Má chlap právo udrieť ženu, hoci ho vyprovokovala?
založila som si nový nick tu,dopredu hovorím,lebo chcem trošku anonymity.chcela by som sa spýtať vás,žienky,asi trošku skúsenejšie ako som ja.
dlho som sa odhodlávala založiť tu nejakú tému takúto.ale nedalo mi to.aký máte na to názor.
v skratke::stalo sa to už dávnejšie,cca pred pol rokom.Som so snúbencom 4 roky.máme obaja len 24 rokov.Prvý vzťah náš.On je dosť uzavretý,introvertný,málo čo povie,ale má ma rad,to viem.Náš vzťah si už za tie roky prešiel vážne všeličím.Hádky hrozné,najmä ja sa hádam,ked vidím nejaké veci na ňom zlé,alebo ak niečo on zle robí.potom aj dvakrát sme sa rozišli,nakoniec sme sa vrátili k sebe,lebo ma o to prosil.
Pred pol rokom,sme obaja popili čo to,boli sme vážne pripití,no ON viac..A nás to dosť vzalo,kedže nepijeme.A začala som mu hovoriť o tom,ako sa mi páči jeden náš spoločný kamoš,aký je fešák aké má pekné telo,ako si s ním rozumiem,že by som ho možno chcela (bola som si istá,že si môžem všetko k partnerovi dovoliť,bola som presvedčená o tom,že ma nikdy neudrie),no ako som to vravela,tak vstal a šiel sa napiť čaju ,ja som kráčala za ním,nech mu to ešte " dovyrozprávam",čo mienim.a vtom to prišlo. jemná facka,skôr také obšuchnutie,ani sa nezahnal ani nič,skôr len taká " výchovná slabá " .aby som bola ticho ..bola to skôr "ťapka ",nič mi neostalo ani na líci,ani nič,a ON ostal úplne pokojný,nič nepovedal,len neskôr ,ked ja som plakala ,tak že či som v poriadku.Nemal potrebu sa mi ospravedlniť ani nič.JA popravde odvtedy som s ním stále,ale ten obraz ,sa mi akosi vryl do pamäti,že mi dal po líci.bolelo ma to duševne,líce len štípalo ...ako viem,že som ho provokovala,ale neviem,Obávam sa ,čo bude dalej.nemal agresívne sklony predtým,len je strašný nervák,to vieme všetci.Obávam sa,že mi strelí aj niekedy inokedy.Potom o pár dní neskôr,ked sme sa o tej facke rozprávali,tak až POTOm sa mi omluvil.:( aj to len tak,že " prepáč" cez zuby,nemal potrebu sa ospravwdlniť vobec.bral to asi ako normálnu vec.bojím sa,či sa v nom neskrýva násilník,lebo jeho otec bol násilnícky k jeho matke.
babenky,poradte,čo s tým? 😒 😒
@janusienka
" len je strašný nervák,to vieme všetci "
toto o ňom píšeš hneď v prvom príspevku
sa spamätaj ty a nerob mu zo života peklo
a áno, nechaj ho, lebo očividne nie si pre neho vhodná
máš ho ako pokusného králika, koľko vydrží
zaškatuľkovala si si ho (nervák) a teraz ho mieniš celý život dráždiť?
aby si mu to dokázala?
či ako?
@janusienka a to si si ozaj myslela ze ti tato diskusia nejako pomoze? Ale no..... 99% takychto diskusii nikomu nepomoze. Lebo realita je taka ze vacsina zakladatelov takychto tem len hlada rovnaky nazor na urcity problem, aby sa uistili ze to co citia alebo si myslia je to spravne...... Ostala si pri nom tak sa uz k tomu nevracaj. Je to zbytocne po tak dlhej dobe. Ja si ale neodpustim poznamku ze zasnem pre kolko zien je to, co urobil normalne ( teraz myslim vo vseobecnosti neidem tu rozoberat teba lebo to by bolo na dlhu debatu 😉 ) ale potom sa ludia cuduju preco je v domacnostiach tolko nasilia. Ak by sa to nepovazovalo za normalne ( nech je uz situacia akakolvek) tak by rozny nasilnici nemali koho bit pretoze by boli slobodni ....
