icon

Má človek ešte nejaké súkromie?

21. máj 2023

Stretla som kamošku po dlhšom čase, ja so bola zvedavá ako žije a ona... ze však má videla na fb, na vianocnom večierku cez fb našej spoločnej kamarátky. Tak som si dala zalezat, aby som nebola v kazdom mobile a zrovna ma cvakla ta sliepka a nakrmila fb cudzimi fotkami.
Ja na fb nedávam ani fotky, ani citaty😄mam ho vlastne len keď chcem pozrieť nejakú stránku Tým neodsudzujem ludi, ktori žijú fbukom, insta... a plesknu tam všetko od po Ž. Ja to ale takto nemám... A henta blbka ma tam uverejní... 🙆‍♀️

Strana
z2
silvia1996
22. máj 2023

Autorka, úplne ti rozumiem a odpovedám - nie, človek nemá nijaké súkromie. Ja ani manžel nemáme žiadne sociálne siete, nikde neuverejnujeme fotky našej rodiny, max. pošleme rodičom, súrodencom. Moja mamka je na messengeri v skupine priateľov (asi 30 ľudí vo veku okolo 50r, muži aj ženy) a nedávno mi ukázala, že jeden z priateľov do skupiny pridal fotku svojej dcéry, ako ešte v nemocnici dojčí novorodenca. Intímnu fotku, ktorú táto dcéra poslala rodičom, aby spolu mohli zdieľať radosť z narodenia, tak videla kopa cudzích ludi. Pýtam sa, či aj fotky odo mňa posiela kdekomu (mám malé dieťa). Začala byť defenzívna a povedala mi, prečo z toho robím vedu, veď čo oko nevidí, srdce nebolí.
Odvtedy som jej už nič neposlala a už to ani nemienim robiť.
Je normálne, že nechceš byť vycapena na fotkách online a že tam nechceš mat svoje deti, ale niektoré to nepochopia, musia totiž svetu ukázať, aká sú nádherná rodinka a nemyslia na dôsledky. 🙂

cacianka
22. máj 2023

Bola si na večierku ? Bola.
Fotilo sa tam ? Fotilo.
Mohla si povedať aby tvoje fotky nikde nevešali, a teraz môžeš autora fotky požiadať aby ju zmazal.
Mmch 5 mesiacov ti to nevadilo ?!

jamimo
22. máj 2023

@fineta absolútny súhlas, pekne napísané.

kukuk29
22. máj 2023

@fineta ale je rozdiel ked je niekto na akcii sukromnej ako rodinna oslava a posles foto rodine a ta to zverejnuje dalej. Tak isto si niekde na vylete a niekto zo skupinky vasej to zverejni...tak jasne ze sa patri spytat na suhlas o zverejnenie .Ale autorka bola na verejnej akcii - na vianocnom vecierku..kde je XY inych ludi...a ked niekto ju odfoti mozno ani nie s tym zamerom mat zrovnu tuto osobu na foto alebo je niekde v pozadi iba v zabere...

fineta
22. máj 2023

@kukuk29 tak ju rozmaže, pokiaľ ju zdieľa cez súkromný účet 😊

domkakvet
22. máj 2023

Ved sa nic nestalo a co ked si na jednej fotke a kamaratka sliepka, dufam ze o mne sa tak moje kamaratky nebujadruju.

dana802
23. máj 2023

Ak máš internet telefón počítač alebo aj kameru na dome každý kto vie tá môže kedykoľvek sledovat mňa sledujú aterz keď toto píšem mohli by prísť na kávu nerada pijem sama no jednoducho nejde len o FB a iné takéto strany kto má gmail koľko krát si súhlas si tým že služba cookys b bla bla bla no asi milión krát keďže telefón a všetko čo je v ňom sa ukladá do telefónu do do gmaii do cooky a vlastne všade kde sa prihlásis a zásad tam svoje meno všetko to čo máš ulozene už má precitane aj ďalšie zariadenie aj keď sa ohlásia keďže aj tam si si ukladala súboru kade také a otvárala e mieli a ukladala a automaticky ich máš v telefóne takže takto táto nása doba nám u súkromie neumožňuje nie úplne úplne stačí tiež ak používaš aj internet banking takže takže aj keď sú strany ktoré neponúkajú sukormne info ďalej spoločnostiam ak si to vyžiada polícia z dôvodu nejako podozrenie táto tretia strana to dostane takže prepáč tvoju fotku možno videlo viac ľudí ako si myslís a čo raz na internet dáš do tam jazdu ostane jedine žeby si išla žiť ďaleko do lesa bez telefónu internetu kredytitej látky vodičáku občianske platila by si všetko peniazkami a nemala by si ani pripojenie na plyn vôňu odpat elektrinu samozrejme možno auto cez nejakých 10a nie na svoje meno psa bez papierov žiadnu lekársku starostlivosť žiadne prídavky príspevky ak tak tiež cez viac ľudí čo by ti nosili hotovosť tak asi vtedy by o tebe a gmial nevedel a ani tvoja sobota hahha trošku sradny na koniec mám super svokru

cacianka
23. máj 2023

@dana802 fíha !
Už som na koni videla veľa dlhých viet ,ale toto je mega dlhá a k tomu dobrý gulaš ! Gratulujem 💐
Tehla si všetky rekordy koňa 👏

dana802
23. máj 2023

@dana802 PS: niesom žiadna fanatickaani konspiratotlra a ani paranoidna len viem čo viem a už sa mi stalo že má kamarát sledoval cez kameru v robote a to nevedel kde robil len si prechádzal kamery po meste a mám skúsenosť nedávnu s políciou aj vymazané správy sa dajú nájsť predo prichádzajú s tými čipmi a somarynami jednoduchšie nemusí mať povolenie na telefón a na prístup k účtom hahah odskenuje tá a ma to tam a nájde si čo potrebuje ale v podstate je to tá ísť kontrola ako teraz len neviem ako to bude fungovať a kedy môžu a kedy nemôžu tieto veci použiť proti tebe keďže viem že všetko toto sú nepriame dôkazy ako správy fotka telefonát a také veci to sú pre políciu iba napovedá ale nie dôkaz ako taký jedine ži by si spravila selfii s niekým koho si akurát zabila alebo ako balia kokaín a iné veselé látky a pri prepadnutí tak s toho už sa ťažko vykecat

dana802
23. máj 2023

@cacianka prepáč píšem rýchlo nemám kedy lebo malý nemá rád keď som na telefóne a má napádali veci tak som rýchlo tam niečo splácala ale ďakujem za upozornenie nabudúce to bude menej a keďže som bola túto noc hore tak si nevidel môj najlepšie výkon nejaká stránka o potrate a o nerešpektovanie stvoriteľa ja nesudim ale ja ju tiež nehádžem do ohňa preto že je veriaca chápeš ale skús si to nájsť hodinka čítania keďže nedávam ani cariky ani malé veľké písmenká ani žiadne usmeviky ešte raz dik a vidíš už som tam kde som bola to som ja

denisah6
23. máj 2023

Nie som si istá, ale myslím, že takáto fotka sa dá nahlásiť a aj napísať dôvod prečo, potom by ti mali stiahnuť.
Tiež by sa mi to nepáčilo, uznávam. Keď sa mi narodili deti tiež moja sestra pridávala fotky, bolo povedané, nech s tým prestane. Nepotrebuje. Mať foto maličkých detí na nete. V škôlke máme rodičia súkromnú skupinu, takže to vidíme iba my.

Strana
z2