Lenivý 30 ročný brat
Baby poraďte. Mám dospelého brata, 30 ročného. Býva s rodičmi. Nepracuje už roky a mama s otcom mu trpia, živia ho. Pánko celé dni nič nerobí a ja musím za neho všetko riešiť. Mama totiž na mňa hádže jeho bremená povinností. Ísť s ním na úrad, k lekárovi, ísť mu vytlačiť nejaké papiere, zariadiť za neho, vybaviť za neho. Má 30! Už toho bolo dosť, už som sa ozvala, ale mama nepočuje, ešte ma obviní, že som neochotná.
Ja mám svoj život, manžela, prácu.
Nevládzem!
Tvoja mama mu asi ani nedá šancu, aby niečo spravil, lebo hneď okolo neho skáče.A on úplne rezignoval.Spravili z neho prerastené dieťa...môj muž má takú sestru:(pred 40 tkou býva u rodičov ani deti, rodina nič, lebo svokra je jej hovorca a povie, že čakajú na princa.Po pol roku čo mala frajera ju poslal späť domov.Chodia spolu do obchodu, na kozmetiku a všetci sa o ňu starajú.Mama spraví ráno madam posteľ, navarí a čaká kým poobede príde z práce a tak dní a roky ubiehajú...môj muž slečne platil vodičák, lebo bol starší a zarábal je medzi nimi vacsi vekový rozdiel...nám nikdy nepomohli ani s vnucatom, ani pri sťahovaní nikdy Vy ste šikovní vy sa nestratíte;)
Môj muž sa nikdy nevzoprel.Sestra si vymyslela, že ide robiť aupair do Rakúska pri Graz po týždni chcela ísť domov a môj muž letel pre ňu.Potom jej vybavoval prácu u neho v robote to nemohla robiť takú smenu, onaku...vždy nejaký problém.Az pokým konečne nepochopil mňa to stalo kopec nervov a od vtedy som čierna ovca rodiny, ktorá to povedala nahlas a rozbila im vzťahy.
Mamka okolo neho skáče a podporuje ho v nesamostatnosti. Volal mi brat, že nemám písať cestné prehlásenie, že si to skúsi vyriešiť inak, vzápätí volá mamka, že nech ho nepočúvam, nech urobím to, čo mi prikázala. Takže normálne trvá na Tom, že mám ísť do copy centra, napísať cestné prehlásenie a vytlačiť a poslať im to.
Brat ti povedal, ze netreba tak nad cim este rozmyslas??? Odignoruj matku a bude
Alebo na úrad práce, tam sa treba nejak preukazovať, že si aktívne hľadá prácu a ja mu mam vymýšľať motivačný list.
@prasiatko30 No lebo keď to nevyrieši, tak zas to hodí na mňa.
Ja neverím, že taketo niečo može existovať, ale to ste mali zavedene od malička, že bracho nič nerobil a ty si zaňho všetko robila, lebo neverim, že v dospelosti si takto niekto može vymáhať služby, no však super výchova, syn je princ a sestra jeho komorná
@karolinakr Bolo to takto vždy. Mamin argument bol vždy, že ja som šikovnejšia, zbehlejšia. Tak nech to vybavím. Viem ako to musí vyzerať navonok, bohužiaľ, je to pravda. Stále len hľadá výhovorky, prečo to on nemôže urobiť
A teba to ako ovplyvni - nevybavis to a ake nasledky budes mat??? Nahneva sa tvoja matka? A? Vsak byvas samostatne, s tvojim muzom, nie si na nej zavisla takze by som si s tymtazku hlavu nerobila
Do jakeho copy centra? Tlačiareň stojí 50 eur aj farebna dokonca na ovladanie z mobilu, nech si kupia na Vianoce
Tak ty pracuješ, máš rodinu on sedí doma a máš vybavovať jeho veci a on nevie čo s časom.To sú také typy ľudí vycicaju Ta do spiku a ešte ty máš výčitky, že nepomáhas🙂manipuluju všetci so všetkými mama s bratom, mama s tebou ..
Tu pomôže len nie, doteraz som pomáhala už nebudem ...
@luccija On hrá videohry alebo spí. Občas niečo uvarí aby sa nepovedalo. Musí trocha upratať, ale to je všetko.
Inak aj ty sa spravas ako dieta - tvoj brat to hodi na teba - a????? Co hodi na teba 100kg balvan a ta to zavali a nebuddes sa moct pohnut? Musis mat jasne, ze to ze ty mu odmietnes robit poskoka nema pre teba osobne ziadny dopad - jediny dopad, ktory to bude mat, ze po case si bratricek zvykne ze ty jeho zalezitpsti neriesis a podlhsom case si na to bude musiet zvyknut aj tvoja matka 🤷♀️
@prasiatko30 Lenže za toto môže mamka. To ona hneď volá mne aby som za neho riešila, lebo on povie, že to nevie.
