Ľúbim ho. Ľúbi aj on mňa?
Ahoj vsetci, ja uz sa musim vyrozpravat a pocut aj iny nazor, lebo sa z toho zblaznim. Mam 30 r.. Pred par mesiacmi som spoznala "jeho" (33r.). Pekny, obleceny podla mojho stylu, hned sme si sadli, prekecali cely vecer, on bol uplne nadseny, po stretnuti zaplava sprav od neho, aky bol hotovy cely vecer zo mna, ze som krasna, mila, inteligentna s normalnymi nazormi a mam najkrajsi usmev na svete. Vedel moju "komplikaciu". Staram sa o sestrine deti, pretoze umrela pri druhom porode a jej muz sa na deti vykaslal a deti su uz treti rok u mna, samozrejme som ich zakonny zastupca, skola atd. Myslim, ze som celkom uspesna, samostatna, mam vlastne byvanie, auto, pracu...Povazujem deti za svoje, on to vie. Napriek tomu nikdy ich nepovazoval za problem, aj ked teda ich este nevidel zatial, deti ma vseobecne rad, ma aj svoje krstniatka, casto mi o nich hovori, niekedy mam pocit, ze je vacsi blazon ako hociktore ine deti :D no ostali sme v kontakte, viac sme sa spoznavali. Ked to vsak zacinalo byt take, ze to prekracuje kamaratsku hranicu (casto sa stalo, ze ma objal, zrazu sa zlakol a cuvol, alebo pobozkal a to iste), zacal byt divny. Cuval. Tazko sa mi to vysvetluje. Uz je zopar rokov sam. Nedavno sa mi zdoveril s jednou vecou. Pred par rokmi mal dievca. Bral to vazne, myslel, ze ostanu spolu navzdy, dal do vztahu uplne vsetko. Miloval ju tak ako asi nikdy predtym, planoval si ju vziat, bola jeho prva v milovani, pretoze "to" chcel len s jednou navzdy. Zial slecna ho zranila, rozchod bol pre neho tazky, dozvedel sa take veci, ze nechapal, cosi ze riesila aj ineho ci co, a aj mu povedala, ze vlastne ani nevie, ci ho niekedy milovala. Jemu sa tym zrutil svet, za dva tyzdne schudol 13 kg, uzavrel sa a prisahal sam sebe, ze uz ziadnu k sebe nepusti a ak, take slova ako lubim ta nevyslovi sakra dlho. Ked mi to hovoril, videla som na nom, ze este aj po tych rokoch z toho nie je uplne v pohode, tazko sa mu o tom hovorilo, poznacilo ho to riadne. Odvtedy sa vraj aj pokusal nejako to prekonat, boli zeny, ktore ho chceli, ale pri ziadnej nic nepocitil, aby to posunul niekam a tak to vzdy skoncilo. A zrazu ze som tu ja. Krasna, skvela, prve dievca odvtedy, ktore si k sebe vobec blizsie pustil. Casto hovoril, ze keby sme sa spznali my dvaja skor, ze uz sme davno mozno aj manzelia teraz. V zaplave vsetkeho toho smutku a neviem coho som mu povedala, ze ho lubim. Neviem preco som si myslela, ze sa dockam toho isteho...no nestalo sa. Ostal zaskoceny, zacali ospravedlnenia typu, ze je mu luto, ze mi to on nedokaze povedat. Hovoril mi, ze je chlap, jasne ze mu chybaju dotyky, pohladenie. Zaroven vsak nechce ublizit sebe ani mne. Odchadza pracovne do zahranicia, nevie na ako dlho, netusi kedy sa vrati, o rok, 5, 10? a na "lubim ta" nie je pripraveny, a nikdy sa s tym ani zahravat nebude a len tak to nepovie. Citila som sa fakt hnusne, v duchu som si nadavala, naco som to povedala. Popravde bola som rozhodnuta, ze to cele radsej ukoncim, nech sa netrapim ja, ani on. Ze to bude pre oboch lepsie. No on mi to "nedovolil"...neustale pisal, chcel ma velmi vidiet, stretnut sa. Ked sme sa kedykolvek stretli, prichadzali situacie (nie z mojej iniciativy), ze sme sa rozpravali a z nicoho nic ma velmi silno objal, a ze ma uz nechce pustit, potom zrazu blok, pustil ma a cuvol krok dozadu, zacal rychlo nieco hovorit...a