Lezenie do mobilu: Trend alebo vážny problém?
Nejdem sa v ničom radiť len trosku rozprúdiť diskusiu o tematike ktorá sa na mna zovsadial vali 😃
Koho nezaujíma alebo sa zdá dlhé, nech sa páči preskocte.
Mám viaceré soc siete a každý deň vidím mininalne 2 príspevky o tom ako je nejaká žena neistá svojim chlapom, či sa mu ma pozrieť do mobilu alebo nebodaj sa už pozrela a delí sa s inými ženami čo robiť.
A tu hľa príde totálne tornádo od žien ktoré ani nevnímajú nič iné iba samotný fakt POZRIEŤ SA DO MOBILU 😃a premenia sa na šelmy 😃 naspamät viem menovať všetky tie komentáre od: to je jeho súkromie .. do mobilu netreba liezť .. nemáte medzi sebou dôveru keď to potrebuješ robiť ..
Mne to miestami príde že tie ženy čo toto pisu to už majú ako naučenú formulku bez toho aby sa vôbec nad tým zamysleli. Príde mi to doslova ako trend posledných rokov ( dávnejšie som toto až tak nepozorovala ako posledné možno dva roky) kde s tým začne jedna a automaticky sa nazbieraju ďalšie. Stal sa z toho najväčší hriech súčasnosti kde ide všetko bokom.
Podviedol ta muž? Zistila si to tak že si mu vliezla do mobilu? Tak máš smolu nemala si to robiť
Pozrela si partnerovi do mobilu a zistila si že ta plánuje zabiť? Opäť tvoja vina ako si si to dovolila?😃
Nemas ku nemu dôveru? Načo ste spolu?
Ja si dovolím toto všetko vyvrátiť a napísať môj pohľad lebo prídem si ako v inej dimenzii keď to čítam a úpenlivo verím že sa nájdu aj ženy ako ja ktoré mlčia lebo sa boja do tohto ringu aj pridať😃
Je jasne že na prvom rande niekde v restike nechytím chlapov telefón a nepozriem si správy čo písal kamosom že s kým ide do restiky a ako ma oslovil. Takisto po krátkej známosti kde ešte sa my ženy robíme chrumkavými a mame nejaké zábrany hanbíme sa a podobne to nerobíme
Ale keď mame reálneho oficiálneho partnera so všetkým čo ku tomu patrí, keď zdieľame intímnosti mame spolu sex vidíme sa aj v inom uhle než tom peknom, vieme kedy chodíme na wc a aj akej konzistencie je to čo tam po sebe zanecháme ( tie naozaj otvorené pary), keď sme s partnerom zároveň takí kamaráti že si zreferujeme čo nám kto povedal hoci sme si to mali nechať pre seba ( lebo vieme že u nas to skončí a nepojde ďalej) keď si hovoríme naozaj všetko a nemáme pred sebou tajnosti ani nič tak prečo zrovna ta mala vec s názvom mobil ma byt nejakou pandorinou skrinkou kde ma zrazu ten druhý celkom iny svet než ten o ktorom vieme???
Príde mi to ako keby sme reálne žili jeden život a v mobile mali iny nedotknuteľný tajný .. keď viem s kým sa stretáva a viem o čom klabosia nie je tajne keď to uvidím v mobile. A nebude sa ani cítiť trapne keď uvidím v kalkulačke že si narýchlo zadal koľko je 67+ 19 alebo v prekladači preložil ako sa povie horčica po anglicky. Pretože to neberie ako súkromie .
Myslím si že ženy ktoré sa najviac oháňajú tým aké to je súkromie to len značí že nemajú s partnerom taký otvorený vzťah ako by možno chceli.
Alebo vyslovene predpokladajú že by tam mohlo byt niečo, čo by nemali vidieť a ja sa pýtam prečo? Ďakujem ale môj svet je asi celkom iny pretože nechcem žiť cukríkovy život s chlapom bez mobilu a zároveň vedieť že to čo ma v ňom by zničilo nás vzťah keby o tom viem.
Chyba je v tom že to tam nemá čo robiť a nie že je to súkromie. Človek čo nemá čo skrývať nepotrebuje súkromie v tejto forme . Možno tak pred inými ľudmi ale nie pred partnerom či dokonca manželom s ktorym majú spoločný účet spoločne financie a všetko možné na čo si len spomenieme, len mobil každý svoj a neskutočne súkromne veci v ňom
A keď už nejaká chudera zničená žena ktorá partnerov mobil považuje za nedoknutelne božstvo ma náhodou podozrenia že niečo nie je ok a práve v mobile by sa dozvedela pravdu, čo za odveci argument je že asi nemáte ku sebe dôveru?
