Lakomý priateľ
Ahojte,založila som si nový nick,lebo mám na to svoje dôvôdy.Neviem ako začať,môj problém je v tom,že mám veľmi lakomeho priateľa. ☹ sme spolu skoro 2roky a z toho rok bývame spolu.Teraz vidím aky je lakomý,kým sme spolu chodili,tak to bolo v pohode,všetko sme riešili,že raz ja zaplatim,raz on a nebol žiadny problem.Ale som začala pracovať v zahraničí a príjem mám troška väčší ako on,ale nezarába ani on zle.Poblem je v tom,že ma už nebví všetko nakupovať,platiť nakup,polovicu na učty to beriem,aj ked niekedy zaplatím viac ako on,všetko na varenie nakupujem ja,výlety cvakám ja a teraz zase vymyslel výlet s tým,že ja zacvakaám naftu.Vôbec už neviem čo mám robiť,už som mu aj od zlosti povedala,že je strašne lakomý,ze aj ked niečo potrebujeme tak to on nekupi.Napriklad,mali sme isť ráno nakupiť niečo na ranajky,hovorím mu,ze dobre,potom som sa išla osprchovať s tým,ze nech zatial zbehne do obchodu,tak mi povedal,že ved si dame makový závin,čo tam ešte mame,len aby nemusim on platiť a ani mu nevadil,že kolač je tam už viac ako týžden,skoro ma drblo,radšej bude jest starý koláč.Dokonca prišlo vyučtovanie za elektriku a to som u neho bývala len dva mesiace a nedoplatok vypýtal odomna,skoro som odpadla.Ja už naozaj neviem čo robiť a je toho ovela viac.Vždy som si myslela,ze ked dvaja spolu žiju,tak učty plati muž a čo sa týka stravovania,tak sa postará žena,ale v tejto domácnosti som ja chlap,bohužial. 😠 dokonca som chcela aby sme kupili vysávač,nakoľko su všade plávačky,sluboval,sluboval a aj tak som ho len sama musela kupiť,pokazila sa pračka,tak mi zahlasil,že musime kupiť novu,ale na polovicu,už ma toto naozaj nebaví,jednoducho to nie je chlap,hlava rodiny na ktoru sa ja môžem spolahnuť,lebo všetko riešim a hlavne platim sama.Niekedy mám pocit,že je somnou len kvôli peniazom,aj ked sa to zda možno niekomu divne.
no zasa nie polku nakladov lebo tam zijete 4dospele osoby, mne by pripadalo spravne vsetky naklady mimo handier a kozmetiky ( nemyslim tym hajzlak a jar) vydelit 4 a nech sa paci vyjde cislo vysoko nad 100e.
Beriem to tak ze ty zivis 3 a on sam seba, aj ked takeho frajera co by nechcel, resp nebol ochotny prispiet na cudzie=moje dieta by som ani cez prah nepustila.
este ma napadlo ze handry+kozmetiku+ hobby nech si plati kazdy sam.... ale aj tak zasnem baby, ja keby som ostala s detmi sama co snad nebudem 😀 ale aj tak by som si hladala frajera a uz asi ani nie spolubyvajuceho( len na kavicku a hajde domov) ktory by mi mal pomoct, aj financne, nie ze ma vyciciavat... ved to akoby som mala o decko viac...
@maznacik007 a to mu ma pracku nechat? ! 😝 😀
@pflegerin Zazila som, spravila si to najlepsie, co si mohla... My sme zacali spolu, ked bol nezamestnany, cize to bolo viac - menej samozrejmost, ze vsetko financujem. Potom sa zamestnal a za mesiac spravil dva nakupy, kde bolo hlavne pivo a mal pocit, ze uz prispel dost. Ani na vylet, ani na naftu, ani na byt.... Ked si zacal kupovat stare mince /akoze na zabezpecenie na dochodok - psychopat/, zacali sme na moj podnet financovat kazdy svoje potreby sam...a islo to cele do certa....aj ked v konecnom dosledku dovod rozchodu bol iny...
@chiccco Nie si narocna, on je lakomy...Predpokladam, ze on sa pristahoval k tebe, cize do zariadeneho bytu. Mas dve deti, ok, ale fer by bolo dat polovicu na byt a energie a polovicu na stravu. Ved predpokladam, ze varis ty, takze ak by namietal, tak nech sa ide stravovat do krcmy. A vobec nemaj ziadne vycitky, ze vy ste traja a on sam...ze viac zjete...proste handry deckam kupis ty, ale byt a stravu pekne napoly. Ak sa pristahoval, vedel do coho ide...ak si chce odkladat, nech si byva sam...Ved vlastne pri takej dobre babe ako si ty len a len setri prachy.... 😠 😝
lakomost je vraj geneticka a neda sa liecit, ale neviem, mozno sa stane zazrak 😀
@printesa
a ako si dopadla nakoniec?