zasa, pohladil mi ruku, objal ma, zacal ma bozkavat no a zas sa zlakol..no strasne to bolo pre mna, nevedela som, co si mysliet. Ci chcel ci nie, ja som to proste citila, ze ma ma viac nez len rad. myslim, ze ked sa ku mne priblizil, slo to od srdca a zrazu si to v tej hlave uvedomil a zlakol sa. Naposledy ma uprosil, aby sme sli von, mohla som az vecer, on kedze je z dediny, nie z nasho mesta, cakal ma 3 hodiny, flakal sa zatial po obchodoch, len aby sme sa videli potom..chcel prejst sa, ze nieco aj pre mna ma. Priniesol mi medovnikove srdce, ze mali v dedine slavnost a ze na mna nezabudol. A tak sme sa prechadzali, bolo nam spolu pekne, vzdy si mame co povedat, on je taky saso vesely. Zastihol nas vsak dazd, utekali sme do auta, boli sme uplne mokri, tak ma viezol domov. Deti boli u starych rodicov. Tak som ho pozvala dnu, nech sa osusi a na caj. No a v ten vecer to tak vyslo, ze sme sa fyzicky zblizili. Bolo to pre nas oboch krasne, zistili sme, ze aj v tejto oblasti si velmi rozumieme. Ako odisiel domov, este mi dlho pisal, ze nechape, co sa stalo, ze ani vo sne by mu nenapadlo, ze cosi take pride. Preslo odvtedy niekolko dni, kazdy den neprejde hodina, kedy by sa mi neozval, pise mi, ze na mna mysli, ze ma chce znovu vidiet a ze po mne tuzi atd. No a ja neviem, co si o tom vsetkom mysliet...ja ho naozaj lubim. Je to muz, s ktorym si viem predstavit mat raz rodinu, no viria mi v hlave myslienky, co ak...co ak sa mu len naskytla prilezitost na sex, tak kym neodide, preco to nevyuzit, ked uz je tak dlho sam...co ak ma nikdy nezacne lubit, ked mi to nevie povedat, co ak odide a zabudne na mna (hoci mi stale hovori, ze si tam bude pozerat vsetky moje fotky, citat maily, ked mu bude smutno a ze ked pride domov, vzdy si najde cas a ma pride pozriet)...som z toho celeho teraz ja nestastna, a opytat sa ho nemozem, bojim sa. Co ak mi zas povie, ze ma nelubi a ze mi nic nesluboval. Viri mi v hlave tolko co ak...co by ste robili na mojom mieste vy? ☹
@laska001 ja vám fandím...sama som prežila také to áno - nie. Ak to má byť, tak to bude. Možno chalan len potrebuje dozrieť. Dobré pracovné príležitosti sa v mladom veku neodmietajú, to chápeš aj sama. Nechaj to plynúť, riaď sa tým, ako to cítiš a HLAVNE - nespadni do stavov - má ma len na sex, alebo ako? Ten sex si užívate spolu, je to obojstranná záležitosť. Nie je to, že ja mu dám, ako sa u nás zvykne vulgárne hovoriť. Nie si menejcenná, nie si chudinka, lebo ste boli spolu aj bez "perspektívy"...všetko sa uvidí. Držím palce.
@laska001 ja by som bola dost skepticka az nedoverciva voci takemu cloveku, zhruba sa priklanam k nazorom @kiwi3 (15:54), @sasha81 (15:18), @kllamarka (15:19), @catherinah (15:08)... a napadlo ma aj to co @rheuska (15:03), vlastne to ma napadlo ako prve, akurat bez tych deti...
nic proti citlivym a opatrnym chlapom ale zase odtial-potial alebo co je moc, to je moc... su aj taki, co namotavaju takto paralelne viac bab, kazda je potom presvedcena, ze o sex mu nejde, ved ju do toho netlaci
odkial sa poznate ? dufam, ze nie cez pokec...
Moc ti/vam zenam nerozumiem...Spoznala si muza s ktorym ti je dobre, chodievate spolu na prechadzky, ocividne nie je nejaky blby (ked ide na vedecku pracu do zahranicia), volate si, kontaktuje ta...Chce uz riesit ine veci ako jeho kamarati (byvanie, rodinu). Mal za sebou zly vztah tak sa ti nevie hned tak otvorit. Mas ho rada.
