icon

Len sa dobre vydať

30. jan 2023

Cez víkend sme mali posedenie viac rodín.Moja dcéra má 23 r všetci sa pýtali či má priateľa, čo studuje...tie klasické otázky.Viac krát tam padlo len si dobre vyber s firmou, úspešného, ten má vplyvných rodičov budeš mať ľahší život.A tak som sa doma zamyslela, že väčšina žien čo tam bola takého muža má a veru maju sa dobre aj ich deti, vnúčatá.
Aj tu na MK sú ženy, ktoré živí prevažne muž.Co si myslíte už sme naozaj tak povrchná spoločnosť či to je realita?Nikto sa nespýtal či si rozumejú, či ju podporuje v štúdiu študuje ťažkú školu..každého zaujímali len peniaze, kde bývajú a pod.nie som naivná sme 46 r žijeme z peňazí, ale my sme sa tiež vypracovali postupne pozerá sa dnes tak na status v spoločnosti, auto, firmu?syn má 20 r to, aby sme sa báli, že si nikoho nenájde🙂Skôr ma zaujímajú ti, čo majú už staršie deti 20-30.Naozaj sa tak ľudia a vzťahy kastuju?

Strana
z2
rol76
30. jan 2023

Ja som bol ženatý 11 rokov,potom ma exmanželka podviela.Rozvod.Veľakrát sa snívala o luxusnom živoťe.Ked sme sa zoznámily,ja som už mal r.dom na dedine,kde sme pekňe žily,bolo tu ťicho,milý susedia,moja rodina ju mala rada.Ja som mal dobrú prácu,aj mám,dobre zarábam.Mali sme vždy všetko.Aj lásku,aj som jej pomáhal v domácnosťi,bola ľúbená z každej strany,aj od susedov.Dovolenky dva krát za rok.No kedže bola zdravotná sestra,tam sa zaplietla s nijakým fešákom doktorom,kto mal pekné auto(čo ja nemám,nemám vodičák),pekný byt,a vyzeral že je majetný.Aj je,a po rozvode sa zaňho vydala.Po rozvode,po dvoch týždňoch už mali svadbu!Ale ona nemohla mať deťi,ja som to vedel,a bol som stým zmierený,ale svôjmu mužovy to povedala až po svadbe...A po pôl roku mi začala písať e-maily,a volávala mi,že je týraná,neoceňená,že je doma pre svôjho muža len na sex,na varenie,na upratobaňie,nič viac.Peniaze síce má,aj pekné bývanie,a aj to vytúžené jej pekné auto.A čo s toho?Stále mi píše,že by sa chcela ku mňe vráťit, a žiť tak,ako sme žily v manželstve.Ale ja už ju nechcem,nehrozý,že by som vstúpil dva krát do tej istej rieky.Jej rodičia ma mali veľmi rád,a kvôli jej prešlapu už ani domov nemôže chodiť.Trápí sa.Tak sa pýtám,načo sú peniaze,ked nemáš lásku,a nikto ťa nemiluje tak,ako obyčajný muž,(ja)ktorý aj cez víkend bral fušky,aby jeho manželka mala na pekné šaty,a na dovolenky?Samozrejme,nehádžem každých boháčov do jedného vreca,ale veľa som počul o bohatých mužov,ako sa správajú svojim polovičkám,(pekelňe poňižujúco)aj tu máme v dediňe jedného.Radšej mať lásku vo vžťahu,peniaze koľko potrebujem,a žiť kľudný život s partnerkou,mať dobré vzťahy so susedmi,s rodinou,kamarátmi,ako mať stáťisíce,a chodiť hore nosom,ako nijaký Boh,lebo mám pekné auto,dom,a peniaze.Peniaze meňia charakter človeka.Mám 46 rokov,videl som to na vlastných očiach,ako dokážu peňiaze meňiť človeka.

morgane1975
30. jan 2023

Tak takuto radu dat mladej zene…vsak ano, kym vsetko klape (minimum pripadov) tak ano. Ja by som dala radu aby sa naucila byt nezavisla. Lebo nalejme si cisteho vina, kto nosi domov peniaze ma navrch. Pocit ze mam svoje a kedykolvek sa viem o seba postarat je mega. A mozem mat aj prachaca preco nie? Ale spoliehat sa len na muzove peniaze je cesta do pekla. Nuz ale kto chce kam…

lauriik
30. jan 2023

Nie, nemyslim si, ze zena sa v dnesnej dobe musi "dobre vydat". Naozaj zeny na spolocenskom rebricku stupaju. Poznam vela sikovnych manazeriek, podnikateliek, ekonomiek a podobne, ktore dobre zarabaju a maju aj rodinu. Na druhú stranu si treba uvedomit, ze zena je ta co je tehotna a rodi. Cize zakonite z toho pracovneho prostredia na niekolko rokov vypadne. Skor zalezi na tom, za kolko je schopna sa vratit. Su zeny, ktore idu na matersku, maju 3 deti za sebou a realne 9 rokov nepracuju. To sa potom tie platove rozdiely tazko dotahuju.
Vo vseobecnosti si ale myslim, ze taky ten dopredu premysleny sobas kvoli peniazom za moc nestoji. Radsej si najist sikovneho chlapa, s ktorym si zena rozumie a spolu nieco budovat.

