Ľudia, ktorí v paneláku nekúria
co s takymi? vzdy sa najde aspon jeden
@jamimo a ešte jedna vec. Ja bývam na juhu a zima bola i keď dlhšia ale mierna. A je rozdiel mať vonku okolo 5 - 10 stupňov a mínus 15.
@drahomirrra omfg stará mladou chcela byť. 😀 Diskutovali sme to na domovej schôdzi xkrát. Susedia majú názor, že si budú kúriť po svojom, keď im treba a nie podľa toho ako kúria ostatní, asi zadretí seniori, tam nie je čo viac povedať. Takže rozumiem, že je to pre teba ťažké pochopiť a zadarmo by si zobrala aj kus handry na umytie podlahy, len aby bolo zadarmo.
@renab vám tu toho uniká viac. 😀 Tebe nepríde, že za prekúrené byty platíme aj my? Obzvlášť keď o toto teplo nemám záujem. Ale v podstate áno, pekne si to zhrnula. Na domovej schôdzi bolo temperovanie spomenuté viackrát, viac sa nás sťažuje na prílišné teplo. Ale 90% bytov sú dôchodcovia, ktorí teplo vyžadujú. Ale za ten 300 eurový preplatok si kúpim dáky fajný ochladzovač vzduchu.
A nebuďte také vychcané.
@jamimo prepáč, ja len nerozumiem čo máte s tou otužilosťou. 😀 Nie všetci sú vo finančnej tiesni a nemôžu si dovoliť platiť za teplo. Mesto tu už spomenuté bolo, máme menší byt v strede na piatom poschodí z 8. Ja som nikdy nezažila aby niekde vnútri bolo tak teplo iba tu.
A teda aj pre ostatných, už sa k tejto diskusií vyjadrovať nebudem, nie sú tu vhodní ľudia na diskutovanie. O 6 mesiacov založím tému s fotkami teplomeru. Potom môžeme diskutovať. 😀 Majte krásny deň.
@cocolino234 ja som zhrnula to, co si napisala. Vlastne som ta podporila. Nechces nieco a platis za to a pritom ta este obvinuju z toho, ako chces usetrit na ukor inych...
Mozno som sa zle vyjadrila.
@cocolino234 Ja mám 30 rokov, netuším, o akej starej tu píšeš, o sebe, alebo o svojej matke? Alebo o kom?
A ja na rozdiel od teba zadarmo teplo neberiem, normálne ho platím.
@drahomirrra do BB chodím rada, pekné mesto. Hotové zázraky tam u vás 28 stupňov v byte v zime 😁 Ja mám v spálni 30 v júli, keď pripeká cez 9 metrovú zasklenú logiu. Hrubé závesy, ventilátor v chodbe- tam je chladnejší vzduch, rozháňa ho. Večer vetráme od severnej strany. No v zime kúrim na 21,5-22 st. Slniečko tiež vyhreje, alebo udrží nahriate, ale aj tak treba prekúriť, to je bez debaty.
@jamimo Ja som v BB študovala a bývala v byte, ale teda takéto teploty som tam jakživ nezažila, že 26,5 Stupňa v Júni s vypnutým kúrením v paneláku. Tuto cocolino aviváž by mohla dať fotku teplomeru teraz, nakoľko kúrenie je už vypnuté asi v panelákoch na celom Slovensku.
@drahomirrra
drahomirrra
30. sep 2022 •
Baby, ja viem, viem, ze takychto tem je mrte, ale prosim vas pekne, kolko mesacne miniete na stravu? My sme 3, a teda 600€ padne ako nic. Nasla som prispevok, kde to pani zvladla z 80€ na tyzden a pol, co nie je ani 10€ na den. Ja netusim, co robim zle. Hovadiny vobec nekupujeme.
My sme nekurili celu zimu a co ta to trapi? To mam kurit a nasledne vetrat lebo my neznasame teplo. Aj napriek nekureniu sme dost vetrali. Nam staci 19 st. v miestnosti
@teleskop A? Teraz čo? Jáj, či to si sem pridala, akože sa snažím šetriť, hej ? :D:D Nuž, 600 Eur mi prišlo na "prežratie" dosť, bez ohľadu na príjmy. Hádam si aj tú diskusiu pod postom prečítala, tam by si sa to bola dočítala :D:D:D:D Ale pokus dobrý.
@vamajka lenže to takým ľuďom nevysvetlíš. Nevykuruješ ostatných, tých čo potrebujú mať pomaly 30 stupňov v byte. Zaujímavé, že mi máme brať na nich ohľad, aby mali teplúčko ale na druhú stranu nikto neberie ohľad a netoleruje to, že tebe to teplo vadí.
@renab ja som to vôbec nemyslela zle 😀😀 už som sa vyjadrovala v jednej rovine, ospravedlňujem sa.
@jamimo ja začínam mať pocit, že problém bude v paneláku ako takom. Keďže tu nikto takúto teplotu v byte nezažil. 😀
@drahomirrra pôsobíš ako zatrpknutá 50tka. A to si aj naďalej myslím, tie majú pár poznatkov a myslia si, že sú uplatniteľné na všetkých.
Sorry za rozmazanú fotku, fotila som riadne nekvalitným tabletom, mobil je niekde spadnutý za psoteľou. 😀
skúsim znovu, aktuálne je tu 27
@cocolino234 my máme doma tiež okolo 26-27 stupňov. Včera som pozerala na teplomeri
@cocolino234 aj tak ďakujem za odpoveď. Otužilosť v tvojom teplom byte som myslela tak, že možno máš fakt také teplo, že je neznesiteľné. (Nenarážam na finančnú tieseň, práveže som v iných príspevkoch písala, že je veľmi zvláštne ak ľudia kt. sú zabezpečení ma budú presviedčať, že netreba kúriť, majú v byte 18 st, pleseň ako bonus a chodia vo fleece mikine, zabalené v deke pri tv.)Moja krstná mama mala teké teplo, keď mala staré liatinové radiátory, starý parovod v meste, keď som sa oprela ako dieťa o radiátor tak som sa skoro popálila. Netreba v tej otázke hľadať nič zlé.
