icon

Lakomý partner

1. máj 2022

Ahojte, ani neviem ako začať. Čítala som si množstvo podobných diskusií tu na modrom koníkovi, ale rada by som dostala zo seba von môj problém. Anonymne, nakoľko sa hanbím, že som takýto vzťah vôbec dopustila. Potrebujem nakopnúť, poradiť a vedieť ,že nie som ja ta zlá. Som 3 a pol roka rozvedená, mám 35 rokov, 2 školopovinné deti. Prácu mám dobre platenú, ale mám vysoké výdavky (hypotéka, stavebné, škola, inkaso, strava, som živnostník, tak plus odvody, benzín , keďže v rámci mojej práce jazdím každý deň). Keď sa mi aj podarí niečo ušetriť, tak prídu nečakané výdavky, či už na auto, alebo na domácnosť, dom atď. Proste zvládam to, ale je to len tak tak. No a teraz k môjmu problému. S priateľom sme spolu 3 roky. Nebývame spolu. Vyhovára sa na to, že si v mojom meste nevie nájsť robotu. PS: ja som nikdy nebolo nezamestnaná a vždy som si robotu našla. Chodí ku nám 2 a pol roka vždy keď má voľno, čo je cca polovica z mesiaca. Má u mňa full service. Varenie, pranie, sprchuje sa tu, proste je tu ako doma. A tu je pes zakopaný, aj keď vie aké mám obrovské výdavky, nijako mi neprispieva na domácnosť. Rozprávali sme sa o tom veľa krát, tak povedal, že len keby išiel ku mne bývať natrvalo, tak by mi dával sto eur?!?! Sto eur?!? Že to mi musí byť dosť, teraz mi nedáva nič, maximálne kúpi drobnosti v potravinách. Podotýkam, že len hypo, inkaso a stravu mám 1000 eur mesačne. Tak som si povedala, že nechcem, aby takýto človek so mnou býval natrvalo. On má 38 rokov, je bezdetný, nikdy nebol ženatý, býva s rodičmi, nič im nedáva na bývanie a ani na stravu. Jeho otec tiež celý život takto funguje , že jeho mame vôbec nič nedáva a ona platí všetko zo svojho platu. 6 krát som sa sním už rozchádzala , ale vždy ma prehovoril. Vždy mi bolo smutno, že budem sama. Už ani intímne spolu nežijeme, lebo mi nepripadá ako chlap. Nemám na to chuť, som už unavená, že na komplet všetko som sama a on mi je len na príťaž. Keď je u nás, tak absolútne nič nerobí, len leží na posteli. Bývame v dome, takže mužskej roboty je tu dosť. Ale on nie, nie je to predsa jeho dom, tak prečo by mal niečo robiť, to bola jeho odpoveď. Keď chcem akúkoľvek maličkosť, napríklad aby mi išiel pomôcť s veľkým nákupom, nech nevláčim tašky sama, tak celý čas hundre, nadáva, hovorí ako sa mu nechce, že deti som si mala na to vycvičiť. A pri pokladni uteká s vozíkom, len aby náhodou som od neho peniaze nepýtala. Nikdy mi nekúpil kvety, ani na sviatok. Keď som sa na to sťažovala tak mi po 2 rokoch kúpil kvety v Bille, ktoré by som ani pani učiteľkám do školy nedala a ešte sa bil do hrude, že aký je úžasný partner. Na narodeniny mi teraz kúpil topánky, aj to som sa musela prosiť či mi ich kúpi, a mala som na výber ,že buď pôjdeme von, alebo budú topánky, že nemôžem mať aj to aj to. Nikde s nami nechodí, aby náhodou nemusel míňať peniaze. S deťmi chodím každé leto hore dole sama, bol s nami dokopy asi 4 krát niekde a aj to celý čas nadával ako je tam zle. Hradila som to ja. S ničím mi nepomôže, nešoféruje aj keď má vodičák, nemá vlastné auto, takže takéto veci okolo môjho auta a benzínu tiež riešim len ja. On je strašný narcis a myslí si, že aký je úžasný priateľ. Je neskutočne negatívny, uhundraný, všetko mu vadí, s deťmi mi nijako nepomáha. Teraz som sa sním rozišla siedmy krát a už na mňa ide smútok či som dobre urobila. Či si vôbec nájdem niekoho v mojom veku s dvomi deťmi, chýba mi to , že sa nemám s kým rozprávať. Kamarátky nemám, všetky čo som mala žijú mimo nášho mesta. Cítim sa osamelá. Viem , že som hlúpa, ale mám ho rada. Preto sem už píšem, lebo už sa nechcem dať siedmy krát prehovoriť, že to práve ja robím zle. Chcem tak veľa, keď chcem od partnera, aby som sa cítila pri ňom ako žena a nie jeho matka? Ďakujem každému kto to dočítal až do konca.

