Lakomý priateľ
Ahojte,založila som si nový nick,lebo mám na to svoje dôvôdy.Neviem ako začať,môj problém je v tom,že mám veľmi lakomeho priateľa. ☹ sme spolu skoro 2roky a z toho rok bývame spolu.Teraz vidím aky je lakomý,kým sme spolu chodili,tak to bolo v pohode,všetko sme riešili,že raz ja zaplatim,raz on a nebol žiadny problem.Ale som začala pracovať v zahraničí a príjem mám troška väčší ako on,ale nezarába ani on zle.Poblem je v tom,že ma už nebví všetko nakupovať,platiť nakup,polovicu na učty to beriem,aj ked niekedy zaplatím viac ako on,všetko na varenie nakupujem ja,výlety cvakám ja a teraz zase vymyslel výlet s tým,že ja zacvakaám naftu.Vôbec už neviem čo mám robiť,už som mu aj od zlosti povedala,že je strašne lakomý,ze aj ked niečo potrebujeme tak to on nekupi.Napriklad,mali sme isť ráno nakupiť niečo na ranajky,hovorím mu,ze dobre,potom som sa išla osprchovať s tým,ze nech zatial zbehne do obchodu,tak mi povedal,že ved si dame makový závin,čo tam ešte mame,len aby nemusim on platiť a ani mu nevadil,že kolač je tam už viac ako týžden,skoro ma drblo,radšej bude jest starý koláč.Dokonca prišlo vyučtovanie za elektriku a to som u neho bývala len dva mesiace a nedoplatok vypýtal odomna,skoro som odpadla.Ja už naozaj neviem čo robiť a je toho ovela viac.Vždy som si myslela,ze ked dvaja spolu žiju,tak učty plati muž a čo sa týka stravovania,tak sa postará žena,ale v tejto domácnosti som ja chlap,bohužial. 😠 dokonca som chcela aby sme kupili vysávač,nakoľko su všade plávačky,sluboval,sluboval a aj tak som ho len sama musela kupiť,pokazila sa pračka,tak mi zahlasil,že musime kupiť novu,ale na polovicu,už ma toto naozaj nebaví,jednoducho to nie je chlap,hlava rodiny na ktoru sa ja môžem spolahnuť,lebo všetko riešim a hlavne platim sama.Niekedy mám pocit,že je somnou len kvôli peniazom,aj ked sa to zda možno niekomu divne.
@printesa Keď je takýto lakomý, kým spolu chodíte, tak si asi vieš predsaviť, čo by ťa čakalo, keby si si ho vzala...Inak, pokiaľ je to len priateľ, nevidím dôvod, prečo nakupovať do jeho bytu veci na polovicu. Ak sa raz rozídete, čo potom? Myslíš, že ti vráti polovicu z práčky, alebo polovicu z iných vecí? Asi ťažko. Takže na tvojom mieste by som mu už na nič do domácnosti neprispievala. Je chlap, tak nech sa stará, a keď nechce, tak radšej od takého ruky preč.
Poslať kade ľahšie... Ak sa doteraz neuvedomil už sa to nezmení... Segra chodila s jedným podobným lakomcom, našťastie spolu nebyvali... Vždy si vypýtal polovicu z účtu, keď boli na večeri, aj keď vedel, že sú to jej posledné peniaze... Pár krát jej navrhol, keď si objednala šalát, že si ma dať oblohu z jeho taniera, že to jej stačí 🙂)
@printesa no dufam ze mas od vsetkeho co si mu tam pokupila blocky a pekne to zbal a hoci aj daruj do utulku ved on si z teba urobil zlatu banu ... zhodnocovala si mu byvanie, kupovala tam veci, zivila ho kupovala jedlo, prispievala na energie a este ako bonus mal aj sex...
jasne ze sa mu to paci ... bol by blby keby nie... toto neni o lakomstve ci setrnosti ale o vyuzivani druheho ... a ty si ta ktoru vyuzivaju...
