icon

Lenivosť chlapov

rutian
14. aug 2015

Ahojte, v prvom rade chcem napisat ze moje manzelstvo je stastne nemienim sa rozvadzat ani nemame ziadne problemy ALE chcem si len vypocut nazory z inych rodin, domacnosti.....ide o lenivost chlapov, ci sa s tym mam zmierit , ze proste vsetcia su taki alebo s nim nieco robit......
otazka : starate sa o chlapa v podstate ako o svoje dieta? to znamena on na gauci a vy s handrickou ? na zemi hodene tricko a on prejde okolo akoze nic? on zaraba peniaze, hra sa s demi a tym to konci? upratovanie, varenie, kupovanie oblecenia pre deti je na nas ? je normalne ze chlapa na jesen netrkne ci decko vobec ma prechodne topanky ? 😀 ja to vsetko robim, nevadi mi len ma zaujima ci je to naozaj od prirody dane alebo len v niektorych domacnostiach , mozno sa mi bude lepsie okolo nich skakat s vedomim, ze vsetky to tak mate 😝 😅 😉 😀

rose32
14. aug 2015

Chlapi su dost lenivy doma!

timea7
14. aug 2015

@rutian dúfam, že odo mňa to neznelo ako chválenie...ja som to mala oveľa ľahšie, ako iné ženy, môj bývalý manžel ako chalan robil doma všetko, aj okná poumýval, povysával, moja zlatá svokra mala tri deti a rovnako museli priložiť ruku k dielu aj chalani aj dievča. V našej rodine bolo úplne samozrejmé, že sa na chode domácnosti podieľajú obaja, aj mama, aj otec, u svokrovcov tiež, tak som to ja brala ako niečo samozrejmé, ani by ma nenapadlo, aby som okolo muža kmitala. A bývalá manželka môjho terajšieho partnera robila kariéru, takže postarať sa o domácnosť mu nerobí problém. Ale viem, že sú muži, ktorí nemuseli doma prstom pohnúť a ešte keď si náhodou od nich manželka dovolí niečo požadovať, tak by ju svokra v zuboch rozniesla 😝 😝 😝 Treba aj chlapcov k tomu viesť od malička. Aj môj dospelý syn vie variť, aj jednoduchý koláč upečie, perie si sám, tak to chcel, ja to rešpektujem, v prípade núdze aj požehlí. Vždy je to o dohode, ako som písala, každý pár to má zariadené podľa svojich podmienok, ak mu to vyhovuje, je to fajn.

rutian
autor
14. aug 2015

@bubelko ano spravila som to sama.... 😒 no neviem co by spravil v tej porodnici...asi by mu pomohla sestricka 😀

rutian
autor
14. aug 2015

@timea7 niee nie neboj 😉 asi to bude mat z domu...to je fakt....tam sa pracovalo len vonku okolo domu...urcite doma nic nerobil to som si ista...raz som rozdelila pracu a musela som mu po dvoch tyzdnoch pripominat ze kedy to konecne spravi...a potom este asi 5x
ked on ma vsetko taku sprostu odpoved ako ved to este netreba, ved to je ciste.....este pocka

jana_eyre
14. aug 2015

@rutian necitala som zatial diskusiu, tak mozno uz niekto pisal to, co napisem ja..

moj muz lenivy nie je, urobi doma vsetko o co ho poziadam.. podstatne ale je, ze ho musim poziadat /alebo musim rozkazat 😀 /

maloco urobi sam od seba.. ak nieco chcem, tak to proste musim povedat.. s vynimkou, ked mam migrenu, prevraciam cely den - vtedy sa niekedy sam chyti aj upratovania kuch. linky napr. aj detom nieco uvari..

mne to z pozorovania vychadza tak, ze muzov treba k vela veciam doma postrkovat, vsetko im polopate vysvetlit, ako detom a potom ide vsetko ako ma.. horsie to je, ak sa zenam nechce rozpravat a cakaju, ze muz pochopi aj bez slov.. vtedy to nejde 😅

sissmiss
14. aug 2015

@rutian niekedy sa vala na gauci on, niekedy, ja, niekedy spolu 🙂 Chodi nakupovat, doplna nakupny zoznam, vsima si co v domacnosti dochadza a treba dokupit, kupi aj deckam oblecenie, pamata si ich velkosti (ja nie 😅), vie oprat, ozehlit, nevari. Postara sa o decka ked treba, vecer po kupani oblieka, prebali, ulozi, cita na dobru noc, spieva. Je zrucny, postara sa o drobne opravy v domacnosti. Niektore veci ho ale vobec netankuju. Nemame zavesy, neva, potrebujem preburat jednu priecku a tam spravit satnik, podla neho to netreba, potr.vymalovat, jemu sa nezda, neni proste na to. Vie to urobit, urobi to dobre, ale nema potrebu take riesit, nevsimne si ze uz treba malovat alebo ze satnik je nutny, a ak o tom diskutujeme, tak to spochybnuje. Keby mu to kazem tak to urobi, ale ja nechcem byt ta co rozkaze a on urobi, skor by som prijala keby prisiel on ze podme vymalovat, alebo riesil ze ci dame stierku alebo nie, ale inak je dokonaly 😀

