icon

Lakomý partner

1. máj 2022

Ahojte, ani neviem ako začať. Čítala som si množstvo podobných diskusií tu na modrom koníkovi, ale rada by som dostala zo seba von môj problém. Anonymne, nakoľko sa hanbím, že som takýto vzťah vôbec dopustila. Potrebujem nakopnúť, poradiť a vedieť ,že nie som ja ta zlá. Som 3 a pol roka rozvedená, mám 35 rokov, 2 školopovinné deti. Prácu mám dobre platenú, ale mám vysoké výdavky (hypotéka, stavebné, škola, inkaso, strava, som živnostník, tak plus odvody, benzín , keďže v rámci mojej práce jazdím každý deň). Keď sa mi aj podarí niečo ušetriť, tak prídu nečakané výdavky, či už na auto, alebo na domácnosť, dom atď. Proste zvládam to, ale je to len tak tak. No a teraz k môjmu problému. S priateľom sme spolu 3 roky. Nebývame spolu. Vyhovára sa na to, že si v mojom meste nevie nájsť robotu. PS: ja som nikdy nebolo nezamestnaná a vždy som si robotu našla. Chodí ku nám 2 a pol roka vždy keď má voľno, čo je cca polovica z mesiaca. Má u mňa full service. Varenie, pranie, sprchuje sa tu, proste je tu ako doma. A tu je pes zakopaný, aj keď vie aké mám obrovské výdavky, nijako mi neprispieva na domácnosť. Rozprávali sme sa o tom veľa krát, tak povedal, že len keby išiel ku mne bývať natrvalo, tak by mi dával sto eur?!?! Sto eur?!? Že to mi musí byť dosť, teraz mi nedáva nič, maximálne kúpi drobnosti v potravinách. Podotýkam, že len hypo, inkaso a stravu mám 1000 eur mesačne. Tak som si povedala, že nechcem, aby takýto človek so mnou býval natrvalo. On má 38 rokov, je bezdetný, nikdy nebol ženatý, býva s rodičmi, nič im nedáva na bývanie a ani na stravu. Jeho otec tiež celý život takto funguje , že jeho mame vôbec nič nedáva a ona platí všetko zo svojho platu. 6 krát som sa sním už rozchádzala , ale vždy ma prehovoril. Vždy mi bolo smutno, že budem sama. Už ani intímne spolu nežijeme, lebo mi nepripadá ako chlap. Nemám na to chuť, som už unavená, že na komplet všetko som sama a on mi je len na príťaž. Keď je u nás, tak absolútne nič nerobí, len leží na posteli. Bývame v dome, takže mužskej roboty je tu dosť. Ale on nie, nie je to predsa jeho dom, tak prečo by mal niečo robiť, to bola jeho odpoveď. Keď chcem akúkoľvek maličkosť, napríklad aby mi išiel pomôcť s veľkým nákupom, nech nevláčim tašky sama, tak celý čas hundre, nadáva, hovorí ako sa mu nechce, že deti som si mala na to vycvičiť. A pri pokladni uteká s vozíkom, len aby náhodou som od neho peniaze nepýtala. Nikdy mi nekúpil kvety, ani na sviatok. Keď som sa na to sťažovala tak mi po 2 rokoch kúpil kvety v Bille, ktoré by som ani pani učiteľkám do školy nedala a ešte sa bil do hrude, že aký je úžasný partner. Na narodeniny mi teraz kúpil topánky, aj to som sa musela prosiť či mi ich kúpi, a mala som na výber ,že buď pôjdeme von, alebo budú topánky, že nemôžem mať aj to aj to. Nikde s nami nechodí, aby náhodou nemusel míňať peniaze. S deťmi chodím každé leto hore dole sama, bol s nami dokopy asi 4 krát niekde a aj to celý čas nadával ako je tam zle. Hradila som to ja. S ničím mi nepomôže, nešoféruje aj keď má vodičák, nemá vlastné auto, takže takéto veci okolo môjho auta a benzínu tiež riešim len ja. On je strašný narcis a myslí si, že aký je úžasný priateľ. Je neskutočne negatívny, uhundraný, všetko mu vadí, s deťmi mi nijako nepomáha. Teraz som sa sním rozišla siedmy krát a už na mňa ide smútok či som dobre urobila. Či si vôbec nájdem niekoho v mojom veku s dvomi deťmi, chýba mi to , že sa nemám s kým rozprávať. Kamarátky nemám, všetky čo som mala žijú mimo nášho mesta. Cítim sa osamelá. Viem , že som hlúpa, ale mám ho rada. Preto sem už píšem, lebo už sa nechcem dať siedmy krát prehovoriť, že to práve ja robím zle. Chcem tak veľa, keď chcem od partnera, aby som sa cítila pri ňom ako žena a nie jeho matka? Ďakujem každému kto to dočítal až do konca.

