icon

Lenivý chlap

yokralovnayo
7. júl 2012

Milé žienky, mamičky !
Plánujeme druhé dieťatko, chceme sa začať snažiť od augusta. Ale moj mm je tak neskutočne lenivý !!!!!! čo nepoviem 100 krát, to nespraví. A samozrejmeto ofrfle. Teraz vstal napr po nočnej a namiesto toho aby išiel obedovať so mou a dcérkou, si sadol na trištvrte hodinu na internet. hovorím mu nech aspon obuje malú, aby nebehala bosá. a on je ako hluchý ! mna to už neskutočne vytáča tá jeho lenivosť. druhé dieťatko si prajeme obaja veľmi !! ALe neviem či sa do toho púšťať s niekým, kto sa nevie pomaly postarať ani o seba. navarím, predložím mu na stol a namiesto toho aby poďakoval, ešte frfle že musel odísť od počítača. je to normálne?? to sú všetci chlapi taký?? u nich v rodine to je tak, že ženy skáču a chlapi sedia 😠 😠 😠 ale ja končím! idem skladať sušiak práve, má tam veeeelmi vela ponožiek.. a ja mu ich mám párovať a skladať veci do skrine? haa kašlem na ňho... hodím mu to všetko na kopu a nech sa stará!
takže neviem, či nepočkáme s druhým dieťatkom, kým sa mm nenaučí starať aspoň o seba!!
nechcem byť zlá alebo nespravodlivá, ale jasné že aj pomáha... ale nikdy sám od seba. 😠 😠

dadica
7. júl 2012

@yokralovnayo Ja mám tiež jedného takéhoto doma. Nejde o to, že mi doma skoro nič nepomôže-robí okolo domu, ale o to, že neocení to, čo robím ja. Minule, keď som mu povedala, že som každý deň od pol siedmej hore (v lepšom prípade), tak mi povedal, že nechápe, že ako môže byť niekto hore od pol siedmej a mať doma taký neporiadok. Tak som mu neurobila za "odmenu" do roboty desiatu. Ale všetko je vo výchove- presne ako aj ostatné baby písali, doteraz závislý na mame, ktorá je otrokom svojich detí a muža, ten ju takisto za nič neocení. Ja som sa na druhé dieťa dala a aj preto, že keby som od neho odišla, tak aby malý nebol sám. Niekedy padám na nos- vtedy idem na 2 týždne k našim zrelaxovať a on zatiaľ má doma full service od maminky. Len pre pobavenie- keď sme ešte neboli svoji a on ráno chodil do roboty, tak mu mama vytiahla ráno o piatej auto z garáže a on iba naskočil do naštartovaného. Ona je inak dobrého srdca, ona aj mne je ochotná veľmi pomáhať, len syna, muža si nenormálne rozmaznala. A tak stále myslím na to, aby môj syn nebol takýto. A to že mám dve deti som nikdy neoľutovala, sú pre mňa najdôležitejšie na svete.

yokralovnayo
autor
7. júl 2012

@dadica mne vadí tiež viac to že ma nevie doceniť a ani len poďakovať ... 😔 ale zajtra sa ideme rozpravat, takže sa to pekne rozdelí... všetko!! to že chodí do práce predsa neznamená, že doma bude stále sediet na zadku...
chápem že ked vstáva niekedy ráno o 4tej, tak si poobede potrebuje pospať.. ale stačí aby malú zobral aspon von.. a ja si popracem.. ved to aj robí 😀 ale chcem hlavne nech si uvedomí, že kym je on v praci ja tu kmitam .. on pride domov cez obed, ja sedim za PC alebo pijem kavu a pozeram TV.. naucila som sa ze ked mala zaspi - oddychujem aj ja !! 😀 😀 😵 boli casy ked som skakala, zatial som umyla podlahu, pripravila cesto na kolac, zapla pracku.. atd.. ale teraz som sa naucila oddychovat- inak by som neprezila 😒

stanka02
7. júl 2012

Moj mm tiez neupratuje a nevari, no je taky tolerantny, ze ked veci nestiham tak to vobec neriesi a dokonca mi povie, ze to nemam riesit. Manzel je veeela v praci, ked je doma tak sa snazi robit okolo domu, no vacsinou sme radi, ze sme vsetci spolu, ked ma volno.

