlapa, tak to si aj teraz... Pretože to čo máš polovicu mesiaca doma nie je chlap ani partner ale vyzierka... Hlavu hore a treba mu dat definitívne zbohom... Už si stratila 3 roky svojho života s niekym kým ta čaká všetko len nie to co chceš a hlavne potrebujes

autor
1. máj 2022

@tykat bývalý manžel mi riadne platí výživné. Rozišli sme sa v dobrom po vzájomnej dohode. Ostali sme priateľmi. Stále sme v normálnom kontakte kvôli deťom. Len pracuje v zahraničí, tak je veľmi málo doma.

autor
1. máj 2022

@saraxyz rozišla som sa s ním včera a už na mňa doliehal smútok, tak som sem napísala.

autor
1. máj 2022

@sense hej máš pravdu, viem, že som hlúpa a že som už stratila toľko času s ním

maminkadeticiek
1. máj 2022

Preboha ziveho!Takato gula na nohe a preco?Zo strachu ze budes sama?A na co ho mas teraz okrem sexu!Vykopnut zo zivota,z domu,okamzite.Je to pijavica.

mk22
1. máj 2022

@maminkadeticiek Véd ani ten sex nie je😀

autor
1. máj 2022

S exmanželom sme boli spolu od 15tich rokov. Vždy mi dával celú výplatu a ja som s tým hospodárila. Mali sme spoločný účet. Proste úplná normálka. Ani robiť by som nemusela keby som nechcela. Ale ja bez roboty nevydržím. A potom po rozvode mi tento muž prišiel do života, ja som vôbec ani netušila , že niečo také existuje. Taký lakomec. Na to som neprišla hneď, že je taký. Postupom času.

saraxyz
1. máj 2022

Dobre si urobila. Treba len vydržať. 👍 Minusov (preco s nim nie si)mas viac ako dosť. Uzivaj si život a teš sa zo slobody 😉

autor
1. máj 2022

@maminkadeticiek presne to chcem, definitívne ho vykopnúť zo života.

autor
1. máj 2022

@saraxyz ďakujem veľmi pekne

mk22
1. máj 2022

Uvidíš týždeň dva, mesiac.
A budeš sa smiať, plakať.. Aká si bola hlúpa.. Ze si mu venovala tri roky.
To je smútok, prvotný, prejde.. A pomôžeš tomu ty sama, sustred sa na deti.. Na prácu.. Kúp si knihu, kvety, parfém.. Maličkosť.. Uvsr deťom niečo obľúbené.. Takto prejdú dní týždne a ty zistíš že spis, si spokojná, usmievas sa.
Daj tomu čas.
I keď ja na tvojom mieste by som už dnes liala sampanske, že ho už nikdy neuvidím.
Ako si sa s ním rozišla, formou SMS? Alebo telefonát?
A povedala si prečo, vyjadril sa ti k tomu?

maminkadeticiek
1. máj 2022

@mk22 No prosim 🤦‍♀️

kitycat
1. máj 2022

Za peniaze, ktore teraz usetris za vyzivovanie tvojho expriatela si zaplat nejakého hodinoveho manzela alebo nejaku pani nechbti uprace...

Vsak vsetko zvladas tak načo ti je hovado, ktore ta nijako neobohacuje?

monkasponka
1. máj 2022

Este vydrž par dni a budeš ďakovať sama sebe że si tak spravila... To nebol partner ale tvoje tretie dieta a tie je ťažko opustiť. Tak si ho aj brala. Najhoršie maš za sebou, rozišla si sa.. len sa prosim nevracaj k nemu , lebo ten skvely chlap ktory ma ešte len prisť by inak neprišiel vobec. ❤️

autor
1. máj 2022

@mk22 volali sme spolu, znova som mu povedala všetko čo mi vadí, čo opakujem už dookola niekoľko mesiacov. Tak to otočil proti mne, že ja mám vysoké nároky a že už má toho dosť. Tak som povedala, že je lepšie to ukončiť a odvtedy sa už viac neozval. On býva o 110 kilometrov ďalej a keďže nejazdí a nemá auto, nevie len tak hneď prísť. Ja som to aj chcela radšej riešiť telefonicky, lebo vždy keď som to riešila osobne, tak ma dokázal prehovoriť , že ja sa vlastne mýlim.

autor
1. máj 2022

@monkasponka ďakujem za pekné slová, vážim si to. Chcem to vydržať veľmi, len to bolí zatiaľ.

autor
1. máj 2022

@kitycat dobrý nápad, ďakujem

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
autor
1. máj 2022

@evamarek77 áno, som si toho vedomá

mk22
1. máj 2022

Nejazdi, nemá auto.. Žije s rodičmi.. Co vlastní, čo dosiahol, nadobudol, čím ta zsujsl, ohuril.
Mňa človek záujme tým, čo robí, čo dokázal, kde je, ako sa snaží.. Ty si mala pijavicku co ti sbdolutne v ničom nepomohol.. Véd on keby chcel s tebou počítať vážne.. Ze byť spolu, tak sa zaujíma o teba, deti ináč, prevezme všetky chlapské práce okolo domu.. Odbremeniť ta, kde môže.
Ty by si to videla, cítila.
No mala si vedľa seba obyčajného sebeckrho lakomca.
Že vysoké nároky, to je chudák nad chudákov.
To by sa mu páčilo ze, prispieť nula eur, pomôcť nula.. Ale krmte ma, nechajte relaxovať neotravujte ešte si aj povie ze 100e..no nech si tam pekne ostane s mamičkou.

elizabet173
1. máj 2022

ani som to nedočítala, ešte dnes by bol bývalý. Žena spamätaj sa!!! To si taká zúfalá, že si musíš toto držať pri sebe?! On príde na návštevu a ty mu perieš? To prečo preboha?! Nepotrebujem si honiť svoje ego na tvojom živote, som šťastná s partnerom a bola som aj pár rokov sama, normálne sa to dalo prežiť. A predstav si, že som mala do činenia aj s podobným vypočítavcom, ako máš ty. Boli sme spolu na káve, normálne som videla, že je celý bez seba, či si dám aj koláč k nej. Ukončila so to asi po štvrtom rande. Aký máš problém urobiť to isté? Prečo ho vždy berieš späť, keď sa rozídete? Je fenomenálny v sexe ? Vieš, čo si o tebe budú o chvíľu myslieť tvoje deti? Prečo by si mala byť sama? On je posledným mužom na zemeguli? A nie je lepšie byť sama, ako mať príživníka?

bosorka2302
1. máj 2022

poznam par, z blizkej rodiny kde ona si vzala presne tento typ co ten tvoj. Cely zivot sa ona o vsetko stara, on lezi na gauci kuka telku. Treba vymenit ziarovku? urob si, treba ti nakupit ved si nakup. Treba ti natankovat? Co nevies tankovat? tolko zien tankuje samo....rokmi su na tom tak ze on ozaj uz neurobi nic pride z prace sadne na gauc a neriesi nic. To su typy co nehladaju partnerku ale niekoho kto sa bude o nich starat. Smutok prejde, treba si uvedomit ze smutok je normalna vec, aj ked neprijemna...Ono to preboli, len to chce cas.