Taky žgrloš sa uz nikdy nezmeni. Poznam jedneho takeho a normalne rozmyslam, ci nepises o nom. Mna by asi drblo, ja by som s takym chlapom nevydrzala ani den lebo ja som uplne opacna povaha
Baby, ale no zase to tu tak nepreháňajte, kvôli jednej dedukcii že je lakomý by ste ho zatratili a čo sa také deje, ja mám priateľku a tá si ešte 10 euro stiahne z účtu keď mi volá a čo šak sa hadám nepototo, tiež sa mi to nepáči že je ako hovoríte lakomá, ale zase ja u nej vidím ine, že je šetrná a naozaj neminie ani na seba nič, žeby utrácala, máme spolu dcérku ale tej dopraje síce vždy najradšej z mojeho 😀, zďaleka nesúhlasím s fakt tu napísanými hlúpymi názormi na rozchod myslím si, že každá jedna čo toto napísala je priadne hlúpa a podla toho súdim, že neskončili ani základnú školu, celí život je o tom že sú z času na čas nejaké problémy a treba ich v prvom rade riešiť, nie ich nechávať plávať len tak dole vodou, myslím si, že je to v prvom rade tvoja chyba že si sa takto nechala zneužívať, mala si tvrdo povedal, tak to nie môj drahý toto si pekne zaplatíš sám a keď sa ti nechce ísť do obchodu v poriadku ja si pôjdem, ale ty si pekne zieš ten závin 😀, a možno by sa spamätal, ale je pravda že je to trošku problém, lebo keď niekto viac zarába, tak ten druhý viac nato pozerá, ale to je iba v tých prípadoch kde ty partneri nemajú spoločnú kasu, ale väčšinou kasu drží žena a ak je normálna tak všetko funguje tak ako má, ak nieje, tak má chlap smolu 😀 pekný večer vám tu všetkým prajem
@chiccco ak, tam s vami normálne žije a už ti nič viac neprispeje tak je to ozaj málo, ale bo potom to aj stačí ak tam iba spí a nestravuje sa s vami 😀, muž, ale čo ti poviem tak dopadnú niektoré ženy ktoré sa rozvedú a myslia si že im bude, po rozvode sveta žiť, ale nenarážam na tvoj prípad, neviem prečo ste išli od seba, to už nikdy nebude fungovať ako počas manželstva.
taketo spolocne byvanie je velmi dobre hlavne na to, aby partneri zistili ako to bude trebars po svadbe, alebo ci spolu vedia zit pod jednou strechou...., ak to nefunguje uz na zaciatku, tak to treba riesit....
@zdenopeta
nemam zakladne vzdelanie a nie som ani hlupa a predsa napisem, ze ja by som s takym chlapom nebola ani minutu, pri prvej prilezitosti by som sa zbalila a odisla, aj keby som mala ist niekde na ubytovnu, kocka to ma dobre, ma vlastny byt
@printesa
ja neznasam lakomych ludi, nebola som vychovana byt lakoma, ludom by som pomohla aj o polnoci a ked je to niekto na kom mi zalezi, tak mu dam aj posledne... a manzela mam podobneho jak ja......
my sme pred svadbou chvilku byvali v podnajme, vtedy priatel mi dal pristupy k bankingu na svoj ucet a hospodarila som s jeho aj s mojimi peniazmi...., na vsetkom sme sa dohodli, kto co potreboval si kupil a nikdy sme si nic nevykrikovali...., a tak je to aj v manzelstve, to uz mame jeden ucet, kazdy vlastnu kartu, co potrebujeme si kupime, na nakupy chodime bud spolu alebo oddelene, lebo vieme co mame doma a co potrebujeme...., ak pridem domov s nejakou vecou na oblecenie pre seba alebo pre mnazela, nikdy mi nic nepovie, ak by som chcela kupit trebars telku alebo podobne, tak to sa uz radime....,
ja neviem, ale nikdy by som nevedela zit v takom vztahu....., jest na ranajky tyzdnovy zavin- ok, da sa zaliat do pudingu, tak je lepsi🙂 ale aj ja aj moj muz sme labuznici a ked mame na nieco chut, tak si to ideme aj o polnoci kupit...., neviem si to predstavit co prezivas, ale drzim palce aby si sa spravne rozhodla...
utekaj ale rychlo
@zdenopeta hej žije so mnou aj sa stravuje vsetko,dokonca chce aby som mu kupovala s toho aj spodne pradlo,drogeriu,případně tabletky ak nejake treba,proste dá mi stovku a tym to konci,ostatne je na mne....a viem ze to nebude také ako v manzelstve kde su spoločne deti,to mi je jasne,žila som tak jedenast rokov a manzel mi dával celu vyplatu teda lepsie po edane malí sme spoločný ucet,ale bohuzial zomrel,takze som bola velmi skoro vdova aj som žila styri roky sama s detmi,lenze pochopitelne ze som chcela vyskúšať novy vztah,nakolko mi pride smutne zit od 31 rokov sama,chcela som len pekny vztah,nic viac a tiez mam středoškolské vzdelanie.