dadica
7. júl 2012

@yokralovnayo Oni si asi fakt myslia, že my sa doma len tak preflákame. Je to inak hrozné, môj oco sa na to nemôže dívať, už by o niekedy asi nakopal. Hlavne keď vidí, že ja kmitám okolo dvoch detí a ešte aj o neho sa musím starať. Ale je to fakt len výchova a vzor otca z domu. Ja sa len bojím, aby malý nebol ako on. Ale opakujem, som rada, že sú dvaja.

sendy182
7. júl 2012

ahoj no možno aj preto sa ženia chlapi 😀 komplet servis 😀 neviem či ho to naučíš a či to má zmysel sa nerváčiť aspoň dcérku ti zabaví? lebo to určite vie.....len vidí že ti všetko stíhaš aj bez jeho pomoci............možno si myslí, že on chodí do práce a doma si chce oddýchnuť.........a ty si len doma, takže vlastne nič nerobíš...........aspoň povysávať a umyť riad by mohol.....skús sa na tom dohodnúť.....môj vie zemiaky načistiť, umyť riad , hneď ho utrieť a poodkladať, povysávať, deky narovnať, posteľ urobiť a to je asi všetko, no aby som nezabudla variť nevie, ale mäso na kocky mi nakrája a vie aj miešať s vareškou jedlo čo sa varí......a je na to hrdý 😀 😀 😀 😀 júúúj aj zemiakovvú kašu vie urobiť a to bude mať rokov 😝 aj smietky zo zeme zbiera 😲
p.s. ešte kým dbá o svoju hygienu je dobre 😀 😀 😀 😀

yokralovnayo
autor
7. júl 2012

@sendy182 toto všetko čo si napísala mm robí 😅 len ja som bola si v afekte, ked som písala túto témy.. bola som na nho velmi nahnevaná na obed kvoli tomu internetu a obedu....
maso mi tiez vzdy krája 🙂 malú von zoberie, vacsinou idú spolu na nakup, alebo chodíme všetci traja...
ale rozčuluje ma na nom ked sedí alebo leží na gauči a ja ho o niečo poprosím a on nič... ani nepovie že: Ok počul som, cez reklamu pojdem! ale je ticho... proste potom zacne hadka... ze ved ano pocul ma ale nebude hned skákať 😝 ved to ja po nom ani nechcem.. je to proste asi len o komunikácii 😝

tea333
7. júl 2012

@yokralovnayo ja mam doma muza co sa vie o celu rodinu postarat. a nielen vie, on aj chce.
Ked je muz nauceny od mamicky ze mu aj ponozky ozehli, netreba sa cudovat ze to bude cakat aj od svojej zeny,
ktora mu ma mamicku nahradit. Druha vec je ze mnoho zien si muza hycka ako male dieta, najma kym su este slobodni, par, zacne mu nahradzat mamu - vari, upratuje, vybavuje, muz si na toto rad zvykne.
Predpokladam ze si si takeho muza uz brala a nezlenivel zo dna na den.
stazujes sa vsak az teraz, pretoze s detmi to ziadna superzena neutiahne sama, ked ma dalsie "velke DIETA" co akurat robi bordel.
ja radim vsetkym slobodnym babam, aby sa objektivne pozreli na muza, ktoreho si beru ...

sendy182
7. júl 2012

@yokralovnayo tak vlastne by si mala byť spokojná..............a mohla by si...........veď ti pomáha až až 😅 ....ja si myslím že si viac nervózna keď nie je hneď po tvojom.....ja to viem podľa seba......všetko som chcela, aby bolo OK....to znamená deti najedené.....upratané .....ideme sa hrať......ideme von......večerné kúpanie a spánok ,a muž je taký pohodovejší....voľnejší nie je taký ustráchaný......buď rada že máš klasickú rodinku 🙂 .....žiť s cholerickým pedantom nie je prechádzka ružovou záhradou..........a určite nie je ani lenivý veď chodí do práce

stanka02
7. júl 2012

@tea333 mas pravdu v tom, ze muzi su rovnaky od zaciatku. Niektore babenky sa velmi snazia na zaciatku a potom to dopadne tak, ze sa stanu "domacim spotrebicom". Som velmi rada, ze moj je taky, aky je. Nikdy som mu nerobila sluzku, to by som ja s mojou povahou nemohla.

