Leto končí a my sme neboli na žiadnom výlete
Ahojte,mame deti 10,13 rokov a zatiaľ cele prázdniny sme doma..deti chodia von s kamosmi,urobia si program a cez víkend doma my dospeli..resp prechádzky po lese v okoli..
Dôvod? Muž je úplný lenivec,nikde nechce ísť..jemu stačí pivo!!.že treba okolo domu..ja som sa až raz odhodlala s nimi na autobuse ( keďže vlak mame najbližší 3 hodiny cesty), ale to bolo take dlhe cestovanie,že sme už boli unavení ..isli sme na túru.Auto mame len jedno a ja si netrúfam dlhšie cesty a muž mi ho dá len po okoli..keď tak ideme po mojej práci na prechádzku do lesa,prechádzky, ale deti to už moc nebavi..hlavne staršieho.Ihriska ich už prestali bavit, s mladším zmrzka,kino...Ja chodím domov z prace okolo 16:30 hod..zobrala som si aj dovolenku, ale muž sa ráno rozhodol, že je unaveny! Na dvore sme mali bazén pre mladšieho, bol tam par krát kvôli počasiu..som už zúfalá z tej situácie, taktiež nemám extra peniaze na drahsie výlety..mám ešte naplánované nejaké kúpaliska tento týždeň, ale všade ideme busom, čo je 1 hodina cesty aj viac, lebo muž tento týždeň auto potrebuje kvôli práci..
Len taký výlev ..😬
co sa tyka deti, tak sa neboj, ved oni si program vedia spravit aj same a ked chodite takto aspon niekam, oni su vdacne. mozno by som zapojila do toho nejake cyklo vylety? opekacky? co sa muza tyka, tak to nekomentujem radsej....
Mňa by z takého života porazilo. Vždy sa dá niečo vymyslieť, aj keby zájazd alebo výlet autobusom . A chlap nech sedí doma, šla by som len s deťmi. 🙂
Prepac, ale to je aj tvoja pohodlnost. Mozes s nimi chodit kludne busom sama, ved to su velke deti. Ja mam 8 a 1 rocne dieta v kociku a hocikedy ich pobalim a idem s nimi sama vlakom tiez viac nez hodku cesty. A to ty pre svoje deti nemusis balit ani plienky, ani ine jedlo, ani kocik... tak nechapem, preco je taky problem sadnut na bus a ist.
@anonym_autor Za deti sa neboj ,ver tomu, že ak Vám uši nepília za výlety tak im je s kamošmi veľmi dobre.
Viac chce veľa krát rodič ako samotné deti.
A vadí to tebe alebo deťom že ste nikde neboli.
Na druhej strane šla by som a dcérou aj bez chlapa , na pár dní sa zbaliť a vypadnúť a muž teda nech hnije doma a pivom
Muž je lenivý blb a bývate v nejakom zapadakove asi
@doriiis k čomu jej pomôže tvoj komentár. Navrhni ako to zmeniť, kam ísť, ako aktivovať muža. Tieto komentáre sú úplne zbytočné.
A predtym ste tiez nikam nechodili? Ani ked ste sa spoznali ste nechodili na vylety?
Grilovacka, varenie gulášu (s tym ze by ste pozvali aj ich kamošov), letne kino, bike/kolobežky/korčule, stanovačka na záhrade...
Pripadne nájsť nejaký motel a ísť do iného mesta na par noci, 2-3 noci, a tam pochodit co sa dá...
Jazero/rieku nemáte niekde nablízku, keď tak aj hodinu/dve autobusom? Ráno pôjdete a večer domov? Nabaliť sa, urobiť jedlo, zobrať deky...
K mužovi sa nevyjadrujem.
@doriiis k čomu jej pomôže tvoj komentár. Navrhni ako to zmeniť, kam ísť, ako aktivovať muža. Tieto komentáre sú úplne zbytočné.