Ako fakt? Veď toto nedáva ani logiku príde mi to ako keď niekto povie že nemá rad hawai pizzu a vy mu odpoviete niečo typu z veľkého mnozstva čokolády sa vyhadzes 😃
Čo by mala podľa správnosti robiť? Má podozrenie že ju muž podvádza ale zároveň si nedovolí overiť si to pozretim sa do mobilu. Automaticky sa s ním rozide lebo veď nemajú medzi sebou dôveru?
Ahoj drahý rozchadzam sa s tebou lebo nemám ku tebe dôveru.
Čo urobí chlap? Ak chce vzťah zachrániť a nechce sa priznať, povie že sa nič nedeje.
Žena ktorá nemá žiadnu možnosť si to overiť ma tak iba dve východiska a to buď mu veriť ( a teda už mat ku nemu dôveru) alebo neveriť a nechať ho tak.
Takto by to malo byt?
Ja osobne by som nevedela žiť s pocitom že niečo neviem. Keď som si niečim neistá a neviem ako to je hľadám všetky možné riešenia a nestačí mi argument že nič sa nedeje .
Poznám veeeeelmi veľa mužov ( aj žien ) ktori klamu a žijú dvojité životy a partneri nič ani len netušia pretože pokial je doma všetko naoko v poriadku prečo vôbec po niečom pátrať a overovať si ?
A takto prežijú spokojne aj cely život a muži o to spokojnejší že doma vsetlo funguje a môžu si robiť čo chcú lebo žena by sa do mobilu nepozrela.
Ženy veď máte len samy seba. Čo take sa stane keď si niečo z času na čas overite? Chcete zdieľať najintímnejšie veci a vás život s niekym pre koho je tragédia že ste sa pozreli do posraneho mobilu? Prečo im dávame taku vážnosť veď kedysi ani neexistovali. Má to väčšiu hodnotu ako samotný človek ?
Keď nemáte istotu a viete že práve tam nájdete odpoved smelo do toho, robíte to pre seba. Nájdite si vašu odpoved aby ste vedeli ako ďalej. To nie je výzva ale chcem tým povedať hlavne to aby ste sa nenechali magorit niečim len preto že je to väčšina.
Ja vzťah mám, dlhoročný , hovoríme si všetko, telefony sú pre nás nepodstatná vec kľudne si ich môžme na cely deň aj vymeniť 😃 o jeho praci viem aj tie najmenšie detaily o kamaratovh takisto a je to u mna v bezpečí.
Problémy nemáme a napriek tomu z času na čas si kadečo preverim ( nemyslím len mobil) len tak pre svoj dobrý pocit aby keď zistím že je všetko ok som si mohla povedať že som naozaj rada .. ako hovorí jedno porekadlo neviem v akom presnom zneni niečo typu že keď planujes svadbu mysli zároveň aj na rozvod a je to tak, v dobrých časoch by sme mali občas zhodnotiť aj tie zle a nie až keď sa stanu. Možno by si veľa žien uchránilo samé seba a veľa nervov aj smútku a psychických zrútení keby v dobrých časoch si overili či naozaj tie dobre časy sú a nielen ilúzia
Veď keď to vyjde dobre budete o to šťastnejšie a ak nie samé si poviete aha - ja som v sladkej nevedomosti bola a ono sa kadečo dialo ..
Otestovať si vás môže aj zamestnávateľ ani o tom neviete kedy čo a ako tak prečo by sa tak nemohlo diať vo vzťahu? Každý chceme pre seba len to naj a nikto nechce byt klamaný
Aj mne sa môže stať ze zostanem raz nemilo prekvapená ale viem že by si na tom musel dať pekelne záležať ako ma prešťať😃 a aspoň si nikdy nepoviem že som bola slepá a hlúpa a nechala to tam sama zájsť
Suhlasim. Mobil nepovazujem za sukromie. Ludia si k nim vytvorili citove puta a povysili ich na svoju sucast. Maju chore vztahy k svojim mobilom a preto tak fanaticky trvaju na tom ze je to sukromie.
