Lezenie do mobilu: Trend alebo vážny problém?
Nejdem sa v ničom radiť len trosku rozprúdiť diskusiu o tematike ktorá sa na mna zovsadial vali 😃
Koho nezaujíma alebo sa zdá dlhé, nech sa páči preskocte.
Mám viaceré soc siete a každý deň vidím mininalne 2 príspevky o tom ako je nejaká žena neistá svojim chlapom, či sa mu ma pozrieť do mobilu alebo nebodaj sa už pozrela a delí sa s inými ženami čo robiť.
A tu hľa príde totálne tornádo od žien ktoré ani nevnímajú nič iné iba samotný fakt POZRIEŤ SA DO MOBILU 😃a premenia sa na šelmy 😃 naspamät viem menovať všetky tie komentáre od: to je jeho súkromie .. do mobilu netreba liezť .. nemáte medzi sebou dôveru keď to potrebuješ robiť ..
Mne to miestami príde že tie ženy čo toto pisu to už majú ako naučenú formulku bez toho aby sa vôbec nad tým zamysleli. Príde mi to doslova ako trend posledných rokov ( dávnejšie som toto až tak nepozorovala ako posledné možno dva roky) kde s tým začne jedna a automaticky sa nazbieraju ďalšie. Stal sa z toho najväčší hriech súčasnosti kde ide všetko bokom.
Podviedol ta muž? Zistila si to tak že si mu vliezla do mobilu? Tak máš smolu nemala si to robiť
Pozrela si partnerovi do mobilu a zistila si že ta plánuje zabiť? Opäť tvoja vina ako si si to dovolila?😃
Nemas ku nemu dôveru? Načo ste spolu?
Ja si dovolím toto všetko vyvrátiť a napísať môj pohľad lebo prídem si ako v inej dimenzii keď to čítam a úpenlivo verím že sa nájdu aj ženy ako ja ktoré mlčia lebo sa boja do tohto ringu aj pridať😃
Je jasne že na prvom rande niekde v restike nechytím chlapov telefón a nepozriem si správy čo písal kamosom že s kým ide do restiky a ako ma oslovil. Takisto po krátkej známosti kde ešte sa my ženy robíme chrumkavými a mame nejaké zábrany hanbíme sa a podobne to nerobíme
Ale keď mame reálneho oficiálneho partnera so všetkým čo ku tomu patrí, keď zdieľame intímnosti mame spolu sex vidíme sa aj v inom uhle než tom peknom, vieme kedy chodíme na wc a aj akej konzistencie je to čo tam po sebe zanecháme ( tie naozaj otvorené pary), keď sme s partnerom zároveň takí kamaráti že si zreferujeme čo nám kto povedal hoci sme si to mali nechať pre seba ( lebo vieme že u nas to skončí a nepojde ďalej) keď si hovoríme naozaj všetko a nemáme pred sebou tajnosti ani nič tak prečo zrovna ta mala vec s názvom mobil ma byt nejakou pandorinou skrinkou kde ma zrazu ten druhý celkom iny svet než ten o ktorom vieme???
Príde mi to ako keby sme reálne žili jeden život a v mobile mali iny nedotknuteľný tajný .. keď viem s kým sa stretáva a viem o čom klabosia nie je tajne keď to uvidím v mobile. A nebude sa ani cítiť trapne keď uvidím v kalkulačke že si narýchlo zadal koľko je 67+ 19 alebo v prekladači preložil ako sa povie horčica po anglicky. Pretože to neberie ako súkromie .
Myslím si že ženy ktoré sa najviac oháňajú tým aké to je súkromie to len značí že nemajú s partnerom taký otvorený vzťah ako by možno chceli.
Alebo vyslovene predpokladajú že by tam mohlo byt niečo, čo by nemali vidieť a ja sa pýtam prečo? Ďakujem ale môj svet je asi celkom iny pretože nechcem žiť cukríkovy život s chlapom bez mobilu a zároveň vedieť že to čo ma v ňom by zničilo nás vzťah keby o tom viem.
Chyba je v tom že to tam nemá čo robiť a nie že je to súkromie. Človek čo nemá čo skrývať nepotrebuje súkromie v tejto forme . Možno tak pred inými ľudmi ale nie pred partnerom či dokonca manželom s ktorym majú spoločný účet spoločne financie a všetko možné na čo si len spomenieme, len mobil každý svoj a neskutočne súkromne veci v ňom
A keď už nejaká chudera zničená žena ktorá partnerov mobil považuje za nedoknutelne božstvo ma náhodou podozrenia že niečo nie je ok a práve v mobile by sa dozvedela pravdu, čo za odveci argument je že asi nemáte ku sebe dôveru?
