icon

Ľudská troska

zoozoo
22. jan 2022

Ahojte,určite tu je toho veľa napísaného,nehľadala som,necitala,nezapajala som sa do žiadnej diskusie.
Posledné roky upadam,nedokazem začať deň s úsmevom,nemám žiaden cieľ,z ničoho radosť.
Skôr mám pocit,že je na mna všetkého veľa.
Mám rodinu,manžela,deti-o ktoré sa starám ja,vzhľadom na to,že manžel často cestuje kvôli práci.
Pred krátkym časom som si našla prácu aj ja,no manžel mi vyčítal,že pracujem dlho,nevenujem sa deťom,rodine,doma nestíham nič spraviť.donútil ma dať vypoved.
Áno,mohol by to urobiť on,no neurobil.
Niekto by s takým mužom určite nebol,ja nemám na vyber,nemám kam odísť.myslím to doslova.
Nemám peniaze,nemám absolútne žiaden príjem,nakoľko som pracovala kratko.
Mám pocit,že to tak chce,mat nado mnou kontrolu.
Boli chvíle,kedy ma aj udrel,zbil,prestalo to,na to som mu povedala,že až sa to zopakuje ešte raz,zavolám políciu.síce mi povedal,že môžem dopadnúť aj horšie,ale už ma nikdy neudrel.
Nie som dokonalá,tiež niekedy poviem,co netreba,alebo neurobím,co by som mala.
Ale mám pocit,že celé toto manželstvo je divne.
Sex vynútený-ja nechcem,no on chce a či sa mi to páči,alebo nie..
Všetko tu musí byt ako chce on,hoc on ruku k dielu nepridá,pretože sa mu práve nechce,alebo chce len oddychovať.ja mu to neberiem,pracuje celé dni,jasne,že si potrebuje oddýchnuť,aj keď občas by sa zišla aj jeho pomoc.
Niekedy ma hnevá,že sa mi neozve aj dva dni keď je prec,mimo domu,keď sa ho na to dodatočne pýtam,nahnevá sa na mna,vytvorí scénu a napokon som aj tak ja ta najhoršia,ta,ktorá tu scénu vyprovokovala.
Neraz mi vynadá,aj pred deťmi.napokon príde za mnou a pýta sa ma,či to bolo potrebné,či som mu musela nadavat.hovorí mi,že sa mám ísť liečiť.ja si uvedomujem,že moja psychika nie je úplne v poriadku,ale zatiaľ nie som úplný blázon.teda,dúfam.
Stále mi dáva pocítiť,že nič tu nie je moje,že tu môžem bývať len z jeho dobrej vole a keď sa mi nepáči,mám odísť,no mám si vziať aj deti.
Vie,že nemám kam ísť.občas som chodila s kamarátkou korculovat(korčule mám z čias,keď som mala 20rokov,kúpila som si svoje prvé)zakázal mi chodiť niekam,lebo sa vraj len flakam.ja fakt nikam sama nechodím.ani do potravin.Často mávam chvíle,že nedokazem udržať slzy,rozplacem sa-vysmieva sa mi,že stále len revem,myslím si,ze na neho to zapôsobí.
Boli ma celé vnútro.chce sa mi kricat,ujsť,zomriet.
Mám pocit,ze na tomto svete nemám miesto,je mi ľúto mojich deti.nedokazem im zabezpečiť nič,nedokazem sa o ne postarat a on to vie.povedal mi neraz,ze až ma nájde v takom stave,tým ho vlastne donútim,aby zavolal sanitku,aby ma odviezli do nemocnice.
Vie,ze nemám peniaze,no stále mi vraví,kedy so sebou niečo začnem robiť,ze mi vidieť prvé šediny,ze by som si mohla aspoň nechty nalakovat.
Od neho peniaze nepytam,on mi ani žiadne nedava,iba ked ideme občas spolu na nákup,tak nakúpim co je potrebné domov.
Je toho oveľa oveľa viac,ja len neviem,či som fakt chorá,ako mi to vraví.či ma ma naozaj odviezť do nemocnice niekam.

