Nezáujem rodičov o návštevu: Ako to riešiť?
Zdravím,bývam od rodičov 50km a priateľ robí v zahraniči,tak keď nie je doma volajú ma keďže momentálne nepracujem, Čo sa týka práce som momentalne po škole a mam dohodnutu prácu od oktobra ,volaju ma stale k nim domov na pár dni.Ide o to že keď som tam stále periem,upratujem a umývam riady len ja +im pomáham na prerabaní domu.Robím to rada ,ale ide o to že mama mi ani raz nenavarila počas tých pár dni alebo aspoň keby vyprala prádlo ,všetko čo sa tyka domácnosti je na mne kým som tam.Proste mne to pride že ma neberu ako návštevu a rozmýšľam že budem chodiť len na zdvorilostnú návštevu na 1-2 h a domov. Čo si o tom myslite? Kamaratky čo mám tak prídu tak sa snažia ich mami stále navariť a vôbec neperú im oblečenie atd kamaratka vravela že to by mali robiť rodičia keďže ja tam už nebývam žeby sa mali aspoň trochu aj oji postarať keď som tam,že jej mame by to bolo blbe aby za nich dcera prala oblečenie.
ja som chodila k rodičom na návštevu - pretože ja som tam už nežila, mala som vlastnú domácnosť ...
možno vaši to berú tak, že ty vlastne ešte bývaš u nich a len tak akosi dočasne si mimo domu ...
takže tam je to vidím že potrebuješ sať jasné stanovisko - som oficiálne presťahovaná
Daj si chvíľu pauzu s návštevami. Kým nemáš prácu chod na brigádu. Nemusíš dobehnúť k vasim na každé pisknutie
@anonym_autor Položím ti otázku na telo:Bez rodiny, zatiaľ bez práce, čím vypĺňas svoj čas, alebo chceš vypĺňať, keď ťa pomoc rodičom zaťažuje?Ja osobne by som sa cítila zle, keby som prišla k rodičom, matku videla kmitat a ja by som so založenými rukami čakala, že ma obslúži, niečo dobré mi navarí.V prípade, že ťa obťažujú domáce práce u rodičov,chod k nim len na krátku návštevu,ale v žiadnom prípade neocakavaj, že ťa budú obskakovať.
@anonym_autor a čo ti robi problém odbremeniť rodičov? Ja som bola tiež s deťmi na prazdninach u rodičov 😃 aj som upratala, aj som varila, aj som im do obchodu chodila, aj som po lekaroch s nimi behala a nefrflala som 😃 pretoze to je moj domov
A ty si jedináčik?
@anonym_autor Tak pomoct rodicom je fajn, ale aby si tam este aj varila pre vsetkych je cudne. Co robi mama ked tam tam svetko robis?
@anonym_autor zvykli si z teba robit pomocnicu v domacnosti, ved tam nechod, aj mne by to vadilo. Ak by boli rodicia nevladni starcek a starenka, nepoviem. Ale robit si z decka chyznu je fakt cudne. Chod radsej s kamaratkou na vylet.
@anonym_autor prerábajú dom, tak majú toho naložené veľmi veľa, mama musí robiť na prerábke, jkc len upratať, alebo presúvať veci a ešte sa má o teba, dospelú starať? No, mám dosť, hlavne, že sa o teba celý život starala, teraz, keď im môžeš OBČAS, PRI PRERABKE pomôcť, tak čakáš, že ti matka veci operie a navarí. Dúfam, že ja som dcéru lepšie vychovala. To je vďačnosť k rodičom, no,mám dosť.
@anonym_autor ved o 2t uz ides do prace, tolko nevydrzis? Potom uz urcite nebudes mat cas chodit tam na dlhsie.
Tazko mi hodnotit, lebo neviem kolko maju prace okolo prerabky a co za ten cas robi mama.
K praniu by ma mama nepustila, navarit a pomoct ok.
Casom sa to zmeni a budes viac ako navsteva, ked budete mat deti.
@anonym_autor kto ťa financuje?
@anonym_autor aká návšteva? Ved ideš k vlastným rodičom, čiže domov, aj keď tam už nebyvas, stále je to tvoj domov. Nikdy som nechodila k rodičom ako návšteva, vždy som sa tam cítila doma. Aj keď som už bývala už inde so svojou rodinou. Pre mňa je to smutné keď vlastné deti u rodičov sa cítia ako návšteva. No ale ok, sú aj takí.
Ja sice byvam od rodicov 300km ale ked tam pridem snazim sa rodicom co najviac pomoct. Aj okna umyt. Uvarit. Upratat ak treba. Dvor pokosit. Dat prat to je uz taka samozrejmost.
@anonym_autor Ver svojej intuícii.Zdvorilostne návštevy sú dobrý nápad. Problém nie je, že by si nemala rada svojích rodičov, problém je, že ťa berú v podstate za slúžku.
Oni majú pocit hodnoty a dôležitosti, že ty okolo nich beháš.Ale kde je tvoj pocit hodnoty? Kde je tvoja sebahodnota?
Vôbec na to neberú ohľad.Totiz tvoja mama lásku nedostala a tým pádom ti ju ani nevie dať.To ju neospravedlňuje ,to len vysvetľuje jej správanie.
Treba im dať slušný " múr" a hranice.
Miluj svojich rodičov ako seba,ale NIE VIAC ako seba.
@anonym_autor oni prerabaju svojpomocne? Tak tych par dni im snad mozes pomoct, ked budes pracovat , pojdes tam len obcas na vikend na otočku.

Ja k rodičom nechodím na návštevu, beriem to že chodím domov. Takže sa aj správam ako doma. Nerobí mi problém navariť, upratať, zájsť na nákup. My ale väčšinou veci robíme spoločne keď som tam, nevadilo by mi ale ani keby ich mám spraviť iba ja. Mne osobne by bolo trápne keby ma rodičia musia obsluhovať. Oni sa o mňa starali veľmi dobre celé detstvo, som rada keď im to môžem aspoň troška vrátiť.