Ako fakt? Veď toto nedáva ani logiku príde mi to ako keď niekto povie že nemá rad hawai pizzu a vy mu odpoviete niečo typu z veľkého mnozstva čokolády sa vyhadzes 😃
Čo by mala podľa správnosti robiť? Má podozrenie že ju muž podvádza ale zároveň si nedovolí overiť si to pozretim sa do mobilu. Automaticky sa s ním rozide lebo veď nemajú medzi sebou dôveru?
Ahoj drahý rozchadzam sa s tebou lebo nemám ku tebe dôveru.
Čo urobí chlap? Ak chce vzťah zachrániť a nechce sa priznať, povie že sa nič nedeje.
Žena ktorá nemá žiadnu možnosť si to overiť ma tak iba dve východiska a to buď mu veriť ( a teda už mat ku nemu dôveru) alebo neveriť a nechať ho tak.
Takto by to malo byt?
Ja osobne by som nevedela žiť s pocitom že niečo neviem. Keď som si niečim neistá a neviem ako to je hľadám všetky možné riešenia a nestačí mi argument že nič sa nedeje .
Poznám veeeeelmi veľa mužov ( aj žien ) ktori klamu a žijú dvojité životy a partneri nič ani len netušia pretože pokial je doma všetko naoko v poriadku prečo vôbec po niečom pátrať a overovať si ?
A takto prežijú spokojne aj cely život a muži o to spokojnejší že doma vsetlo funguje a môžu si robiť čo chcú lebo žena by sa do mobilu nepozrela.
Ženy veď máte len samy seba. Čo take sa stane keď si niečo z času na čas overite? Chcete zdieľať najintímnejšie veci a vás život s niekym pre koho je tragédia že ste sa pozreli do posraneho mobilu? Prečo im dávame taku vážnosť veď kedysi ani neexistovali. Má to väčšiu hodnotu ako samotný človek ?
Keď nemáte istotu a viete že práve tam nájdete odpoved smelo do toho, robíte to pre seba. Nájdite si vašu odpoved aby ste vedeli ako ďalej. To nie je výzva ale chcem tým povedať hlavne to aby ste sa nenechali magorit niečim len preto že je to väčšina.
Ja vzťah mám, dlhoročný , hovoríme si všetko, telefony sú pre nás nepodstatná vec kľudne si ich môžme na cely deň aj vymeniť 😃 o jeho praci viem aj tie najmenšie detaily o kamaratovh takisto a je to u mna v bezpečí.
Problémy nemáme a napriek tomu z času na čas si kadečo preverim ( nemyslím len mobil) len tak pre svoj dobrý pocit aby keď zistím že je všetko ok som si mohla povedať že som naozaj rada .. ako hovorí jedno porekadlo neviem v akom presnom zneni niečo typu že keď planujes svadbu mysli zároveň aj na rozvod a je to tak, v dobrých časoch by sme mali občas zhodnotiť aj tie zle a nie až keď sa stanu. Možno by si veľa žien uchránilo samé seba a veľa nervov aj smútku a psychických zrútení keby v dobrých časoch si overili či naozaj tie dobre časy sú a nielen ilúzia
Veď keď to vyjde dobre budete o to šťastnejšie a ak nie samé si poviete aha - ja som v sladkej nevedomosti bola a ono sa kadečo dialo ..
Otestovať si vás môže aj zamestnávateľ ani o tom neviete kedy čo a ako tak prečo by sa tak nemohlo diať vo vzťahu? Každý chceme pre seba len to naj a nikto nechce byt klamaný
Aj mne sa môže stať ze zostanem raz nemilo prekvapená ale viem že by si na tom musel dať pekelne záležať ako ma prešťať😃 a aspoň si nikdy nepoviem že som bola slepá a hlúpa a nechala to tam sama zájsť
@minka201 môže to urobit kedykoľvek bez toho aby som sa ja cítila nejak zle . V tom je naša dôvera poznať pocity toho druhého a sú mi prednejšie ako moja hrdosť v tomto. Pre mna osobne nie je nejak extra dôležitý ten pocit že dávaj mi najavo že mi veris. Skôr som ochotna urobiť veľa toho pre to aby on bok spokojný a platí to aj opačne. Neunavuje nás to a nerobí nám to problémy. Ja si na tom síce lipnem možno o čosi viac, možno preto že mám asi viac času a viac riešim ako on ale vôbec mi to neprekáža. Možno v novom inom vzťahu by mi to bolo tske cudzie keby to je od začiatku ale ani u nas to takto nebolo hneď proste sme si na to nejak zvykli ako na x iných veci
Napr som tak rozmýšľala že keby ten môj chcel si napr doma niečo odložiť bez toho aby som to vedela ani by nemal kde lebo doma sa starám o upratovanie ja, periem veci teda ich všetky vidím , do skrine dávam tam mám zase prehľad kde čo je keďže som to tam dávala ja ..neexistuje doma miesto o ktorom by som nevedela , auto to iste 😃 a nikdy to pre nás nevolo narušenie súkromia
Súhlasím autorka. Sme s mužom spolu dlho, sme naozaj otvorený a transparentný k sebe. A dokonca keď mu pípne mobil a je v inej miestnosti tak zakričí nech mu prečítam, kto mu čo píše. Ako mobil je za mňa predmet na prenos informácií. A absolútne by mi nevadilo, aj kebyže zajtra padne celý internet. Ľudia si urobili z mobilu svätý grál.
