Láska, dieťa, svadba, manželstvo
V roku 2006 som spoznal niekoho kto mi zmenil život. Moju budúcu manželku. Chcem vám napísať celý skrátený príbeh, ktorý podtýkam je pravdivý dnes mam 28 rokov. Ako život plynul v laske a harmónii teenegerov ktorí riešili naozaj veľmi tvrdé situácie / ale aj klasický život zamilovanýchi teenegerov spoločne častokrát lepšie ako dospelí ľudia sa časom vyklulo tehotenstvo on 18 ona 16. Bojovanie s doktormi ohladom oznámenia tehotenstva rodičom, zmena doktorov, oznámenie tehotenstva rodičom. Odchod v tom čase partnerky z domu. Bývanie v jednej izbe u mojich rodičov, súdy, preťahovanie sa do podnájmu, plánovaná svadba, vlastný byt od svokrovcov...... Toto stačí na malé zasvetenie. Ako spoločný život plynul popri ktorom som rozbiehal dnes celkom úspešnú firmu som niekedy ťažko hladal ten správny balans a som aj troška zahladený do sebe v živote. Teda venovanie sa rodine praci a často krát som v tom sklamal a išiel na úkor rodiny. Asi po roku mi manželka povedala ze ku mne nič necíti. Situácia sa po čase vyriešila s tým, že sa napravím. Ale samozrejme ako roky plynuli som skĺzol... Ale na moju obranu sa snažím rodine dať čo im na očiach vidím. Niekedy len nevidím tie citové veci. Čo možno vyplýva z môjho znamenia som strelec. Čo vám poviem ďalej už bola situácia kedy zachraňovali manželstvo svokrovci. Bolo to pred 4 rokmi kedy sme sa udobrili. Bolo obdobie keď manželka chcela moju pozornosť a ja som ju odbil s tým, že nech dá pokoj, lebo som bol vyčerpaný. Čo vo svojom vnútry neskutočne ľutujem. Lebo keby má moja rodina a manželka problem idem ho vyriešiť aj do pekla... Pred 2 týždňami mi povedala, že už ma nemiluje a je jej všetko jedno, tak isto jej mám povedať kedy som bol v manželstve šťastny... (Preboha každý bozí deň aj ked som aký som bol). Každú jednu vec ktorú som jej spôsobil sa mi snaží vrátiť a oprávnene. Tak isto mi povedala, že čaká kedy vyriešim túto situáciu ako chlap a rozvediem sa. Máme 10 ročného syna - je to rak, ktorému toto urobiť nemôže ani jeden z nás. Ja manželku milujem verím, že to je len kríza... Keď niekam ide stále mi to hovorí kam ide a s kým ide, keď niečo treba povie mi... Keď sa jej napísal romantický list a pribalil k tomu briliantový prsteň mi ho vrátila, že ho mam dať inej... Stále verím, že to potrebuje len čas a ja musím byť silný. Snažím sa vyzerať pred ňou dobre snažím sa doma robit všetky domáce práce na ktoré som sral pred rokmi, snažím sa ju chváliť a dodrživat všetky pravidlá lásky. Len ona je strašne chladná. Manželky / manželia skúste mi napísať vaše pocity/ skúsenosti prípadne ako dobíjať takéto uzavreté srdce... Viem, že hmotnými darmi to nepôjde. Tí čo to zažili vedia ako som na tom... Ďakujem vám veľmi pekne za dočítanie a vaše názory.
@lumina88 jajjj tak ale vie to s tebou 😁😂
@nelinka2009 Ako to myslíš?
Ja zas tak možno z iného pohľadu, niečo podobné som prežívala doma, ten vzťah neskôr manželstvo nebolo takto dlhodobé ako to Vaše, ale osobne ti poviem, že 3 roky človek dokáže odpúšťať, hľadať len tie pozitíva, držať v tom vzťahu len kvôli dieťaťu, ale keď ťa dookola niekto klame, podvádza,..Mesiac je dobre a potom tri mesiace zle, nie je to dobre, som názoru, že človek sa dokáže zmeniť len, keď veľmi chce, ty si mal nato dosť veľa času a sa ti to nepodarilo, možno sa mýlim, ale myslím si, že časom, ak sa to u Vás utrasie sa neskôr zas dostanete do tohto stereotypu, naivne si budeš myslieť, že to bude dobré, tá rana v nej ostane stále.
@lumina88 kazdy je iny, ja som silne monogamny clovek, nedokazala by som ist za inym ani nahodou.. Moj vztah ale neochladol zo dna na den, veci sa nabalovali az vyustili do toho, ze som sklamana.. Ked myslis, ze to co sklamalo tvoju zenu su drobnosti... Nemyslim, ze clovek dokaze ochladnut z blbosti ako je skrabanie chrbata.. Skor asi z pcitu osamelosti.. Kde ale tkvie vas problemvie najlepsie tvoja zena..
