Lenivosť chlapov
Ahojte, v prvom rade chcem napisat ze moje manzelstvo je stastne nemienim sa rozvadzat ani nemame ziadne problemy ALE chcem si len vypocut nazory z inych rodin, domacnosti.....ide o lenivost chlapov, ci sa s tym mam zmierit , ze proste vsetcia su taki alebo s nim nieco robit......
otazka : starate sa o chlapa v podstate ako o svoje dieta? to znamena on na gauci a vy s handrickou ? na zemi hodene tricko a on prejde okolo akoze nic? on zaraba peniaze, hra sa s demi a tym to konci? upratovanie, varenie, kupovanie oblecenia pre deti je na nas ? je normalne ze chlapa na jesen netrkne ci decko vobec ma prechodne topanky ? 😀 ja to vsetko robim, nevadi mi len ma zaujima ci je to naozaj od prirody dane alebo len v niektorych domacnostiach , mozno sa mi bude lepsie okolo nich skakat s vedomim, ze vsetky to tak mate 😝 😅 😉 😀
@rutian u nas to bolo presne tak... prisiel z prace, gauc + pustil telku + pocitac na kolenach, ked ho zavola maly, ze nieco chce, tak odbehol na 5 min do detskej a zase zakotvil na gauci... obcas navaril, ale moc mi tym nepomohol, urobiit po nom poriadok v kuchyni zabera pomaly viac casu, akokeby som varila sama... horkotazko som ho naucila davat ponozky ku pracke (aspon vacsinou ich tam odnesie)... pre maleho oblecenie, kozmetiku - vsetko riesim ja... este aj ked si on chcel ist nieco kupit pre seba (tricko, rifle a pod), tak trval na tom, aby sme isli vsetci do obchodu (namiesto toho, aby som si ja zatial upratala a navarila - ze ved za 2hodky sa vratime a potom mozem varit a upratovat... on samozrejme zase skonci pri TV, lebo je po nakupoch unaveny... natolko unaveny, ze aj napr. veci zo seba, bundu a pod. namiesto do skrine zavesil na stolicku, lebo je este aj hladny a musi si rychlo ist dat desiatu anemoze sa zdrzovat otvaranim skrine a zavesenim na vesiak).
No.... momentalne sa ideme rozvadzat... uz sa to nedalo zvladat, nielen kvoli domacim pracam, ale je pravda, ze velmi mi vadila vecne pustena TV (kvoli synovi a jeho vychove)... okrem toho mal moc volneho casu...a chodil na pokec...aj frajerku si nasiel (neviem, ci na pokeci alebo inde, je to zatial zahada, ako sa naozaj zoznamili)... ale dufam, ze u teba to tak neskonci... v kazdom pripade - aj na tom gauci sedi s pustenym pocitacom, alebo vecne tuka do mobilu - bola by som na pozore
@rutian oprat v pracke vedia 5r deti... alebo mas pracku, na ktoru treba vysoku skolu alebo aspon maturitu? a preco by si sa na to nemohla pozerat? su to predsa jeho veci. a citat vie, tak mu mozes dat do ruky navod 😉
ja mam pocit, z toho co pises (mozem sa mylit), ze si obrovsky pedant a tak dobre ako ty to nikdy neurobi . ono je pravda, ze tak super ako ty to neurobi, ale ked mu budes furt davat rady, tak to ani robit nebude. mala som taku babku - ked jej otec ryloval zahradu, tak chodila za nim a hovorila mu co a ako, az sa otec nastval a strcil jej ryl do ruky, nech si to poryluje...
@bratislavcankanm nemusí to tak byť vždy, niektorí sú proste len leniví a vyhovuje im full servis od manželky, ale je pravdou, že ak má muž veľa voľného času a málo ho trávi s partnerkou, lebo tá maká, tak má oveľa viac priestoru myslieť na blbosti. A ešte jedna vec, ak sa žena dobrovoľne pasuje do role slúžky, niektorý muž sa k nej tak aj začne chovať. Už pre neho nie je priateľkou, múzou, cicou, dámou, ale večne uponáhľanou a unavenou upratovačkou a kuchárkou, ktorá ho nepriťahuje. Viem ale, že sú typy, s ktorými človek nepohne, to je potom lepšie sa rozísť.
