icon

Lenivý 30 ročný brat

3. nov 2021

Baby poraďte. Mám dospelého brata, 30 ročného. Býva s rodičmi. Nepracuje už roky a mama s otcom mu trpia, živia ho. Pánko celé dni nič nerobí a ja musím za neho všetko riešiť. Mama totiž na mňa hádže jeho bremená povinností. Ísť s ním na úrad, k lekárovi, ísť mu vytlačiť nejaké papiere, zariadiť za neho, vybaviť za neho. Má 30! Už toho bolo dosť, už som sa ozvala, ale mama nepočuje, ešte ma obviní, že som neochotná.
Ja mám svoj život, manžela, prácu.
Nevládzem!

karolinakr
4. nov 2021

Moja mama mala tendenciu obskakovať chlapov, a zapriahať dievčatá, ja som mala byť chlapec, tak sa mi zdá, že nejak takto by som dopadle hehe

denithestrange1993
4. nov 2021

Este mi napadlo jedno riesenie,nechat to tak. Proste ludia sa pod vplyvom zlych okolnosti zvyknu zmenit,naucit sa o seba postarat. Ako ked v skorej dospelosti osireju a musia sa starat este aj o surodencov. Mne mama ochorela ked som mala 17 a naucila som sa starat o domacnost. Cize bud sa chyti alebo nie.

autor
5. nov 2021

On sa o seba postarať vie, len je lenivý, možno sa aj bojí, nie je moc komunikatívny, ale to sa všetko dá naučiť. Bohužiaľ, ako si ho mama vychovala, takého ho teraz má.

leuska0910
5. nov 2021

Uplne ti rozumiem, mam 26rocneho brata, ktory si ani chleba nie je schopny odrezat (neprehanam). Do roboty sice chodi, ale doma nepohne ani prstom..

autor
5. nov 2021

@leuska0910 Tvoj brat aspoň do práce chodí, ten môj nepracuje od skončenia školy. A to má 30 a žiadnu hanbu v sebe, zodpovednosť, cieľavedomosť..žiadnu snahu.

cacianka
5. nov 2021

Bola by si sprostá, takémuto riešiť, vybavovať. Na dovolenku vybaviť, o všetko sa postarať to vie, tak nech sa stará aj o ostatné svoje veci.
Aj doma by mal makať, pomôcť, prispievať E, a nie aby mama ešte aj teba nútila a vydierala, manipulovala. Hrubé vieš čo.

autor
6. nov 2021

Tragédia je, že mamka sa zmierila s tým, aký je a teraz aj mňa pripravuje na to, že keď sa s otcom pominú, ja sa o neho postarám. Mne ho chce dať na starosť, skôr na príťaž.

cacianka
6. nov 2021

Veď sa rázne bráň a stopni to

karolinakr
6. nov 2021

Moji rodičia by ho vyhodili z domu, tvoja mama si ho ešte hýčka. Nuž, každý sa inak stavia ku problémom

loginexistuje
6. nov 2021

obmedz kontakt s nimi vsetkymi doma aspon docasne nemomentuj neries nema to zmysel

autor
6. nov 2021

@karolinakr To by urobili všetci normálni rodičia, Škoda reči, moja rodina je celkovo taká divná.

casavina
6. nov 2021

Mám takých dvoch starších bratov...z jedným, najstarším som prerušila akýkoľvek kontakt... lenivý, vychcany len sa o mňa starajte... robiť nebude nikde...má po 50ke a je v Dss, lebo si vybavil invalidku...bol bezdak len preto že kamaráti grázli boli prednejší ako otec, rodina...ozýval sa len keď chcel peniaze...

kingstonka
6. nov 2021

Pri najbližšej požiadavke rozhovor s bratom- ci sa nehanbí, ci mu nie je trápne, že tvoj muž má s tým problém,že to robíš na úkor rodiny, že si už pocula aj posmešne komentáre od úradníci, keď si za neho niečo vybavovala, že koľko má braček rokov.... ze mu môžeš po telefóne poradiť, kam ma ísť, ako sa tam dostane, čo treba vyplniť, ale riešiť nebudes- je to naozaj trápne...

matildam
6. nov 2021

To je jeho problem, ze nie je zbehlejsi a schopnejsi-ako ste vy🙂

alexk12
6. nov 2021

No a čo že to nevie on si zvykol a to potrebuje posraty balík z Číny by som sa mu vysrala tebe pomôže jedine odstrihnut kontakt uplne

autor
8. nov 2021

Baby aj na Vaše rady som ukončila kontakt. Dnes zase volala, že zasa niečo mám urobiť, zase oskenovať, vytlačiť a podpísané poslať a zavolať na colný úrad zajtra. Brat dal všetko na moje meno a ja to mám riešiť. Mama bola ešte na mňa drzá a absolútne nereflektovala čo som jej povedala, len mi prikazovala čo mám urobiť, neskutočne na mňa tlačila. Je mi z toho zle.