morgane1975
30. jan 2023

@dianka555 ved toto…😂😂 uz vidim ako milionari stoja v rade 🤦‍♀️zbytocne len tej naivke tlacia sprostosti do hlavy 🤦‍♀️

vroni
30. jan 2023

@lauriik, ono je nejakým zákonom dane, ze žena musí byť tri roky doma s dieťaťom a nechodit do prace? Žena MOZE zostat tri roky doma. Predpokladám, že podnikateľka ci manažérka je dostatočne schopna dohodnúť sa s otcom dietata alebo zabezpečiť opatrovatelku, ak chce, a môže sa vrátiť do prace. Ci chce, je iná otázka, ale to už je individuálne nastavenie ženy a nie spolocenska prekážka.

lauriik
30. jan 2023

@vroni neviem ci si preskocila vetu ale posem tam "zalezi na zene ako rychlo je schopna sa vratit"
Mne toto pisat nemusis, ja som pri prvej isla do prace ked mala 20 mesiacov, pri druhej ked mala 2 roky 😉

vroni
30. jan 2023

@lauriik, ved chápem, ale mnoho žien to berie ako nutnosť, sedieť tri roky doma.

babulkomale
31. jan 2023

Historicke knihy si nikdy necitala? Vzdy to tak bolo, akurat kedysi zeny z vyssej spolocnosti nemohli pracovat takze museli dedit alebo sa dobre vydat.
Teraz je tych moznosti viac. Akurat by som podotkla ze teraz v nasich zemepisnych sirkach manzela nikomu nikto nevybera, ludia sa beru z lasky a pozrime sa na cisla rozvodovosti a pozliepane rodiny. V konecnom dosledku je zrejme vysledok rovnaky ako ked sa brali pre majetky a bud si manzelia museli na seba zvyknut, casto sa aj zalubili alebo si dokonca rozumeli alebo sa nenavideli ci rozviedli.
Tak ako teraz.

babulkomale
31. jan 2023

Som myslela že Dobšinský zomrel a on žije 👍
@rol76

nepic
31. jan 2023

Z môjho pohľadu ako muža si myslím že to sú tie neschopné ženy,ktoré sa nevedia o seba postarať. Tie schopné majú svoje firmy a peniaze a nemajú problém uživiť aj manžela 😝. Ženy sa chcú silou mocou vyrovnať mužom,s čím samozrejme nemám problém a prajem im to a zároveň ako ja dokážem doma upratať, oprať,umyť okná a riad a navariť(žil som vyše desať rokov sám),tak nevidím problém v tom aby si ona napr vymenila olej na aute,alebo nachystala drevo. 😆
Veľa žien si stále myslí,že keď má chachaňu medzi nohami,že bude niekoho ovládať. Nie nebude - majú ju aj všetky ostatné. 😉

vroni
31. jan 2023

@nepic, tie schopné nebudu zivit bezcenneho niemanda len pre jeho ozdobu v gatiach. Takze väčšine "hrdinov" ostanu len tie menej schopné. A normálni muži si nájdu normalne ženy. Vlastne ideálny stav.

sima338
31. jan 2023

Vždy boli a aj budú ženy, ktoré sa chcú len ,,dobre vydať". Zas to čo hovoria tvojej dcére podľa mňa myslia tak všeobecne, že nájdi si dobrého muža. Ja si myslím, že pre ženu je prirodzené vybrať si schopného chlapa do života, takého, čo nie je lenivá voš, pracuje, má právidelný príjem, má auto, vie potiahnúť hypotéku, postarať sa o rodinu, je schopný, rád si dopraje a rád dopraje aj žene. Za mňa normálna vec. Druhá vec je, ak žena sedí len doma na zadku, sama si nechce a nevie na seba zarobiť, nemá čo ponúknuť a očakáva servis princeznej. To je blbosť. Ak je žena schopná, sama pracuje, maká na sebe, navyše je krásna, môže si vyberať a prečo by si nevybrala to najlepšie, čo sa jej ponúka. A o syna sa neboj, preboha, veď má 20 rokov, ešte len študuje alebo začína robiť, ten si všetko vybuduje a určite si frajerku nájde alebo už aj má, len ešte o tom nevieš.

Strana
z2