@mimake no nie je to normalne...ale ked si zoberiem tvoju situaciu ktoru si popisala...je ina ako tu mladej slecny. Ty si svojmu vynadala...slecna "slintala" nad inym chlapom a pred partnerom. A ked sa zodvihol ze ide het...co je klasicka reakcia chlapov ze idu prec, tak ona cupitala za nim a este dalej hudla...tak sa nedivme ze chlapcisko nezvladol...
Ospravedlnit by si sa mala ty!si predstav,ze by ti on take rozpraval.bud rada,ze mas takeho chlapa!
@janusienka Nečítala som všetky odpovede, iba toľko... si nevyzreté, "dospelé dieťa" ešte... zatiaľ sa nezamýšľaj ani nad manželstvom, ani nad deťmi, len sa pekne vyblázni, užívaj života a keď dospeješ, potom zakladaj rodinu...
Tak to v našej spoločnosti aj vyzerá, keď si "dospelé deti" zakladajú rodinu...
ako by si sa cítila ty, keby ti priateľ hovoril o tvojej najlepšej kamarátke, aká je krásna, zvodná a pod... veď ty si ho vlastne ponížila... Ja byť na jeho mieste by som ťa neudrela, iba zakývala na rozlúčku...
@janusienka podam Ti to este takto, kedze mame zopar skusenosti so spravanim sa dievcat: moj syn dievcata nebije. Za to on je tercom ich posmeskov od skolky. Dievcata mu bud len tak vypalili, alebo do neho dorazali. On len siel zalovat. Ak im to nevracal, povedali mu, ze je slaboch! Citas dobre, je slaboch! Lebo milym malym plosticiam nevypalil. Dnes zo skoly priniesol tiez zaujimavu epizodku - dievcinky mu svihali nozkami rovno pred tvarou. Vykop a pokus co to s nim spravi. Ked sa bal, rehotali sa ako sproste. Pytam sa co je toto za spravanie? Keby im jednu ubalil, je co? Gauner, grobian, tyran, agresor, ano? A co su potom tie skatule male? N o co su? Mozes mi to povedat? Nebrani sa, je slaboch a dostane sa mu sprosteho rehotu. Pride Ti taketo spravanie v poriadku? Nikdy som nezazila v nasej rodine, ze by muz siahol na zenu a tak su vsetci clenovia rodiny vychovani, k ucte a respektu. Ale! Ten respekt ma byt aj z opacnej strany a rovnako som nezazila v nasej rodine tak dehonestujuce vyvadzanie zien. Ja sa len pytam jedno - to sa vidi doma takyto vzor? Napr. tie synove spoluziacky - to maju tento model z domu, ze ich matky skusaju pokial si mozu voci ich manzelom dovolit? Ci kde s to v niekom berie? Nadavaju nasledne svojim muzom do slabochov ak im jednu nevypali? Zrejme ano. Ale potom je to velmi smutne. 😝
@janusienka keby mi manzel rozpraval ako sa mu paci daka nasa kamoska,ake ma super telo a ako by vedel byt s nou tak mu taku vrazim ze stena mu da druhu... Ty sa radsej sama prefackaj a rozmyslaj pred tym nez nieco povies...
@jabadaba nooo asi to ma mlada z domu tiez lebo pise v jednom prispevku ze tiez jej mamina skace do otca a ona v prvom prispevku pise ze ona skace do priatela....boze moj, preco sa tak spravame jak kravy??? ty len pekne vychovaj zo svojho syna slusneho chlapa, co verim aj bude a potom ked vyrastu tak tie dievcata budu slintat za takym. Moj je tiez "slaboch" podla opisu zakladatelky...moj aj operie, ozehli, navari...asi skor zienka domaca...ale aj tak ho nedam za nic na svete 😀
@janusienka ja by som ti dala asi aj dva preplesky. Ti sibe? a teraz hovor aky je nasilnik. ty kokos. Vobec sa mu necudujem.
Ved sama si si sla pre tu facku, to k comu je dobre rozpravat partnerovi ako chces druheho chlapa a tym skusat jeho trpezlivost.