stanka02
7. júl 2012

@yokralovnayo mas celkom fajn muza, aj podla mna by si mala pozerat na veci trochu s nadhladom a budes sa citit lepsie.

yokralovnayo
autor
7. júl 2012

@sendy182 tak tu si ma presne presne presne dokonale vystihla !!!!!! 😅 😀
ano som taká.. hned nervozna... vsetko chcem hned.... aby bolo vsetko dokonalé 😅 nech mu nemusím nič kázať .... takže sme zaradení do "klasickej rodinky" ? 😵 😀 tak vdaka... teraz ma to aj mrzí, čo som na nho popísala.. 😒 ale fakt to boli nervy...
viem , že mm sa snaží.. teraz mal mat 3 dni volna a na 2 dni sa zapísal do práce na nadčasy 😝 chce aby sme si kupili novu telku ... 🙂

sendy182
7. júl 2012

@tea333je dobré že si spokojná s takým mužom........je dobre keď vie muž pomôcť alebo sa aj postarať o deti a o domácnosť ,kým ideš ku kaderníčke...........môj to nerobí a ja ani by som to nechcela.........vie ostať s detmi 😀 sú už väčšie, ale má navarené a upratané............ale ja som spokojná ako to je superžena nie som ale o domácnosť sa viem aj bez jeho pričinenia postarať........aj keď mi obe deti ochorejú a muž je na týždňovke..............takže preto.........som rada ak sa im stihne venovať............

tea333
7. júl 2012

@sendy182 ze POMAHA AZ AZ - presne tento pristup robi z muzov neplnohodnotnych manzelov.
Prace sa delia, deti a manzel nepomahaju, ale hadam PRISPIEVAJU ku skutocnemu chodu domacnosti,
beru nejaky svoj diel prace. Uz len ta vetna konstrukcia ze MUZ MI DOMA POMAHA hovori, akoby zena bola
ta co to ma zvladat sama, ale vlastne nezvlada svoju pracu a preto potrebuje pomoc.
a zeny o sebe nezvyknu hovorit, ze doma robia AZ AZ, lebo su zvyknute robit vsetko, tak nechapem preco by mala existovat nejaka hranica, kedy muz pomaha az za nu alebo tak akurat.
Tak ako posudzujeme nasu pracu v domacnosti a s detmi, teda ze urobime vsetko co je prave potrebne urobit, tak by sme mali posudzovat aj muzov. Nie len ze vynesie smeti, lebo to je to co on robi, ale ze v ramci svojho casu, moznosti a energie sa podiela podla toho, co je potrebne a nevyhnutne urobit, niekedy menej a inokedy viac.
Klasicka rodinka je teda pre mna asi pekne zastarala zalezitost a dost ma dviha zo stolicky ked sa moj svokor nahlas so smiechom chvali ze on netusi kde maju vysavac a ako sa zapina umyvacka riadu.
myslim si ze to robia zeny, pretoze si jednak takychto synov vychovavaju a aj si takych muzov beru, prijimaju tu zensku rolu upratovacky vybavovacky a matky pre deti aj manzela.
hlavne nech muz pride z prace a trochu sa pohra s detmi, potom moze ist na pivo 🙄

tea333
7. júl 2012

@stanka02 u nas sa mnoho ludi asi domnieva, ze som neschopna gazdynka 😀 ked ten chudacik moj muz vari, aj upratuje, aj sa casto stara o dieta 😝 in vsak ma pracu ktora mu umoznuje travit viac casu doma, a tak sa stara ako moze a vladze. netreba ho vyzyvat, on vidi prach a ide luxovat a inokedy zas idem ja. ked si ja potrebujem oddychnut, tak vezme maleho von a ked je zas unaveny on, nechame ho s malym pospat.
myslim ze je to prirodzene, o tom ze plnime potreby rodiny a jej clenov podla toho, ako sa to prave da.
nedelime nas zivot na : ty nosis peniaze a ja ta za to obskakujem