@babulkomale tak ono to je asi aj tým,že ľudia s dvojitým životom ho nežijú asi verejne.
Autorka ja aj rozumiem čo chces napísať. Ono,ten kto nezažil neveru,ten nepochopí,ten si ide to svoje,že má doma dokonalosť,100per doveru a všetko je dokonale a keď náhodou nie,tak chlap určite hneď kajucne pride domov a priznanie je na stole. A žena samozrejme hneď ukončí vzťah. Lebo ona to vie na 100per. Len realita býva fakt absolútne iná a najmä každý vzťah a aj nevera,takže tvrdiť niečo je priam smiešne. A naozaj to tlf partnerom väčšina žien,alebo mužov nelezie preto,aby si mrkli komunikáciu s mamičkou....asi tam je nejaký dôvod. A niekedy je fakt lepšie vedieť a riešiť,ako žiť v nevedomosti s klamarom a dozvedieť v absolútne nevhodnej chvílke ,že ten,ťa balia kufre. Myslim,že keď je dôvera,nie je problém položiť telefón na stôl. Apríli aj najšikovnejší chlap/žena sa vedia seknut v zatlkani. A navyše keby bol aj tak šikovný,je to super žiť s niekým takým,alebo naopak ostať v šoku,keď príde domov s tým ,že bude ockom a odchádza.
Ja som vedela že tento príspevok vyvolá vášne 😂 niektore ste nedočítali moj príspevok a ja som zase neprecitala všetky komentáre lebo popravde som nečakala zase až taký nával 😃 iba tak zbežne narýchlo čo som zachytila tak vyjadrím sa ešte k pár veciam čo mi napadli:
1. Netreba brat všetko doslovne niečo som napísala samozrejme obrazne a cakala som že to aj pochopíte, holt nie tak musím ozrejmit- to s tým wc a podobne pravdaže si doma neoznamujeme kto čo na wc vykonával ale narážala som tým na to že v začiatku vzťahu som ja osobne mala problém vykonať potrebu v blízkosti chlapa bolo to tabu hanbila som sa že bude niečo počuť a podobne😂a v tom čase by som pravdaže mala rovnaký problém riešiť jeho telefón aby som ho hneď neodplašila keď sme sa nepoznali zase natoľko..ale časom keď sa dvaja zbližujú spoznávajú a búrajú sa zábrany vo všetkom dospeli sme na úroveň taku že kľudne mi môže otvoriť dvere na wc keď som tam ak mi potrebuje niečo súrne ukázať 😃 ja takisto alebo nemám oroblem povedať mu že ma prehnalo z niečoho čo sme jedli 😃jednoducho neexistuje oblasť v našom živote kde by som si musela povedať že toto ide mimo neho, toto je súkromne toto mu nemôžem povedať to nemôže vidieť či zistiť .. naozaj nič možno keď mu plánujem darček ku sviatku vtedy si dokonca aj povieme že nechod sa pozerať na môj trebárs fb rieši sa tam darček ..a ja nejdem! Po darčekoch nikdy nepatram
2. Možno sa to niekoho dotkne ale žiaľ príde mi to že tie najlepšie ženy sú vždy tie najviac podvadzane. Najlepšími myslím tie najviac obetavé dobrosrdečné hlavne dôveryhodne ktoré majú dôveru v každom a vo všetkom, stačí im milé slovo a veria tomu že aké sú oni takí sú všetci lebo poznajú len dobro. Aj ja si myslím že som dobrý človek, citlivý empaticky ale viem aj že viem byt občas potvora ktorá si nenechá, ťažké je nejak ma ovládnuť niečo predo mnou skryť 😀možno je to aj tým že poznám veľa zleho s čím mám aj vlastnú skúsenosť ( áno čo to som porobila aj ja preto viem presne akými možnými spsoobmi človek vie niečo skryť a podobne ) som Až prehnane vnímavá neunikajú mi detaily, nie každý muž ( ale aj žena ) tieto veci zachytáva. Takze tým chcem povedať to že aj mna môže muž oklamať to je jasne ale potrápi sa pritom trosku viac ako možno iny ktorému stačí len povedať žene že zlatko nikdy by som ta nepodviedol .
