icon

Leto končí a my sme neboli na žiadnom výlete

11. aug 2025

Ahojte,mame deti 10,13 rokov a zatiaľ cele prázdniny sme doma..deti chodia von s kamosmi,urobia si program a cez víkend doma my dospeli..resp prechádzky po lese v okoli..
Dôvod? Muž je úplný lenivec,nikde nechce ísť..jemu stačí pivo!!.že treba okolo domu..ja som sa až raz odhodlala s nimi na autobuse ( keďže vlak mame najbližší 3 hodiny cesty), ale to bolo take dlhe cestovanie,že sme už boli unavení ..isli sme na túru.Auto mame len jedno a ja si netrúfam dlhšie cesty a muž mi ho dá len po okoli..keď tak ideme po mojej práci na prechádzku do lesa,prechádzky, ale deti to už moc nebavi..hlavne staršieho.Ihriska ich už prestali bavit, s mladším zmrzka,kino...Ja chodím domov z prace okolo 16:30 hod..zobrala som si aj dovolenku, ale muž sa ráno rozhodol, že je unaveny! Na dvore sme mali bazén pre mladšieho, bol tam par krát kvôli počasiu..som už zúfalá z tej situácie, taktiež nemám extra peniaze na drahsie výlety..mám ešte naplánované nejaké kúpaliska tento týždeň, ale všade ideme busom, čo je 1 hodina cesty aj viac, lebo muž tento týždeň auto potrebuje kvôli práci..
Len taký výlev ..😬

autor
11. aug 2025
@really8

@sense a autorka sa zrazu vyparila

@really8 som v práci a mobil mal položený vedľa PC..keď prídem domov,budem vedieť na isto..tak mali sme debatu o dovolenke a teda,že naco, ma veľa prace okolo domu..aj sme niečo pozerali..a teda vcera som spala v detskej izbe a možno si uvedomil ??

autor
11. aug 2025
@belllinka

Mne iba príde byť čudné, že nevyberáte dovolenku spolu? Aby si bola spokojná aj ty? Krajina, ubytko, termín...

@belllinka cestujeme buď IT alebo HR

autor
11. aug 2025
@really8

@sense a autorka sa zrazu vyparila

@really8 a teda tato dovolenka nevyrieši to,že celé mesiace nikam nechce ísť a potom to týždeň zachráni.. ale tak budem viac samostatna, kašlem už naňho..sa mu prosiť ..a čo sa týka výberu dovoleniek tak len autom..tiež jeho vyber z dôvodu financie, na viac nemame..

autor
11. aug 2025
@anonym_c581eb

@anonym_autor ešte ma napadlo, nemáš kamarátku s deťmi, ktorá by išla autom, že by si jej prispela na benzín, prípadne niečo zaplatila na výlete?

@anonym_c581eb on si mysli,že deti sú už vacsie a nepotrebujú s nami chodit,majú kamosov

mane01
11. aug 2025

@anonym_autor to co je, ze muz mi neda auto? To nie je spolocne auto, ci? Tu pomoze jedine, vezmi veci do vlastnych ruk! Mozno mu potom dopne a prida sa, ak nie, aj tak dobre, nech sedi doma. Zacni normalne soferovat! Kazdy sa zo zaciatku bal, ale treba sa prekonat. Budes slobodnejsia a spokojnejsia, ver mi, stoji to za to! A potom mozes ist s detmi kde len budete chciet. Skusaj najskor kratsie a zname trasy, pripadne si pred cestou pozri, co ta caka na google maps. Vsetko sa da, len treba chciet! Drzim palce!

