icon

Má manžel na toto právo?

maybee
22. nov 2013

Ahojte, zaujímali by ma Vašej názory ohľadom správania môjho manžela, nakoľko sa strácam a neviem určiť už hranice čo normálne je a čo normálne nie je, nakoľko som bola vychovávaná v rodine, kde si vždy muž ženu vážil,tak takéto správanie nepoznám. Až teraz. Sme manželia 2 roky, predtým sme spolu 7 rokov chodili. Nie vždy bolo jeho správanie ideálne, ale veľmi sme sa ľúbili a vždy sa s ním dalo to vyriešiť, vykomunikovať. Všetko to vybuchlo viac menej až po svadbe vo väčšom. Napríklad, spoločný účet. Akonáhle vyberiem peniaze, keď že mám na starosti nákupy, varenie a celkovo domácnosť, manžel má sms notifikáciu, do minúty telefonát s nervami, načo zase vyberám peniaze, kde idem tie peniaze zase oj.bať. Na seba peniaze nemíňam, málokedy si niečo doprajem. Všetko míňam len na domácnosť a nákupy, myslím, že 10e za tri dni na základné potraviny nie je veľa, prípadne iba dokupujem, čo potrebujem k vareniu. Platím šeky cez internetbanking, a on mi po ukončení všetkých platieb napíše správu, že gratulujem, dnes si oj.bala toľko a toľko peňazí. A pritom sú to šeky, ktoré platíme každý mesiac. Ďalej je to jeho komunikácia so mnou... niečo sa ho opýtam, že prečo toto a toto, a on mi odpovie: no na k.kot...alebo nemôže vybrať napríklad mäso z mraziaku, tak hneď sú to samé nadávky do p., k., vravel som ti, aby si to tam nenajeb a popri tom s tým všetkým trieska, alebo buchne päsťou do dverí.
Som dvakrát operovaná laparoskopicky na krvavú cystu. Po tom ako som sa prvýkrát vrátila z nemocnice, a prosila ho, aby mi niečo uvaril, tak on sa radšej díval na počítač na film a musela prísť jeho mama, aby niečo uvarila, nakoľko mne sa veľmi zle stálo. Vyslovene neznáša keď mi je zle, alebo ma bolí hlava a ja si ľahnem. Hneď počúvam ako hnijem a nič nerobím, nie som na nič dobrá. Teraz vo februári som potratila bábätko v 7.tt, a po potrate mi narástla znova krvavá cysta 12x7 cm. Doktor mi predpísal pol ročnú liečbu hormónmi. Manžel mi na to povedal, že koľko akože tie tabletky mienim brať, že on nechce mať 60 rokov, keď jeho dieťa bude mať 30 - ja mám 25 rokov a on o dva viac... že aké dieťa si adoptujeme - povedal to ironicky. Ani si nevie predstaviť, ako to mňa bolí na srdci, keď niečo takéto povie. Tá cysta ma bolieva aj pri sexe niekedy, keď mu to poviem, tak mi povie, nech si nevymýšľam. Náš sex je väčšinou iba o uspokojení jeho, ohľadom mňa sa vyjadril, že jemu sa nechce "hodinu" sa so mnou trápiť 😔
Nadáva mi ohľadom mojej váhy. Áno, pribrala som, a bola som takáto už aj pred svadbou. Mám 80 kg pri výške 170 cm, nemám faldy, mám to tak nejako všetko rozložené, že som skôr žena krv a mlieko. Všetko sa dá povedať taktne, ale nie spôsobom, sa pozri sa na seba ty prasnica, ako vyzeráš, žiadna žena na okolí takáto nie je. Je mi ťa ľúto, vyzeráš choro, schudni, si tlstá a podobne. On je sám o sebe presvedčený, že vyzerá k svetu, že je super a úžasný a včera najnovšie, že je jeden z mála pravých mužov. Toto mi rozpráva s úplnou vážnosťou. A pritom on pribral 30 kg počas nášho vzťahu.V lete som behávala, stále sa prechádzala, schudla som 5 kg, všetci si to všimli, len on mi povedal, že určite som neschudla... Keď ho volám na prechádzku, tak on so mnou nejde. Vždy mi vie povedať, že on by chcel takú 50 kg... A porovnáva ma s druhými ženami.
A v neposlednom rade je to alkohol. Už som to písala aj v inej diskusií. Liter vína za večer sám s tým, že mu mám kúpiť ešte jeden, keby mu nestačilo. 6 a viac pív tiež za večer. Občas niečo tvrdé. A prakticky vždy, keď nejde do práce. Na toto všetko mi povie, že normálne to je, lebo on zarába, robí okolo domu. A s nervami mi povie, že nech mu do alkoholu nerozprávam!
Som vždy v strehu, keď sa ma niečo pýta, dávam si pozor, aby som mu správne odpovedala. Keď mu zle poviem, alebo skomolím slová, začne sa smiať, alebo sa na mňa pozrie ako na debilnú. Začala som zabúdať slová, rozprávam a zrazu mi vypadne slovo a neviem sa vykoktať...
Potrebovala som sa vypísať a prečítať si Vaše názory... ďakujem

