Lakomý priateľ
Ahojte,založila som si nový nick,lebo mám na to svoje dôvôdy.Neviem ako začať,môj problém je v tom,že mám veľmi lakomeho priateľa. ☹ sme spolu skoro 2roky a z toho rok bývame spolu.Teraz vidím aky je lakomý,kým sme spolu chodili,tak to bolo v pohode,všetko sme riešili,že raz ja zaplatim,raz on a nebol žiadny problem.Ale som začala pracovať v zahraničí a príjem mám troška väčší ako on,ale nezarába ani on zle.Poblem je v tom,že ma už nebví všetko nakupovať,platiť nakup,polovicu na učty to beriem,aj ked niekedy zaplatím viac ako on,všetko na varenie nakupujem ja,výlety cvakám ja a teraz zase vymyslel výlet s tým,že ja zacvakaám naftu.Vôbec už neviem čo mám robiť,už som mu aj od zlosti povedala,že je strašne lakomý,ze aj ked niečo potrebujeme tak to on nekupi.Napriklad,mali sme isť ráno nakupiť niečo na ranajky,hovorím mu,ze dobre,potom som sa išla osprchovať s tým,ze nech zatial zbehne do obchodu,tak mi povedal,že ved si dame makový závin,čo tam ešte mame,len aby nemusim on platiť a ani mu nevadil,že kolač je tam už viac ako týžden,skoro ma drblo,radšej bude jest starý koláč.Dokonca prišlo vyučtovanie za elektriku a to som u neho bývala len dva mesiace a nedoplatok vypýtal odomna,skoro som odpadla.Ja už naozaj neviem čo robiť a je toho ovela viac.Vždy som si myslela,ze ked dvaja spolu žiju,tak učty plati muž a čo sa týka stravovania,tak sa postará žena,ale v tejto domácnosti som ja chlap,bohužial. 😠 dokonca som chcela aby sme kupili vysávač,nakoľko su všade plávačky,sluboval,sluboval a aj tak som ho len sama musela kupiť,pokazila sa pračka,tak mi zahlasil,že musime kupiť novu,ale na polovicu,už ma toto naozaj nebaví,jednoducho to nie je chlap,hlava rodiny na ktoru sa ja môžem spolahnuť,lebo všetko riešim a hlavne platim sama.Niekedy mám pocit,že je somnou len kvôli peniazom,aj ked sa to zda možno niekomu divne.
@printesa ja osobne by som od takeho mazala prec a navyse, ja by som sa s chlapom nezostahovavala dohromady. Ked len priatelia, tak kazdy vo svojom a za svoje! Ale fajn, ze sa vyfarbil. To je presne ten zivocisny druh, ktory zene na materskej bude otrepavat o hlavu, ze nezaraba a ak nieco chce a potrebuje ma na to matersky a rodicovsky prispevok! Z takych mi je na grc!
@printesa Na začiatku by som to s ním rozobrala, sadla si a v kľude mu predniesla jeho výhrady k vašim výdavkom (ako ďalej tu už kočky napísali 🙂 ) a buď ak sa zmení tak fajn, ale určite v prípade, že bude nervný (zo začiatku určite, musí si na novú situáciu zvyknúť), ale ak v tom bude pokračovať, tak pobaľ veci a choď. Vidím ako to chodí u nás (babka s dedom)... to si snáď do hrobu budú vyčítať čo kto v živote na čo minul peniaze, proste stále dokola o tom istom. Miesto toho aby v mladosti svoje cesty rozdelili a možno žili lepšie, tak denná konverzácia je iba o výčitkách a nebodaj príde platiť nejaký šek, tak dovi dopo. To nie je život, to je permanentný stres bez šance na zmenu.
@printesa no moment! Tak Ty si kupovala zariadenie do JEHO 😕 bytu????? Mna snad klame zrak! Priatelovi. Ako prepac, ale musim si poklopat po cele. A dokonca mas svoj byt ako tak citam....jezisi. Ani si Ta nebere a necha sa financne dopovat. To je chudak slahnuty a Ty si, odpust, riadne strelena. Do bytu priatela som chodila leda tak ako navsteva, ktorej sa rano po fajnej noci robili ranajky a ked padla sobota tak som sa zdvihla, aby si drahy upratal. Dnes je to moj manzel, vazime si jeden druheho a financne problemy co kto zatiahne nemame ani najmensie. To sa ale testuje inak ako na vlastnej srajtofli. 😝
ak ho milujes, nie je co riesit, ak ho nemilujes, tak si na tejto skusenosti trochu prerobila.. este by ma zaujimalo, co on robi s "takto usetrenymi" peniazmi, pokial by Ti nakoniec kupil auto, tak OK 🙂 ale skor mi to pride ako 2 a pol chlapa v podani zeny a muza bez toho decka..
