icon

Ľudia, ktorí v paneláku nekúria

3. jún 2023

co s takymi? vzdy sa najde aspon jeden

Strana
z9
pravdapravd
20. máj 2024

@jamimo idealná teplota pre spalňu a nočné izby je 18°C a pre denné izby ako je obyvačka a kuchyňa 21až 22°C

nikaeli
20. máj 2024

@pravdapravd za mňa je ideálna teplota taká, pri ktorej mi nie je zima, ale ani horúco. Nie taká, ktorú ktosi vymyslel a vyhlásil za ideálnu. Vykurovacia sezóna sa skončila, v byte máme 21° a je mi taká kosa, že som vo flisovej mikine 🤷🏻‍♀️

esterr_ka
Odpoveď bola odstránená
dada13288
20. máj 2024

Dievcata tak ja vam poviem moj pribeh. 7 rokov zijem v panelaku. Kym neprisla vojna a matovicove vyjadrenia, ze je potrebne setrit na kureni sme mali stale zapnuty radiator na 2-3. Tak aj suseda hore aj sused dole. Bolo prijemnych 22 stupnov, ked sa oprelo slnko aj 23.
A ako zacalo setrenie tak ja pri 3 radiare som mala v izbe 17 stupnov. Pri 5 som mala 21, odvlhcovac na plne peky lebo vlhkost 80 % a plesne nenormalne. Revala som od nervou a prosenia susedoc aby zapli radiator. Ne .. oni radsej v plesniach budu sediet a kabatoch. Za nove pravidla vyuctovania som velmi rada ... Konecne.

pravdapravd
20. máj 2024

@nikaeli myslel som idelana pre mňa. Pre mňa je 21°C akurat, ani nie zima ani ne barz teplo, tak akurat prijemne ale čo sa tyka spalni tak tam musim mat pod 20°C keď mam v spalni nad 20 tak už sa mi zle spi, naviem zaspať, mne najviace v spalni vyhovuje tak tych 18 až 19°C.

pravdapravd
20. máj 2024

@nikaeli keď sa môžem spytať tak na akom poschodi byvate a na ake strany mate orientovany byt?

nikaeli
20. máj 2024

@pravdapravd sme na prízemí 🤷🏻‍♀️ orientácia na sever (spálne) a juh (obývačka, jedáleň, kuchyňa). Pred oknami 4 ihličnany, takže nám je južná strana prd platná. Susedia nepodpísali súhlas na orez stromov, mesto sa tým teda nebude zaoberať. Sused nad nami (dôchodca) má vlastné kúrenie. My nemáme možnosť prejsť na vlastné kúrenie. Mám škôlkara, ktorý trávi veľa času na zemi. Pod kobercami máme izolačnú podložku, znížili sme a zateplili aj stropy. Kúrime naplno celú zimu a aj tak nám je zima. Teraz sa nekúri, počas dňa máme okolo 20/21°, teraz večer ešte menej, spím v ponožkách 🤦🏻‍♀️ V byte je vlhko ako má @dada13288, prádlo schne dva dni..

haraburdova
20. máj 2024

my nekúrime vôbec. s mužom sme obaja otužilci a vyhovuje nám byť v chladnom byte. keď je privelka zima, radsej si dam ponozky alebo sveter ale nepamatam sa ze by nam v byte klesla teplota pod 18 stupnov. nemyslim si ze susedov to nejako obmedzuje.

dada13288
21. máj 2024

@nikaeli nam pomohla susicka, slnko na balkone je velmi kratko (a susedia fajcia a na pradle mam popol a o smrade ani nehovorim). Ja mam 2 male deti a ked prisiel boom so setrenim dcera mam pol roka a syn 2 roky. Bolo to strasne obdobie, proste ta neochota tych ludi a este aj vynadane som dostala. Orchidey co som mala chytili plesen, okna, steny ... Tato zima vsak bola mierna, ale okna som mala neustale mokre, ked som nemala na 5 radiator. Vlhkost som mala na 60 % a so strojom som vedela stiahnut na 45 %. Kto nezil takto nepochopi.

nikaeli
21. máj 2024

@dada13288 presne aj mne doslova vykapali všetky orchidky. V predchádzajúcom byte som ich mala vyše 20, prvú sezónu po presťahovaní ešte kvitli a potom uťalo, vyhynula jedna po druhej, ani zamyokulkas mi nerastie, čo ho odporúčajú do tmavých izieb 🤦🏻‍♀️ okná stále mokré, dole na ráme neustále vytieram pleseň..

pravdapravd
21. máj 2024

@nikaeli mate dobre orientovany byt, ja by som tiež chcel mat spalňu na sever, ale bohuzial nemam😩 mam na vychod, byvam na 5tom poschodi v strede bytovky😩 vonku je horuco u nas 26°C bolo, na slnku aj viac, ja mam okna pozatvarane, žaluzie posťahovane a v byte mam neusnosnych 24°C, vetram len rano aj večer, cez noc mam okna na mikro, ale rozmyšlam že tuto noc necham povyklapane okna na vetračky, u nas tuto noc nad ranom hlasi až 14°C tak nech sa byt aspoň kusok ochladi, aspoň cez noc, ja nemam rad keď je veľmi teplo, ja aj v zime slabo topim väčšinou len v obyvačke na trojku aj to len na kratko zapinam, napr. v spalni vôbec netopim, lepšie sa mi spi keď je chladnejšie.

pravdapravd
21. máj 2024

@nikaeli keď je vam zima a mate radi teplo tak si cez den pootvarajte okna na južnej strane aj povytahujte žaluzie hore tak aspoň kusok sa vam nahreju izby. U nas bolo dnes namerane 26°C a to len v chladku a na slnku muselo byt ešte teplejsie, cez den si pootvarate okna tak aspoň kusok tepla pustite si dnu.

pravdapravd
21. máj 2024

@bessie12 mne sa tiež lepšie spi keď je chladno

nikaeli
21. máj 2024

@pravdapravd tak to aj robím 😉

monicatko20
21. máj 2024

No baby ja autorke úplne rozumiem 🤣 bývam na 1 a teda doteraz som cez zimu nikdy kúriť nemusela..tento rok sme mali nových susedov pod, ktorý tiež zrejme veľa nekúrili a prvý rok som musela aj ja normálne kúriť 🤣🤣🤣🤣🤣 sranda..my teplo nejak nemáme radi takže preto nekúrime 😉

Strana
z9