renka40
24. nov 2013

@ubolena
ešte som zabudla... (to čo píše monika91168 je pravda pravdúca) už si hádam prešla etapami vyhrážania, bitkami, prosíkania a keď to nepomohlo zasa vyhrážkami, vasmievaním sa a zasa prosbami a tak dookola, kým nedosiahol svoje a bol na koni... potom je nejaký čas kľud, dokonca pozve aj na večeru. no? Predstavte si je strašne milý aby to potom šmahom ruky mohol zničiť! Ale nie to som chcela. chcela som povedať, že ani sľub pred oltárom :- že v dobrom aj v zlom.... nie je dôvodom ostať!!!! Ani Boh ma nemôže prinútiť mať niekoho rád a vážiť si ho! Boh určite nechcel takú lásku a takú poslušnosť, ani nechcel aby sme znášali ponižovanie a bitky. Ale to je iná kapitola (neviem či veríš v Boha? to je jedno)
Priprav sa na to, že si bola tá najhoršia, nezodpovedná matka, ktorá sa nevie o nič postarať... ale nie preto, žeby naozaj , ale skutočne tak chcel dieťa! Prosím ťa, veď by mu bolo na ťarchu! Ale preto, aby ťa znovu ponížil!!!! veď on pred ľudmi stále vystupoval ako vtipný, milý a správny chlap!
A ešte jedno čo ma napadlo: NEPOZERAJ ČO POVEDIA ĽUDIA! NEPOZERAJ AKO ŤA VŠADE ŠPINÍ! Kašli na to! Bude to bolieť, budeš máš chuť vykričať do sveta, že to je lož, ale po čase sa všetko ukáže. rokmi.
Keď som žiadala aj cirkevný rozvod (nulitu manželstva) prešla som si ďalším peklom! Ale už som sa nebála. už som bola tak posilnená a pripravená na všetky jeho drísty (nehovorím, že som nebola rozhodená po každom výsluchu som dostala v ten deň kramy) ale vedela som čo chcem... po dvoch rokoch cirkevného súdu som sa zasa vydávala v kostole 🙂 môj syn mi bol svedok a rodičia plakali , ale tentoraz od šťastia...

renka40
24. nov 2013

@959touareg ďakujem ti za povzbudenie... ja som vtedy myslela, že som jediná na svete s takýmto problémom! Nikto mi nevedel pomôcť, nikde som nenachádzala pochopenie, lebo tak to je u nás, je to problém za zatvorenými dverami...a teraz vidím, že je nás dužo.