zoozoo
autor
22. jan 2022

@jaja20 myslela som to tak,že nechodím sama nikam,čiže aj do potravin ideme iba spolu.
Pretože v priebehu minulého roka som bola 2x korculovat s kamarátkou a zakázal mi to,lebo sa vraj iba flakam.
Keď chodí prec,jeme to,čo mame doma.väčšinou nám v nedeľu urobí nákup,aby sme mali na pár dni.

zoozoo
autor
22. jan 2022

@martina1201 to netuším.

ckocka
22. jan 2022

@zoozoo A ty máš sledovací náramok alebo prečo nemôžete ísť von keď chlap nie je doma?

tina011
22. jan 2022

@zoozoo ipcko je podla mna dobry tip, tam by som zacala. Ak bol dom kupeny po svadbe a nemate rozdelene BSM, mas nan tiez narok. Ak manzel dobre zaraba, tiez vyzivne moze dost pomoct. Vymamit sa z ruk manipulatora (najma tam kde je nasilie psychicke) je narocne, treba sa pripravit na vsetko, aj to, ze ti bude strpcovat zivot ako len bude vediet. Ja by som si odchod STRATEGICKY naplanovala -nemas o com premyslat (ci odist alebo nie), toto je prezivanie,nie zitie. Pozistovala by som si, ake mam prava a za nic na svete neustupila. S manipulatorom sa dohodnut neda (na to prosim pamataj), treba mu ukazat, ze sa ho nebojis, inak bude mat nad Tebou moc.Zial viem, o com hovorim

zoozoo
autor
22. jan 2022

Ďakujem vám všetkým za správy,áno,musím niečo urobiť.
Drzte sa!

zoozoo
autor
22. jan 2022

@ckocka ja som sa asi zle vyjadrila,s deťmi chodím von,no myslela som to tak,že nemôžem chodiť s kamarátkou nikam,pretože sa podľa neho iba flakam.

ckocka
22. jan 2022

@zoozoo Nemáš žiadne právne povedomie, nevieš ako máte usporiadaný majetok, nevieš aké máš možnosti nechať si pomôcť - taky človek je ideálna obeť. Zlá správa je, že na tom musíš aspoň začať pracovať sama.

ckocka
22. jan 2022

@zoozoo A ako sa dozvie že si bola s kamoškou?

zoozoo
autor
22. jan 2022

@ckocka tak keď nie je doma,som s deťmi,nemôžem ich nechať samé doma.

martina1201
22. jan 2022

@zoozoo podpisovala si kúpnopredajnu zmluvu? Ako dávno sa kupoval dom? Ak chces vieš si to skontrolovať tu https://kataster.skgeodesy.sk/eskn-portal/searc...

Zadaj tam svoje meno priezvisko a obec. Prípadne skús manželovo a uvidíš čo je v koho vlastníctve.

yoxinka
22. jan 2022

@zoozoo
Namiesto vypisovania na modréhokoňa píš do poradne na www.ipcko.sk. Majú so ženami ako ty skúsenosti, vedia poradiť, čo môžeš robiť, usmerniť ťa a keď je zle, vedia kontaktovať aj políciu s ktorou spolupracujú. Oni ti vedia fakt reálne pomôcť.

sickynickyobsadene
22. jan 2022

@zoozoo tak toto sú problémy a nie te 98%kraviny,ktoré tu druhé ženy píšu.
V prvom rade si nemala nechať prácu,to treba ako prvé,a potom by si vedela ako by si mohla s tvojim príjmom pokračovať....

ckocka
22. jan 2022

@zoozoo Deti ber so sebou

quaxi
22. jan 2022

@zoozoo pozri si materialy o sociopatoch, mas doma uplne ukazkovy pripad. Aj tvoj stav je na 100% sposobeny presne tym aky on je, to co opisujes su ucebnicove priklady toho ako reaguje obet sociopata. Na youtube najdes o tom vela dobrych videi. Zijes v tomto chorom vztahu s chorym clovekom uz prilis dlho, sama sa z toho nevyhrabes, vyhladaj odbornu pomoc, bude to aj pre teba bezpecnejsie nez keby si sa pokusala to riesit sama. Nesnaz sa ten vztah zachranit, treba z neho uniknut, pri tejto diagnoze neexistuje ine riesenie. Konaj cim skor, pretoze deti ktore vyrastali v takychto vztahoch maju celozivotne nasledky, casto skoncia s predstavou ze takto ma vyzerat vztah a potom sa aj oni stavaju obetami sociopatov.