Moc nechapem co riesis, mozno ty budes musiet byt vo vztahu ta co udava smer, ale niektorym zenam/aj muzom to vyhovuje, to je podla mna tvoj jediny problem 🙂
po precitani par prispevkov sa mi vynara otazka - ako ste vlastne zacali s muzmi vaseho zivota? to hned po par mesiacoch ste museli byt na jasnom - ze vsetko alebo nic? ak sa nevyjadril, popripade mal pracu trocha dalej, tak to bol clovek, co sa mu neda verit? neviem, ja si o sebe nemyslim, ze by som bola nejako extremne naivna, neverim hocikomu a ani sa nerozlievam po lichotkach, ale tak zo zaciatku ak sa mi niekto paci natolko, ze si s nim dokazem predstavit aj vazny vztah, davam mu sancu.. a nie ze ho hned zavrhnem ako niekoho, kto je divny, lebo sa proste nevie vyjadrit a buchnut po stole..
nemusite somnou suhlasit, to od nikoho ani necakam, ale zas, akoby vznikali vztahy, keby sme vsetkych potencionalne dobrych muzov pustili k vode, ak sa nevyjadri jasne po par mesiacoch stretavania? na vsetko treba cas, ked je im spolu dobre, preco by tam musel byt nutne nejaky hrozny zadrhel.. a ak je, aj tak vyplava na povrch.. slecna z otazky ho uz lubi, takze pripadnemu sklamaniu sa nevyhne ani teraz ak sa rozidu, ani potom ak sa rozidu.. ale to sklamanie ani nemusi prist.. o tom je zivot, obcas zariskovat, ci nie?
@igor211 moj problem je,ci vobec nejaky vztah je/bude. Bojim sa, ze to necham plynut, vsetko bude super a potom odide a povie "bolo fajn,diks"...mozno nie a krivdim mu. Ale ako to mam vediet? Nechcem byt pre niekoho hrackou. Zaroven vsak, co ak to tak naozaj nie je a on to vidi ako ja, chce to co ja, len to nevie tak povedat?a ja si teraz poviem "kaslat na neho", zacnem ignorovat a pokaslem nieco, co mozno koncit nemuselo.
@laska001 no pozri my ti odpoved na to nedame. On asi tiez nie a pytat sa ho je blbost. Bud risknes alebo nerisknes. Ja tiez som s muzom chodila rok a nepovedal mi lubim ta vobec. Potom len dosiel s tym ze svadba a zrazu prislo šicko :D je na tebe ci budes cakat alebo to nechas plavat. Ja som prezila to iste a presne ako som vyssie pisala ja som mala presne take stavy, ze som sa bala. No casom ma to prestalo bavit. Pohla som sa dalej a on stoji stale na mieste a je sam.
Chorý človek :( Keby ťa chcel, neodišiel by do zahraničia :(
@henamichal a co ma tu doma sediet u rodicov?ja chapem ze chce odist. Je to pracovna prilezitost, tu nema momentalne perspektivu. Ak sa chce osamostatnit a zarobit si na svoje, nejako sa musi pohnut dalej. Ja mu nevycitam ze ide prec. Tiez by som isla keby mam taku pracu a taku situaciu. Ja by som len chcela vediet, ci ma aspon lubi, ak ano da sa vsetko prekonat, aj dialka a cas. Nejde tu o to ci som fakticky len na sex, nejako to tak necitim ze je to o tom. Mozno sa mylim. My si rozumieme od zaciatku a cele mesiace co sme spolu, sme boli bez sexu a fungovalo to. Len neviem na com som.
Prosím ťa, kde si došla k záveru, že by si bola dievča na sex? Prosí ťa oň? Nalieha? Končia vaše stretnutia zakaždým v posteli? Lebo ak sa len prechádzate, rozprávate a kinujete a on nemá ani len narážky.... Hej, máš pravdu, takého človeka by som sa aj ja bála 😠
@lintu ved hej hej, ja necitim ze by to bolo o tom. Ale niekedy sa priznam ze mi take myslienky napadnu, co ak... a poto ked citam take ako predosle prispevky, ze ma len klame a ktovie co, tak sa cloveka zmocnia obavy. Asi to necham vazne plynut a uvidim, kam to vystreli. Skusim to v sebe neriesit a nic neocakavat. Ak to vyjde, budem rada, ak nie, poviem si, ze zivot ide dalej, ved hadam i pre mna sa niekto narodil.