autor
1. máj 2022

@saraxyz nechcem to. preto sem píšem, aby som to konečne dokázala. naozaj už mám toho dosť, som z toho vzťahu neskutočne vyčerpaná.

karelova
1. máj 2022

Autorka, dnes je 1.5. Ber to ako nový začiatok. Držím palce ❤️

hyta
1. máj 2022

Tak to vidíš, píšeš že jeho mama žije v smutnom manželstve takmer 40 rokov. Bola by si sama proti sebe, aby si nasledovala jej príklad. Ty si šikovná, schopná, už mu dvere neotváraj. Poslúchni svojho otca, má pravdu a chce ti len dobre. Partnerovi by som ešte odpísala, že tvoje chovanie je práve výsledkom toho, že si si v tej hlave upratala a blokla by som ho. Radšej buď chvíľu sama s deťmi a buď časom otvorená novým priateľstvám a vzťahu. Držím ti palce.

bosorka2302
1. máj 2022

zlaticko,ale je uplne jedno kto je vine. kldune mu napis ok a vybavene

saraxyz
1. máj 2022

Jedna vec je nechcem to a druhá ako v des reagovať. Ja Ti fakt prajem nech toto ustojis a neotvoris mu dvere. Lebo on urobí všetko preto, aby si ho vzala späť. No kde by taku obeť našiel?

tykat
1. máj 2022

A nechces si k sebe zobrat radsej jeho mamu 😁 aj by deti postrazila, aj by ste pokecali o zivote, jedna by navarila, druha upratala, aj na vylet by mozno s tebou a detmi isla. Len vtip...ale vzdy lepsie ako byt s hentou hnidou.

michaela_koc
1. máj 2022

utekaj dievca od neho, ale okamzite. toto je chlap? nie, to je 38 rocne rozmaznane decko. dokedy to chces tripet a "utierat mu zadok"? podla toho co pises, si samostatna, sikovna a aj uspesna. predstav si, ze tam niekde je chlap, co by ti pomohol so vsetkym. dotiahli by ste to velmi daleko. s hentym nie... normlane som sa vytocila za teba. 😠

lienka9
1. máj 2022

Podla mna hemas ho rada.mas rada vas zvyk a stereotyp.a prosim ak ho aj mas rada a je naozaj taky ako pises,rozid sa s snim.je to prizivnik,lakomec a povalac...naozaj ti samej bude lepsie a uvidis kolko penazi ti este aj ostane...a na druhu stranu takehoto si nakdes kedykolvek,ale radsej na sebe popracuj a najdi si takeho co si ta bude vazit a nielen sa prizivovat..

autor
1. máj 2022

@karelova ďakujem zo srdca

tncka
1. máj 2022

A naco ti je takyto chlap??

lienka9
1. máj 2022

@michaela_koc presne 😁😁 aj s tym vytocenim.ono nieje to lahke urobit razny krok,ale v tomto pripade by som sa naozaj odhodlala.