rutian
autor
14. aug 2015

@jana_eyre ano aj moj to spravi v konecnom dosledku, ale pride mi ze az po chvili, alebo najskor spravi nieco ine a az potom to co som mu ja povedala, dava mi najavo : nebudem skakat ako pes predsa 😝

sardinka333
14. aug 2015

Kočky zlaté...prebehla som to tu... 🙂

Lenivosť chlapov začína kde? Doma! Mnohé máte synov - deti...ako ich vediete, vychovávate tak také budu. Z vašej domacnosti (aj mojej) si deti odnesu len to k čomu boli vedené a aký príklad videli od vás ako od rodičo .Ak syn doma denno denne roky vidí od malého malinka, že otec mame nepomaha, nedaj bože ešte nadava, pride domov, sadne k PC a už nič ,,nerieši,, lebo ved ,,nosí peniaze,, tak čo bude váš syn kopirovať? No len otca...a taký bude aj on s najväčšou pravdepodobnostou. Aký vzťah vidia naše deti medzi nami rodičmi - to je ten zaklad ktorý im davame do ich buducich vztahov. Nie sme nikto dokonalý, ale na niektorých veciach treba popracovať. Aké povinnosti maju vaši synovia? Len nosiť dobré znamky? To ofukovanie a obskakovanie zazivaju mnohí dnes v ,,mama hoteloch,,..len si porovnajte kolko povinností sme mali my ako deti...bola ina doba jasne. Dnes sa deti len ofukuju, ziadne prekažky, nepohodlie...žiju pre seba, svoje kruzky, zaujmy, tablety na nič nie je čas ...a zrazu po x rokoch od takejto geerácie niekto chce zodpovedost, zmysel pre rodinu, domáce práce, hry s detmi...romantiku od muža...a doma okolo toto nešiel ani z rychlika. 🙂

rutian
autor
14. aug 2015

@sissmiss tak to mame rovnako, aj moj cita detom rozpravky, aj porobi....ale presne ako si povedala ...ja by som napr. uz po 5tich rokoch omalovala, no on povie ze este netreba 😔

timea7
14. aug 2015

@rutian skús mu neprať zo dva tri mesiace, že to ešte počká....to už nie je lenivosť, ale aj vypočítavosť.

rutian
autor
14. aug 2015

@sardinka333 ano, som rada ze sa venuju kruzkom este ich tam aj vozime a zariadujeme aby im to vsetko casovo ladilo, aby mali so sebou vodu....my sme vsade chodili sami, pesi a vodu sme do skoly nikdy nenosili....cely den som nepila na zakladke...hadam ani po telesnej 😀 😀 narodena som v rokoch 80tych

rutian
autor
14. aug 2015

@timea7 to neviem ci by som nesla sama proti sebe, nemal by co nosit...ako by chodil? a keby zacal maturovat nad prackou tak to radsej nech sa hra s detmi...to mu ide

timea7
14. aug 2015

@sardinka333 napísali sme obidve v podstate to isté, že treba začať už u detí. Ale ak sa presunieme do tém o deťoch, tak sú mamičky nekonečne dotknuté, ak im napíšeš, že v tom veku je normálne, aby dieťa zvládlo samé to a to. Deti vedú k tomu, že majú len práva a žiadne povinnosti, najradšej by za nich dýchali a vôbec si neuvedomujú, že im takto možno zarábajú na problémy v budúcom vzťahu.

sissmiss
14. aug 2015

@rutian moj porobi uplne vsetko, len asi k takym zalezitostiam co upgradeuju obydlie nema vztah 😅 Neurobi ich sam od seba(malovat, burat, stavat), ale ked poviem ze ideme malovat, tak ideme malovat, nebude frflat. Len teda s tym on nepride.

timea7
14. aug 2015

@rutian no vidíš, tu robíš tú chybu, že si ho priradila k deťom. Je nesvojprávny, že nedokáže práčku zapnúť? Veď mu to vysvetlíš, ukážeš a frčí. A ako by chodil? No ak by si nechcel kupovať týždenne päť nových tričiek, tak by zrejme musel na sebe niečo zmeniť. Lenže on vie, že ty mu to operieš, že si možno pošomreš, ale nakoniec to urobíš a krásne to využíva....

rutian
autor
14. aug 2015

@timea7 veru, co teraz z tych deti niektore matky robia cosi strasne,a tie albumy s garderobou deti je nieco nenormalne ....any som fotila satnik deti a davala na net? aj ja si priznam ze sa k nim spravam aby mali vsetko dokonale ale viac im to skodi...treba ich zapriahnut, nech si vazia aj volny cas.....

jana_eyre
14. aug 2015

@timea7 v tejto suvislosti ma napadlo, minule si syn zobral von babiku, cicikal ju na rukach a bozkaval na hlavicku.. par susediek sa pozastavilo nad tym, ze chlapec ma babiku ake nezvycajne.. ked som odpovedala, ze ved sa hra na tatinka, co je na tom nezvycajne, tak pritakali..