loginexistuje
8. nov 2021

daj si pohar vina vanu a relaxuj vykrocila si spravne ... neries ju ... nech si dava na buduce na seba ... neni postihnuty

karolinakr
8. nov 2021

A teraz to neber ako uražku, ale nema bracho nejake postihnutie o ktorom rodičia nehovoria? Ty kokos 30ročnému chlapovi skenovať, fotiť a predpokladam, že ty byvaš v uplne inej domacnosti..

autor
8. nov 2021

@karolinakr Ja bývam s manželom, máme vlastný byt. Postihnutý nie je, ver mi, keď si dokázal zaobstarať letenku, vybaviť dovolenku, toto nezvládne?

autor
9. nov 2021

Baby napíšem znova sem, nebudem zakladať ďalšiu tému. Ešte s niečím sa chcem poradiť. Včera som sem písala, že sme mali s mamou výmenu názorov. Naozaj sa správa ako manipulátor, lebo som jej povedala, že takto teda nie, že je dospelý a nebudem už za neho nič robiť, ona si to vypočula a na to mi odpovedala, že nech nezabudnem zajtra zavolať na ten úrad a poslať cestné prehlásenie aj s mojím podpisom. Na to neviem ako reagovať, normálne a drzo s kľudom angličana. Absolútne ma nerešpektuje.

autor
9. nov 2021

Len zopakovala svoje požiadavky.

salome123
9. nov 2021

odignoruj to. teraz alebo nikdy. stoj si za svojim.

nexuska
9. nov 2021

Tak nevysvetluj uz nic, odpovedz NIE. Cim dlhsie vety pouzivas tym sa mama menej sustredi na to co hovoris. Jednoslovna odpoved uplne staci. Hlasne, sebavedome NIE.

autor
9. nov 2021

Veď o tom píšem, že NIE pre ňu nič nie je, ona mi to znova zopakuje čo mám urobiť.

tafita
9. nov 2021

Nevolaj dnes na urad ani nic neskenuj, neposielaj.
Ked ti bude mama volat teraz ty s kludom Anglicana povedz, ze si jej vcera predsa povedala NIE.
Teraz mas sancu dokazat, ze to naozaj myslis vazne. Nech ju aj rozdrapi.
Silno ti drzim palce. Nevzdavaj to, mas pravo na svoj normalny zivot.

karolinakr
9. nov 2021

Jejda, panenko skakava, tak to už je hardcore, vymysli si, že maš s deckom a mužom program a nebudeš mať čas, vymysli si, že idete na turu a vratite sa až večer, proste nebudeš volna, ale inak to sila, ľutujem ťa.

karolinakr
9. nov 2021

Alebo sprav to tak, že raz za rok vypomôžeš ked bude treba, aj nas mama využiva na kancelarske veci ako normalka, ale nie každý deň, každý týždeň, každý mesiac, len emergency, ked sa inak nedá, tak sa budeš tváriť, akože si úslužná, len to nesmie sa brať ako samozrejmosť na dennej báze

prasiatko30
9. nov 2021

Ty si volaco objednavala? Ckas na to? Bude ti to chybat? - pokial je odpoved negativna na vsetky otazky ani by ma nehlo. Ked zavola dneska tvoja matka ci si to uz urobila odpoved by bola - nie anemienim to urobit tak ako som ti povedala vcera a bodka a nevysvetluj viacej, vysvetlenie si podala vcera, vobec by som sa neopakovala

stary_ujco
9. nov 2021

@karolinakr ziadne vyhovorky. Hola pravda - neurobim a hotovo. Ziadne vysvetlovanie. Proste postavit pred hotovu vec a dovidenia.

0silvia0
9. nov 2021

Máš 2 možnosti, byť hneď tvrdá a odignorovať to alebo vybaviť a dôrazne mame povedať, že toto si riešila/vybavila posledný krát. Že s týmto končíš, odteraz nepohneš ani prstom v bratovych zaležitostiach a neželáš si, aby si brat objednával niečo na tvoje meno. Popros mamu, nech si do kalendára zapíše dnešný dátum, že oddnes si brat vybavuje svoje veci sám. Ty máš svoje záležitosti, svoju rodinu, svoju prácu a nemieniš vo svojom voľnom čase vybavovať záležitosti človeku, ktorý má 30x viac voľného času ako ty.
Ja osobne by som to zrušila natvrdo a hneď, ale neviem či máš na to gule.