icon

Lenivá matka

1. aug 2022

Ahojte,mám 20 rokov a chcela som len povedať že moja mama ktorá dosť pracuje čo je pochopiteľné tak si pred dvoma rokmi zmenila prácu,robí v nemocnici ,ale odvtedy strašne zlenivela,ale tým nemyslím tu takú bežnú lenivosť no ona keď má voľné dni ani neupratuje ani skoro nikdy nenavari musí sa premáhať,úprimne závidím ľuďom čo majú stále doma navarené,ja nemám problém si navariť ale ide o pointu keďže nebývam už doma ale v inom meste kvôli škole a nechodím domov ani na víkendy,tak by ma potešilo aspoň občas keby ma mama privitala upratanym bytom a teplým jedlom 😉 ona mimo práce keď má voľno stale len preleži ani sa s ňou nedá poriadne nič robiť a tým pádom netravime spolu toľko času ,oco je skôr na športové aktivity a tým pádom že je mama lenivá tak jej sa s ním nechce nikam chodiť ,a preto sa často hádajú. Ja keď prídem domov tak ešte v bytovke schody musím umývať ale beriem to tak že jej pomáham ale aj tak keď prídem domov tak chcem byť s ňou a si oddýchnuť a nie robiť veci ktoré ona není schopná urobiť kvôli svojej lenivosti aký máte na to názor ?

Strana
z2
kittykat22
1. aug 2022

preco by ta mala mama vitat upratanym bytom a teplym jedlom? Nechapem. Mas 20 rokov, nie 5, 10, 13 ani 15 🤷🏻‍♀️ Mne pride, ze si rozmaznany harant, ktory sa nevie vpratat do koze. Mozno by si sa mala pozriet na seba a na svoje spravanie - to co si napisala do fora mi pride neskutocne. Ak mas tento postoj k mame, tak ma ani neprekvapuje, ze ta doma nevita s otvorenou narucou. Na takeho caparta ako si ty, by som sa tiez vykaslala a robila si svoje 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️ mozno predtym ako zacnes kritizovat svoju mamu, by si sa najskor mohla pozriet do zrkadla.

sojorez
1. aug 2022

Nuz, ja nevidim dovod, aby mama kazdy den upratovala - pre koho? Kto tam narobi bordel? Otec v praci, mama tiez, dcera mimo domu. Rovnako so stravou - zavidis ludom, co maju doma kazdy den navarene... Ved tam nie si. Predpokladam, ze obedy ma kazdy v praci zabezpecene, tak tiez nie je dovod varenych veceri. Pises, ze nechodis domov ani na vikendy, to vazne cakas, ze mama bude varit kazdy den v nadeji, ze zavitas domov a mohla si mat teple jedlo? Das jej vobec vediet, ze prides domov alebo len prudis, ze si prisla a nic nenavarene? Trocha sebareflexie @autorka. Mozno si mama jednoducho len vychutnava, ze nemusi robit full servis a namiesto pochopenia dostane nalepku leniva.

michaelam2
1. aug 2022

na jednej strane si nemyslim ze je mama leniva, skor je naozaj asi vycerpana, mozno depresia...treba sa s nou porozpravat
na druhej strane nerozumiem tomu ako sa tu niektore rozculuju, ze sa opovazis vobec chciet raz za cas u rodicov obed 😀 ako keby tu zeny nikdy v zivote nesli v dospelosti na obed k mame...urcite si vsetky vzdy varia same doma, obeduju len doma a nikdy nikdy nikdy nenechali rodicov navarit 🙈

dagmarovita
1. aug 2022

Nepije?

jaroe
1. aug 2022

@michaelam2 no veď toto. Mňa doma vždy čakalo teplé jedlo, či som mala 15,20,30,40. Asi sa teraz pôjdem hanbiť do kúta.

michaelam2
1. aug 2022

@jaroe presne...myslim ze drviva vacsina rodicov vzdy svojim detom rada navarila obed bez ohladu na to kolko rokov mali deti ...a tu z toho spravili obrovsky problem

miskakyska
1. aug 2022

....asi Ti chce dať najavo,aby si konečne zdvihla prdel ,upratala a niečo navarila..🤷🤔
...a Tebe miesto toho,aby Ti to doplo,ju tu zhovadiš

loliku
1. aug 2022

Tu tá všetci len sprdnu 😁 a majú pravdu. Pozri sa nato z jej strany prídeš raz za čas domov a ani schody nechceš umyť 😋 ale chces oddychovať 🙄 aj ja som chodila na intrak a veru už ani nepamätám či bolo upratané a navarené 😂😂 to sú také nepodstatné somariny, urob mame prekvapko a niečo uvar. Možno sa nad niečím naozaj trápi, alebo to bere inak ako ty. Ak prídeš a hneď niekde zdrhnes za kamarátkami 🤷 a keď jej povieš že mami uvar niečo dobré? Tak čo aj tak neuvari? Však za celý víkend snáď niečo uvarí či

ropucha6
1. aug 2022

No suhlasim, ze vobec nemusi byt leniva. Aj si sa s nou o tom realne rozpravala? Mozno naozaj nevladze, depresie, iny zdravotny dovod, cokolvek. Tiez nechapem, preco ty umyvas schody, vsak ked oco vladze sportovat, snad zvladne aj schody zmyt. Na druhej strane trocha ta aj chapem, moja mama aj ked by umierala (a to ma fakt vela diagnoz uz), tak vzdy navari, ked mame dojst, ale zas je to proste jej hobby, s poriadkom uz horsie 🙂

oblecenie99
1. aug 2022

....alebo sa proste len rozhodla, po toľkých rokoch, zmene v práci, keď už konečne nemá na starosti ani malé dieťa, keď manžel si vždy našiel čas na svoj koníček: šport, jednoducho vykašľať sa na všetko doma,lebo ju to aj tak nebavilo ani predtým, vyložiť si nohy a s prepáčením s*ať na domácnosť a svet. Konečne. Mozno je to tá situácia,kde si žena po rokoch povie , že vyskúša aké je to povestne "veď ty nič nerobiš" a hľa, zrazu to má aj efekt .. len škoda, že to dospelo do štádia, že druhá strana to vníma ako lenivosť. Čiže ak mamka necíti len úľavu, či nemá nebodaj depresiu, tak jej tlieskam, len aj vzhľadom na vašu nepochopenu reakciu dodávam, že škoda, že to neurobila pred rokmi už skôr.

bluka2
1. aug 2022

Nemusí mať ani depresiu, ani zdratovny problém, môže byť po tých rokoch aj proste len veľmi unavená

jaroe
1. aug 2022

@oblecenie99 ja neviem, keby to bolo ako píšeš, autorka by písala niečo v štyle..doma neupratane, nenavarené a mama vylihuje s knihou, chodí po výletoch s kamoskami...Polihovanie na gauči, nezáujem o vylety, trávenie času s dcérou mi nepríde, že si mama konečne užíva zivot a je spokojná.

Strana
z2