3. To čo robím ja neznamená že je jedine správne, neexistuje na to odpoved. Každý nech ma ako chce, ja beriem že niekomu je proti srsti riešiť svoje telefony ale mna zaujimalo hlavne to prečo keď už ma žena podozrenie ktoré nemá ako zistiť jedine pohľadom do mobilu prečo aj vtedy sa tomu bráni a či sa spoľahne fakt len na to čo chlap povie. Bolo by super keby to na svete fungovalo presne takto že keď nás chce niekto vymeniť oznámi nám to ale prečo väčšina vzťahov konci až keď tam je niekto tretí a keď na to žena príde? Koľko chlapov je takých ktorí si nájdu milenku a chcú sa okamžite rozísť? Veľmi malo možno takí čo sa skutočne zamilovali a sú ochotní zmeniť cely svoj život a začať nový.. žiaľ väčšina je spokojných doma a chcú len zažiť niečo nové. Taký muž hneď príde domov a prizná sa? No asi nie ..
áno dôvera je základ vzťahu ale ja osobne ako to mám nastavene beriem dôveru ako niečo že veríme si že neublížiš mi, veríme si natoľko že ani to súkromie nepotrebujeme mat každý vlastne lebo zdieľame všetko spolu cítila by som sa až dotknutá keby niečo bolo čo ma ísť mimo mna a on rovnako, lenže my tak žijeme stále pre nás to divne nie je možno v inom vzťahu by to uz tak nešlo
Ale zároveň ta dôvera pre mna nie je niečo čo vzniklo a je navždy ale treba ju občas otestovať či vôbec to tak je, na svete sq deje až veľmi veľa zleho na to aby som mala istotu že práve môj partner je ten jediný ktorý nikdy nič zle neurobí a každý ostatný taký nie je 😃 alebo sú takí aj ostatní a ti zlí sú potom vymyslení ?
4. Som žena a neplanujem v mojom živote zuadnu zmenu v zmysle vymeniť chlapa a podobne. Ale poznám to keď niekto sa nám zapáči z času na čas, môže to byt kľudne kolega alebo ktokoľvek kto nás jednak fyzicky priťahuje lebo si povieme že je pekný + prida sa ku tomu úsmev milé slovo a keď sa to deje opakovane človek aj pociťuje prirodzenú túžbu sa zdržiavať v spoločnosti takeho človeka. Akurát niekto si to potom pripustí viac lebo mu je to tak prijemne že nechce o to prísť nepovie si mám partnera tak nebudem sq vôbec rozprávať s niekym kto sa mi začína páčiť. Naozaj si myslite že muž príde domov sadne za stol a povie vám prepáč ale začala sa mi páčiť kolegyňa, je milá vieme sa porozpravat hovorím ti to už teraz neviem ako to bude časom lebo keď sa takto budeme rozprávať každý deň dosť si na ňu zvyknem … a možno ta kolegyňa aj napíše na fb niečo normálne na čom sa zasmejú a začnú mat konverzáciu normálnu nič sexuálne ale on už to v sebe cíti že doriti páči sa mi. On vôbec nemusí mat plán opustiť ženu ale nemusí chcieť prísť ani o toto. A keď vie že môže, že je to niečo nevinne o čom žene povedať nemusí a ona to neuvidí kľudne v tom bude pokračovať. Dôvera v tomto prípade je asi tam že si sám pred sebou povie veď ja ju nepodvedien veríme si. Ale mna by niečo takéto trápilo keby som na to prišla. U nás na toto priestor nie je
A že inkognito soravy alebo čo tu niektorá napísala.. tak niekomu je pod úroveň chodiť do mobilu a mne by boli pod úroveň s niekym si písať takéto správy príde mi to trapne, urcute by som si kvôli nejakému mužovi nezriaďovala špeciálne kontá alebo takéto formy písania, buď normálne alebo vôbec. Takisto ten môj musel by mat buď iny mobil alebo každý deň zabiť kopec času kým by sa niekam prihlásil odhlásil vymazal iné kontá musel by to mat tiež niekde zapísané hesla a veci ku tomu lebo jeho pamäť v tomto je veľmi biedna, to nie je len tak. Ľahké to majú ti čo vedia že nemusía sa o telefón báť, ťažké ti ktorí musia urobiť milion úkonov aby vôbec mohli robiť to čo chcú a to nebavi každého 😃