@jana_eyre ja vlastne nevidim ani tak problem v tom, ze ten chlap si dava cas, ako ze dievca sa hned necha namotat. a ani nemusi hned kazdy chlap hovorit, ze ju lubi, skor si myslim, ze niekto, kto to mysli vazne, to len tak na pockanie nebude hovorit. na tomto sa mi hlavne zda zvlastne, ze hodil udicku a ked sa rybka chyti, tak cukne. povedala by som, ze dovodom bude asi sex. a este jednu vec by som poznamenala, ze neviem o nikom, kto by bol naozaj tak zraneny, ze by ani po rokoch nemohol mat dalsi vztah. ze by ta tuzba naplnenia nebola silnejsia ako stara bolest. takze to mi skor pride ako vyhovorka.
@kiwi3 no ono je tazko takto vsetko zhrnut, o com sme sa bavili ja a on vsetkom. Preto asi bola aj blbost vytvorit tuto temu, lebo sa to neda tak pochopit inym ako to vidim ja. Je tu toho ovela viac, onlen vysvetloval skor preco nemal odvtedy ziadny vazny vztah. Praveze sa vyjadril, ze keby mal fin.istotu, vedel ze by sa o mna vedel postarat, keby nemusel odist na netusi kolko, tak by nevahal. Ono asi je vela veci, ktore to neulahcuju. Vztah na dialku...ja neviem.
a čo ak je vrah alebo trpí nejakou inou divnou úchylkou? 😕 Vieš, čo? Zavri to tu a viac nečítaj 😀 Teš sa zatiaľ z toho, čo máš. Uvidíš. Nejaké vyvrcholenie to už len bude mať. Ak sa ti jeho správanie nebude pozdávať, tak s ním jednoducho nespolupracuj a hotovo 😉
@jana_eyre tak ja sa vyjadrím. 🙂 ...s mojim manželom som sa zoznámila na tu tak strašne zatracovanom pokeci a už počas písania mal zaľúbené správy. po stretku povedal, že sa mu to iba potvrdilo, že sa zaľúbil. čiže on mal hneď jasno. bolo mi to trochu divné, predsa len, predtým som také niečo nezažila. 😀 ja som city k nemu nadobúdala postupne a do vzťahu som bola ochotná ísť až po pár týždňoch a pristupovala som k tomu triezvo. teraz ho naozaj veľmi ľúbim a sme manželia čoskoro rok, spolu sme už 3 roky + 4 mesiace. čiže všelijaké situácie sú v živote. sú chlapi, ktorí proste majú hneď jasno a netreba za tým hľadať klamstvo (i keď klamstvo je asi častejšie).
@laska001 Neviem, ci je to Vas pripad, netrufam si to tvrdit, ale pripomina mi to viacero crt vztahu s narcistickym psychopatom / odrbavacom:
1/ lovebombing v podobe okamziteho okuzlenia, lichotok.
2/ okamzita zamilovanost vdaka jeho sarmu
3/ jeho vysoky status vedca, ktory sa uplatni az v zahranici mozu byt len rozpravky na zvysenie jeho sebavedomia
4/ necakane priblizenia a oddialenia, ktore mozu byt dokonca prve vedome citove tyranie. Hra sa ako macka s mysou.
5/ narcisi po zblizeni zvyknu zdrhat zo strachu pred intimitou.
6/ na vine rozchodu je ciste jeho ex, to je u narcisov typicke.
Nech je to akokolvek, je prilis nestabilny na to, aby si sa kvoli nemu trapila.
@laska001 vies, ale je tam vela by. skus sa skor zamerat na ciny. pozeraj na to co robi, nie co hovori. asi by som sa snazila v tvojom pripade pozerat na to racionalnejsie a brala ho ako kamarata. minimalne zatial. zvlast ked niekam chce odist. to moze byt pre teba aj vyhoda, ak to budes brat ako test. a tiez mozes za ten cas zistit, ze ma vlastnosti, ktore sa ti vobec napacia. par mesiacov je proste podla mna malo, zvlast ked ta na zaciatku okuzlil a pozeras na to cez ruzove okuliare. ja som nebola ina do svojej 28-tky zhruba. takze viem o com hovorim a o com ty pises.
ja nechapem preco tu niektore mate pocit, ze mi len klame a bohvie kto je. Ved som videla jeho fotky z konferencii, na nete som si davnejsie nasla nejake jeho vedecke clanky, aj tam boli fotky dokonca take, kde on studentom vysvetloval nejake chem.reakcie atd. Videla som xy fotiek jeho rodiny. Zas az taka naivna by som nebola, ze mi niekto nieco povie a slepo verim. vela veci som si na zaciatku aj overovala. Nie, nespoznala som ho na pokeci. Nechodim tam a aj keby ano, je to len jedna z mnohych foriem ako niekoho spoznat, ako vsade, najdu sa tam normalni aj nie ludia. A viem urcite, ze keby do zahranicia ist nemusel, tak by nesiel, momentalne je to pre neho jedina cesta, ako sa postavit na vlastne nohy, hlavne financne.
