Lenivý chlap
Milé žienky, mamičky !
Plánujeme druhé dieťatko, chceme sa začať snažiť od augusta. Ale moj mm je tak neskutočne lenivý !!!!!! čo nepoviem 100 krát, to nespraví. A samozrejmeto ofrfle. Teraz vstal napr po nočnej a namiesto toho aby išiel obedovať so mou a dcérkou, si sadol na trištvrte hodinu na internet. hovorím mu nech aspon obuje malú, aby nebehala bosá. a on je ako hluchý ! mna to už neskutočne vytáča tá jeho lenivosť. druhé dieťatko si prajeme obaja veľmi !! ALe neviem či sa do toho púšťať s niekým, kto sa nevie pomaly postarať ani o seba. navarím, predložím mu na stol a namiesto toho aby poďakoval, ešte frfle že musel odísť od počítača. je to normálne?? to sú všetci chlapi taký?? u nich v rodine to je tak, že ženy skáču a chlapi sedia 😠 😠 😠 ale ja končím! idem skladať sušiak práve, má tam veeeelmi vela ponožiek.. a ja mu ich mám párovať a skladať veci do skrine? haa kašlem na ňho... hodím mu to všetko na kopu a nech sa stará!
takže neviem, či nepočkáme s druhým dieťatkom, kým sa mm nenaučí starať aspoň o seba!!
nechcem byť zlá alebo nespravodlivá, ale jasné že aj pomáha... ale nikdy sám od seba. 😠 😠
ako to tu čítam, tiež som na pár vecí poprikyvovala, že áno, aj ja to mám doma 🙂 ale nechcem môjmu krivdiť...variť vie kávu, praženicu a cestoviny 😎 vie vyniesť smeti, zapnúť, vypnúť umývačku, vypne práčku, keď stále pípa 😀 nie je proste na domáce práce...a možno to súvisí aj s tým, že ja veľmi rada upratujem, je to divné, viem 😀 ale môžem sa na neho spoľahnúť vo všetkom ostatnom, vie vybaviť, vyriešiť, opraviť pc, zohnať, kúpiť, keď poviem, že musíme ísť do obchodu na druhom konci mesta, tak už štartuje auto 🙂 vie po sebe upratať, keď sa naje, ale už som sa po dvoch rokoch spolužitia zmierila s tým, že proste mláky v kúpeľni po kúpaní budú vždy 🙂
@yokralovnayo táto téma je na koníkovi už vo viacerých variáciách, nechápem jedno - prečo okolo neho skáčeš? Nechápem, prečo mu nakladáš na tanier...keby ešte pri tom frflal, že musel odísť od počítača, tak mu to vysypem na ten počítač 😝 😝 Ale na druhej strane, ako si si to vo vašom vzťahu začala, tak to máš. Ako to mala zariadené jeho mama, to už nezmeníš, treba riešiť ako to bude medzi vami. A že by chcel byť na materskej? Prečo mu nenecháš na dva dni malú? Veď nech si to užije, ale určite mu popredu nenavar!!! A druhé dieťa? Veď to by si mala dva krát toľko práce, nedajboh by nebolo celkom zdravé, bolo by s ním napríklad denne treba cvičiť, alebo by sa narodili detičky dve...tvoj manžel ti nie je oporou ani náhodou. A všetci taký určite nie sú, v mojom okolí vlastne žiaden z rodiny. Keď partner celý deň fyzicky maká, považujem za prirodzené, že mu naložím jedlo, prinesiem ku stolu, odložím a umyjem tanier. Za normálnych okolností si nakladá sám, aj umyje. Ja nemám problém mu občas keď má ooobrooovskúúúú chuť urobiť maškrtu aj o desiatej večer, ale tiež nemám problém požiadať ho, aby navaril. Toto musí byť v rovnováhe, inak vždy bude jeden nespokojný.Sadnúť, porozprávať, nie arogantne, nie výčitky!!!!! Oznámiť, že nie si slúžka, ale partnerka, takže ak nepriloží ruku k dielu, od pondelka mu nevaríš, neperieš, nežehlíš....