Sama vravis ze sa nerad hada a ma konflikty tak nechapem preco to riesis. ty si mu ovela viac ublizila ako on tebe, si myslim. Radsej si vstup do svedomia a dospej miesto toho aby si tu riesila " boze a na buduce ma zabije? je nasilnik? sice som ho provokovala, ponizila ale joj on mi dal letmu facku."
Mne by teda ruka vyletela keby mi toto moj muz rozpraval a vobec by mi tej facky luto nebolo.
@sunshineka reagovala som nato, ze pani pred mnou pisala ze ked chlap udrie raz tak ju uz bude mlatit ako reseto... pisala som jej ze su situacie kedy chlap tu facku da - samotna zakladatelka ju popisala ako vychovnu, jemnu - precitaj si v jej prvom prispevku... stalo sa jej to raz za 4 roky myslim... takze som tej pani pred mnou chclela len napisat ze aj ten najsamlepsi chlap, ked ho niekto vyprovokuje formou ako popisala zakladatelka moze dat facku... uprimne, aj ja by som mu ju za take kecy dala - a to nie som nasilna, nebijem sa, nikdy som sa nebila... ona ale sproste urazala, dotykala sa jeho citov k nej a uplne ho zhadzovala...
takze v tomto pripade kludne porovnam jej chlapa s mojim otcom - ja som tu facku dostala v podobnej situacii... a teda dost mi pomohla si uvedomit ake reci vediem... a znovu - keby mne chlap na zaciatku vztahu zacal basnit o mojej kamaratke tak tu facku dostane a uz ma neuvidi...
aha ok beriem spat ze je nekonflikty, neskor v diskusii pises nieco ine.
Neviem preco riesis to co este nieje, ak je na teba zly tak ho nechaj ak nieje tak neries " co ak"
@eliska31 vsak vychovam, ale mi je obcas aj smutno z takeho spravania. Ale neprekvapuje ma to asi, lebo, pri vsetkej ucte, ked som videla ich matky, odute, arogantne, jeden pozdrav ci usmev bol pre ne problem, tak som si len pomyslela rasple! Aka matka taka Katka. Len sa cudujem muzom, ze si nieco take narazia. Fakt sa im cudujem...dufam, ze moje deti na take nenarazia. 😝 No jo no, aj ja mam slabocha muza, ved po kom inom by bol syn... 😀 Neskace do mna, je maximalne tolerantny, nebije sa, poupratuje a detom sa venuje furt a s laskou. No total makkys asi. 😅
@janusienka no keby tak môj začal hovoriť o spoločnej kamarátke tak niežeby som ho šuchla po líci ale by som ho asi prizabila! 😀 a ešte keby mám vypité duplom! a ospravedlňovať by som sa tiež nemala začo! veď hovoriť mi veci aké má telo a že by som ho dokonca chcela!!!! to by som nepredýchala! letel by oknom! a ešte on by sa mi musel ospravedlniť! prepáč ale zaslúžila si si :( nie som za násilie ani nič podobné ale tak vezmi si to z Tvojej strany keby začal Tebe takto hovoriť o vašej spoločnej kamoške...čo by si urobila ty?
@janusienka Muž nemá právo udrieť ženu, ale ty si si asi zaslúžila.
A urobila si z komára somára.
Ako keby išiel chlap po ulici a potkne sa a ty to zvrtneš tak, že si neviem ustriehnuť nohy a bude padať stále.......
@janusienka Ani som to nedocitala ,,,jak mozes chvalit ineho telo pred svojim priatelom nerozumiem si normalna nco si ho provokovala ,,,zasluzila si si facku 😉
@janusienka ..tak tu naozaj neviem, či sa mám smiať alebo plakať 😀 😀 😀 ale asi sa radšej zasmejem 😀 😀 😀 a čo ak je nervák z teba? Ty si si myslela, že TY si môžeš k partnerovi dovoliť všetko a potom ťa prekvapí, keď ti ON jednu uvalí? Ty vedome provokuješ a ešte sa v tom aj vyžívaš, evidentne sa ti to páčilo. Asi ti nedošlo, ako sa pri tých tvojich blbých drístoch môže cítiť on, hlavne, že tebe to pôsobilo radosť. Tak len provokuj ďalej, ale potom sa nesťažuj, ak ti jedného dňa bude tiecť z nosa krv. Som proti fyzickému násiliu, ale tentoraz toho tvojho naozaj chápem.