81alena81
11. aug 2025

Vykasli sa na muza. Ked nechce ist, nech nejde. Ty chod s detmi sama.
Ja posledne roky chodim s deckami na vykety sama, s maminou, s kamoskou a jej detmi. Podla toho, kam ideme, kto ma kedy cas.
Mam svoje auto, chodim naozaj hocikam. Po Slovensku, v Cechach. Idem aj na kupko, ktore je 2 hodiny tam, 2 naspat, len aby sa tam vysantili.
Chodievala som na dovolenky po Slovensku, presuvali sme sa autom, turistika, voda, jaskyne.... vsetko bez muza.
Tento rok som si dokonca sama s deckami uzila dovolenku pri mori.
Nebudem cakat na to, az sa drahemu muzovi uraci.

Takze ak chces nieco zmenit, nastav seba inak. Ja by som kludne kupila nejake mensie auto pre teba, nech mozete behat. K buducemu roku by som sa zariadila.

vilma7
11. aug 2025

A prečo nešli napríklad aj do nejakého tábora?

maranco
11. aug 2025

Na Slovensku majú najďalej na vlak tieto mestá
Stropkov - Kapušany 41 km
Svidník - Bardejov 35 km
Stropkov - Medzilaborce 32 km
Sobrance - Michalovce 20 km

to sa nedá cestovať 3 hodiny

really8
11. aug 2025
@maranco

Svidník - Bardejov 35 km

@maranco mozno myslela na pesi

ibrunova
11. aug 2025

Vymyslené, podľa mňa

letfenixa
11. aug 2025
@maranco

Svidník - Bardejov 35 km

@maranco presne som si myslela, že niekde na východe bude najďalej k vlaku, čo sa ale vylučuje s udanou Žilinou.
Preto súhlasím s @ibrunova, že je to vymyslené.

vladuska20
11. aug 2025
@belllinka

Mne iba príde byť čudné, že nevyberáte dovolenku spolu? Aby si bola spokojná aj ty? Krajina, ubytko, termín...

@belllinka toto je tiez zaujimave,lebo ked je rodina tak by mala zasadnut rodinna rada a dohodnut sa zo vsetkymi ucastnikmi a teda aj deti,kam by chceli ist.Takto to bolo aj u nas,1 den sme dostali z ck ponuky,doma rozoberali a dalsi den zajednali uz zavezne.

janai1
11. aug 2025
@really8

@maranco mozno myslela na pesi

@really8 nemyslela... na prvej strane písala, že najbližší vlak majú 2-3 hodiny autom

really8
11. aug 2025
@janai1

@really8 nemyslela... na prvej strane písala, že najbližší vlak majú 2-3 hodiny autom

@janai1 nebola by prva ani posledna co sa tu zamotala do vlastnych klamstiev

vladuska20
11. aug 2025

A auto si kup,hoci aj starsie,aby si nebola na neho odkazana.My mame 3auta,obaja svoje do prace,ak raz budem menit pracu v praci tak sa dam k muzovi a budeme chodit obaja spolu 1 autom,ale robime v tej istej firme.Ty to auto nutne potrebujes.

victoriab
11. aug 2025
@diewcatqoo

Prepac, ale to je aj tvoja pohodlnost. Mozes s nimi chodit kludne busom sama, ved to su velke deti. Ja mam 8 a 1 rocne dieta v kociku a hocikedy ich pobalim a idem s nimi sama vlakom tiez viac nez hodku cesty. A to ty pre svoje deti nemusis balit ani plienky, ani ine jedlo, ani kocik... tak nechapem, preco je taky problem sadnut na bus a ist.

@diewcatqoo presne, ja mám 17 a 5 ročného a sadneme na vlak, bus, nakombinujeme a ideme. ja ani vodičák nemám, ale neviem si predstaviť takto sedieť doma, keď aj na zmrzku do susedného mesta ideme, k dedkovi na dvor, prespali sme, nech je zmena, busom na vlak, do wellnessu, potom nazad, včera so starším kino, kupko, však vždy sa dá dačo, je to len o manažovaní a chcení

eviq
11. aug 2025

@anonym_autor najprv píšeš, že zarezervoval IT, potom, ze idete IT alebo HR. Tak zarezervoval alebo nie? Keď si chceš vymýšľať, musíš si to vopred lepšie premyslieť. Tomuto príbehu už ani pukance nepomôžu.