@chiccco nie, toto nie je normalne (to iste som mala ja, tvaril sa, ze mi dava cely majetok a ked si dost nasporil, usiel za inou :DDD), takze ho vypoklonkuj raz-dva, takeho nepotrebujes k sebe..
@monciky ,,Ahoj,dopadla som tak,ze som od neho odisla,ja nie som banka.Samozrejme,ze nemam problem nakupit,alebo nieco zaplatit,ale urcite nie vsetko a stale a dement bude stat a cakat.Cakala som ze sa to zmeni,po rozhovoroch,ale nic,,este bol urazeny a nebavil sa somnou.Tak skoda mrhat energie a casu na takeho cloveka. 😀
@printesa dobre si spravila!!
@maznacik007 z tvojho komentu som skoro spadla zo stolicky 🙂
@printesa nechces mi robit banku? 🙂
@tatko_bebe mozem,,jasne,teraz som od jedneho odisla,tak mozem pokracovat u Teba 😀
@printesa
ta co si ty! ziadne rozhovory nepomozu lakomemu cloveku sa zmenit.
a inac, ked sa mozem opytat, je ti za nim smutno? lebo mne nebolo, za kazdym vztahom sice zostane nejaky smutok, ale za takymto vztahom jedine zlost na seba, ze som nechala so sebou takto zametat.
@pasteleria ,,ja som to este skusila aby som mala ciste svedomie,ze som sa snazila,,smutno mi nie je,skor sa mi uz poriadne ulavilo,lebo som uz bola na neho vyslovene alergicka 😀 ked vies ze mas pri sebe prespekulovaneho chlapa,tak ma len tak dvihalo 😠
no som v šoku...ja na tvojom mieste by som si naschvál vypýtala plat za upratovanie, pranie, varenie a ostatný činností, ktoré žena robí :D,,,,neboj, hned mu spadne sánka dolu :DDD.... a ked odmietne platiť polovicu,,tak jednoducho si nakúp,,,navar,,a on nech pozerá na teba, ako ješ :D...a nezabudni svoje veldielo poriadne vychváliť,,haha ,,,držím palce,,,,a ešte podotýkam, že vo vela vzťahoch, manželstiev je to tak, že chlap dá výplatu svojej žene a tá sa stará z toho o účty, domácnosť , stravu, a šetrenie 😉
@chiccco to mi je ľúto že ti to takto škaredo dopadlo a iste si z toho všetkého smutná, mne nikto nezomrel, ale prví 10 ročný vzťah som ja pokazil a noví my nevyšiel a tiež ma to trápi, ja už stým nič nenarobím, ale ty to môžeš ešte zmeniť za tých 100 euro ho tam máš len na oštaru, lebo všetko sa minie iba na neho, vodu, elek. jedlo... čo on spotrebuje za mesiac a keby si to spočítala, tak ešte na neho určite doplácaš, pošli ho preč určite sa ti uľaví, ja som vždy za cestu dobra, ale to to je od nehoj naozaj hnusné.
To je jaka hamba, to co je za lakomca! Fuj, taky ludia sa mi hnusia, nemusis sa s nim o nicom rozpravat, ani mu nic vysvetlovat, nema to najmensi zmysel, on ma tu lakomost v krvy, vzdy taky bol, je a navzdy zostane. S takym clovekom inteligentna zena nebude.. utekaj a zober si do bodky vsetko co si kupila.
Aha, uz si odisla, necitala som od zlosti prispevky do konca a hned som odpisala 🙂 dufam, ze si si pobrala aj svoje veci. Kazda od neho po kratkej dobe utecie a najde si normalneho chlapa a nie takeho choreho dementa. Vela stastia
nepouzitelny chlap do zivota pre mna !!!!!!!!!!! PREC...
v prvom rade si uvedom či ti to stojí ten vzťah za to, lebo viem čo to je keď máš chlapa na peniaze. bola som v takom vzťahu 2a pol roka a rok z toho som sním mala spoločnú domácnosť a pokiaľ som nezaplatila účty já alebo nenakúpila tak nebolo nič a on si peniaze utrácal sám za seba...keď sme išli na pizzu som sa ho pýtala máš u seba peniaze ? povedal áno ale keď prišlo na platenie tak hneď moja ja som si ju asi zabudol a nielen v reštauráciach ale aj v obchodoch ... zo začiatku sú to drobnosti ako nákup ale potom už to bude väčšie a horšie... a mimochodom ak kupuješ do jeho bitu veci na polku, brala si do úvahy možnosť toho že sa môžete rozísť? tak sa ti môže stat že ti ich nemusí dať pokiaľ nemáš bločky alebo v kúpnej zmluve či čo to je za papier :D nie je tvoje meno...
a predstav si sním budúcnosť rodinu o takých 5 rokov... aká je predstava ? podla mňa strašidelná takže rýchlosťou svetla preč.....

@pflegerin fantastickeeeee. a este by som si od neho vzala vsetko co si mu pokupovala na co mas blocky ci faktury ze je tvoje a mozes byt spokojna vo svojom brlozku a nik ti nebude nic vydelovat 😵 🙂