@lumina88 ja to vidim takto..myslim, ze je koniec..pretoze ste obaja isli do vztahu velmi mladi, a mam pocit, ze ona nahana mladost..(kamoska sem, cajik tam...)
toto je kamen urazu a z mojho pohladu je koniec
ja ti poviem moju situaciu - boli sme s priatelom 4 roky spolu, rozisli sme, rok sme boli od seba, no a potom sem sa dali kokopy, a sme spolu dalsich 7 rokov, z toho 5 ako manzelia a mame dve deti..
ale nasa situacia je ina, boli sme starsi, po skole, nikdy sme nebyvali v izbe u rodicov atd...
drzim ti palce...
@asocial myslím že bývať v izbe u rodičov nie je ešte to najhoršie....my sme bývali v jednej izbe u mojich rodičov aj s 3 deťmi.... Jasné bolo to len začas, pár rokov... Teraz bývame už vo svojom, ale na tie časy spomíname s mm radi....
@deti95060810 Presne tak sice to neboli najlepsie casy lebo iskrili vztahy s rodicmi. Ale je to vec ktorou by si mal kazdy prejst.
@asocial To ze ste tam nebyvali si o vela prisla 🙂
@lumina88 ja som presne tvoja žena..teda, prežívame s mužom niečo podobné. Roky z mojej strany naliehanie, výčitky, prečo sa nevenuje mne a deťom. Na jednej strane z mojej strany išla voči jeho práci neskutočná podpora, všetko som mu len aby mohol makať vo svojom podnikaní, nepomáhal doma, s deťmi s ničím, ťažké nákupy vláčim domov sama, všetko robím sama, on len práca, prišiel domov, najedol sa na chvílu niečo porobil s deťmi a zase išiel pracovať... celý život s deťmi sme prispôsobili jeho kalenáru a plánovanému životu, na duhej som trpela....až to jedneho dňa celé prasklo a ja som už nevydržala byť iba poznámka v telefóne "od 15:30 do 16:45 prechádzka s manželkou deťmi a psom".
Poviem ti, muž sa snaží, zmierila som sa s tým že nikdy nebudeme "klasická" rodina, to viem prekusnút ale fungovať ako doteraz už nevládzem. No tak snažiť sa snaží, ja jeho snahu prijímam a vidím že to je úprimné.
Z mojej strany, odkazujem tvojej žene, aby to aj ona prekusla a netvárila sa na urazenú. Ako tu už bolo písané, nedá sa to zo dňa na deň, čo jej samozrejme rozumiem, ale nemôže hrať urazenú roky. Vydrž, kým sa spamätá, snaž sa, makaj na tom aby ste mali pekný vzťah.
Otázky že či by si odišla za druhým mužom a podobne sú mimo, každá z nás je iná, nevieme aká je tvoja žena, aké má plány a umysly. Ja osobne by som neodišla aj keď sme mali zlé obdobie, nikdy by som muža nepoviedla, skôr sme sa bavili o rozvode, že buď - alebo...lebo ďalej sa to už ťahať v takom stave nedalo.
Musíš chcieť ty...ale musí chcieť aj ona.
@lumina88 no ocividne ta najviac pritahuje, ked na teba kasle...
@lumina88 .....Nebolo to tak ze si uprednostnil pracu pred rodinou a vsetko si bral automaticky? Casom vztahy ochladli a teraz je tazko si najst cestu k sebe ....Nieje typ zeny ktoru si kupis darcekom, viac jej zalezi na citoch a prejavoch lasky.....Bude to tazke ale da sa to ak bude ochota na oboch stranach....Treba vela komunikovat a netlacit..Drzim palce
@lumina88 Tak to je "neodpustiteľné", že si jej neškrabkal chrbátik a nemasíroval nohy 😝 Neviem, či je taká rozmaznaná, alebo nepíšeš pravdu a bolo v tom niečo úplne iné. Čo ak niekoho má a ty o tom ani len netušíš a nahováraš si vernosť až za hrob. Nezvažoval si takú možnosť, alebo si to len nechceš pripustiť?
@lumina88 to sa blbo radí, keď tvoja žena je rozhodnutá, že sa chce rozviesť. Kde si bol celé tie roky? Podľa toho čo píšeš si myslím, že vôbec nevieš čo sa v jej hlave odohráva. Navyše stále píšeš, JA som vymyslel dovolenku, Ja som kúpil prsteň, JA som vybudoval firmu. A kde je pohľad na vec a názor tvojej ženy? Muži ktorí vlastnia firmy majú často tendencie viesť rodinu ako firmu, manželky a deti ako zamestnancov. Nebude to náhodou aj tvoj prípad?