@luccija Otec do výchovy vôbec nezasahuje, ani nezasahoval. Všetko nechal na mame. A ešte sa čuduje, že čoho sa dožil.
Za toto mozes ty lebo sa nechas dirigovat ako keby si mala 10rokov - tvoja matka skusa a pokial ty robis co ona povie tak preco by v tom mala prestat???
Otec je tiež vinny kde bol celé roky?chlapca má vychovávať k chlapovi muž, ženy sú citlivé na synov a "babatkuju" ich hlavne, keď chlapec je taký submisivny a mama má pocit, že ho musí chrániť Celé zle vo Vašej rodine:( ...mama asi dirigovala celú rodinu a zo všetkých spravila babky, ktorými ťahá za nitky ako jej vyhovuje.Je nemysliteľné, aby chlapec sedel doma a nepracoval.On už ani nemá snahu v ničom...ak by chcel dávno by niečo zmenil komu by nebolo doma dobre, keď nič nemusí..Jediná jeho možnosť je nájsť si frajerku a trocha sa vzchopiť a mama by stratila zmysel zivota
Odkiaľ vzal peniaze na tu dovolenku ktorú si dokázal vybaviť, keď nepracuje? To mu rodicia zaplatili?
@dori92 Tá dovolenka stála okolo 600€, niečo mu dali rodičia a zvyšok doplatil z peňazí, ktoré mu dali rodičia, babičky k narodeninám, meninám, Vianociam a tak.
@luccija Otcov prínos bol ten, že nosil domov peniaze. Tak to on vždy vnímal, že to je práca muža a žena má vychovávať. On vôbec nevychovával, len sa potom divil a nadával. Ale že on sám nič neurobil pre to, aby z brata vychoval muža, to už nevidí. City ku nám nikdy neprejavoval.
Nič nevybavuj, braček si to vybaví sám, len tvoja matka je nejako mimo. Tak on ti zavolá, že si to vybaví a mamička zachviľu, že to máš spraviť ty? Nerozumiem. Keď ti nabudúce matka zavolá, tak zdvihni, povedz nie, nevybavujem za brata nič a zlož. Hotovo. Nech sa rozkrája, nie je to tvoj problém.
A ten tvoj brat to ako berie? Jemu to nieje trápne že sedí dom bez práce a základné veci zaňho vybavuje vydatá sestra?
@dori92 Nie, jemu to zjavne takto vyhovuje.
@karolinakr presne toto som aj ja radila hneď na prvej strane. Darček pod strom multifunkčné zariadenie pre celú rodinu, balík papiera a vybavené.
@autorka povedz mamičke, že teraz nech vybavuje ona za synáčika, lebo sa vzdávaš od 9. 11. 2021 tejto super funkcie rodinnej sekretárky.
Koľko máš rokov prosím ťa?
Matka nemusí ve svém domě trpět své čtyřicetileté syny, rozhodl soud v Itálii
Dospělé děti nemohou neomezeně spoléhat na pomoc svých rodičů a na to, že mohou zůstat v jejich domě. Uvedl to soud v Itálii, který se zabýval žalobou na vystěhování, kterou podala 75 letá matka na své dva syny, kterým je 40 a 42 let. Soud rozhodl, že požadavek ženy, aby se synové vystěhovali z jejího domu, je oprávněný.
Tak to nerob. Vybavené. "Nie mama nejdem s nim je dospely", " nie mama, nedá sa mi".. atd atď... nebuď nasrala a vytocrna, nevyburuj sa na mužovi. Vybur sa tam kde to.vznika : na rodičov a brata.
Si dospelá a ako sa vraví môžu ti vieš čo ;)
Jaj stará téma...:D ale kto vie ako to dopadlo :D

Och to je hrozne ako mu mama zničila život, teraz otravuje teba... nici život tebe a ešte ho len zničí, keď náhodou rodičia ochorejú či sa pominú.To ona z neho spravila toho neschopného a on tomu uveril a už nemá ani snahu, lebo mama povedala, že to neviem, nezvládnem...mama je teraz v strese, lebo sa stará o babku a nemôže tutkovi behať okolo zadku.Tvoj otec čo na to hovorí?
Nič pre nich nerob!!Ty nevieš bratovi zavolať, že ak si objednáva nech si rieši ďalej sám?
to nikomu nevadí, že roky nepracuje?
Ty sa nedaj, lebo za chvíľu mu budeš chodiť nakladať na tanier pravdaže Ta manipuluje ako brata.On hyckany vo vaticke sa podvolil silnej matke a radšej nič ani nerobí, aby nepokazil.
Tvoja mama nevidí ako mu ublížila???ak vedel vystrčiť päty z domu na druhú stranu zemegule tak taký ustráchany nemôže byť iba je vychcany.
Drz sa to musíš len zaťať zuby a rátať s tým, že budeš najhoršia, ale ináč sa ich nezbavis