@laska001 Poznam jedneho chemika s dvomi vysokymi skolami, ktory sa s babami velmi rad hra na macku a mys (priblizi sa a ked sa priblizi aj dotycna on cuvne a tak dokola), flirtuje odusu spasenu s kazdou predavackou, casnickou....Ja len dufam, ze to nie je ten tvoj, lebo tento je gay 😉
@librarian tak su vseliak zmyslajuci muzi, ci uz taki co vedia vsetko hned, alebo neisti a hanblivi.. Ani pri jednom by som si nedovolila tvrdit na zaklade par riadkov ze musi ist o klamara, len by som ja osobne bola opatrna v mojich prejavoch citov, co som vlastne bola vzdy..
Inak aj moja prva laska s ktorym som bola takmer dva roky mi povedal na prvom rande ze sa zamiloval.. To bol ten co rad a casto vyznaval lasku 😁 a viem ze ma lubil..
Tak vela stastia do buducna prajem 😊
@laska001 poniektoré asi čítajú Nesba, a preto majú takú bujarú fantáziu 🙂 osobne si myslím, že nie všetci chlapi dávajú city najavo, sú takí, ktorí ti budu každý večer šepkať tíško do uška ako ťa ľúbia a popri tom, podvádzajú a klamú a naopak sú aj takí, ktorí to nepotrebujú hovoriť, ale ich skutky hovoria za všetko. Ja osobne som mala manžela z prvej kategórie a už nie je mojím manželom. Radšej by som brala takého, ktorý by ma nemusel nosiť na rukách a ťahať medové motúziky popod nos, ale bol by úprimný a verný.
@mojkamojka nesranduj :D odkial ten tvoj znamy je?lebo moj z obce pri MI. Ale teda ako gay sa rozhodne nejavi, prave naopak 🙂
@kiwi3 no po rozchode s mojim prvym vaznym priatelom som sa takto branila novym vaznym vztahom dva roky.. CI je to divne neviem, to som proste ja.. A ked som sa znova zamilovala, tak som sa zo zaciatku branila tomu zisteniu.. Mne osobne to pride normalne, nicim divne ci podozrive.. Kazdy je iny..
@laska001 neboj z okresu MI nie je 😀, ale za tohoto by si dala ruku do ohna, ze gay nieje, teda kym ho nespoznas 🙂
@laska001 Je to bud riadne nevyrovnany chlap (potrebuje psychiatriu nie frajerku) alebo zrucny manipulator (potrebuje psychiatria nie frajerku). Kazdopadne to nie je material na harmonicky a funkcny vztah. Ak si s nim zacnes (a on by neodisiel) tak pravdepodobne bude u vas neustale tien jeho "bobo" z minulosti. To je chlap?!!!
Ak myslis ze ty si ta prava, ta jedina a uzasna vynimka ktora ho vylieci zo vsetkeho zleho a budete stastny az naveky....prestan pozerat romanticke filmy. Tieto pseudovztahy standardne zostavaju pseudovztahmi az dokym vyuzivanej strane nedojdu nervy a neposle nestastnika plakat na ine rameno. Si urcite uzasna....ale nie si vynimka.
Skutocne zamilovany chlap co je chapom a spozna ta ....ti nebude rozpravat zalostne pribehy aby si ho lutovala....nepoznam muza s M co by chcel aby ho ze potencionalna alebo oficialna partnerka lutovala. Pravy chlap ta bud chce a je s tebou a bodka (ziadne ale) alebo nie je lebo nechce.
Dobra rada znie....ked nevies ci ta lubi....zrejme ta nelubi.....ked nevies ci spolu chodite....zrejme nechodite....atd.. Drzim palce aby si nasla uctu sama k sebe.

@laska001 strasne by ma otravoval takyto chlap...co sa roky nevie vyrovnat s rozchodom s jednou babou, a raz by aj chcel, potom zasa nechcel, potom mozno chcel, ale pri tom vsetkom dotierny ako komar...v tridsiatke moja predstava chlapa - mozes sa onho opriet, vie sa rozhodnut aj za oboch, ak je treba, je prakticky, razny, vie uzivit rodinu, skratka VIE...ak rozumies, co som tym chcela napisat. Jeho spravanie mi ako mnohym predo mnou pride labilne az smiesne.