monika91168
24. nov 2013

@renka40 aj ty si tým prešla? ak ano, tak už len slzy radosti, dobre? Zaslúžiš si to. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

lenka2902
24. nov 2013

@renka40 je nás víc takových, co jsme si tím prošly... bohužel. Ale teď už musíme myslet pozitivně, že bude jen dobře 🙂 u mě je to už víc jak 3 roky, co jsem od takovýho odešla...ale i tak se mi to občas vrací ve vzpomínkách... ale i to snad jednou přestane 🙂

renka40
24. nov 2013

myslím, že táto téma, je vyčerpaná... záver je jednoznačný... všetky týrané ženy tu majú príbehy už prežité s ktorých môžu brať ponaučenie. Je len na nich, či nájdu tú silu ( už tu urobili prvý krok!) len nech necúvnu!
A verte, nikto vás nemá radšej a nepomôže viac, ako rodičia (aj keď s výčitkami- ,,nehovorili sme ti?!") ale to nič, na to majú právo!!!!!
DRŽÍM PALCE VŠETKÝM ODHODLANÝM ŽENÁM UROBIŤ NIEČO SO SVOJIM ŽIVOTOM

mirtill
24. nov 2013

@maybee on pomali,ale isto kráča k alkoholizmu never tomu,že je to normálne aby toľko pil,budˇsilná,a váž si samu seba,nemá nik nárok si na tebe zlosť vybíjať,kedˇje taký múdri nech nakupuje on,ja som môjmu nikdy nedovolila jediné škaredé slovo,hnedˇ som ho na to upozornila,aby si rozmyslel,čo povedal, a najväčší trest pre nich je one sex 😉

edita56
Autor odpoveď zmazal
katkalubkova
24. nov 2013

@maybee prepac, nechtiac som klikla na paci sa mi to ☹, ale aj tak klobuk dole, ze si to tu dala a podelila si sa.
Urcite spravanie tvojho manzela nie je normalne a uz vobec nie je v poriadku, aby si bola pri nom a hlavne doma stale v strehu. Doma mas byt v klude a v pohode, nie v strese. Je to nevyrovnany a zakomplexovany nervak, podla mna.
Ja mam podobnu vahu ako ty, mam 160cm a 69kg, nikdy mi manzel podobnu prezivku nedal.
On chce mat s Tebou deti? A ty s nim? To nie je clovek na vychovu deti a uz vobec nie na spolocny zivot.
Zblaznila by sa pri nom cela rodina. A Tvoje zdrav. problemy su "pravdepodobne " zrkadlom Vasho spolocneho spoluzitia.
Tiez ako je aj iny nazor napisany, s takym muzom by som nebola a asi by som od neho odisla 😕 , je mi to luto, drzim Ti palce.
A ten alkohol, tak to nie je co dodat, este, aby sa k tomu vsetkemu co pises stal alkoholikom a bat sa o "vlastny zivot "

sissmiss
24. nov 2013

@maybee este toto som chcela :
Opica sa drzi sama v pasci, nepusti ovocie ktore je vo flasi......vybrat ho nevie, no pustit nechce....

urbanovapatricia
24. nov 2013

Ak ešte nemáte deti,utekááááj...bude sa to iba zhoršovať.Si mladá,určite nájdeš niekoho,kto ťa bude mať úprimne rád takú aká si.Držím ti palce.Jana

lolek77
24. nov 2013

maybee: Ahojte babenky, som sa tu nahodou "nachomejtol" mojej milovanej ked to čítala a prečítal som si to aj ja... S pohľadu mňa ako muža by som to povedal asi takto: neviem aky mesačny prijem mate, neviem aku namahavu pracu Tvoj manzel vykonava, neviem či a kolko a načo šetrite, neviem koľko do spolocneho rozpočtu prispievas Ty, ALE, podľa toho čo pišeš tak Ty chybu nerobiš, či si plnostihla lebo vychrtla tiez uplne neovplyvniš, nieco je aj dane po rodicoch, ze poplatis vsetko co treba a este robis aj nakupy tak to klobuk dolu, on v podstate nema ziadnu inu starost len ist do roboty, zarobit peniaze a "uzit" si ich kazdy vecer pri flaske... Ak sa sprava tak ako popisujes, tak je samoľuby debil so sklonom k alkoholizmu a v neskorsej dobe s toho plynucemu sklonu k tyraniu ci uz psychickemu ale aj fyzickemu celej rodiny... Svokra mas akeho? nieco podobne? Moja manzelka to so mnou tiez nema lahke - neviem vobec varit, ale aspon nakupy ak sa da tak riesim za nu... Ale jednoznacne svetla buducnost Ta necaka, on sa asi nezmeni, sance sa davaju ludom co o ne stoja - on Ta vysmeje, vynada Ti a nic sa nezmeni k lepsiemu. Minimalne by som mu prenechal nakupy, nech vie co kolko stoji ... a mozno pride facka, vytriezvies a pojdes za svojim stastim...