5. Že to je trestne a podobne prosím vás.. to keď ideme ozaj Až takto do hĺbky čo ani reálne nie je. Chlapov si poznáme podviesť a všetko toto sú relatívne bežne veci ktoré sq deju ako na bežiacom pase ale aby robil niečo takéto ? A ako by to asi vyzeralo? Ja si doma pozriem jeho mobik zistím nejakú informaciu a on zavola políciu alebo pôjde na mna podať trestne oznámenie? Tak to by som si pozrela cely priebeh toho 😃 no kto sa boji takýchto veci necj naozaj ani len nerozmýšľa teda žeby sa mal chytiť mobilu a najlepšie ničoho ani špinavých ponožiek 😊
6. Sú aj ženy ktoré chcú byt v nevedomosti. Niečo tušia ale budú naozaj radšej keď in chlap povie že nič sa nedeje hoci sa deje. Myslím že presne takéto ženy aj majú takých chlapov. Veď to nie je normálne každý deň vidieť toľko prispevkov o tom istom, vždy rovnaký scenár
A vôbec nie je pravda že každá žena niečo tuší keď je zle. Možno áno ale môžu to byt aj roky rokuce . A nie vždy, poznám take. Každopádne ak raz mna chlap podvedie ( áno aj my sme z tých ktoru su povedia že sa tak nikdy nestane s keby áno tak samozrejme si to povieme lebo si vážime jeden druhého a určite by sme dali karty na stol a netajili si to, no realita býva iná 😊) tak v prvom rade ma to zloží ako každú inú a v druhom si poviem že nezaspala som na vavrínoch ale našiel na mna spôsob o ktorom som nevedela a budem zase o niec mudrejsia lebo viem že nebolo by to rozhodne nic jednoduché, možno ho to aj samého vyčerpá 😃
Necitala som to cele ale ja sa k tomu vyjadrim. Zena, ktora nema dovod, nema pocit, ze ju muz podvadza tak nema potrebu mu liezt do telefonu. Ale nech mi nikto nehovori, ze ak ma zena tusaka a podozrenie, ze mu do telefonu nevlezie. Tomu neuverim.
@0kristina0, s tým by sa dalo súhlasiť. Ale čo so ženami, ktoré majú "tusaka" každých 20 minút? Nehovorím, že "môj muž by nikdy", aj keď si to samozrejme želám. V skutočnosti netvrdím ani, že "ja by som nikdy", hoci tiež nič podobné neplánujem. Ale keby sa začal muž schovávať na wcku s telefónom ma pol dňa, strážil ho ako oko v hlave, stratil záujem o mňa i deti....tak zase neviem, načo by som mu do mobilu liezla, situácia by bola jasná aj bez toho. Ak by mal kdesi kamošku s výhodami, tak zase je (si myslím) dostatočne počítačovo zdatný, aby som tie správy nikdy nenašla (ono to nie je zvlášť ťažké). Takže zase, načo sa namáhať. Ostávajú profesionálni lovci, ktorí sú neverní bez ďalšieho dôvodu a z číreho potešenia. Ale tí sa podľa mňa snažia vyberať si "hluché a slepé" manželky. Keď vybrali zle, dajú sa telefónom odhaliť. Ako tu jedna písala, že ju muž nakazil pohlavné prenosnou chorobou - akože načo mi bude "dôkaz" z mobilu? Nestačí mi ten, čo mám? Proste nie, nevidim za bežných okolnosti žiaden dôvod liezť mužovi do mobilu. A neakceptovala by som ani jeho "tusaka", keby vliezol do môjho.
No, podľa príspevkov je lezenie do mobilu najväčší problém autorky a nie súčasnosti. Toľko casu tomu venovať…. Ale to je dobre, ak človek nemá iné problémy ako toto, je to super.
Myslím, že sa netreba smiať z toho či to môže byt trestne alebo nie, keďže mobil nahradil už takmer všetku postu a vždy existovalo niečo ako listové tajomstvo. Ludia si píšu správy s tým, že to číta len príjemca, ako keď si kedysi písali listy. Takisto, veľa ľudí ma služobný mobil, všetka ta pošta čo chodí na mail alebo aj inými kanálmi je určená len zamestnancovi a ten by mal problém, keby sa zistilo, že to číta jeho žena, deti, teta, susedia…. Takže áno, všetka ta pošta je súkromná a nemá to iný človek citat. No ako som písala, u nás je telefón ako rodinný fotak, video prehrávač, budík, čokoľvek čo ktokoľvek potrebuje. Nijaké tajomstva. Keby som chcela, môžem si citat jeho postu. Nemám záujem.