@kvetinka75 niektorým nevysvetlíš. Počkajme na zimu, vtedy pošlem teplomer. 😀
@cocolino234 ja som teraz mimo SR, aké máte počasie? Teraz sa asi nekúri. Diskusia je skôr asi o zimnom období. Lebo ak som v Trenčíne v byte, v lete, zasklená loggia a pečie tam celý deň, tak mám 30 st. v spálni, na zdochnutie.
@cocolino234 Výnimočný panelák, jediný svojho druhu. Keby o ňom vedeli iní ľudia, sú nálety v takom bývať. Bez kúrenia také teploty, to chce každý.
@jamimo a ako vieš že majú plesne? My plesne napríklad nemáme. A mimochodom ja zbožňujem byť v zime zabalená v deke. Nejde o to, že mi je zima ale cítim sa vtedy dobre, pri TV, sviečkach, čaji .
@jamimo BB hlási 16 stupňov, zamračené, dážď.
@drahomirrra vieš čo, zato že ty niečo nemáš, nevidíš, nezažiješ, neznamená , že to nemá druhý. Strašná závisť a negatívna energia ide z teba. Alen kopať a kopať.
@jamimo popravde ja netuším prečo tu máme tak teplo. Táto diskusia mi dala pocit, že možno máme nejaký divne postavený panelák alebo neviem, ja sa v týchto veciach vôbec nevyznám a ďakujem ti za odpoveď. Ospravedlň môj virtuálny tón, hovorila som v jednej rovine, mala som na to myslieť. Teplomer som poslala na žiadosť niekoho vyššie. Aktuálne je vonku zamračené a v appke mi ukazuje vonkajšie počasie 16 stupňov.
@drahomirrra viac k tomu nemáš čo povedať? po všetkých tých nezmyselných básničkách? 😀 ja sa tiež prikláňam k tomu, že niečo bude asi s panelákom. Ale znovu, nesúď nás podľa seba. My o toto teplo v zime nestojíme, ale teraz s tým nič nespravím.
@kvetinka75 😂😂- závisť a negatívna energia? 😂 Vskutku. Čo som chcela som povedala, za mňa ste vyžierači susedov a ich peňazí. A mysli si o tom, čo chceš. Ja toto už riešiť nemusím. Konečne.
@drahomirrra ja to tiež neriešim. Ty tu vypisuješ letánie, kydáš na druhých, ja som s mojim bývaním nadmieru spokojná. A ty si nevidíš ďalej od nosa, ale to takým ako ty, zbytočne bude človek hovoriť. Ži si svoj zakomplexovaný život a názory takých ľudí ako si ty mám vieš kde
@cocolino234 Môžem sa tu s tebou hádať, o tom, skadiaľ máš fotku, prečo je na nej zlý čas, rozmazanosť a podobné drísty, ale ako som sa vo fóre dozvedela, mám dočinenia s nástkou, ktorá nemá iný život, než tráviť čas na fórach pre mamy a tam zavzdušňovať diskusie a následne byť v každej zmazaná kvôli útokom. Na to nemám náladu. 😉
@drahomirrra Dám ti čísla na podloženie mojich tvrdení (aké podklady si predostrela ty?) . Chceš vedieť odkiaľ sú, či z WHO. Dala som ti číslo WHO. Oháňaš sa slovenskými podmienkami. Dala som ti čísla zo Slovenska. A nakoniec, keď už nevieš, čo ďalšie máš pýtať, tak spochybníš aj najvyššiu autoritu v oblasti zdravia... Ťažko vecne s niekym takým diskutovať. Keď už si tie čísla nepoznala (čo nie je nič divné za čo by sa človek musel hanbiť), tak si si ich mohla vygoogliť sama a bola by si tu za tú premúdrelú, čo poučuje, namiesto tej, čo tára a jej najsilnejší argument je napadnúť osobu oponenta.
@annm81 Ja som ti už vyššie uviedla, že čísla sú okej, ale že 16 stupňov je extrémne podhodnotené. Nemám pocit, že som niekoho spochybnila, akurát som uviedla, že v paneláku je dobrý stred vzhľadom na to, že spoločný bytový dom obýva veľa ľudí, ktorí sú každý na inej strane týchto čísel. Prevažná väčšina článkov, čo si tu dala operuje s 18-24 C.

@cocolino234 ja som písala na začiatku diskusie, že nič sa nedá s tým robiť. Zakúrim si tak, aby som sa cítila komfortne. Myslím si, že celá táto diskusia sa zbytočne hrotí. Musíme uznať, že ak susedia v bytoch nekúria, majú 18 st. a pleseň ako bonus, tak treba priznať, že to má vplyv na okolité byty, tie byty proste vychladnú. U nás to bolo tiež citeľné. Kúrime na 21,5- 22. V noci 19 st. Chcela som sa opýtať, kde bývaš, ak máš také vysoké teploty v byte? Alebo si taká otužilá? Stará tepláreň v meste? Liatinové radiátory? Nechce sa mi veriť, že ak vôbec nekúriš, že máš také neznesiteľné teplo v byte od susedov. Otec pracoval celý život v kotolni a príbuzných oblastiach, tak ma to zaujíma. Dík vopred za slušnú odpoveď.