@printesa ako dobre, ze je priatel.........pobal sa aj do igelitky a utekaj....
Lakomost je vlastnost, ktora sa tazko odburava..... Proste, ak je niekto netrpezlivy, tak z neho nebude trpezlivy clovek iba preto, lebo mu to niekto povie....
To su ludske vlastnosti a kazdy ma nejake.....daju sa trochu tlmit ale v krize poriadne vyjdu na povrch a ked budes tehotna a nebudes mat ziadny prijem, tak si viem predstavit, ako budes jest makove zaviny s vodou 😅
Mas svoji prijem, mas svoj byt, si slobodna, bezdetna.........chod prec....mozno mu aj pomozes tym, ze sa zobudi a pri druhej partnerke bude stedrejsi.....Na teba si uz zvykol, ze vseto nakoniec zaplatis 🙄
@printesa uf,necitala som prispevky,mozno som starodavna,ale s takymto chlapom by som nebola ani sekundu,ze vsetko napoly,a cojaviem,ti poviem,ked si s nim zalozis rodinu,tak sa zblaznis.
Ja som asi starodavna,ale ja ked som chodila s mojim chlapom tak vzdy vsetko platil on a aj to tak ostalo.Mzslim ze ked maniekam pozval a tak.Jasne ze aj som kupovala jemu nejake veci,pre seba do domacnosti,ale gro vydavkov platil vzdy on.Verim ze to moze byt ine ked ty zarabas viac ako on.Ale vsade sa da vycitit umysel a evidentne to uz nie je unosne...
No ako ja tu placem od smiechu. To co mas na krku? Sa ho veru urychlene stras.
@printesa no z lakomca niekoho stedreho nikdy nespravis. Ale zase si myslim ze pokial si to aj on uvedomi (tu lakomost) tak budete vediet s tym pracovat.
Jednoznacte zmente system platenia stravy ze pojdeme do obchodu a niekto to zaplati. Vypocitajte si kolko miniete na stravu a zlozte sa rovnakou sumou hned na zaciatku mesiaca a s tym hospodarte, nakupujte jedlo, kozmetiku. Ziadne raz zaplatim z uctu ja a raz ty...lakomec sa tomu raz ja bude vyhybat.
Ked pojdete na vylet vypocitajte si kolko to bude stat benzin + nieco na kavu + vstupne niekam ...vydelte napoli a dajte v hotovosti vopred. Ziadne ty zaplat toto a ja hento. Ked sa bude zdrahat nieco platit tak nedaj ani ty a sedte doma. Myslim ze sa rychlo uvedomi. Najdolezitejsie je si to v klude vysvetlit, aspon tu nutnost skladania sa napoli co sa tyka uctov. Lakomec si tazko prizna ze je lakomy, ale pokial sa ti podari aby si aspon uvedomil ze taketo spravanie nieje fer voci tebe ste na dobrej ceste..
A este cosi...musis sa zmenit aj ty...aj ked ti bude mozno trapne pytat si na vsetko polku, respektive trvat na zaplateni polovice vsetkeho nepolavuj. Kamkolvek pojdete tak sa hned na zaciatku spytaj kolko si berie penazi na minutie a presne tolko si zober aj ty. Aj keby ide o smiesne sumy ako 1 e. Co sa tyka nakupu velkych veci ako pracka, auto...atd tak pokial nieste zobraty nieje moc stastny napad kupovat to napoli...kupte to jeden alebo druhy a v pripade rozchodu si kazdy nechajte to svoje
@sonagolisova ..tak som to zase nemyslela .. ze ked ju nebije je to v pohode. ..ale nije vsetko sa riesi rozchodom len som myslela ze by sa snnim mala vazne porozpravat ..ja by som to inak riesila ..napriklad keby ideme do obchodu tak by som sa pozerala ci si bere penazenku a ci v nej ma peniaze...
@maribell osobne si myslim, ze to nema vyznam...co tym vyriesi ? nevezme si naschval aby nemusel platit a vybavene....ten clovek nestoji za to , je to drzgros od kosti... radsej zit s takym co ma menej penazi ale rozdal by sa keby mohol ...ako toto, fuj
ja by som v takom vzťahu nezotrvala, predstav si že budete mať dieťa a budeš odkázaná na príspevok od štátu z ktorého sa nedá vyskakovať, to akože ti ani nekúpi jedlo alebo čo? a z lakomého človeka už nikdy iný nebude. Moja mama sa v takom vzťahu trápila skoro 20 rokov. Všetci sme si museli len odopierať na úkor nášho otca ktorý jej ani len na byt ani na deti neprispieval. Teraz s nami pre istotu ani nie je v kontakte aby nám náhodou niečo nemusel dať. mama po rozvode ožila, konečne si kupuje oblečenie ale ten blok v tej hlave stále má. Nikdy nebola u kozmetičky a to má 50 rokov, ale zlepšuje sa to, konečne je zasa šťastná.