maria1989
24. nov 2013

@sissmiss a aká je z toho smutná tá opica 😒

tomiholjubavi
24. nov 2013

Nechcem sa s tým "chvalit", ale osveta musí byť, tak začnem.... teraz mam 26 rokov a skvelého manžela, ktorý je veľmi dobrý, milujúci a láskavý. ma síce protivného tatka, ale po prvom mužovi to už je len taká ochutnávka cukroviniek.
Za mojho prvého muža som sa vydala keď som mala 20 rokov. Bol o 15 rokov starší a spoznali sme sa na univerzite kde pracoval ako doktorant - filozof. Predtým som už mala vzťahy, ale nevedela som čo je to doslova stratiť hlavu a súdnosť pre chlapa. moja láska nikdy nebola slepá, teda až kym som nestretla G. Ja som od povahy optimistická, viem sa nad veci povzniest, netrpím nízkym sebavedomím ani som neni žiadna tichá chuderka, čo sa vyžíva v samotrýznení. Som z obyčajnej rodiny, kde sa sem tam povadia, ale inak je to harmonické.
S G. sme sa vzali sme sa po necelom roku chodenia. Nikdy som nebola taká zaľúbená. Nevidela som žiadne chyby, nedostatky, keď ma niekto upozornoval, ešte som sa ofučala. aj pred svadbou už ukazoval svoje črty, ale bol to len slaby odvar.
Hned po svadbe začal do mna hustiť, že som tučná jak svina, že on takú ženu nechcel, že mam začať chudnut. nikdy som nebola modelka, ale zas ani vypasena... podla tabuliek som mala dakych 10 kila nadváhy, uložených rovnomerne...ale napočúvala som sa za ne ako keby som mala pol tony 😖 G. to riešil tak, že mi zakazoval jesť, brutalne vrieskal ked mi našiel napr. obal od keksika v bunde, nutil ma dve hodiny denne cvicit. on si pozeral telku a ja som musela vedla neho cvicit až kym nepovedal, že na dnes stači...brali sme sa v septembri... vo februari som mala o 23 kil menej, vypadávali mi vlasy, dostávala som stále častejšie astmatické záchvaty, ale jemu to aj tak nebolo dosť. odmietal so mnou spávať, lebo vraj s takou tlstou kravou si nebude kazit reputáciu.
Dalej bol teror kvôli domacnosti - ja nikdy nič neviem navariť, upratať, vo všetkom mám bordel. nič nerobim správne, ani zemiaky neviem nakrájat, lebo tie kocky su privelke a jeho mama robí menšie. v skrini mam bordel, riady zle umyté, zachod zle umytý, prečo nemením postelnu plachtu každý den, ale len každú sobotu...čo som to za svinu, že mi nevadí žiť v takom bordeli...pritom on nula bodov.
Postupne som sa izolovala od všetkým mojich kamaratiek, lebo tie ku*vy ma chcú len odtrhnut od manželských povinností a to mi netreba. všetky mali milion chýb, jedna bola sprosta, dalsia mi len zavidela, dalsia bola neschopna, dalsia moc pila...
V oktobri, po prvom mesiaci, manželstva skončil doktoranturu a zamestnal sa na pol uvazku na strednej škole. to bola tiež moja chyba. on chcel ist dalej študovat, ale kvoli tomu, že sme sa vzali teraz nemohol, lebo musel živiť rodinu. Kvoli mne robi pracu pod svoju uroven a či som teraz spokojna, ked on sa tak zhadzuje, aby som si mohla válat tu svoju tučnu rit na univerzite. Prečo si nenajdem aspon brigadu popri dvojodborovom štúdiu....brigadu som si našla - po nociach som robila na recepcii hotela, kde som si pisavala aj semináre. takže už som bola nielen hladna, ale aj nevyspata.
