icon

Ľutujem moju 8 mesačnú neter

10. jún 2021

Ahojte, mam 8 mesačnú neter, žiaľ, jej matka, moja sestra, sa nedá nazvať prikladnou...je o ňu postarané, je najedena, čistá, ale inak... Sestra ju necháva hrať sa na posteli (zrejme nič nehrozí, lebo tým, že majú doma psa, ju nedáva na zem a nenaučila sa ešte štvornožkovať), zatiaľ čo ona sa venuje svojim záležitostiam. Keď ju už omrzí hrať sa a plače, tak ju kojí, aby zaspala. Dieťa je už veľmi tučné, lebo je neustále kojené, keďže je dosť plačlivá a takto prestane plakať. Nemá skoro žiadnu interakciu s rodičmi. Jej život je spať, kojit, spať, kojit a medzitým sa trochu sama pohrať. Je mi jej hrozne ľúto ale neviem ako to dat sestre najavo, už som jej niečo naznačila, ale urazila sa. Neviem čo mám robiť, ako mám sestre vysvetliť... Snažila som sa ísť jej príkladom na návšteve u rodičov, ale ironicky poznamenala, že nič nerobím (pretože mám pri sebe dieťa).

petulda333
10. jún 2021

Ale chcela by si. Stacia tvoje komentare

manqua
10. jún 2021

Kasli na to, nech by si spravila cokolvek, tak to dobre nebude. Nechaj nech robi jak si mysli, ze je najlepsie. Vnucovat svoje rady niekomu nemozes.

autor
10. jún 2021

@petulda333 ty si nejaká ostrá počúvaj 🙂 ja ľutujem.tvoje deti

autor
10. jún 2021

Vážne sa čudujem ze tu prevláda názor, že nevenovat sa dieťaťu je v poriadku.

petulda333
10. jún 2021

Ostra? Nemyslim. Len nemam rada ludi ako ty. Ktore si mysli, ze len to co robia oni je to najlepsie a musia to robit vsetci. Ty mas svoju vychovu, ona svoju. Nestaraj sa
P. S ty budes raz uuuuzasna svokra 🙈

lujza123
10. jún 2021

Ale chápem ta, mne tieto úzkostlive a večne vkuse kojacie matky tiež prídu divne... Počkaj za 2,3,4 roky to bude horšie. Decko vkuse na prsníku, aj v lete čiapku mikinu len aby ho neofuklo lebo vánok ho isto zabije, stále len za ruku len aby nedajbože nestupilo do travy....
Ale verím tomu ze môj odchov nadivoko tiež nebol niektorim po chuti, pamätám si tie pohoršene pohľady na ihrisku, dcéra rada chodievala (a aj stále chodí) bosa, je otuzila takže veľakrát menej poobliekana... Už je veľká tak to nikoho netrápi ale keď bola skolkarka tak ma mali za matku roka

katrin69
10. jún 2021

Z vlastnej skúsenosti viem, že starať sa, upozorňovať alebo čokoľvek robiť je zbytočné a narušia sa len vzťahy... Tučné či štíhle dieťa každému bije do očí. To, že je kojené je super. Dôležité je, že je zdravé. Moje deti boli v tom období tiež len a len kojené. Keď som niečo ponúkla jesť, tak mi to len vyvrátili. Keď je to jej prvé dieťa, nechajte to tak. Každý sa musí učiť sám vychovávať. My, čo už máme niečo vychované, môžeme poradiť, ale keď nechce, neriešiť. Ja kamkoľvek idem, tak mi vravia, že im nedávam jesť, sú vychudnuté. V mojich očiach je dobré to, že ja ich vidím jesť... Keď má vaša sestra psa, tak nech má psa. Všade sú chlpy, tak to nech si rodičia poriešia. Moje deti začali štvornožkovať až po roku. Nie každé dieťa je také akčné, že to už skúša v 8mesiacoch. Moja dcéra sa šúchala po zadku ako pes a to doma žiadneho nemáme... Keď ideme k babke, tak s prepáčením, tiež si vyložím nohy, alebo si idem za svojím... Konečne mám od nich pokoj a deti sa tešia babke a babka tomu, že ich za mojim chrbtom môže kŕmiť volovinami...
Keď mi príde návšteva, nechám, nech si deti robia čo chcú. Keď už moc vystrájajú, upozorním. Nemôžem mojim deťom pchať všetko pod nos, príkladom je môj syn, ktorý všetko zahadzuje, keď mu niečo podám. Nechám ho tak. Keď niečo odo mňa chcú, vedia, kde ma nájdu...
Ani neviete, ako sa zatvária deti, keď si k nim idem na chvíľku sadnúť, hneď mi hračky nosia a kŕmia ma. Moju mamu som videla stále v kuchyni niečo robiť a so sestrou sme boli samostatné. Sme tu a sme zdravé... A v mojich očiach sú moje deti príliš aktívne, ale keď pozerám na iné a aj ostatní, keď porovnávajú s druhými deťmi, tak mám veľmi pokojné deti...
Každá má inú výchovu, každá má svoje plusy a mínusy. A žiaľ, mnohokrát vidíme len to zlé na druhých maminách...