@sonagolisova ..tak ale vies ked ho lubi uz spolu ziju .. ja som tym len chcela povedat ze su aj hosie problemy ktore sa DAJU vyriesit .. len treba chciet .. ja by som to napriklad riesila uplne inak .. ked to nejde tak samozrejme nejde koncim ale netreba sa hned rozchadzat ..
@maribell ale tusim pisala , ze uz viac krat sa s nim o tom rozpravala a zjavne nepomohlo :(
@sonagolisova ja viem ..citala som ..ale myslim ze to nebol vazny rozhovor kedze pisala ze on nic npovedal a bol len ticho ..ked sa dvaja ludia rozpravaju tak to ma byt dialog .. mal by asi aj on nieco pvedal ...mali by sa hovodnut na spolocnom ucte a kazdy by tam posielal nejku ciastku ..aa z toho by vsetko platili ...
@maribell chlap ma byt chlap a vyjadrit sa hned a nie byt ticho..podla mojho nazoru je to divny clovek jemne povedane a najlepsie od neho prec...toto je pripad ked treba odist ... nezijem so svojim prvym chlapom v zivote a od tohto by som teda utekala...ale je to na jej rozhodnuti samozrejme
@sonagolisova ked sa snim rozpravala a neda sa tak samozrejme prec.. ale musi sa rozhodnu sama ..je to jej zivot 🙂
jednoducha rada- rozid sa s nim.... jeho povahu nezmenis... je lakomy, a skupy..... to s nim budes riesit cely zivot. Mam takeho kamarata, ale on si nasiel zenu, ktora je v tychto veciach rovnako lakoma... takze im uplne vyhovuje, ze si vsetko delia na polovicu, aj ked spolu ziju uz vyse roka....
Ja by som teda takeho chlapa nechcela..... :-/
och nohy na plecia a utekaj ☹ ono sa to nezda,ved su aj horsi chlapi, mnohe by ti lakomca zavideli, lebo maju gamblera alebo alkoholika, ale aj toto je choroba ako kazda ina ☹ a najhorsie je na tom to, ze ak budete mat nejaky "spolocny" majetok a potom sa nedajboze rozidete, nechci si ani predstavit tie problemy pri deleni veci ☹ sestra sa teraz rozisla s podobnym exotom, maju spolu byt a komplet zariadenie, on platil hypoteku, ona najom a seky a teraz ked sa rozisli jej nechce nic dat, dokonca ma pocit, ze by ona mala este nieco doplatit jemu. vraj tie seky co platila bolo akoby podnajom za to, ze byva v byte, ktory je na liste vlastnictva aj jej! cele zle toto! naozaj chod prec. odstahuj sa, plat vzdy polovicu vyletov a tak, ale v tejto faze urcite nekupuj spolocne pracky, chladnicky a podobne ☹ drzim palce, mozno sa spamata a pochopi a bude vsetko ok, ale ruku na srdce, asi to tak nebude ☹
Keď sa chceš trápiť ešte viac, tak kľudne s ním buď. Nechápem, prečo si ešte od neho neodišla. Ty si na vine, vôbec nie on! To nie je chlap, to je netvor! Keď s ním ostaneš, budeš to mať ešte horšie, neboj. A čo keby ste mali aj deti? Naďalej by si platila Ty všetko? Preč od neho a to čím skôr!!!
@printesa moja skusenost.... Chodila som ako malda 19 tka s jednym Blavakom, vtedy som tam mala podnajom a chodila som na turnusy do rakuska ako opatrovatelka, natu dobu slvely plat, mala som vlastne auto a nebola som na nom zavisla... Panko to zacal zneuzivat a ked spm jeden den prisla po 2 tyzdnoch s turnusu mala som len eura ( vtedy este bola sk koruna ) a on sa ma pyta... Zlatko ideme na kofolu?? A dalej vravi : ale ja tu mam sk koruny len na kofolu pre seba, musis si ist zamenit do zmenarne!
