icon

Ľudská troska

zoozoo
22. jan 2022

Ahojte,určite tu je toho veľa napísaného,nehľadala som,necitala,nezapajala som sa do žiadnej diskusie.
Posledné roky upadam,nedokazem začať deň s úsmevom,nemám žiaden cieľ,z ničoho radosť.
Skôr mám pocit,že je na mna všetkého veľa.
Mám rodinu,manžela,deti-o ktoré sa starám ja,vzhľadom na to,že manžel často cestuje kvôli práci.
Pred krátkym časom som si našla prácu aj ja,no manžel mi vyčítal,že pracujem dlho,nevenujem sa deťom,rodine,doma nestíham nič spraviť.donútil ma dať vypoved.
Áno,mohol by to urobiť on,no neurobil.
Niekto by s takým mužom určite nebol,ja nemám na vyber,nemám kam odísť.myslím to doslova.
Nemám peniaze,nemám absolútne žiaden príjem,nakoľko som pracovala kratko.
Mám pocit,že to tak chce,mat nado mnou kontrolu.
Boli chvíle,kedy ma aj udrel,zbil,prestalo to,na to som mu povedala,že až sa to zopakuje ešte raz,zavolám políciu.síce mi povedal,že môžem dopadnúť aj horšie,ale už ma nikdy neudrel.
Nie som dokonalá,tiež niekedy poviem,co netreba,alebo neurobím,co by som mala.
Ale mám pocit,že celé toto manželstvo je divne.
Sex vynútený-ja nechcem,no on chce a či sa mi to páči,alebo nie..
Všetko tu musí byt ako chce on,hoc on ruku k dielu nepridá,pretože sa mu práve nechce,alebo chce len oddychovať.ja mu to neberiem,pracuje celé dni,jasne,že si potrebuje oddýchnuť,aj keď občas by sa zišla aj jeho pomoc.
Niekedy ma hnevá,že sa mi neozve aj dva dni keď je prec,mimo domu,keď sa ho na to dodatočne pýtam,nahnevá sa na mna,vytvorí scénu a napokon som aj tak ja ta najhoršia,ta,ktorá tu scénu vyprovokovala.
Neraz mi vynadá,aj pred deťmi.napokon príde za mnou a pýta sa ma,či to bolo potrebné,či som mu musela nadavat.hovorí mi,že sa mám ísť liečiť.ja si uvedomujem,že moja psychika nie je úplne v poriadku,ale zatiaľ nie som úplný blázon.teda,dúfam.
Stále mi dáva pocítiť,že nič tu nie je moje,že tu môžem bývať len z jeho dobrej vole a keď sa mi nepáči,mám odísť,no mám si vziať aj deti.
Vie,že nemám kam ísť.občas som chodila s kamarátkou korculovat(korčule mám z čias,keď som mala 20rokov,kúpila som si svoje prvé)zakázal mi chodiť niekam,lebo sa vraj len flakam.ja fakt nikam sama nechodím.ani do potravin.Často mávam chvíle,že nedokazem udržať slzy,rozplacem sa-vysmieva sa mi,že stále len revem,myslím si,ze na neho to zapôsobí.
Boli ma celé vnútro.chce sa mi kricat,ujsť,zomriet.
Mám pocit,ze na tomto svete nemám miesto,je mi ľúto mojich deti.nedokazem im zabezpečiť nič,nedokazem sa o ne postarat a on to vie.povedal mi neraz,ze až ma nájde v takom stave,tým ho vlastne donútim,aby zavolal sanitku,aby ma odviezli do nemocnice.
Vie,ze nemám peniaze,no stále mi vraví,kedy so sebou niečo začnem robiť,ze mi vidieť prvé šediny,ze by som si mohla aspoň nechty nalakovat.
Od neho peniaze nepytam,on mi ani žiadne nedava,iba ked ideme občas spolu na nákup,tak nakúpim co je potrebné domov.
Je toho oveľa oveľa viac,ja len neviem,či som fakt chorá,ako mi to vraví.či ma ma naozaj odviezť do nemocnice niekam.