ktobytobolpovedal
11. aug 2025

Autorka, ale vlak nechodi len z Ba (to su zhruba tie 3h co spominas od Ziliny)😂
Napr.mas tam blizko Vrutky… to len tak na okraj teda…

Ja vodicak mam, ale nejazdim. Deti maju 12 a 5 a teda beznd chodim s nimi busom kade tade 🤷‍♀️ no problem

autor
11. aug 2025
@victoriab

@diewcatqoo presne, ja mám 17 a 5 ročného a sadneme na vlak, bus, nakombinujeme a ideme. ja ani vodičák nemám, ale neviem si predstaviť takto sedieť doma, keď aj na zmrzku do susedného mesta ideme, k dedkovi na dvor, prespali sme, nech je zmena, busom na vlak, do wellnessu, potom nazad, včera so starším kino, kupko, však vždy sa dá dačo, je to len o manažovaní a chcení

@victoriab ako píšem,my chodime les,prechádzky,zmrzka..korcule,bike..ale nechodíme už ako rodina výlety ďalej,turistika, hrady..spoznavacky..sama chodím s nimi na tieto vyletiky

anonym_c3eb51
11. aug 2025

@anonym_autor mna by teda nebavilo samu chodiť na výlety len s deťmi aj keď môžem…

torysheer
11. aug 2025

@anonym_autor nič si z toho nerob. Moji majú 15, pred dvoma rokmi som ich ešte zobrala k moru, ale už vtedy na nich bolo veľa 8dni s mamou. Minulý rok som ich vytiahla na 4 dni do Prahy, potom na 4dni do Brna, a to už frflali, lebo vedia že mám uz vopred plán kam všade pôjdeme a celý deň ich vlacim kade-tade. Tam dokonca s nami bola aj najstaršia . Ale fakt ide skôr o môj pocit aby sme trávili spoločný čas, aby mali spomienky. Tento rok už len kamaráti, stále sú vonku a dostať ich niekam je nemožné, išli s veľkým frflanim na 3dni na chalupu s podmienkou že tam bude pripojenie. Snažím sa aspoň doma si večer zahrať hru či pozrieť spolu film. Chodím s nimi sama, som rozvedená.
Takže vôbec sa netráp že ste nikde neboli, skúste sa možno rozprávať, aký mali deň, alebo čo by chceli robiť. Nebudem Ti odporúčať žiadne výlety, nie každý má finančné možnosti a to auto Ta tiež brzdí.
A ešte - Tvoj muž je poriadny pako.

torysheer
11. aug 2025
@anonym_c3eb51

@anonym_autor mna by teda nebavilo samu chodiť na výlety len s deťmi aj keď môžem…

@anonym_c3eb51 prečo? Ja som od ich malička chodila sama a bolo to skvelé

anonym_46cc0e
11. aug 2025

V hlavnej sezóne z večera do rána zarezervoval ubytko pri mori? tak to je pecka. My sme hľadali niekoľko týždňov, a to sme neboli obmedzení poslednými dvoma týždňami prázdnin ako vy. Budete na súkromí, či v hoteli? ja len, že rozhodol sám. Na takú dovolenku treba čosi aj prichystať. To už nechal na teba, či ti pomôže?

vladuska20
11. aug 2025

A ako to bude s platenim,co???ved pises,ze nemas peniaze na dlhsie vylety,ako mu to potom ,,,zaplatis,,,lebo ved financie tiez nemate spolocne.

autor
11. aug 2025
@anonym_46cc0e

V hlavnej sezóne z večera do rána zarezervoval ubytko pri mori? tak to je pecka. My sme hľadali niekoľko týždňov, a to sme neboli obmedzení poslednými dvoma týždňami prázdnin ako vy. Budete na súkromí, či v hoteli? ja len, že rozhodol sám. Na takú dovolenku treba čosi aj prichystať. To už nechal na teba, či ti pomôže?