niekedy mam pocit, ze niektore zeny nemyslia na to, ze sme tu najma na to aby sme deti pripravovali na dospelost a buduci zivot - nie len na pozorovanie..

sissmiss
14. aug 2015

@rutian aha...ja periem lebo som na materskej, bolo by divne aby som si cez den nenasla chvilu nahadzat do pracky a ma to robit on ked pride vecer domov...ako nehovorim ze by neurobil, no asi by som to brala trosku ako nefer, on sa narobi, ja si aj v klude kavicku vypijem, nohy vylozim, zdriemnem...

rutian
autor
14. aug 2015

@timea7 len zrovna to pranie mi vobec nevadi, mam taku uchylku pranie a vesanie zboznujem 😅 😅 tam ho nepotrebujem a ani nechcem...skor by som chcela aby mi pomohol napr. umyt chladnicku a pod. na co mne po beznom upratovani a vedeni domacnosti neostane kolkokrat cas....
len tam neviem ako ho vytrestam ked jemu ta spinava chladnicka neprekaza 😀 😀 😀

jana_eyre
14. aug 2015

@rutian tak muzovi asi treba pripominat aj to, ze ste partneri a ze ani jeden nie je pan a ani jeden pes 🙂

obaja predsa byvate pod jednou strechou..

rutian
autor
14. aug 2015

@sissmiss nie , pranie mi vobec nevadi....ale to ze NEVIDI ze treba nieco urobit...napr. odpratat omrvinky zo stola, jemu tam jednoducho neprekazaju....mne ano....

rutian
autor
14. aug 2015

@jana_eyre to si pekne napisala 😉

sardinka333
14. aug 2015

@rutian presne tak...rano vstavame skor aby sme im urobili desiaty, ranajky, nachystali vody, skontrolovali tašky, nachystali oblečenie....poobede im volame aby nezabudli na kružky, nahaname sa aby sme ich tam odviezli - čo oni beru ako samozrejmosť. Po treningoch im vykaldame tašky s prepotenými, mokrými vecami...lebo deti by o to do dalšieho treningu ani nezakopli...potom rchlo večera, spratať po večeri, domace prace, nahananie deti do uloh...a deti čo? Salam, parek, sekaná - všetci pri PC, tabletoch, hry na mobiloch...a mater beha ako s masoleným zadkom. Detičky znudene vy kuknu z izby ,,čo mame jesť,, ,,ja sa nudíím,, ....a ked náhodou za času na čas vyložia umyvačku tak človek aby ich chválil do omdletia...žial ej to často tak. My sme ešte generacia naučená pomahať, robiť...ale naše deti sa maju veeelmi dobre, pohodlne. A ked to ešte škripe medzi partnermi, tak ženy maju tendenciu skor sa upnuť na tie deti ešte viac, ešte viac ich obskakovať a tak im (možno aj nevedome) chcu nahradiť ine nedostatky, ktoré su v rodine. Potom si syn najde ženu a matka nepochopí že sa treba stiahnuť...nechať mladým priestor na život a aj priestor na vlastné chyby, omyly...potom su hadky lebo svokra sa do všetkého stara, všetko diriguje...no ved ked to robila cely zivot tak na stare kolena to tazko zmeni. Je to začarovaný kruh.

sissmiss
14. aug 2015

@rutian moj ked mame zoznam ze co treba spravit tak si odtial vezme co ma zrovna chut a spravi sam od seba, len to musim napisat. Plus ma na robotu aj vela veci ktore ja spravit neviem, nedokazem, aj keby som chcela...

timea7
14. aug 2015

@jana_eyre presne tak a vieš, čo mi dá práce niekedy toto vysvetliť v škôlke rodičom? Aby nerozdeľovali hry na dievčenské a chlapčenské? Mimochodom, najlepší kuchári sú muži, je kopa vynikajúcich kaderníkov, krajčírov mužov, i keď často inak orientovaných, ale stále sú to muži. Aby muž miloval deti a vedel sa s nimi hrať, jašiť bolo jedným z mojich najdôležitejších kritérií pri výbere partnera.

sissmiss
14. aug 2015

@rutian si na materskej alebo pracujes aj ty?

timea7
14. aug 2015

@sardinka333 ale zase všetky to nerobíme, no....

timea7
14. aug 2015

@rutian je to na dohode, na vašej vzájomnej dohode. Ja mám úchylku obloky.... 😀 😀 😀 😀 😀 😀

rutian
autor
14. aug 2015

@sardinka333 ano vystihla si to, a preto ma s.re ze pri tomto obskakovani deti mam este sama vsetko upratovat? teraz si vyberam ziacku zvedava co bolo v skole a podpisujem....ale asi to budem robit takto z gauca : "dones ziacku !!!" podpisem...."a teraz si ju zanes".....no a to sme zas u temy c.2 DETI na co mi syn povie: pockaaaaj.....
no kurnik sopa !!! 😠

rutian
autor
14. aug 2015

@sissmiss pracujem 😉