sense
1. máj 2022

By som mu napísala, ďakujem ale už som si upratala a viac nekomunikovala

autor
1. máj 2022

@lusyc to je tiež pravda

ropucha6
1. máj 2022

Hlavne nic nevypisuj, ty mas uplne inak nastavene zivotne priority ako on. Vsade ho zablokuj a drz sa toho. O par tyzdnov si budes buchat na celo, ze kde si mala rozum tie 3roky. Si uplne niekde inde, takyto chlap vysvetlenie aj tak nepochopi.

stanulienkat
1. máj 2022

Najdi si kamosku. Je uz teplo, tak sup sup von aj s detmi. Co najmenej volneho casu travit doma rozmyslanim. Zablokovat ho. Je to vyciciavac. Robit si stale nejaky program s kamoskou.. Das to. Len nepovolit. Drzim palce.

zmrzlinka2021
1. máj 2022

@autorka

Bojis sa samoty preco? Nechces to riesit terapiami so psychologickou?

Tvoj frajer si pride k tebe uzit sex, je o neho postarane, a este aj usetri. Neplanuje s tebou vazny vztah, toboz nie manzelstvo, preco by do teba investoval a sebe neusetril.

Realne ta zneuziva a uz toboz ta nemiluje.

Fakt ti za tvoje vnutorne strachy taky clovek stoji?

vyskusaj mu povedat, ze proste pride na "pol mesiaca" a ze ziadas prispevok od neho 400 EUR, ako zareaguje 😉

Radsej ta opusti ako by si mu mala narazit tento jeho "investicny a setriaci plan".

autor
1. máj 2022

zablokovala som ho všade, prvý krát som také niečo spravila.

brembo
Autor odpoveď zmazal
panelacikova
1. máj 2022

autorka - super. a za ušetrené peniaze (lebo aj jeho ubytovanie a strava ťa stáli niečo navyše) si radšej užívaj s deťmi. a neboj sa, raz nájdeš svoju polovičku. veď hľadať môžeš aj teraz, len si ho neber domov. ideál človek so skúsenosťami, vlastným bývaným a dobrým zárobkom. aby si sa nemusela už viac cítiť tak, ako si sa cítila pri tomto chruňovi. a ideálne oddelené bývanie tak dlho, ako to len pôjde. aj kvôli deťom, zbytočne majú pomútené hlavy s týmto debilom, ktorého si sa zbavila 🙂 držím palce 🙂

andrea78
1. máj 2022

Rozid sa s nim. Vyciciava Ta financne, emocionalne, fyzicky. Precitaj si po sebe, co si napisala. Nic z ,,neho,, nemas, nepotrebujes ho, nie je ziadnym prinosom ani pre Teba, ani pre Tvoje (ako povedal) ,,nevicvicene,, deti. Este si aj financne polepsis tym, ze ho posles kade lahsie.
Preco je s Tebou on, to je do oci bijuce a jasne. Preco Ta prehovaral, je tiez uplne jasne ( a nezlomna laska, ktora ho kvari to nie je). Preco si s nim Ty? Neboj sa samoty, zbav sa ho. Ulavi sa Ti. A casom sa najde iny muz, ktoremu tento vyuzivacny a vypocitavy tvor teraz len zabera miesto. Vela stastia a odvahu❤️

danica2711
1. máj 2022

stručne: s takýmto debilom by som nebola, ani keby bol posledný chlap na svete. Uvidíš, ako sa ti uľaví, keď ho definitívne kopneš do zadku!

autor
1. máj 2022

všetci máte pravdu, nechala som sa využívať a riadne. Keď mi pred pár mesiacmi povedal, že by mi dával max sto eur keby u mňa býval, tak som mu povedala, že to je strašne málo, tak povedal, že to by musel mať dve roboty, aby mi mohol dávať viac a samozrejme robotu si tu ani nehľadal a ani nehľadá, keďže takto mu takto vyhovovalo. A ešte raz podotýkam, že jediný jeho výdavok je 30 eur na paušál. Otec mi raz povedal, že on keby bol so ženou ktorú ľúbi, tak by pre ňu spravil všetko na svete a samozrejmosť by bola , že by jej vo všetkom pomáhal. Otec je sám od kedy nás moja matka opustila, už od roku 1993. Tak on vždy vraví, že radšej byť sám a mať kľud ako byť s debilom.

kristina2412
1. máj 2022

My sme v práci mali takú staršiu kolegynu a vždy keď sme niektorá mali" nový objav" tak nás vyprevádzala po práci na rande so slovami ,hlavne zisti či nieje lakomy lebo sa s ním budeš len trápiť. Tvoj priateľ nieje hodný energie, ktorú ty vkladas do vzťahu, čo z neho vlastne máš?možno len akýsi pocit že s niekým si. Ako však čítam čo všetko stíhaš ,tak som presvedčená že to zvládneš bez neho a budeš šťastnejšia.