sendy182
7. júl 2012

@yokralovnayo skús sa mu viac venovať nech vidí že nie si len do kuchyne a do detskej 😲muž je stále rád že niekto o neho prejavuje záujem napr. čo nového jeho práci čo jedol.........alebo skús aj futbal, hokej, ja sa môjmu mužovi nevnucujem viem keď chce byť sám tak ho nechám v kľude......ale narodením naších detí sa nezmenilo skoro nič.......keď má chuť o 23.00 na hot-dog tak mu ho urobím viem že bude mať radosť.....veď to je ako keby si pýtalo moje dieťa mliečko, alebo ho bolí bruško .tiež by som vstala.....to píšem pre tie maminy ktoré ma možno odsúdia že robím mužovi ešte aj jesť 😀 😀 . Neber všetko tak vážne, každý deň je dar......neskôr sa len pousmeješ čo za blbosť ťa vytočila. aleo veľmi vááááážna vec

lili_mia
7. júl 2012

v tomto som ja sviňa .. obzerám sa len po chlapoch, čo už samostatne bývajú .. ale je pravda, že maminka môže dôjsť a nakúpiť, navariť, oprať, poupratovať .. proste ako domáca či slúžka na pár hodín

yokralovnayo
autor
7. júl 2012

@sendy182 s tým súhlasím 🙂 🙂 bavím sa s ním o práci každý deň, o sporte.. proste o všetkom.. kupujem si pekné veci, prádielko atd 😀 😀 v tomto nemáme nezhody 🙂
ja mu tiež nachystám aj v noci jedlo, ale to vačšinou on mne 😀 ked mi zachutí pizza alebo toasty .. ale je to tak na striedačku.. komu sa kedy chce...
šte ma len to že nevie robit sám od seba - niekedy... 😕

ajca123
7. júl 2012

@yokralovnayo ja si rada farbym vlasy,ale striehat ma chodi kamosova dcéra čo sa uči ťa kadernicku...
Dnes výnimočne drahy odpocivá lebo dosel az o 4:35 domov 🙂, s kamarátom oslavoval narodky na zahrade 🙂... Aj on musi vypnúť... A moj najstarší v pondelok ide opäť na chatu ku kamaratke a nez sa vráti bude mat hotovu izbu 🙂

rainbow1
7. júl 2012

súhlasím s @tea333, môj muž mi doma veľmi pomáha, máme všetko podelené fifty fifty a potom sa môžme spolu venovať rodine, výletom, koníčkom... ja si život s takým človekom ako opisujete neviem predstaviť, musela by som ho zabiť 😠 , ani by som si takého človeka nezobrala, my sme s mojím mužom spolu najprv bývali, aby sme sa lepšie spoznali, a už vôbec by som s ním nemala deti, aj keď hovorí sa, že láska je slepá 😒
@yokralovnayo spománala si, že máš možnosť dobrej práce, tak nech skúsi tvoj manžel zostať na materskej a uvidí aký je to veget 😀

vejula
7. júl 2012

@poseidonka vuaaaa, tak to maš doma ťažky oriešok... Ale nech to znie akokolvek iracionalne, srdcu nerozkažeš.... A teda ide aj o priority, ked žena citi, že toto nieje ta časť vzťahu, ktora je pre nu prvorada a napr viac si zakalda na uplne inych pozitivnych strankach daneho človeka, tak sa to da.
KAžda sme ina, jedna by nezniesla aby jej muž chodil pravidelne s kamaratmi na pivo, ina aby jej doma nepomahal, dalšia zas nedokaže žiť s človekom, ktory nevie prejavovať city, či s niekym kto ma skoln pokukavať po cudzich sukniach, PRe každeho je prvorade niečo ine, preto čo je pre niekoho nepredstavitelne, pre druheho môže byť znesitelne 🙂

stanka02
7. júl 2012

@tea333 preco neschopna, vsak to je super, ze vo Vasej rodine je to rovnocenne a robite veci spolu, alebo sa doplnate.

sendy182
7. júl 2012

@tea333 veď hej no poznám veľa rodín v ktorých si rodičia boli fifty-fifty.........a pri rozvode sa hádali o deti..........hrôôôôza........ des.............pretože sa vedeli dokonale postarať o deti a domácnosť.......moje 4 spolužiačky zo strednej tým prešli takže si nevymýšľam............Takže každý neako musí žiť, niekedy je dobre inokedy horšie ja neodsudzujem nikoho rodinné zázemie .......nie je to až taká tragédia ako keby bol muž alkoholik, hazardér a tyran-surovec..............