autor
1. máj 2022

@tykat toto pobavilo 🙂

tykat
1. máj 2022

A napis mu ze uznavas ze je to tvoja vina a ze "si zasluzi lepsiu zenu ako si ty" 😁 ...len uz ho nepusti naspat do zivota, vymaz, zablokuj ...a planuj s detmi prazdniny, alebo nieco ine pekne ...zavolaj si niekoho na par dni (mamu, otca...) nech je s tebou ked bude najhorsie a budes ho chciet spat. Vytlac si to co si napisala a citaj vzdy rano a vecer nech nezabudnes aky to je ch*j.

autor
1. máj 2022

@saraxyz ďakujem

mk22
1. máj 2022

Mu odpis.
Neporiadok som asi mala tie tri roky, čo som nič nevidela.
Práve som si upratala, a neuveris.. Najväčší bordel si robil ty, takze dovi dopo máj sa pekne a poprosím nekontajtuj ma viac.

elian
1. máj 2022

Napíš mu ,že hotovo upratané - všetko zbytočné a nepotrebné je z domu preč a nadobro ho zablokuj a žiadne výčitky

autor
1. máj 2022

@lienka9 áno máš pravdu

lulu5
1. máj 2022

Si šikovná žena, pracuješ, všetko platíš, šoféruješ, staráš sa o deti, dom, určite nezostaneš sama ak to s ním ukončíš. Nájdeš lepšieho. Veľa šťastia prajem.

karelova
1. máj 2022

Veru, uz máš upratané. Najväčšieho odpadu si sa už zbavila 😄

autor
1. máj 2022

ďakujem Vám všetkým , naozaj si to moc vážim. Presne toto som potrebovala.

saraxyz
1. máj 2022

Neboj, ked Ti bude zle a budeš mať stavy, tak píš 😉

autor
1. máj 2022

@saraxyz to je dobrý nápad, ďakujem. Teraz ma čaká náročný pracovný týždeň, tak aspoň to je dobre.

siska53
1. máj 2022

Prosim ta, ked si sa s nim rozisla, tak sa uz k nemu nevracaj!!!!!!!!!!!!
Zhnusil sa mi uz pri citani prvych riadkoch.
Skus si po sebe precitat, co si napisala a hadam pochopis, ze to nie je partner. Pre nikoho. Nema ti byt preco smutno. Skor by ti nalo odlahnut, ze si sa ho zbavila.

lusyc
1. máj 2022

Úvod som prečítala. Vykopať takéhoto jedinca ( lebo to nie je chlap) do inej galaxie. Neboj sa samoty, prečo by taká schopná žena mala ostať sama. Určite si nájdeš milujúceho chlapa, ktorý bude aj dobrý príklad pre deti.

ropucha6
1. máj 2022

Velmi strucne - nie si vadna, vadny je on. Ukonci to cim skor.

luccija
1. máj 2022

Celkom určite sa s ním nedávaj znova dokopy.
Prizivnika nepotrebuješ máš na viac ver mi!
Nečítala som vôbec diskusiu.
Ten chlap videl ako to funguje u nich doma a nebude iný.Ved inak by nebol v 38 r doma u rodičov a nevyzieral teba.

siska53
1. máj 2022

Ako ti radila tu jedna, odpis mu to a zablokuj ho uplne vsade, kde sa da.

autor
1. máj 2022

ďakujem Vám. Mám takú ako keby úzkosť na hrudníku z toho celého. Včera po rozhovore s mojim otcom, som si uvedomila, že ja ho mám už viac menej ako za dobrého kamaráta. Asi to už bude naozaj len zvyk.

michaela_koc
1. máj 2022

presne ako píšeš - je to len zvyk. tak a prečo si nezvyknúť na dičo lepšie? 😉 prajem veľa šťastia

lusyc
1. máj 2022

No, dobrý kamarát by pomáhal. A nie sa priživoval a vyciciaval.
Úzkosť prejde, keď si uvedomíš, že ti je bez neho oveľa lepšie, ľahšie.