autor
1. máj 2022

@kristina2412 ďakujem za tvoje slová

autor
1. máj 2022

Keď budem smutná, tak si prečítam celú túto diskusiu ešte raz. ďakujem, že ste sa toľké ozvali, je to pre mňa veľká pomoc.

nurielka
Autor odpoveď zmazal
mk22
1. máj 2022

Tvoj otec ma pravdu, a určite ti chce iba dobré.
Držím ti palce.
Ak ti bude smutno, kľudne napíš.
Ak budeš mat pochybnosť, či robíš dobre, tak opäť napíš.
Niekedy postačí prečítať si niekoho názor, pohľad, nech tebou tie písmenká zatriasu.. Kľudne píš.
Je krásne, uži nedeľu s deťmi.
Viem ze sa to zle číta, ale ver, že budeš šťastnejšis.
Podľa písania si samostatná int žena, a taka sama neostane.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
autor
1. máj 2022

@nurielka si zlatá , ďakujem

autor
1. máj 2022

@mk22 cením si to veľmi, ďakujem. Dúfam, že ten nepríjemný pocit prejde čím skôr.

mk22
1. máj 2022

Ver, že prejde, ešte budeš na seba nahnevaná, aká si bola slepá a hlúpa.
Časom sa budeš iba smiať a krútiť hlavou.
Ó tom je život, spoznávas ľudí, učíš sa, kszdy nový človek ti niečo dá, vezme.. A ako stsrneme, naše priority sa zuzuju a iba ty sama budeš vedieť, čo chceš a co nechceš.
Dnes ta to možno boli.. I keď nemá čo... No o pár týždňov budeš vysmiata herečka.

petamich
1. máj 2022

ty si si vlastne doteraz platila gigola 🤷‍♀️ platila si za spolocnost a za sex (ktory uz ani nemate), pretoze tento chlap ti nic nedava

autor
1. máj 2022

@mk22 teraz už viem presne pomenovať čo chcem a čo nie, to je pravda. Dúfam, že budem tá vysmiata herečka ako si napísala.

ciernysokol
1. máj 2022

Joooj, ked to citam... Presne take som zazila. Aj s tym byvanim, akurat mne daval 50! Neviem, kde som mala rozum. Tiez samostatna, aktivna, zarobila som si... Preto sa pri mne drzal. Aj som navarila, upratala. Hrozne sa to aj cita. Mne to cele ani nedoslo. Ked som mu nieco vykricala, na chvilku trosku zmenil a potom zas. Doteraz zije u mamy. Negativny, usomrany, sam pre seba. Rozchadzali sme sa dva roky. Teda ked mi to doslo, ze sa nezmeni, rozisla som sa s nim a on dva roky nechcel pochopit, presviedcal, vravel, co bez neho budem robit. Nastastie, manipulacie na mna velmi nefunguju, nikdy som nepovolila, on prvy rok aninebral vazne, ze som sa rozisla. Bolo to strasne. Vtedy som konika nepoznala, skoda, by mi riadne vsetci vysvetlili, ako ma normalny vztah vyzerat. Myslim, ze to ma vela so sebahodnotou. Clovek musi pochopit, ze ma taku istu hodnotu ako ten druhy a vyzadovat pre seba to iste, co dava. Mozno si vyhorena, lebo si samu seba dala na posledne miesto. Zabezpecujes vsetko, zarabas, staras sa. Ale nedostavas nic, co potrebujes. A tvoj partner ti to nielenze nevie dat, ale ti este aj berie energiu(okrem ineho). Asi to znie ako klise, ale mozno by si sa mala naucit mat seba radsej a uvidiet, ze si zasluzis ovela viac, ako sama myslis, ze ti patri. Drzim palce, zbavila si sa ho, nepovol, nedaj sa s nim dokopy zas, lebo sa zblaznis. Keby si chcela napisat, kludne napis.

mandzula
1. máj 2022

Aký partner? Toto nie je partner, ale absolutne nevyzrety prizivnik.

autor
1. máj 2022

@ciernysokol to sme nemali toho istého partnera? Hrozné, že sú takýto muži. Vlastne sa to ani mužom nedá nazvať.

autor
1. máj 2022

teraz som si uvedomila, že mne keby sa niečo nedajbože stalo, tak on mi nijako nepomôže.

0silvia0
1. máj 2022

Uz ho neries, hruba ciara a zi svoj zivot.

autor
1. máj 2022

kolegyňa mala presne takýto istý vzťah po rozvode, ktorý trval dlhých 8 rokov, kým sa uvedomila. Veľa krát sme sa na túto tému bavili, ako keby sme sa bavili o tom istom človeku. Ale tento jej sa akurát pár mesiacov dozadu obesil.

autor
1. máj 2022

@0silvia0 budem sa snažiť

ropucha6
1. máj 2022

Tebe len musi dojst do mozgu, ze prakticky si ty aj teraz uz sama, nemas ziadnu oporu (ani mentalnu), takze ak budes sama chvilu aj realne, nebude to velka zmena 🙂 akurat sa zbavis negativnych myslienok.