@yokralovnayo nečítala som všetko, takže budem reagovať iba na tvoj príspevok..
Ja mám doma to isté, čo nepoviem, to nespraví. Stále je v robote a keď už aj príde domov, ide cvičiť (5-6x týždenne po 2-3h) alebo k mame. Tiež ma to neskutočne vytáča, že si na nás nenájde čas, všetko mu s prepáčením zastrčím do riti ale už nemienim. A ak môžem, poradím aj tebe, neskáč okolo neho. A s dieťaťom radšej počkaj, aj ja som sa rozhodla čakať 😒 Uvidíš sama časom, či sa zmenil alebo to nemá zmysel. Prajem veľa síl 😉
Moj ties pracuje celé dni..ale ako tu pisali baby.ties by sa nedokázal postarat o malú sú to len reci tipu ze on by sa vymenil ale neprebali ju nenachova.malá s nim nezaspi.a vsetko dookola nedokázal by bit s nou a este vsetko dookola robit. 😒
tak baby môj je kamionista a je velmi málo doma takže som na všetko sama,ale ked príde tak sa snaží okolo malého aj to sa pýta 😀 a ked chcem aby niečo urobil musím mu to povedať,lebo samého ho to nenapadne akurát pár krát umyl riad sám od seba to som čumela 😲 ,pred mesiacom sme sa pohádali,že odišiel k mamičke hlúpej a ona nieže by mu dohovorila,ale ona ho ešte sprostá obskakovala a nosila mu jedlo až do postele 😠
@mirka200
@miruss_013
@evina57
kočky vdaka za rady... ale už je to ok... ak si prečítate prípevky vyššie čo som písala včera večer 😉 teda nie ok úplne ale dnes sa ideme rozprávat o tom poobede... a vela vecí som tu nafálka, lebo som bola včera nervozna a hrozne ma vytočil 😅 jasné že mi aj pomáha....
včera bola svokra prihlasena na nete hodinu! a pred vyse tyzdnom som jej pisala že robíme malej Velku oslavu na 2 ročky a poslala som jej datum.. volame 15 ludí... ja som si doteraz myslela ze nebola na internete a ona sa ani neunúva mi odpísať či im to vyhovuje alebo že dakujú za pozvanie??? do kedy mám čakať?? 😠 😠 😠
@yokralovnayo nečekala bych-datum i hodinu ví,pozvání má,takže je jen na nich jestli se dostaví nebo ne
a právě jsi mě přivedla na myšlenku,že tímto způsobem pozvu přítelovy sestry,jen budu muset oslavu posunout o týden-aby měly případně čas si přehodit směny,obě pracují v nemocnici,ale na druhou stranu kdy má malý narozeniny vědí dobře,jen to není zrovna nej datum,protože na jeho rok,měla babička pohřeb ☹,takže posuneme,pozveme a uvidíme,potřebuju s nima i pořešit hromadu jiných věcí,ale to patří jinam,díky za nápad a držím pěsti na šťastné konce u vás
@yokralovnayo ja ani pozvánku jej nedám,ja by som to brala tak,že ignoruje vás asi neviem.
@mirka200 tiež by som jej nedala pozvánku a môj malý mal pred mesiacom rok, išli sme do bojníc a bolo, doma sme si dali tortu - hotová vec (ja, takto a malý 😀 ) Nikoho som nepozvala, chcela som to takto ako to bolo. Svokra samozrejme odutá, že ako si dovolujem ísť do bojníc na malého narodky!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pochopíte?? a od februára sme neni v kontakte, dobre jej tak 😝
@yokralovnayo nečakaj, pozvánku má aj všetko vie okolo toho..ale myslela by som si, že ťa ignoruje, kašle na to..
@mirka200 áno, asi 20-30 min pešo od nás 😖 Ale nechodí ku nám od toho incidentu ani ja s malým ku nej. To mi jeden večer zavolala opilá a začala mi vyčítať veci a obviňovať ma z nezmyslov..tak som sa KONECNE začala brániť a dopadlo to takto, nečakala, že si otvorím ústa lebo dovtedy som ticho trpela a rešpektovala som ju ale už stačilo. Bolo toho veľa.