no mam pocit, ze asi prva diskusia kde sa zeny aj zastanu chlapa 😅 😅
ja sa do toho opat primotam aj ked vidim ze som tu jedina s opacnym nazorom ( slubujem uz napisledy 😉. ) Ale, ak by tu vznikla diskusia : muz ma podviedol lebo som mu rok nedala 70 % zien by napisalo ze je grobian lebo mal pochopit ze si po porode atd. a ze odid od neho lebo ak to urobil raz urobi to zas. Ja viem ze je to blby priklad ale nebol nahodou aj ten zaletnik vyprovokovany? Bol a aj tu zenami odsudeny tak preco nie tento? V oboch pripadoch si za to moze zena, v oboch pripadoch bol posliapany vztah na oboch stranach tak preco toto je normalne a tamto nie? Pretoze pre mna existuje vztah jedine bez faciek, podvodov a ponizovania. ( tento vztah vobec nema dalej fungovat)
@janusienka Vidim v tom velky problem. Usli mu nervy. Ok. Ale nema ani tendenciu s Tebou riesit ako tomu predist v buducnosti a nelutuje to. Je z rodiny, kde bolo tyranie bezne. On ho tiez bagatelizuje, ked sa ho dopusti. Takze odloz svadbu, neotehotni a premyslaj, ci mienis zit vo vztahu s bitkou.
@janusienka rozhodne to nemal spraviť. Povedala si mu, že sa ti páči váš spoločný kamoš, a čo? čo je na tom zlého? čo je zlé na tom, ked poviem partnerovi, že sa mi niekto páči. Veď nie som slepá. A on sa snáď na ulici neobzrie po peknej žene? aký je v tom rozdiel ? My s mm nemáme problém si povedať, že je niekto fešák či fešanda, mne len povie, že na neho sa aj tak nechytá 😀 a aby som žiarlila, či dokonca ho udrela, že skonštatuje, že napríklad nová susedka je fešanda a že by si s ňou vedel niečo predstaviť? 😲 a čo?
mňa by trápilo, či táto jemná facka a chytenie za vlasy nie sú prejavom jeho agresie, ktorá sa môže časom len stupňovať. Pretože teraz sa ešte veľmi ľúbite, ale ak aj spolu zostanete, prídu deti, kopec nových a niekedy aj dosť náročných vecí, tá veľká láska už nebude až tak veľká, ako bude reagovať potom, ked mu povieš niečo, čo sa mu nebude páčiť?
Trosku z jeho strany. Chalan, ktory si asi v živote dost užil. Jeho otec bijaval mamu, on to videl a ak Vas doteraz neudrel, urcite si od detstva vravel, ze on toto nebude svojej partnerke robit. Nájde si priateľku, ktorej najväčším potešenim je ho provokovat a vyťahovať z jeho povedomia agresivitu. Neviem si predstaviť ako sa teraz ten chlapec cíti. Ak ho pravidelne provokujete ako píšete, nie on je agresor, ale vy by ste mala ísť k odbornikovi. Agresivita môže ty aj mentalna a niekedy boli viac ako letma facka. Takéto správanie nie je normálne v 24 rokoch. Máte nejaky komplex. Je mi ľúto chalana. Doteraz sa držal, mozno len pri tych Vasich útokoch vybuchol, z coho ste usudili, ze je nervak. Vo svojich očiach po tej facke urcite zlyhal. V jeho zaujme to skoncite. On potrebuje vyrovnane rozumne dievca, ktore mu pomôže vyrovnať sa s traumami z detstva, nie rozmaznane decko. Nie je to obhajoba tej facky, určite sám na seba nie je hrdý. Bodaj by toto bolo to najhoršie, čo v živote urobil. @jabadaba presne. U nás v škole sa tiež opakovane rieši agresivita dievčat. Keď mi syn povedal, ze najväčšie bitkarky v triede sú dievčatá, nechapala som. Chlapci sa ich boja. Tiež som vychovavala syna, aby neriešil veci bitkou, dokonca ani s chalanmi, len neviem, či s tým v tejto dobe obstoji. Svet je hore nohami.