autor
10. jún 2021

@lujza123 ale ja tiež nie som úzkostliva, tiež mi chodí bosy, keď padne na zadok tak ho neľutujem, do úst dá všeličo, nerobím tragédiu. Ale nechať dieťa samé, keď potrebuje aj trochu lásky a nehy mi príde hnusne

zuzuliennka1
10. jún 2021

vsak ju nakrmi, okupe, nechava ju hrat sa,…jak sa jej ma v takom veku akoze venovat? 8mesacna.. ucit ju periodicku tabulku? citat encyklopedie, nalinkovat jej cely den cinnostami?
take male dieta sa rychlo unavi aj z privela podnetov, menej je niekedy viac

jana_eyre_2
10. jún 2021

A čo očakávas od tejto diskusie? Väčšina zien neznáša ak niekto mudruje do ich výchovy a myslí si že vie lepšie ako na dieťa druhých..

Kopy a kopy veci by som vedela skritizovat vo výchove druhých.. a načo? Nie je moja vec ako druhi vychovávajú svoje deti..

Ty by si sa ako postavila k tomu, keby tvoja sestra prišla s tým, že tvoje dieťa má až preprilis podnetov okolo seba a že keď sa venuješ až príliš tak nikdy nebude samostatne.. nepríjemne že? Ale je to jej pohľad, tak ako je tvoj že sa svojmu nevenuje.. nechápem tomuto dokazovaniu kto je lepšia matka.. a najlepšie sa to.dokazuje tu na koniku..

autor
10. jún 2021

@jana_eyre_2 ja si nič nedokazujem tiež nechám dieťa aj samé ale nie revat same na posteli

kamajka
10. jún 2021

Hlavne by si si to mala vydiskutovať so sestrou? Na čo to píšeš sem na modrého koňa? Aby ti iné ženy zdvihli ego a dali za pravdu? Ak by sa aj tak stalo, zmenilo by sa niečo v tom ako tvoja sestra svoje dieťa vychováva/ nevychováva? V podstate ak tvoja sestra tvoje rady neprijíma, nezmôžeš nič, hocijako hnusné sa ti to zdá byť. Riešiš veci ktoré nemôzeš ovplyvniť. Tak si nekaz dni a ani vzťahy so sestrou. Ak vieš pomôcť, pomôž, ak nevieš, neubližuj.

autor
10. jún 2021

No nič. Končím. Vidím, že matky, ktoré total nemajú vzťah k deťom prevládajú. Choďte si riešiť záhradky, nechtíky a vlasky, deti už len nejak vyrastú. Čaute

jana_eyre_2
10. jún 2021

No tak mi odpovedz, čo teda ocakavas od diskusie?

pracujucazienka
10. jún 2021

A čo chceš počuť?tak povedz sestre že všetko robí podľa teba zle..že ma viac ľúbiť svoje dieťa že ty to tak chceš a uvidis aké super vzťahy ešte len prídu..ako čo mám jej ja zavolat alebo čo chceš?ries svoje problémy..

jana_eyre_2
10. jún 2021

Vidíš a ty z toho vydedukujes jediné, že sa nevenujeme svojim deťom.. (toto je dokazovanie a povysovanie sa, lebo si myslíš že za venuješ lepšie, hoci o mne napr nevieš absolútne nič) a pritom jediné čo ti tu píšeme je, že to je proste vecou tvojej sestry ako sa chová k svojmu dieťaťu.. neubližuje mu..

autor
10. jún 2021

Od vás nečakám nič, myslela som si, že sú tu matky, ktoré sa deťom venujú. Ale zjavne nie. Pre vás je to vlastne normálne, takze mi neporadite ako neteri pomôcť. Keď plače a nevie sa dovolať matky lebo je v záhradke a keď príde tak jedine co jej napadne je kojit.