@lumina88 no u nas, myslim ze to smeruje k dobrému respektíve. My uz sme si takou hlavnou krízou prešli davno. Teraz to v podstate stale letíme dokopy. Povinne chodíme na predĺžené wellnessove vikendy 😂 Proste...naozaj si na seba hľadáme cas a vidim ze mužovi na tom naozaj záleží. Aj na deťoch. Nákupy sice stale ťaham sama aj domácnosť. Ale radsej pojdem niekam na vylet ako doma žiadať od muža upratovanie, hovorim na toto som si zvykla a uz som to prijala. Ale celkový cas strávený s nami sa mnohonásobne znásobil takze som spokojná. Takto ako fungujeme momentálne mi to vyhovuje.
@kittykat22 No nasu rodinu vedie / viedla moja manzelka. Keby su z mojej strany taketo tendencie tak by to krachlo uz davno. A ona nevie ci sa chce rozviest.
ak mám pravdu povedať tak sa žene ani nečudujem. vieš ty si ju roky rokúce odstrkoval, aj keď iba preto, že si bol unavený, ju to ranilo takže ty teraz prakticky zažívaš to čo ona kedysi. musíš sa stále snažiť, nepolavovať ale hlavne ak sa vám podarí to dať znova dokopy tak sa nevráť k tomu aký si bol pred tým lebo už ju nikdy v živote nepresvedčíš, že si sa zmenil
@lumina88
No ked ta boli nieco na tele ides k lekarovi cize ked ta boli "srdce" tak je dobre ist k lekarovi pre dusu. Preco ten vztah ochladol? Ako sa ty mozes spravat aby si prospel nez ublizil vasmu vztahu. Citis lutost vinu hnev neistotu strach chaos? Psycholog ti pomoze najst silu a pokoj aj c tejto krizovej situacii vygugli si institut virginie satirovej sr. Pozri si clanky o rozvodoch zakladnej triade mama otec dieta zdravej rodinnej konstelacii a ine veci sam uvidis ci ta to zaujme a oslovi. Drzim palce. A este odporucam knihu 5 jazykov lasky. Existuje aj online test zadarmo sprav siho pripadne ponukni manzelke plus este mapy lasky pogugli a spravte si ak by chcela. Drzim palce
Choďte do manželskej poradne. Vhupli ste do toho moc skoro, ale co uz. Ak je to celé pravda, mala by sa aj ona trochu snažiť komunikovať. Ma 26 a mladého muža, ktorý vybudoval zázemie a postará sa o rodinu, iné v jej veku po škole makaju vo firme 10 aj viac hodín denne a dúfajú, ze raz zarobia dosť na splácanie hypo, resp.že to so svojím frajerom nejak utiahnu, aby mohli mať dieťa okolo 30-tky. Jej nikto nekazal v 16 otehotnieť, bol to nasledok aj jej činov. Nepride mi normálne, aby dospeli ľudia šli na dovolenku s dieťaťom a ona je zduta v izbe. Nech to bolo akokoľvek, už len kvôli dieťaťu by mohla vyliezť a komunikovať. Dosť možné, ze keby si roky žil inak, viac by si sa venoval jej ako práci, dnes by sa zdula, ze ma 26 a stále bývate u rodičov, lebo si neschopný.....Ja nemám takýto vzťah, preto radím poradňu. Mám deväť rocneho syna a na dovolenke by som mu nechcela kaziť život teatrom o tom, ze si s ockom nemám čo povedať..... Mam muža, ktorý maká a zarobí a ja mu dohovaram aby nerobil viac, lebo rodina je dôležitejšia. Ale ak by som mala 26, on 28 a zariadený život, hádam by som mala dosť rozumu a ochoty, aby som s ním bojovala o vzťah a nový, zdravší život. Mám oveľa viac rokov, ja som v jej veku krvopotne makala a ten môj nemal nič, drel ako kôň. A keď drel v praci a v škole zaroven, vedela som, ze raz to prejde a budeme mať na seba čas. len sa netreba prestať rozprávať.
@lumina88
Ked sa od teba distancovala uz aj na dovolenke, je mozne, ze uz ma ineho. Takeho, co jej prejavil city, ked ty si si ju vobec nevsimal. Asi by som sa to spytala na rovinu ale aby si potom nevyznel, ako nejaky hystericky ziarlivec...
@lindusss2016 Nema iného.

@libawet ďakujem veľmi pekne za radu. Veľmi si to važim naozaj si mi dodala vela síl!