Tak ja som bežne na manzelovom mobile keďže môj berú deti na hry a na notebooku je nonstop otvorený jeho fb a keď niečo hľadám idem cez jeho, lebo moje heslo neviem iba v mobile ho mam prednastavene. Pravidelne kontrolujem jeho mail a pripomínam mu zákazky.
A nevnímam to tak ze narušujem jeho súkromie. Keď ide on niekam a vie ze bude fotiť, berie si môj mobil lebo robí lepšie foto. Co mate ľudia v mobiloch také strašné tajné, že sa bojíte muzovho mobilu dotknúť ako čert kríza?
@cafelatte , mimo pracovných mailov napríklad aj prístup na firemný účet (nie mojej firmy), muž prístup na ministerský server. Napríklad. Pochybujem, že by muž išiel vybrakovat účet môjho zamestnávateľa alebo že by som ja z jeho mobilu vyhlásila vojnu inej krajine 🤣 (samozrejme, že má len núdzový a nie kompletný prístup). Ale proste z titulu práce sú naše mobily zaheslovane a zabezpečené tak dobre, ako sa len dá vramci mobilu a nedávame ich z ruky.
@nataly420 tak isto ides aj ty to iste do kolecka. Este cakam jednu, ktora je posadnuta neverou, ta by nam, optimistkam, vytrela zrak. Ale to ako vztah dopadne zavisi od mnohych okolnosti, mimo ineho to zacina vyberom (mozno ani ja som dobre nevybrala, ale zatial to vyzera na dobry vyber), od toho ako sa obidvaja zucastneni snazia ten vztah udrzat a naplnit (to tiez len cas ukaze ci je snaha dostatocna). V kazdom pripade niekto vidi pohar poloprazdny, niekto poloplny. Kazdy si moze vybrat. Ja som si vybrala.
Nuž, páni (aj dámy), celý tento výlev zhrniem do jednej vety, práve ste sa dozvedeli, že treba mať dva mobily 😁
Napisem z mojho pohladu. Nepisem si so ziadnym muzom,muza neohovaram v spravach s kamoskami,nie som dealer drog,nerobim nic nezákonné,no predsa,ak by mi muz nazeral do mobilu,vadilo by mi to. Ine je,ked ma podozrenie,ze nakukne. Ale aby partner pravidelne kontroloval mobil,to je chore. A este dristy ako mi v manzelstve patri aj jeho mobil.... Stihacky sa vzdy vedia obhajit. Bud verim muzovi alebo ked neverim,tak na taky vztah sa mozem vykaslat. Aby som sa ja triasla a cakala,co kedy kde objavim?
Ja nepreverujem, este by som sa nieco, co nechcem dozvedela a potom co?🤔😤🤣
Inak, moj si pise stale s niekym, mna pisat nebavi, radsej telefonujem. Kym by som mu to tam vsetko prelustrovala, 100 rokov by som mala a potom by to uz asi bolo jedno, ci ma podvadza..🙉🙈🤣
Mňa nikdy nenapadlo liezť mužovi do mobilu, rovnako jeho nie. Taký dlhý príspevok môže dať len niekto, kto to má stále v hlave. Stále snoriť a niečo si overovať. Čas je drahý, určite sa dá využiť zmysluplnejšie.
Necitala som celú diskusiu. Ale pride mi to cele viac-menej o tebe. Veď rob, čo uznáš za vhodne. Nepotrebuješ suhlas ostatných, nemusíš sa okrem seba a dotyčného nikomu spovedať, nič vysvetľovať, obhajovať, bárs bude mať vacsina iný názor.
Chceš mat istotu, veci a ľudí pod kontrolou, vediet pravdu, vyhnúť sa sklamaniu, no vedz, že to ti kontrola mobilu nezabezpečí.
Viem pochopiť nazretie do mobilu, ak žena ide po niečom konkrétnom, nemá to zistiť ako inak, no nie len tak, pravidelne a preventívne. Na druhej strane pokial to ten partner vie, nevadi mu to, ste tak dohodnutí, ok, vaša vec.
Ale pokial to niekto robí tajne, tak to NIE JE správne. Ved inak by to potom tajne nerobil - to dava logiku, či?