jaja20
22. jan 2022

@zoozoo Aj keby vám urobil väčší nákup v nedeľu,tak nechápem,čo napr. pečivo? To jete celý týždeň iba to z nedele? Ani keď ideš s deťmi do školy/škôlky/k doktorovi, nechodíš do potravín,či čo? A čo ti bráni chodiť von,keď je na služobnej ceste? Sama si napísala,že on sa ti aj 2 dni neozve,tak vtedy ani nevie,čo robíte. Nerozumiem...

negymama
22. jan 2022

@jaja20 tak som pochopila , ze ona nema peniaze - ziadne, nieze jej vydeluje, ale neda jej NIC, spolu idu na nakup , on zaplati. Ona nepracuje, dieta je v skolke najmladsie, takze predpokladam uz nema ani rodicak, takye je komplet na nom zavisla, aspon tej chuj, chce aby si to myzslela

jaja20
22. jan 2022

@negymama Ja čakám reálnu odpoveď od nej. Vieš,lebo bez nejakej hotovosti ju nemôže nechať,veď aj benzín/autobus/iný druh dopravy niečo stojí,aj do škôlky/školy treba občas niečo zaplatiť a samozrejme,neverím,že by nechodila počas týždňa nakupovať aspoň tie rožky/ovocie deťom. Takisto,že s nimi vôbec nechodí na ihrisko alebo von,veď aj tam sa môže zoznámiť s inými ženami a nájsť si kamarátky. Nehovoriac o mamičkách,ktoré stretáva v škôlke. Viac vecí mi na tom nesedí,preto sa pýtam.

zoozoo
autor
22. jan 2022

@jaja20 ja vlastne auto nemám.žijeme na dedine,kde je škôlka,škola,lekár.
Všetky výdavky platí on,zo svojho uctu.
Nechodím nikam,ani na ihrisko s deťmi…majú doma na dvore vraj všetko.
Ja mám byt žena v domácnosti.so všetkým si poradiť.variť,piecť viem,čiže nejaké čerstvé rozky počkajú,ak momentálne nie sú.
Áno,je to ťažko pochopiteľne,keď človek nezažije taku situáciu.
Neviem,čo som napísala nezrozumiteľne,nemám mat kamarátky,pretože je to zbytočne mrhanie časom.

martina1201
22. jan 2022

@zoozoo riadne si ťa poistil. V každom prípade to budeš mať ťažké na začiatok. Ale nepolav a odíď radšej...

yoxinka
22. jan 2022

@jaja20
Už zo štýlu jej písania je dosť jasné, že je to žena úplne v koncoch, zrejme dlhé roky ovládaná, bitá a znásilňovaná vlastným mužom. Tu sa netreba hrať na múdru ani nijaké rácio hľadať. Ona si pravdepodobne sama už úplne nedokáže uvedomovať veci, lebo ten jej zázrak ju drží úplne mimo všetkých ľudí, ona rodinu nemá, takže nemá ju kto zachrániť, musí proste ona sama. Netreba sa do nej navážať, ak máš radu daj ak nie, tak nechaj tak a drž jej silno palce, tu sa iné nedá robiť 🤷‍♀️.

zmrzlinka2021
22. jan 2022

@zoozoo koľko máš deti?

jaja20
22. jan 2022

@zoozoo Keď si napísala,že chodí preč aj na viac dní a za ten čas sa ti ani neozve,tak vtedy sa kľudne môžeš stretávať so známymi a on o tom vôbec nebude vedieť. Nebuď taká submisívna,nemusíš ho poslúchať,to nie je normálne správanie. Prečo si mu to vlastne dovolila prerásť až do takéhoto levelu? Čo súrodenci,bratranci,sesternice?