Toto bol bod kedy som si povedala tak toto nie! Toto nie je pre mna aby jeden chlap nebol schopny zaplatit kofolu... Boli tam aj ine veci, on byval u mamicky spolu s 2 bratmi v jednej izbe... Staral sa len a len o svoje a mne nikdy nic nekupil.... Takze som rada ze som sa ho striasla
@printesa panvicou po hlave a ďalekooooo od neho. to už nie je lakomec, to fakt ako píše
@mamavera človek bez chrbtovej kosti. Môžeš sa ľahko dostať do situácie že budeš od neho závislá, keď budete mať deti, lebo materská ani rodičkák nie je bohviečo... a potom? z čoho budeš žiť, lebo pochybujem že on ti niečo dá. Odísť od neho kým nie ste svoji a kým nie sú deti je to najlepšie riešenie. Takí ľudia nevedia ani sami so sebou vyjsť. Mimochodom tiež som raz mala vzťah, hoci to nebol taký extrém ako u teba, ale jemu sa lenilo dávať na potrebné veci. Radšej na somariny, dvdečka, pivo, kamošov... žil s rodičmi a nič im nedával....keď sme obaja pracovalôi ešte si aj požičiaval odo mňa. samozrejme nikdy nevrátil. Bola som mladá a hlúpa, som rada že je to už za mnou. Prišla by som o nervy. A ešte jedno - ak je taký skúpy voči tebe, taký bude aj k deťom. A ešte horší, lebo bude viac výdavkov. Predstav si ako sa budeš cítiť, keď ty si nebudeš môcť z materskej vyskakovať a on im nekúpi ani zmrzku, lebo je drahá.
@printesa No ja som mala tiez čest s takym "pripadom". Zacvakala som kauciu na najom, vylety, dovolenky, ak sa islo jeho autom, tak som cvakala naftu, lyzovacky, oblečenie, zohnala som mu bloky, aby nemusel platit vysoke alimenty :( a ked sa chlapec pozviechal, tak si otvoril v banke sporiace konto, nastastie som mu nasla potvrdenie o vklade 500 EUR hned na druhy mesiac. Tak som jedneho dna odisla s detmi na vylet a poprosila som ho, aby za cas co sa vratime nezostal po nom ani smrad. Tvoj priatel nie je lakomy, ale prejeb...y, prepac za vyraz, zivot ma tak naucil.
@printesa takeho magora ma moja znama za manzela.KOntroluje kazdy blocek, vsetko prepocitava,prepocital jej o kolko usetri ked nebude do prace jazdit autom ale mhd, usetri asi 1 Euro 😉 .NA dovolenke menil minimum penazi,vzdy po troskach a potom po vsetkych kamaratoch menil a presne podla kurzu ..Deti si chceli nieco kupit male na dovolenke a tolko do nich hucal ze to nie je potrebne,az si nic nekupili,az ked kamoska zasiahla a kupili si to.Ved co je to za otca, ked vlastnej dcere vezme z vreckoveho co mala na vylet, a ona si potom musela od ucitelky pozicat aby aspon na obed mala.Tak teda kade lahsie utekaj, myslim ze takeho otca pre deti by si nechcela ☹ .A vikendovy velky nakup znamena polka chleba, 5 rohlikov a dva jogurty 😀
Zienky uvedte ma do reality,je to normalne ked zijem s priatelom 2 roky v spolocnej domacnosti teda u mna doma a on mi dava 100 eur mesacne??? Ja sa s nim hadam ze je to malo len on ma presviedca ze je to akurat,este so slovami ze ja predsa nemozem viacej prejest....pritom płyn a elektrinu platim 200 e plus ostatne vydavky strava atd....vsetko taham sama...ja miniem celu vyplatu a on si ostatne vsetko odklada...je pravda ze mam dve skoro dospele dcery s predosleho vztahu ale aj tak sa mi zda ze 100 e na mesiac je malo....fakt som ja narocna alebo on łakomy uz fakt neviem.
@chiccco vypocitaj mu,co vsetko platis,byt,inkaso,stravu a polovicu nech ti dava,nie 100Eur,ak sa panovi nebude pacit,nech sa odstahuje.................nech nezije dalej na tvoje naklady.
Ahojte dievcence,tak som znova tu.Co sa tyka temy,ktoru som sem napisala sa bohuzial nedala riesit ani po rozhovoroch,tak som to ukoncila a pekne odisla od toho dementa lakomeho.Vobec nemal zaujem sa zmenit,alebo to nejako riesit a ja nie som predsa banka.Velmi sa mi ulavilo a som ovela stastnejsia 😀 dakujem za Vase rady,,prajem pekny den. 😎 😎

@printesa tvoj priateľ nie je lakomý, je to človek bez chrbtovej kosti, ktorý ťa využíva a v duchu sa rehoce, ako zase ušetril, keď si nezobral peňaženku, fuj. V podstate by sa mu teraz dal navrhnúť taký spôsob života - na začiatku mesiaca dať rovnakú sumu na účet a z toho sa bude všetko financovať. lenže tak, ako ti píšu baby, vieš si predstaviť, byť na materskej keď tvoj príjem bude almužna a výdavky sa zvýšia? Tvoje rozhodnutie odísť od neho schvaľujem, si inteligentná, šikovná žena, ktorá sa vie postarať sama o seba a nepotrebuje príživníka. Ten človek ťa nemá rád, on má rád tvoju peňaženku 😝