Nečítala som celý tvoj príspevok. Za mňa - toto je diskusné fórum. Ak niekto chce diskutovať, či má mužovi liezť do telefónu alebo nie, pokojne. Ja mám v tomto jasno, ak by som mala podozrenie a diskusie s partnerom by nikam neviedli, do telefónu by som mu určite vliezla, dokonca by som ani nemala potrebu sa o tom tu radiť. Netvrdím, že môj názor je správny a ani nemám potrebu zakladať o svojom názore nové témy. Ty máš prečo potrebu diskutovať o svojom názore? Máš pocit, že nie je správny? Alebo si ho potrebuješ potvrdiť?
@0kristina0
súhlasím, ale s poslednou vetou iba čiastočne.
Pokiaľ má žena pocit istoty vo vzťahu, pokiaľ nemá najmenší dôvod myslieť si, že ju muž podvádza, ani by jej nemalo napadnúť "preventívne a pre istotu" muža kontrolovať...a to aj mimo mobilu.
Ale som si istá, že snáď každá jedna spozná, keď je vo vzťahu zrazu niečo iné.
A to potom sú dva možné scenáre - nechcieť stopercentne vedieť, že to tak je - a rozhodne sa na vzťahu pracovať, určite vie, ako.
Chcieť to vedieť, preveriť si to...a byť potom schopná znášať následky. pretože na 99,9 percent tam nájde to, čo si myslí, že je.
Ja som to tak spravila - nekontrolovala som mobil, informácie si zistila iným spôsobom - a nasledoval koniec vzťahu.
No na to som bola pripravená.
Kým tak nebolo, nepátrala som.
Uz som nedocitala, lebo vela omacky okolo...kebyze mam u nas nejake podozrenie, tak ja bez vahania by som presla manzelov mobil...ale podozrenie nemam a ani dovod sa mu tam nejako cielene "hrabat". Nase mobily pouzivaju obcas aj nase deti a ked manzel soferuje, tak kludne za neho niekomu napisem ked treba ci zavolam. Rovnako mu ten moj mozem dat do ruky ked nema nahodou svoj pri sebe...aj u nas je mobil len prostriedok a nie nejaky "trezor".
Napisem za seba. Nie som za kontrolovanie, to by ma naozaj nasr…, som za slobodny pristup na mobil alebo PC toho druheho. Pozname si vzajomne hesla a neskryvame jeden pred druhym to co na PC alebo mobile robime. Ale chapem co si chcela prispevkom povedat. Ked sa muz zacne spravat podozrivo divne, ked si strazi telefon a tvrdi ze sa nic nedeje, tak to moze pomoct objasnit.
@mikadooo na to mám uplne normálnu a jasnú odpoved, neviem či si sa v čítaní môjho príspevku dostala k bodu kde píšem že každý deň vidím statusy príspevky o tom. Vždy si ich pri káve prejdem prečítam novinky a udrelo mi to do oka lebo mi príde že sa poslednú dobu s tým roztrhlo vrece 😃nekomentujem ich nemám ani toľko času a keby na každý jeden mám odpovedať, uf. A potom som som niečo take čítala zase a videla odpovede opäť rovnake a napadlo mi napísať takto môj pohľad ktorý je celkom opačný než čo čítam tam a bola som zvedaba či sa niekto prida tu, stačí lajk pretože niekto sa boji aj otvorené o tom povedať keď vie že väčšina ma názor iny. Vedela som aj že diskusia sa určite rozprúdi lebo je to žiadaná tema😃 už mám skúsenosť že keby chcem napr radu ohľadom varenia treba do názvu príspevku napísať pomaly niečo o sexe až vtedy ženy klikajú ostošesť a nie je to výnimkou ani tu😂takze mám svoj príspevok kde mám všetko pokope, keďže tam čítam opak bola som zvedava ako to bude tu keď niekto napíše iny pohľad

Ja som si to predstavila opačne. Ako si chlap vezme môj mobil do ruky a kontroluje s kým a o čom si píšem. Nemala by som chuť s ním ani žiť. Bud si veríme, alebo je to mizerný vzťah. U nás mužov telefón slúži ako fotak pre celú rodinu, nemá problém mi ho strčiť do ruky. Myslím, že ak ma niekto zablokovaný telefón, partner sa k nemu nemôže ani priblížiť a nedajbože sa s ním dotyčný ešte schováva, je tam dôvod na obavy a žena nech sa radšej pozrie, ako robiť zo seba handru kvôli idiotovi.