@anonym_33bc56 si musela uľaviť asi
Skús si zabookovať teraz koncom augusta nejaký víkendový pobyt v Aquaparku. Kľudne chod bez muža, iba ty a deti, prípadne iba mladší, ak starší nebude chcieť ísť. Choďte do Zoo, niekde na hrad/zámok, do jaskyne, sfárať do bane napríklad, prípadne motokáry apd. To by mohlo zaujať aj muža. Určite budú chcieť ísť na laser game apd. Možností je veľak, treba si to napasovať na váš rozpočet.
Existuju cestovky na jednodnove busove vylety, zoo vieden, zamky...staci si len vybrat
Pred 2 rokmi som bola s 2 detmi (11 a 8) sama v Prahe na 4 dni. Iste, z BA sa mi lahsie chodi, ale vlakom je to 4+ hodiny. Neviem, kde byvate, tak by som skusila Bojnice, Oravu, Liptov alebo tak na 3-4 dni s ubytkom, aby sa vam oplatilo ist. Ty vies, co mate tak viac v blizkosti, co ste este nevideli, ci vas viac bavi priroda alebo muzea/zamky.
Nauč sa chodiť s nimi sama a choď kam chceš. Vôbec sa ho nepýtaj. Skúste aj vlakmi, ak máte dostupné, pre deti sa dá aj zadarmo. Alebo do hocijakého mesta, niečo popozerať. Možností je trilión.
Ludia sa odstahuju s decakmi do prdele sveta a potom sa vylievaju na yykonovi ze vsade daleko a musia sediet na zadku. Autorka takto si si zivot zariadila sama. No hlavne ze mate domcek. Si stastna ze?
Mas velke deti ktore zvladnu aj celodenny vylet. Tak proste nasadnite na bus a bezte. Je xy moznosti kde vas vylet bude stat iba cestu. Odkial ste? Mozno dostanes nejake tipy na vylet
Nauč sa chodiť s nimi sama a choď kam chceš. Vôbec sa ho nepýtaj. Skúste aj vlakmi, ak máte dostupné, pre deti sa dá aj zadarmo. Alebo do hocijakého mesta, niečo popozerať. Možností je trilión.
@doriiis nie,byvame v meste, preto mame tie ihriska,zmrzky,prechádzky ..cize sa dostanem všade peši..len deti už nebavia detske kútiky,ihriska..a kúpaliska mame tak cca 1 hodinu..( no take , chudobnejšie okresné mesto)..vlak najbližšie 2-3 hodky autom...áno je to blb🫣..niekedy sme chodili,ale deti boli nadšene z okolitých výletov po meste..stačilo im to..
@ibrunova už chodím s nimi sama dlhšie..len nie sú take možnosti ako keď sme chodili autom..cize len po okoli
Muz ti neda auto? Nie je snad spolocne? Ved objednaj ubytko pri nejakom aquaparku a chod ty s detmi aspon na par dni.
@doriiis nie,byvame v meste, preto mame tie ihriska,zmrzky,prechádzky ..cize sa dostanem všade peši..len deti už nebavia detske kútiky,ihriska..a kúpaliska mame tak cca 1 hodinu..( no take , chudobnejšie okresné mesto)..vlak najbližšie 2-3 hodky autom...áno je to blb🫣..niekedy sme chodili,ale deti boli nadšene z okolitých výletov po meste..stačilo im to..
@ibrunova už chodím s nimi sama dlhšie..len nie sú take možnosti ako keď sme chodili autom..cize len po okoli
@anonym_autor 3 hodiny autom ku vlaku? To kde bývate, prosím ťa?
Ja som s detmi sama cestovavala vlakom cca 1- 2h vna 1 dnove vylety. Dokonca aj 6h tam a spat na vystavy
Preco je 1h cesty autobusom unavna? Da sa pospat, pocuvat hudba, pozerat film na notebooku.
Tie kupaliska su vyborne, pozri pocasie, naplanuj s detmi den a chodte sami traja, neviazte sa na muza. Viem, ze by si rada sla ako cela rodina, ale lepsie ist bez chlapa, ako pripadne pocuvat jeho hundranie. Vsetko dobre prajem, nebud smutna.