A tebe čo urobila milovaná svokruška? 😀
@evina57
@mirka200 my sa s nou stretávame normálne... takže nechápem čo rieši.. ale jej priatel je poslanec, takže možno ešte nevedia.. alebo nám dnes zavolá ked je nedela... ale neriešim ju...
moja mamka je pozvaná, aj ostatní z našej rodiny hned dali vedieť že prídu....
ale ako je to blbé, lebo chystáme stoly, obed atd. bývame od všetkých daleko, takže sme chceli aby sa u nás stretli... 😝 ale nech si robí čo chce, len ako ju poznám, dá nám vediet pár dní pred oslavou 😠
@tea333 ale tak ono každy mame ine priority... Podla mna sa da pochopiť, že pre každu ženu su pre nu ine srdcove zaležitosti. Niektora je schopna zmieriť sa s tym, že jej muž doma nepomaha, ale napr ju uspokojuje v pre nu dôležitejších oblastiach.
JA to vidim velakrat, že si poviem ked mi kamaratka hovori o svojom mužovi, že bože ja by som takto žiť nemohla, lebo tie veci su u mna velmi vysoko postavene, su pre mna dôležite, a zas sa smejem, lebo veci, ktore ja dokažem tolerovať u toho svojho, by napr ona nezniesla, lebo prave tie veci su dôležite pre nu.
@yokralovnayo prepáč, ale tvoj spôsob pozvania na oslavu mi pripadá veľmi neosobný, veď je to babka malej, volila by som asi pozvanie osobné alebo mobilom.
@mamavera ona pozvaná na oslavu bola osobne 😉 jednalo sa iba o upresnenie dátumu, aby vyhovoval všetkým.. ako som spomínala bývame od všetkých dost daleko, tak chcem aby sa u nás všetci stretli...
myslím že by bolo slušné od nej, sa k tomu vyjadriť.. dnes jej idem volat
@yokralovnayo tak to čo je za charakter, keď ju pozveš dva krát a ona sa nevyjadrí?! 😖 😖 veď keby to tak všetci, tak vôbec netušíš koľko ľudí bude na oslave 😝
@yokralovnayo kto ti s tou oslavou pre 15 ľudí pomáha? ten lenivý chlap? 😉 asi až taký nemožný nebude 😉
@marikac toto si presne o nás napísala
@yokralovnayo netráp sa tým..aj ja chstám malej oslavu na 2 narodeninky.bude nas okolo 12 zatial mám istych co pridu moja svokra je taka aj svokor oni urcite zase nepridu ani minuly rok neboli. a ked sme jej odniesli tortu a gulás ani ho neziedla..nenutim ju ked príde príde pozveme ju urcite ale ci sa bude unúvat prist??netusim a nerobim si s toho tasku hlavu.a to byva o jeden dom niezsie.. 🙄
jaaaaaaaaaaaaaj zienky nestresujte moj m je tiez lenivy pride z prace a chce mat ticho klud tiez mu musim vsetko hovorit sto-krat ale stale si hovorim su aj horsi aspon ze nepije,nefajci detom sa venuje a mne tiez.Vsetko co zapiskam tak to mam a ze mi nepomaha v domacnosti mam dve dve male deti na hlave velky dom velku zahradu,zatial zvladam a ked nebudem stihat?Tak z niecoho upustim a inak teraz ked som pri PC moj M prebaluje maleho tak co sa mozem stazovat...

@yokralovnayo Ona je super svokra, takže som to aj očakávala. Ja som žila od svojich 19-tich sama v CZ, takže som zvyknutá, že všetko robím sama. Ale na druhej strane nie som otrok ani služka, on má tiež 2 zdravé ruky a má ich vediet aj použivať. 😀 😀 Teraz som doma aj ja a viac menej si delíme, kto čo dnes urobí. 🙂 Aj keď ako u každeho chlapa príde chvila, ked vsetko ofrfle a povie, ze sa mu nechce. 😠