@maznacik007 sväta pravda,už som si myslela,ze ja to zle vnímam,ale teraz vidím,že vôbec nie,otvorili sa mi oči 🙂
skus sa snim porozopravat,a ak to nepomoze urcite sa rozist,aj ked to isto nebude lahke...ale to fakt nie je muz do buducnosti
Dakujem Vám veľmi pekne za rady,asi som si musela toho všetko prečitať,aby som si to vážne uvedomila a nemala výčitky svedomia. 🙂
ja ti dam radu tiez- mala som takehoto svagra..presne viem o com toto je. pokial mu svagrina platila vsetko stravu , najomne, oblecko atd. bol jej priatel, ked videl ze svokrovci platia tiez tak aj to vyuzil, dokonca aj svatba bola , aj dieta lebo moja svagrina chcela tak sen jej splnil casom to uz aj vidiet zacala ako sa jej peniaze minaju a minaju tak sa snazila stale v klude sadnut a o probleme porozpravat a problem vyriesit ( co samozrejme nikam nikdy neviedlo 😒 ),jednoducho to vyriesil cas 🙄 stretol od sebo o dost starsiu pani a ta platila a plati uplne vsetko, na moju svagrinu sa vykaslal a zivot si uplne bez problemov zariadil s o osemnast rokov starsou chuderou 😝
fu ťažký prípad...bez výčitiek sa pobaľ a chod..aj s tou pračkou...keby mal námietky povedz že je to dorovnané tým nedoplatkom čo spravil s bývalou
v ziadnom pripade nekupuj veci do domacnosti s priatelom. To totiz nie su veci pre rodinu, kedze iba spolu chodite a byvate v jednom byte. Hocikedy sa mozete rozist a co potom napr. s takou prackou kupenou na polovicu? Alebo zaclonami? alebo neviem cim?
A dalsia vec, nechapem vasu komunikaciu, preco s nim sa o tom nebavis, co ti vadi, rovno a priamo. Ak sa to nebude dat a bude zo seba robit dlhodobo slepeho debila, nema to vase chodenie zmysel, nie to aby ste sa este brali a mali deti.
ja by som mu este vypucovala zaludok....ci sa citi ako chlap,ked ty vsetko cvakas,a ci mu to neni trapne,atd....a ked nepochopi-utekaaaj!
@printesa osobne by som s takymto chlapom nemohla zit a rozisla by so sa s nim , sorry ..ked toto robi ked ste spolu a bezdetny, neviem si predstavit ako bude reagovat ked bude treba platit vsetko okolo decak...a mat taketo muza a hadat sa s nim o euro kazdy den....fuha, to bude velmi smutny zivot !!! je rozdiel medzi setrnym a lakomym 🙂 chlapov je plny svet a aj takych ktory pre svoju priatelku radi pustia eurace 🙂
@printesa to je strasneeee ...sorry ale to sa zle cita
@maribell tak toho by som vyhodila hned..aki si horsi ...vrahovia, nasilnici a fetaci ????? su aj normalni chlapi, ktori sa postaraju o svoje priatelky , prip. rodiny..netreba porovnavat s horsim ale s lepsim ... porovnanie typu: Vsak a bije ta ??? si myslim nie je na mieste!!!
@medovka14 fuha , mne stacilo na rozchod ked som ochorela fesak mi nedoniesol ani pomaranc , ja s anginou a este prisiel vzjest chladnicku...tak som mu pekne ukazala dvere a bolo 🙂
je to magor,odid od neho

@maribell vieš.ked ideme na nakup,tak vždy akože zabudol penaženku,take tahy robi,ako keby som mala nasrate v hlave,vždy sa tešim,ked idem do zahraničia,lebo mám pokoj a nemusim nič take riešiť,lebo ja nepočítam kto kolko zaplati,ja s tým problem nemám,ale všetko ☹ ved ja už ani neviem či ho lubim,lebo sa mi už normlálne hnusi s takým správanim a ešte na bude obimať v obchode.že ako ma on lubi,len aby som platila,bože ved tento chlap nemá chrbtovu kosť 😠