Strana
z4
sima338
22. jan 2022

ufff, to sa ťažko čítalo....to je psychický tyran

yoxinka
22. jan 2022

@zoozoo
Nie si chorá, si TÝRANÁ ŽENA. Kontaktuj
www.ipcko.sk, pokúsia sa ti pomôcť.

puklica13
22. jan 2022

@zoozoo necháš sa zneužívať s znasilnovat...prečo preboha?

zoozoo
autor
22. jan 2022

@puklica13 a čo mám urobiť??

marca12
22. jan 2022

@puklica13 a co ma robit? Zije s tyranom,nema kam ist,nema peniaze. Treba jej pomoct a nie sudit

sima338
22. jan 2022

@marca12 Súhlas!

zoozoo
autor
22. jan 2022

@sima338 tak on mi stále vraví,že ma lubi.hoc som mu povedala,že toto podľa mna láska nie je.
Asi som sa potrebovala niekomu posťažovať.
Niekedy som z neho úplne zmätená,neviem už,čo od neho môžem čakať.

7miriam77
22. jan 2022

Tak toto je horšie ako nejaký hororový film. Nemáš rodinu? Určite vyhľadať pomoc, čím skôr. Existujú krízové centrá...ja by som určite hľadala krízové centrum v inom meste, ďaleko od neho. Veľmi držím palce a prajem veľa síl. Urob to aj kvôli sebe no aj kvôli deťom, vyrastať v takomto prostredí nie je pre ne dobre🍀

marca12
22. jan 2022

@zoozoo tboj muz je tyran. Prestal ta tyrat fyzicku,zacal ta tyrat psychicky. Neda sa ti odkladat si peniaze a vasom odist? Nemas rodinu,ktora by ti pomohla? K rodicom by si nemohla ist nacas byvat?

puklica13
22. jan 2022

@marca12 kde ju súdim? Len sa pýtam prečo to so sebou nechá robiť.

zoozoo
autor
22. jan 2022

Prosím,nech to nikto nechápe tak,že chcem od niekoho pytat peniaze!!to vôbec,nechcem!

11mirka22
22. jan 2022

@zoozoo je tu podobných príbehov naozaj veľa... Nájdi si čas, precitaj, je tam mnoho užitočných rád. Koľko rokov majú deti? Tvoj problém má riešenie, len na to treba veľa síl, čo ty už nemáš. Musíš sa dať dokopy, odhodlať sa na zmenu a hlavne si prestaň nahovárať, že si troska a že tvoj problém nemá riešenie...

puklica13
22. jan 2022

@marca12 nemá peniaze..ale nasla sú prácu,ktorá jej tie peniaze generovalá.. ale on povedal,tak ona odišla...cele zle

zoozoo
autor
22. jan 2022

@marca12 ja nedostávam žiadne peniaze.rodičov už nemám,nikoho iného som sa nepytala,no neviem,či by som k niekomu mohla ísť,mám tetu,no ta nebýva na Slovensku a žije z dôchodku.

marca12
22. jan 2022

@puklica13 prave preto potrebuje ukazat smer,lebo je slaba v tomto a lahko ju ovplyvni a presvedci

marca12
22. jan 2022

@zoozoo vsetko kupuje muz? Nedava ti do ruky peniaze? Tak na zaciatok trvaj na tom,ze pojdes do prace. Musis byt silna,neustupovat mu. Cim viac mu dovolis,tym viac si on k tebe dovoli.

martina1201
22. jan 2022

@zoozoo koľkoročné deti máte? Dom ste kúpili pred svadbou? K deťom je aký? Si týraná žena, on je manipulátor a tyran. Treba vyhľadať pomoc pre týrané ženy a skúsiť sa od neho odpútať. Nemáš rodičov, ku ktorým by si sa mohla presťahovať, alebo súrodencov či kamarátku, ktorá by ti pomohla a preubytovala ťa kým by si sa vedela zamestnať a zaplatiť si podnájom? Hlavne čím skôr utiecť z jeho područia a už potom si zabazpecit aj výživné na seba a deti.

zoozoo
autor
22. jan 2022

@puklica13 ja takto žijem už dlho a asi to zašlo príliš ďaleko,viem.myslela som si,že ma ma rad,vždy mi vravel,že sa o mna postará,aby som sa mala dobre.ja som tomu človeku verila.dnes mám deti,kam ich mám vziať?na ulicu?alebo sa mám len zbaliť a utiecť?

zoozoo
autor
22. jan 2022

@marca12 ale keď som dala vypoved,on mi povedal,že nemôžem ísť do prace,že to takto fungovať nemôže,že nebude doma nič urobené,ani o deti sa nebude mat kto postarat.