iva87
7. júl 2012

@yokralovnayo moj mm bol na zaciatku nasho vztahu presne ako opisujes svojho, doma mal tri sestry, ktore ho neustale obskakovali,ani len nalozit jedlo a zohriat si sam nevedel/nechcel, ked sme sa nastahovali ku nasim este som to ako tak tolerovala lebo predsa bol u cudzich a aj to len kratko, ale akonahle sme sa prestahovali do vlastneho vysvetlila som mu co a ako, ze u nas v rodine nie je zvykom aby zena nonstop muza obskakovala, a ze aj ja si potrebujem oddychnut od vsetkych domacich prac, sice zo zaciatku pofrflal, ale zvykol si, jedlo si nabera sam, uz ani necaka, ze by som mu ja mala, povysava (co tvrdil, ze on nikdy robit nebude), zavesi pradlo, pouklada ho, umyje riad, ja netvrdim, ze denno denne, to nie, ale akonahle mam ja inu robotu, popripade skolu, alebo ked uz proste nevladzem cela domacnost je na jeho pleciach a som naozaj prekvapena ako to zvlada 😉

vejula
7. júl 2012

@yokralovnayo
@iva87 sa smejem, lebo napr ja som taka trošku šiši v určitom smere a velmi rada mužovi nakladam ... A ked si chce naložiť sam, tak ho vždy predbehnem, že ja mu naložim. Asi nejaka moja uchylka, jemu to až niekedy leze na nervy, že však čo blbnem, že on si naloži... 😀 😀 😀 A ja na to však naviguj kolko čoho a ja ti naložim akurat 😅

iva87
7. júl 2012

@vejula vidis a ja zase vzdy predbehnem toho mojho, lebo nemam rada ked mi on naklada, ja si musim presne sama kolko coho chcem 😅

vejula
7. júl 2012

@iva87 ja tiež nemam rada ked mi niekto naklada 😀 😀 😀 ale ja nakladam strašne rada. Tak vieš ako už som asi dlho na materskej tak chcem byť aspon v niečom šefka 😀 😀 😀

jabadaba
7. júl 2012

@yokralovnayo no vidis, ved on sa polepsi a casom z neho bude ideal. Predsa len, vychovna sarapata za tie roky sa tazko odstranuje, ale ako citam, sanca je. 🙂

lenka112
7. júl 2012

Aj môj mm bol zo začiatku taký. Bola som tehotná a robila som všetko - úplne všetko, u neho to bola neschopnosť a lenivosť najvyššieho stupňa. Niekedy mi to pripadalo, ako keby bol tehotný on a nie ja ! A potom som si povedala dosť a posledne, co som pre neho urobila bolo, že som mu zbalila veci. 😖 😖 Odišiel k mame a tá ho dala " do laty " ! Neviem u koho ten chorý sposob videl, kedže jeho otec robí všetko - navarí, uprace, proste svokra nemusi a nemusela robit nič. Keď sa vrátil, bol z neho iný muž 😀 😀 😀 A odvtedy robí takmer všetko. Keď sa nám narodil Daniel, vstával k nemu, kŕmil ho, kúpal. A kedže nebola iná možnosť musel ostat aj na rodicovskej dovolenke. Vždy ked som prišla s práce, malý bol najedený, okupany, obleceny, byt bol uprataný. Jedine čo bola výnimka, bolo že nevaril. Len ak bol fakt hladný, s tým vždy radšej cakal na mna. 😀 😀 😀 Takže dnes nelutujem, že pocestoval na prevychovanie k mame 😀 😀 😀 .

yokralovnayo
autor
7. júl 2012

@jabadaba mm je inteligentny, da sa s nim dohodnut ...dúfam 😀
len ja som vacsinou nervozna hned 😔

yokralovnayo
autor
7. júl 2012

@lenka112 jeeej to je kráásne že mama ho prevychovala 😀 😀 😀 tak to máte super 😵 moj mm dokonca aj teraz vacsinou vstava k malej, lebo má bližšie 😅 🙂