veroniq85
22. jan 2022

Je mi luto tvojej situacie. Bohuzial bez rodiny a penazi to bude tazke. On ma svoju rodinu? rodicov, surodencov? stretavate sa s jeho rodinou ci inymi znamymi? a ked si pisala ze raz ta tak zbil ze si mesiac nemohla vyjst z doma kto nosil deti do skolky ci skoly? mas nejaku foto dokumentaciu? zvysok rodiny vidi co ti robi? mas nejake dokazy a ludi ktory ti dosvecia v akych podmienkach zijes?

jaja20
22. jan 2022

@yoxinka Ja sa do nej nenavážam,normálne sa pýtam na fakty. To,že jej budem držať palce,jej absolútne nepomôže,musí sa sama zobudiť a začať konať,nie sa len sťažovať na Koníkovi. Ani susedov nemá,či čo? Aj tí musia počuť,čo sa u nich deje,že na ňu kričí a nadáva jej. Alebo učiteľky v škôlke si nič nevšimli na deťoch,že nechodia ani na ihrisko? Aspoň kôli tým deťom by sa mohla zmobilizovať,aby nevyrastali v takom toxickom prostredí.

laska86
22. jan 2022

@zoozoo bozeee..je to kokot hra sa stvojou psychikou..musis snim skoncit inak ta psychicky znici o co mu pravdepodobne ide..povie ti ze ta lubi a pritom lubi len sam seba..je to zle ked nic nemas ani peniaze ani pracu ani kde sklonit hlavu..a co rodicia nevedia ti pomoct?

xckaret
22. jan 2022

@laska86 citaj....nema uz rodicov.

janickacrazy
22. jan 2022

@laska86 rodičov už nemá, písala to už

kikush2000
22. jan 2022

@zoozoo Ahoj, je hrozne čím prechádzas. Tvoj muž je manipulátor, znásilňuje ťa a momentálne ta psychicky tyra. Neviem aké veľké máš deti, ale oni všetko vnímajú a určite to aj na nich má veľký vplyv.
Naozaj sa zamysli nad centrom pre týrané ženy. Prácu si zjavne vieš nájsť, takže po ťažkých začiatkoch si budeš vedieť nájsť podnájom a pri rozvode treba žiadať výživné. Musíš nabrať silu a vzchopiť sa, lebo ak sa zosypes, on je schopný ťa zavrieť do blázinca a k deťom najať opatrovateľku. Takže pozor, znova sa vráť do práce aspoň na polovičný úväzok, šetri, alebo ak máš možnosť odísť hneď k rodine, kamarátke....takýto život nebude dobrý ani pre teba ani pre deti. Ak sú už väčšie, porozprávaj sa s nimi, že ako vnimaju situáciu doma....možno aj oni by si vydýchli keby ste odišli. Držím veľmi palce...skús nájsť silu kvôli deťom a odísť, resp. pracovať a plánovať odchod.

struhanka
22. jan 2022

@zoozoo Vráťte sa naspäť do práce. Z výplaty si odkladajte, koľko sa dá. Tie peniaze budete potrebovať, až sa jedného dňa konečne rozhodnete odísť od toho ... maniaka.
Deti si veľmi dobre uvedomujú, aký vzťah máte s mužom. Nie je pre ne absolútne zdravé a vhodné vyrastať v atmosfére, kde si otec neváži matku ako partnerku, ženu, človeka, obmedzuje ju finančne, fyzicky, sociálne i psychicky a ešte k tomu vás aj znásilňuje. Sex bez súhlasu znásilnenie je! Deti si tieto vzorce fungovania rodiny môžu preniesť do svojich vzťahov a rodín.
Pripravujte sa na odchod. Bez toho, aby ste to mužovi spomínali. Nastavte si cieľ, že jedného dňa, až budete mať dosť peňazí, kam ísť, zistené, ako postupovať s podaním rozvodu, vysporiadaním majetku atď. odídete.
Nájdite si informácie o tom, kde v okolí je možné krízové ubytovanie pre ženy s deťmi, podmienky atď.
Skúste sa obrátiť na bezplatnú právnu poradňu, čo treba k rozvodu. Aké právne kroky podniknúť.
Kamarátky sa nevzdávať! Možno spoločne niečo vymyslíte.
Nie, nie ste chorá, to váš muž je násilník, psychopat a manipulátor!
Držte sa.

laska86
22. jan 2022

@xckaret ok sorry to som nejak prebehla..