@rutian
No moj si sice pekne hadze spinave veci do kosa na pradlo, ale ked sa niedke povaluje nejake oblecko, tak to ignoruje 😉 Malokedy sa spyta, ze co je to zac, ze ci to treba dat do prania 😉 Dcera sa rada vyzlieka do naha, tak sa niekedy povaluju veci kade-tade...
Niekedy si manzel zabude tricko na stolicke v obyvacke, tak sa ho len spytam, ze ci je to na pranie, alebo ci si ho este oblecie.
A ano, pripominat im to treba. Dnes dam spat deti ja, ty chod do kuchyne. Alebo naopak. Nachystam vsetky druhy smeti ku dveram a poviem, nech ich ide vyniest. Minuly tyzden sa chytil sam umyvat dlazky, kym ja som este vysavala zvysok bytu... Takze niekedy im to dojde aj same 😉
Ked je doma dlhsie sam, tak si aj operie aj umyje riady a spol. Sice vidno, ze asi 5 minut pred mojim prichodom po tyzdni spiatky, ale je to spravene 😉 😀
Ja by som kopla do zadku mat tvojho chlapa🙂nic v zlom🙂
Prečo sa zmenil nadpis?
Nie, nie su vsetci chlapi lenivi. Resp. nie vsetkym je tolerovana lenivost. O domacnost sa starame obaja, podla toho, co kto robi lepsie a k comu ma blizsi vztah. Ja napr. vobec nevysavam a nevynasam smeti, ani sa nestaram o auto. Manzel zas neodklada ciste veci do skrin, to robim ja. Ja mam prehlad kolko, coho a kedy potrebujeme, on je zas pripraveny hocikedy ist so mnou nakupit, povlacit to a naukladat. Bezne veci delime akosi prirodzene, raz odprace stol jeden, raz druhy. Rovnako s varenim, umytim wc a pod. Vidim, ze to treba, tak to spravim, manzel detto.
Manzel nema vztah k vyberu darcekov, tak to robim ja. On zas nema problem moje vymysly zaplatit 🙂.
Ak nieco neznasame obaja (zehlenie, umyvanie podlahy, ..), tak to robime obaja spolu, nech to mame rychlo z krku.
Z velkeho decka by ma porazilo...
Rozmyslam nad celou diskusiou a zas sa mi potvrdilo, ze aj ked maju chlapi v sebe nieco zakorenene (spominane ponozky, tricka, pracka, riad atd.) robia to, co doma videli a ako boli vychovani. A ze ich treba zapajat do prac v domacnosti a do starostlivosti o deti. Castokrat manzelky robia pracu za svokrovcov - myslim tym, ze ich treba vychovavat ako deti. Treba mysliet na to, ze syn bude raz robit vo svojej domacnosti to, co robil jeho otec. Jasne, netreba to prehanat, aby nasi muzi napr. zehlili, vysivali alebo umyvali okna :D (moj svagor napr. okna umyva :D a manzel urobi vsetko iba nezehli a nevie varit ), ale zaklad je potrebne ich naucit, stanovit pravidla, pomahat si a mnohe budu prekvapene z vysledku 😉
baby ja som aj myslela ze tato tema nam pomoze troska sa povzniest nad nimi, su to predsa chlapi a ja mu aj tie podusky ponatriasam, ale potrebujem niekedy zo seba dostat to nasadenie a uvolnit .... 😉
on aj vecer cita rozpravky aj pomoze...ale ked mu poviem...sam to nevidi,,,preto ma zaujimalo ci su chlapi ktorym to trkne samemu od seba
a este mi raz znama povedala, bud rada ze mu nevadi ze neni napr. povysavane, su chlapi , ktori chodia a cepuju manzelku za to ze to nespravila aj ked ona chudera mozno nestihala....nikdy mi ten moj nepovedal, co si cely den robila? a nevadi mu ani ked sa mu neujde vecera...spravi si sam
@rutian keby chlap prisiel, ze nie je povysavane a cepoval by ma za to, tak by som mu povedala, ze iniciative sa medze nekladu.