@mimake porovnavas fakt neporovnatelne. Zenu po porode....snad je tu uplne o inom. Ak by ale nejaka muza sexom vydierala, co sa tiez deje, ze ano, ak sa nebudem chlapovi divit, ze si najde inu. Su totiz take, ktore sexom muza vydeluju za odmenu ako psa. No, tak tu hadam je bez debaty hladanie si milenky. Chora zena alebo zena po porode je sitacia diametralne odlisna, snad rozlisujes ze su okolnosti a okolnosti? 😉 Facky vo vztahu padat nemaju. To vsak neznamena, ze niekto sa moze uplne legalne spravat ako blb a ten druhy ma ticho strpiet taketo spravanie. To je o com?
@janusienka snažíš sa zo seba robiť ublíženú chudinku a keďže ti to nevychádza, tak si verziu meníš. Čo chceš počuť? Aký je to strašný hajzel, ako ho máš hneď opustiť, ako to ani nie je ľudská bytosť, keď ťa udrel a neľutuje? No moja drahá, spraviť mi toto chlap, tak nemám ani zďaleka toľko sebaovládania, aby som vstala a išla si pre čaj. Ty si mala držať hubu a nie ešte za ním chodiť. Zaslúžila si si to. Ale áno, mala by si ho opustiť, taký chlap si zaslúži niekoho 100x lepšieho, než si ty.
@janusienka keď raz chlap zdvihne ruku na ženu zapamätaj si že v budúcnosti to bude robiť neustále. A ak sa dá tak sa s ním rozit. Predstav si aký život ta pri ňom čaká. 😉
@deny3 teda ci pana! Ja nie som vonkoncom ziarliva, moj muz uz vobec nie. Ale ani vo sne by mi nenapadlo alebo jeho konstatovat co si s kym dokaze predstavit okrem mna. Ehm...facky by za toto u nas nepadli, ale asi by sme porozmyslali nad hodnotou nadho vztahu. Taketo veci moze hlesnut snad len blbec. Povedat, ze sa nam paci iny muz, OK, ale dokoncit myslienku v intenciach predstav....to chce asi kus chrapuna. Bez urazky. Ked tak rozmyslam, tak ten moj je natolko decentny a distingvovany, ze ziadne ine zeny ani nechvali. Jednoducho zeny nehodnoti, aj ked som uz musela toto z neho pacit a hovorila som mu, ze nech sa raci vymacknut, ze nic na tom nie je a ci je ta alebo henta pekna. Je diplomat proste. A vazim si to na nom.
@janusienka Niekedy chce byť človek úprimný, ale pravda tvojho priateľa určite dosť zabolela, hlavne ak ťa má rád. Muži takúto úprimnosť ťažko znášajú, ked mu povieš, že ťa fyzicky priťahuje iný muž. No myslím, že po čase ocení aspoň trošku, že si bola úprimná. No mnoho mužov na jeho mieste by sa chcelo rozísť, závisí to od povahy. No k láske patria aj hádky, aj občas facka, ja poznám aj také vzťahy, kde žena dala mužovi jednu raz za 3 roky alebo muž žene raz za tri roky a inak žijú v pohode.

@janusienka
" preto som ho lubila,že je taky mierumilovný a DOBRY chlap a citlivý,lenže jaksi ,opak je pravdou ,dokáže byť agresívny,ked ho vytočím. "
a vyššie píšeš, že si vedela, že je nervák 😀 😀 😀
fakt, mám dosť
čítaš po sebe?
tak je alebo nie je nervák? 😀 😀 😀
dievča zlaté, ty radšej zatiaľ nemaj žiadny vzťah, lebo si ešte veľmi ale veľmi nedozretá na to
čo ty dokážeš riešiť a rozpitvávať do nemoty.....
no konec, ak príde niečo NAOZAJ VÁŽNE v živote 😝