@autorka
Aj my si požičiavame mobily, keď treba, aj mi muž párkrát kázal, aby som kukla, kto mu píše, keď bol ďalej od mobil.
Takže vy si vyslovene kontrolujte správy s tým, že idete skúšať, či neodhalíte neveru? Máte nejaké zlé skúsenosti z predchádzajúcich vzťahov? A ty si myslíš, že keď tvoj muž vie, že mu prezeráš mobil, tak by práve z neho volal alebo písal milenke, ak by nejakú mal?
Keď chcete všetko overovat, tak si overujte, aj či nemá niekde schovany druhy mobil a tablet v garazi a simkarty v balicku od cigariet...
Amen žena, úplne súhlasím.
Ja som s MM viac ako 10r a nikdy som nemala ani len nápad mu ísť do mobilu a niečo si zisťovať. Okrem tých fráz aké je to trápne atď je to podľa mna aj nevhodné.
Ad 1 - píše si tam s kamošmi iste o súkromných veciach tých kamarátov a ja si nemyslím že mám nejaký nárok o tom vedieť.
Ad 2 - manžel má firmu. Whatsapp, FB bezne používa aj na prácu, mne síce viac-menej všetko povie ale viem si predstaviť, že sú tam aj dôverne firemné údaje, zadania od klientov, na ktoré opäť ja ako 3tia strana nemám nárok si ich čítať.
Je to o vzájomnej úcte, či si váži jeden druhého... Ak sa žena navyše o muža "postará" nemá dôvod sa mu pozerať do mobilu...
@luis75 vieš mi definovať to tvoje : Ak sa žena navyše o muža "postará" nemá dôvod sa mu pozerať do mobilu...
Ako prepac, ale aké staranie sa do prdele??? A len tak náhodou, muz sa o ženu "starat" nemusi??? To len žena všetko musí, aby bol panko spokojný a nevytriasal sa inde??? Takéto fakt debilne komentáre ma vedia tak vytočiť ze až. Mne by môj mm povedal len raz, ze som sa o neho "nepostarala" a fakt s nim vyrazím dvere. Nie som jeho pestúnka ani matka kks!!! Takéto trápne argumenty ma fakt len vysloveny chudák.
@luis75 vieš, ženy a muži sú si uplne rovnocenný. To, ze mnohe zeny so sebou nechajú "zametat", je len a len ich chyba. Už dávno neplatí "mód" ako kedysi, ze muz robil a žena sa teda o všetko doma "starala". Ženy chodia normalne do prace, cize "starat" sa majú normalne aj muži. Nie sú chráneným druhom. A ano, zacina to tým, že muz nemoze na OCR, musí ísť zena. Lebo chlap "dobre" zarobí. No potom asi až tak dobre nezarobi, keď žena napriek tomu musí do prace. Potom tu čítať, ako sa ešte aj k nim chovajú, lebo potom teda nič nezarobia (keď sú furt na OCR a pod.). Ten môj by to skúsil 2x, a to prvý a posledný.
Dnes dostal normalne na výber bud sa "postara" o deti, alebo sa "postara" o obed a nevyhnutné nedeľné prace. Ja sa jednoducho nebláznim kvôli nejakému chlapovi. Keď si mam všetko robiť sama a o všetko sa starať sama, tak ho potom jednoducho nepotrebujem.
@luis75 s tým Škopkom si to moc netrafil, ako príklad. Toho by Ruzickova preplesla a makal by jak fretka 👌
@lienka.7 a potom sa tu dozviete, že "ona by sa od hanby prepadla, kebyže jej pracujúci mužysel doma niečo robiť, kým je ona doma s dieťaťom"
Rozum sa mi zastavil.
Veď nikto netvrdí, že majú ísť 50:50 vo všetkom.
Ale prísť z práce a váľať si vajcia na gauči, tak to nie.
Lebo on, pán tvorstva, chodí do práce...

48 žien s tebou súhlasí. Vynikajúce.