po a) muz nema pravo ta cepovat, nie si male dieta. moze sa s tebou porozpravat, ze mu takto nevyhovuje. ja tiez mojho muza necepujem. nie som jeho matka.
po b) pokial muz nema zdravotne problemy, moze sa zapojit do domacich prac. ako som vyssie napisala, nikto mu branit nebude. a bude podla jeho predstav.
ako s tymto by som sa ja neuspokojila, ze mam byt rada. rada mozem byt, ze sme vsetci zdravi, ze nasi blizki su zdravi. ale byt vdacna a rada za to, ze si ma muz vazi? to je trochu divne zmyslanie...
@rutian ja by som privítala, keby sa sem zapojil nejaký muž a napísal svoj pohľad, ale tak, aby to bolo objektívne, nemyslím teraz tých dokonalých, čo sem píšu, ako všetko doma robili, manželku nosili na rukách a ona....ani nechcem aby sa to zase zvrhlo na tému o sexe, ako sa často stáva, ak sa zapoja niektorí muži....
@rutian pozerávaš Zámenu manželiek občas, uf tak v niektorých prípadoch sa ti aj rozum zastaví. Takže hlavné je, aby si sa nad niektoré veci trocha povzniesla,tak ako ja a vieš ako mi je teraz dobre, a jasné chlapom niektoré veci nedopnú oni to berú úplne inak, ale podľa príspevkov, tu je veľká väčšina žienok spokojná so svojimi manželmi, aj keď majú nedostatky, niektoré sú vačšie niektoré menšie, ale povedzme si veď aj my ženy, máme nedostatky. Kašlime občas na zabudnutú ponožku, či neupravenú sedačku, hlavne, že sme zdraví a že naši chlapy sú akí sú lebo, sú aj oveľa horšie prípady, a to až potom by bolo doma ródeo. 😀
@timea7 hej, pohlad z druhej strany by nezaskodil. 😉 napr. ja viem, ze u nas som ja ten "bordelar". moja skrina vyzera ako chlapska a muzova ako zenska, nevadia mi nenatrasene vankuse, deka prehodena krivo cez gauc, "relativny" poriadok-neporiadok, bezne nechavam kabelku, sveter a penazenku mimo miesta na to urcene. zasadne sa neprezuvam, ked chodim do schranky po postu. no mam svoje nedostatky 😝
@slniecko192 praveze pozeram, a potom som stastna za svoju domacnost....mas pravdu 🙂 mozno moj chlap je ovela lepsie ako ten ktoreho opisu ako superchlapa...ja by som s nim mozno spokojna nebola...
@rutian nie, nemohli... 😉 ako pisem, mala som babku, ktora bola podobna ako ty - byvala som s nou nieco vyse roka. este kym som bola v robote, dalo sa, ale cez volny vikend som utekala k mame, lebo som mala pohodu, nikto za mnou nechodil a nenapraval deku na gauci, nedaval mi pod pohare tacky a pod.
@neverendinglove viem o com hovoris, je to niekedy nefer ako maju viac volnosti a hlavne ked su v rodine deti...teda vlastne pretoze su v rodine deti....
@rutian povedala, ale isla si to urobit, je tak? alebo nakoniec osprchoval? inak neviem, co by tvoj chlap urobil, keby dopadol ako ten moj, ze sa narodil starsi syn (normalne), vsetko OK a po 20 min zrazu stres, chlapovi strcili babatko (v uteraku) do ruka, ze na, vy musite teraz von a postavili ho do vedlajsej miestnosti... 2h bol sam so synom, obliekol mu za asistencie sestricky prvu plienku, body a ked ho pusitli ku mne, tak prisiel vyskereny, ze haha, na rozdiel od teba ho uz viem obliect.... 😝

@bubelko Toto robí vždy sám a od seba. Teda niekedy si zavolá na pomoc deti. Vyčítal mi, že nechcem umývať auto, dosť dlho, ale raz som mu povedala, že on tiež neumýva záchod a vaňu tak nevidím prečo by som mala umývať auto. Tak už je ticho. Ešte že máme deti. 🙂