@anonym_46cc0e áno, boli sme cez nich minuly rok a že im vypadol niekto,my sme to už riešili a nebolo volne, je to od budúceho týždňa na 6 noci

autor
11. aug 2025
@vladuska20

A ako to bude s platenim,co???ved pises,ze nemas peniaze na dlhsie vylety,ako mu to potom ,,,zaplatis,,,lebo ved financie tiez nemate spolocne.

@vladuska20 nemame spoločne,ale tak netyrame sa ekonomicky..ved on platí co treba,ja stravu a teda mne z mojho platu veľa neostáva..že by som sama platila celu dovolenku…

autor
11. aug 2025
@anonym_46cc0e

@anonym_46cc0e on sa báli sam

autor
11. aug 2025
@anonym_46cc0e

@anonym_46cc0e mame to s polpenziou, apartmán

autor
11. aug 2025
@ktobytobolpovedal

Autorka, ale vlak nechodi len z Ba (to su zhruba tie 3h co spominas od Ziliny)😂
Napr.mas tam blizko Vrutky… to len tak na okraj teda…

Ja vodicak mam, ale nejazdim. Deti maju 12 a 5 a teda beznd chodim s nimi busom kade tade 🤷‍♀️ no problem

@ktobytobolpovedal do ZA to mame 85km a do Vrutok 78km..autom ideme do MT cca 1,5 hodiny..teraz sa robia úpravy na cestách ,tak preto spomínam cca 2-3h…do Prahy sme isli vlakom zo ZA..ale dakujem za všetky komentáre, s mužom mame tichu domácnosť..ja som mala ťažké rano a bolo mi ľúto deti, skrz nás ‘lenivych’ rodičov..ale dnes si deti užili parádny deň s kamosmi..a deti sa už extremne nepýtajú na výlety, to ja sa citim vinna, že sú stále len v okoli domu..a keďže žijeme v meste, deti majú viac možnosti..Dakujem a na tu dovolenku ideme cez tu istu pani ako minuly rok..my sme jej pisali už davnejsie a mala všetko obsadene..a dnes pisala mužovi,že sa uvoľnil apartmán s polpenziou..nie je to vymyslené, niekedy sa deju veci o ktorých ani netušíme..dakujem každému za názor a som si vedomá toho,že sa sťažujem aj keď mozem byt akčnejšie..možno keby neprisla nahodne ta dovolenka,tak sa sťažujem ešte celé prázdniny…

anonym_88ac37
11. aug 2025
@anonym_autor

@ktobytobolpovedal do ZA to mame 85km a do Vrutok 78km..autom ideme do MT cca 1,5 hodiny..teraz sa robia úpravy na cestách ,tak preto spomínam cca 2-3h…do Prahy sme isli vlakom zo ZA..ale dakujem za všetky komentáre, s mužom mame tichu domácnosť..ja som mala ťažké rano a bolo mi ľúto deti, skrz nás ‘lenivych’ rodičov..ale dnes si deti užili parádny deň s kamosmi..a deti sa už extremne nepýtajú na výlety, to ja sa citim vinna, že sú stále len v okoli domu..a keďže žijeme v meste, deti majú viac možnosti..Dakujem a na tu dovolenku ideme cez tu istu pani ako minuly rok..my sme jej pisali už davnejsie a mala všetko obsadene..a dnes pisala mužovi,že sa uvoľnil apartmán s polpenziou..nie je to vymyslené, niekedy sa deju veci o ktorých ani netušíme..dakujem každému za názor a som si vedomá toho,že sa sťažujem aj keď mozem byt akčnejšie..možno keby neprisla nahodne ta dovolenka,tak sa sťažujem ešte celé prázdniny…

@anonym_autor to mi chces povedat ze nemate v ziadnej dedine blizsie vlakpvu stanicu? Ani autobusovu? Nepisala si ze byvate v meste?