jana_eyre_2
10. jún 2021

Ale ja som sa nikde nevyjadrila čo je a čo nie je normálne.. ani nevieš aké deti mám a koľko, nevieš absolútne nič a ideš útočiť ako sa nevenujem.. nebud smiešna..

jana_eyre_2
10. jún 2021

Ak máš nejaký problém so sestrou tak to vyriesis len s ňou..

kamajka
10. jún 2021

Stále neviem prečo to píšeš nám na internet a neriešiš to so sestrou. Však keď ti to vadí, tak ju konfrontuj. Alebo teda zavolaj na sociálku a vezmi si jej dieťa do svojej starostlivosti. Alebo čo očakávaš vlastne? Že tu všetky tvoju sestru znosíme pod čiernu zem a potom čo? Ty jej túto diskusiu ukážeš? A dosiahneš tým čo? Že ona začne byť matkou podľa tvojich predstáv? Koľko máš prosím ťa rokov že sa dokážeš nad takýmito vecami pozastavovať? A ešte vo vlastnej rodine... no neviem..požiadaj sociálku o odňatie dieťaťa potom. Iné poradiť neviem.

0silvia0
10. jún 2021

veď teda daj adresu, keď bude tvoja sestra v záhrade, tak ktorá budeme mať voľnú chvíľu, prídeme sa s tvojou neterou pohrať na posteľ😘 inak ti asi nevieme pomôcť.

mogaa
10. jún 2021

K autorke: skôr by si sa mala zamyslieť sama nad sebou a až potom niekoho súdiť.....si ty so svojim dieťaťom 24hodín denne? či si ho berieš aj na záchod....dieťa jej asi spalo, tak išla do záhrady, fakt v tom nevidím problém, hlavne ak si tam bola aj ty , veď plač si počula, tak predpokladám že si si išla po dieťa a nenechala ho tam plakať.....ale podľa všetkého čo píšeš sa sestra o dieťa stará, len tebe sa zdá že sa mu málo venuje(tvoj názor)....8-mesačné dieťa nepotrebuje socializovať, teda ak s ním nie je celé dni sama medzi 4stenami.....

nelinka888
10. jún 2021

Najlepší rodič na svete , je ten ktorý nemá vlastné deti. Nestaraj sa do výchovy iných, je to jej dieťa nie tvoje.

zuzuliennka1
10. jún 2021

urazas ostatne matky a nevies o nich nic…. venujeme sa detom, kazda, ako najlepsie vieme, ale co akoze chces vymysliet pre 8mesacne dieta??
rano baby gymnastiku, doobeda malovanie, na obed koniky, poobede kreslenie, pecenie, podvecer citanie, vecer filozoficke debaty??? od 8m. dietata? nebud smiesna…..
dieta sa urcite nenudi a ona tiez nie je povinna stat dietatu za zadkom 24/7…..

ckocka
10. jún 2021

Ak je o dieťa nedostatočne postarané nahlás ju na úpsvar. Inak sa staraj o seba.

petulda333
10. jún 2021

Boze, normalne by som ta prefackala aby si sa prebrala uz. Sudis tu zeny, lebo maju iny pohlad ako ty. Sudis sestru, lebo sa nestara a pritom nevidis aka zla si ty. Prestan s tym. Staraj sa o seba. Urobis lepsie

h2
10. jún 2021

Nikto tu nikde nepísal, že nevenovať sa dieťaťu je v poriadku. Samozrejme, že nie je a ja osobne by som 8-mesačné dieťa samé nenechala. To, že Ti tu baby riadia, aby si sa sestre do výchovy nestarala, neznamená, že jej prístup schvaľujeme. To sú dve rôzne veci, tak to nepleť dokopy.

mamamasama
10. jún 2021

precitala som si celu diskusiu 😂 ty si dobre mimo... kazda mama vychovava svoje dieta najlepsie ako vie... myslis, ze tvoje je nieco viac, lebo ho vychovavas ty? Ak sa ti zda, ze je mala zabedbana, zavolaj socialku. Vysmeju ta.

lucyk1992
10. jún 2021

Je to jej prvé dieťa? Podľa mňa vie, že keď malá plače a ona ju nakojí, tak sa upokojí. Určite ju skúšala aj pestovať, ale keďže to očividne nepomohlo tak ako keď ju kojí, tak teraz to praktizuje zakaždým keď malá plače. Neboj sa, ona sa naučí. Nikto múdry z neba nespadol.

whatever1
10. jún 2021

Že dieťa je tucne lebo je kojene😆, ty si teda kapacita.