@anonym_autor Tak ale vy s muzom ste rovnaki. Akurat Ty sa stazujes, ale to je tak vsetko. Take velke deti sa daju bez problemov zobrat na vylet, ja som s ovela mensimi bola sama (busom/vlakom), s takto velkymi detmi je to uz pohoda, len sa netreba stazovat, ale radsej nieco zorganizovat. predpokladam, ze ta lenivost u muza bola aj vlani, aj pred 10timi rokmi, uz si mohla mat vylety davno nacvicene a mozno keby videl, ze niekde idete bez neho, tak by sa aj pridal a ak nie, tak nech hnije doma, Ty rozhodne nemusis, ak nechces.
@anonym_autor 3 hodiny autom ku vlaku? To kde bývate, prosím ťa?
@ibrunova najbližšie ZA..kým sa tam spravím autobusom,tak to trvá..
@anonym_autor musíš sa postaviť na vlastné nohy. Začať jazdiť... Zlepšovať sa. Neboj sa.
Kým budeš čakať na neho, budeš možno čakať celý život. Vezmi knihu, a bežte na kúpalisko.... Decka sa vyhrajú ty môžeš čítať....
Musíš sa ty štát nezávislou. Ja tiež idem dnes s detmi sama. Muž je pn. Šoférovať sa dá, hlavne v križovatkách pomaly a neboj das to.
@ibrunova najbližšie ZA..kým sa tam spravím autobusom,tak to trvá..
@anonym_autor keď som bola malé decko, nemali sme auto, ale na výlety sme chodili veľmi často. Prečo je autobus taký problém? Veď deti môžu počúvať hudbu, ty čítať, hodina zbehne ako nič. Píšeš. že tento týždeň muž potrebuje auto do práce, ale nepotreboval ho hádam celé leto. A potrebuje ho aj an víkend? Veď sa dá prenajať chatka niekde pri vode, kde pripravíš rýchle jedlá, ak nemáte veľa peňazí a zmeníte apsoň pristredie. Muž nech doma hnije, mala by som ho v paži a ak by auto nepotreboval do práce, tak sadnem doň a idem. Nepotrebuješ jeho povolenie, auto ej spoločné. Trochu sa musíš vschopiť, aj muž bude ináč na teba pozerať, keď nebudeš všetko prispôsobovať jemu
@anonym_autor musíš sa postaviť na vlastné nohy. Začať jazdiť... Zlepšovať sa. Neboj sa.
Kým budeš čakať na neho, budeš možno čakať celý život. Vezmi knihu, a bežte na kúpalisko.... Decka sa vyhrajú ty môžeš čítať....
Musíš sa ty štát nezávislou. Ja tiež idem dnes s detmi sama. Muž je pn. Šoférovať sa dá, hlavne v križovatkách pomaly a neboj das to.
@derdia práveže som samostatna,chodím s nimi do aqua krytého,čo je v ďalším okresnom meste..len mame 1 auto,a on ho často potrebuje..a keďže ja mám prácu v meste,tak mne ho moc netreba..len ja by som chcela ísť ďalej a s nim sa citim lepšie aj financne to dáme ľahšie..no nič to,prekonám sa a nebudem sa len sťažovať na nho! Nech si sedi doma..
@derdia práveže som samostatna,chodím s nimi do aqua krytého,čo je v ďalším okresnom meste..len mame 1 auto,a on ho často potrebuje..a keďže ja mám prácu v meste,tak mne ho moc netreba..len ja by som chcela ísť ďalej a s nim sa citim lepšie aj financne to dáme ľahšie..no nič to,prekonám sa a nebudem sa len sťažovať na nho! Nech si sedi doma..
@anonym_autor A bez neho to financne na dovolenke das tazsie? Vy nie ste manzelia, vy nemate spolocne financie?
Akurat som v Podhajskej so sestrou a malym synom, 240e na 4 noci a maju tu aj bazen blizko aquapark a v pohode sa tu da aj vlakom sice 2x prestup ale da sa v pohode. Len to treba planovat a bookovat 4 mes pred
@anonym_autor ak nemáte spoločné financie, auto ti nechce dávať, nechce s tebou a deťmi tráviť čas, rozmýšľam, na čo ti je taký muž

Muž je lenivý blb a bývate v nejakom zapadakove asi