puklica13
22. jan 2022

@marca12 a keď ju všetky tu budú hladkať a ľutovať to jej ako pomôže? Možno je typ co potrebuje nakopnúť aby sa spamätala...nie sa rochnit v sebaľútosti

zoozoo
autor
22. jan 2022

@marca12 ja som si asi zvykla takto fungovať,aj respekt a strach-čo ak ma zase udrie?som presvedcena,že som mala niekoľko krát otras mozgu,pár krát som takmer mesiac nevyšla z domu,pretože som vyzerala…hrozne,na tele,na tvari a ta moja duša..zničená.
A moje deti,moje malé duše,ktore si nezaslúžia taký život a ja im nedokazem pomôcť.

zuzanka.zuzu
22. jan 2022

@puklica13 tato sa nenakopne. je mi jej strasne luto no ona nic nezmeni

11mirka22
22. jan 2022

@zoozoo prečo by si utekala? Odíď, ale normálne. V prvom rade sa zamestnaj, aj keď nezarobis veľa, nevadí. Ak tvoj muž zarába väčšie peniaze, podaj návrh na výživné pre seba a deti (to sa dá aj počas trvania manželstva), odôvodniť tým, že nemôžeš zarábať viac vzhľadom na starostlivosť o deti a tým, že nemáš žiadny prístup k jeho peniazom (máš na to zo zákona nárok). A odkladaj po troche, nájdi aspoň malý podnájom a choď.

zoozoo
autor
22. jan 2022

@puklica13 hej,možno potrebujem aj to pohladenie,možno potrebujem aj pochopenie a podporu niekoho nezávislého.alebo sa tu nájdu ľudia,ktorí vedia viac než ja,aké možnosti majú ľudia v mojej situácii.
Aj to je nejaké nakopnutie.

11mirka22
22. jan 2022

@zoozoo ak ťa ešte raz napadne, volaj policiu, nechápem, prečo si toto necháš. Napadnutie je trestný čin.

11mirka22
22. jan 2022

@zoozoo nechala si to zájsť priďaleko, si jeho manželka, nie slúžka,majetok. Nájdi si prácu, to je základ, pomôže ti to aj psychicky, vypadnes z domu. Vytrhne ťa to z tejto letargie, ver mi. Seba aj Tie deti môžeš zachrániť iba ty sama.

zoozoo
autor
22. jan 2022

@martina1201 deti mám na prvom stupni v škole,jedno v škôlke.
K deťom?kedy ako-niekedy mi sami povedia-mamka,ocko nás asi nemá tak rad,lebo on na nás viac kričí a ty si taká,že aj keď robíme niečo zle,chceš sa s nami porozprávať.
Ale tak on je naozaj malo doma.Dom kúpil on,ale po svadbe.kamaratku tu mám iba jednu,no vídame sa veľmi malo,skôr vôbec,ona však býva s rodičmi.
Cítim sa ako v začarovanom kruhu,myslela som,že si nájdem prácu,pochopí to,nebudú všetky výdavky len na ňom.
Áno,zarobí dobre,možno aj to ho meni.peniaze.

martina1201
22. jan 2022

@zoozoo máte rozdelené BSM?

11mirka22
22. jan 2022

@zoozoo vieš, nepoznám ťa ani tvojho muža, ale niektorí muži toto robia svojim ženám pretože môžu, pretože im to dovolíte, nebranite sa. Skryvas modriny, prečo? Volaj policiu, podaj trestné oznámenie, choď sa dať ošetriť, postazuj sa celej rodine, susedom... Jeho lásku si tým síce neziskas, ale nedovolí si to robiť... Kľudne povedz svojim známym že ti nedovolí pracovať, že to nedáva peniaze, že ti zakazuje chodiť von. Prečo to tajis? Povedz to jeho rodine, alebo rovno zajdi na úrad práce sociálnych vecí a rodiny, tam je odbor, ktory sa tomuto venuje, porozpravaj problém a nechaj si poradiť. Ťažko sa pomáha takto cez internet a ty pomoc potrebuješ. Rozhyb sa.

ckocka
22. jan 2022

@zoozoo To čo najviac potrebuješ nie je pochopenie a poľutovanie, ale triezve zhodnotenie vašej majetkovej situácie a možnosti ako sa osamostatniť. Ako radi
@11mirka22, začni niečo reálne robiť.

jaja20
22. jan 2022

Nerozumiem tomu,prečo by si nemohla chodiť ani do potravín,ani von,keď píšeš,že on býva na pracovnej ceste aj niekoľko dní vkuse...vtedy čo jete? Kto chodí s deťmi do škôlky,školy?

Strana
z4