Ľutujem moju 8 mesačnú neter
Ahojte, mam 8 mesačnú neter, žiaľ, jej matka, moja sestra, sa nedá nazvať prikladnou...je o ňu postarané, je najedena, čistá, ale inak... Sestra ju necháva hrať sa na posteli (zrejme nič nehrozí, lebo tým, že majú doma psa, ju nedáva na zem a nenaučila sa ešte štvornožkovať), zatiaľ čo ona sa venuje svojim záležitostiam. Keď ju už omrzí hrať sa a plače, tak ju kojí, aby zaspala. Dieťa je už veľmi tučné, lebo je neustále kojené, keďže je dosť plačlivá a takto prestane plakať. Nemá skoro žiadnu interakciu s rodičmi. Jej život je spať, kojit, spať, kojit a medzitým sa trochu sama pohrať. Je mi jej hrozne ľúto ale neviem ako to dat sestre najavo, už som jej niečo naznačila, ale urazila sa. Neviem čo mám robiť, ako mám sestre vysvetliť... Snažila som sa ísť jej príkladom na návšteve u rodičov, ale ironicky poznamenala, že nič nerobím (pretože mám pri sebe dieťa).
Dieta je tučne, lebo je neustale kojene a nema ziadnu interakciu s rodičmi? Trocha si odporujes.... Tak asi nevies, ze pobyt dieťata na prsniku je ta najvacsia interakcia matky a dieťata. Rodic nema byt animatorom volneho casu pre dieta. Dieta sa musi vediet zahrat aj sano. A vychovu dietata nechaj na svoju sestru. Ty si vychovavaj dieta tak ako chces. Najlepsie je hned kritizovat inych.
@majla87 presne tak,...
@janickacrazy ked je dieta spokojne a vie sa samo zabavit, vobec v tom nevidim problem. Kazda matka potrebuje trocha casu aj pre seba, nie len non stop s detmi.
este by som chcela vediet, co z tvojho pohladu znamena byt tucne, lebo vies, co sa tebe moze zdat, vobec tak nemusi byt. a kazda matka, aj ked je neviem ako dobra a prikladna si potrebuje najst chvilocku aj na seba
poznam dieta ktore malo skoro rok a nestvornozkovalo, naucilo sa to az po roku.
@oktobermimi tak a niektore to preskocia a chodia, a su dospeli zdravi ludia….. tabulky su jedna vec, realita druha👍🏼
@zuzuliennka1 presne toto👌
Ja som nestvornozkovala vobec a? Zijem som tu👏
Nečítala som celú diskusiu, možno už tu napíšem to, čo niekto už spomenul. Iste nie je vhodné nechať 8 mesacne babatko samo na posteli v izbe, veď to sa prevaľuje,pretaca a ľahko sa zgula na zem, keď spi, tak určite ho mat aspoň na kamere, baby pestúnke a podobne. Na druhej strane, zase nie každá matka, čo 24/7 nenosí, nehojda, nespieva dieťaťu a tak, je zla matka. Ja sama mam 8 mesacneho syna a je aj normálne na zemi, kde sa proste váľa, točí, lozi, hra aj sám. Ideme vonku, na hojdačku, na deku, rozprávam sa s ním, ukazujem mu všetko. Ale tiež to nerobím v kuse, nenosím ho na rukách, veď to ani nie je možné, keďže ma 10 kíl. Položím ho na zem, a tam si lozi, plazí sa, bavka. Niekedy aj premýšľam, ze ako trebárs to robia ženy, čo majú viac detí, mam tu susedu, čo ma 5 deti, s malým rozdielom, dosť pochybujem, že v kuse by sa venovala len a len im, veď to by sa zbláznila, jednoducho deti sa už pre hrajú aj samé a nezdá sa, že by boli nejaké zanedbané, že ich v kuse nevlaci a nespieva im, nečíta a podobne
Ono je jedna vec, že teraz sú už až premotivovane niektoré ženy, že celý deň musia sa nejako venovať deťom, ok, sú také mamičky, neberiem im to, ak sú tak spokojne. Ale viem, že sú aj typy žien, čo ozaj nemajú extra bunky na take blbnutie s deťmi,urobia, čo treba, aj sa povenuju, rozprávajú, aj hrajú, ale "nie je to ich šálka kávy". A teraz co, majú dat deti do domova, alebo ich vôbec nemať? Ja sama vidím, že je rozdiel trebárs medzi mnou a kamoškou, ona sa dokáže blaznit, hrať aj hodiny s deťmi, ja som to nikdy nevedela, nemámto v sebe,a viem, že ani mat nebudem. Každá, matka je iná, ale každá normálna sa snaží robiť, čo najlepšie vie, pre svoje dieťa
Ahoj. Ja ťa chápem úplne. Aj keď má dieťa 8 mesiacov treba sa mu venovať. Je to malý človek a túži byť predovšetkým s matkou. To že ho nechá samé v dome a ide preč, nie je ok. Normálne to sestre povedz. Ja mám 2 sestry a sme zároveň najlepšie kamošky. A ak treba tak sestra nemá problém mi povedať ak v niečom robím chybu. Ja to isté. Nechápem prečo by si sa mala báť sestre povedať že sa chová ignoransky k svojmu dieťaťu. Poraď jej napr nosiť bábo v nosiči na tú chvíľu keď ide do záhrady aj prenosná ohrádka sa dá poriešiť aby ju mala na očiach. Ja som svoje deti v 8 mesiacoch určite nenechával samé na posteli v 8 m.
Este som nepocula vacsiu hlupost, ze je dieta tucne, lebo je kojene🙄😊 Stvornozkovat sa neda naucit. Mam 3 deti, z toho len 1 chodilo po styroch...8 mesacne sa dlho nevydrzi samo hrat. Je malicke a este casto spi. Myslim, ze je duoer, ked sestra koji. Ved sa mu naplno venuje. Je pri nom. Ono citi mamicku a je spokojne🥰

Co presne zavidis tvojej sestre? Ze dojci, ze jej dieta pekne prospieva alebo ze ma samostatnejsie dieta? Alebo je pes zakopany niekde inde? 😀