Neprešiel ani celý rok a G. z práce na hodinu prepustili, lebo fyzicky napadol žiaka. ten ho síce statočne vyprovokoval, pretože deti na chalanskych učilištiach su fakt protivné, ale tak mohol sa ovladnut....keby mu strelil...ale stoličku už po nom hadzat nemusel. v našom manželstve, ktoré trvalo ešte dva hrozne roky, sa už nezamestnal. sedel len doma, lutoval sa a nenavidel cely svet. nikde nechodil a nikomu nedovolil chodit ku nam. medzičasom mi oznamil, že sa musím zamestnať na plny uvazok, pretože nemame príjem a on nebude žobračiť. a ja krava sprosta som si išla nohy polámať, aby som si našla prácu. to už bol našťastie posledný semester na písanie diplomovky. zamestnala som sa v druhom hoteli, lebo do prvého mi G. prišiel pár krát spravit scenu a vedenie ma tam nechcelo. Makala som dni aj noci a zarobila som celkom slušných 700 euro. okrem toho som písala diplomovku, starala sa o domacnost a nemohla sa s nikym stretávat. G. mi oznamil, že matka jeho 10 ročnej dcéry bude rodit svoje už tretie dieta (vydala sa 2x) a alimenty budeme musiet začat platit inak ho zazaluje, tak nech sa laskavo viac snazim aby neišiel do basy.
Začala som robiť preklady do diplomoviek mojich spolužiakov za peniaze. viem 5 jazykov, tak nam to dost pomohlo. mojim rodičom to začalo strašne vadit. hadky boli na dennom poriadku, až to vyvršilo tym, že som dostala uplny zakaz komunikovat s rodičmi. na narodeniny (feb.) mi mama volala a ja som sa jej opovazila zdvihnut telefon...tak sa nasral, že mi rozbil telefon o stenu, vyhodil ma z domu na ulicu, bez bundy, len v hačkovanych papučiach a nepustil ma tri hodiny. chodila som po meste cela zmrznutá a ked ma konečne pustil, našla som riady porozbijane, telku rozbitu a on si lahol a zaspal. naplakala som sa neskutočne.
Z tych 700 euro čo som zarobila som si nemohla kupit absolutne nič. On nakupoval, šak bol cely den doma. 200 euro išlo na najom, 200 na alimenty a z ostatneho sme nevyžívali, pretože kludne sa stalo, že si kupil značkové 120 eurové rifle a za zvyšné botasky. musela som si najst ešte jednu prácu na pol uvazku... ale ked som si chcela kupit vianočne guličky a stromček, povedal mi, že nemam byť detinská. na sviatky som nedostavala nič, vraj on je mojim darčekom. deti nechcel, lebo on už jedno decko ma a to mu stačí...ked som spromovala, odmietol mi ist na promocie, lebo vraj magister je dnes každy chuj a on je doktor, pre neho take malichernosti nič neznamenaju, ale tiež mne zakazal ist, pretože by som sa tam mohla stretnut s mojimi *ebnutymi rodičmi a to posledne čo mi treba je aby mi niekto vymyval mozog.Často som počuvala, že som neni schopna samostatneho života, že si nikoho už nenajdem, že moje chyby by mi nikto netoleroval, že si mam opakovať, ze som sirota a mam len jeho, lebo moji rodičia su pre neho uz mrtvi... každy druhy den rozbijal nabytok, mna sa vsak nikdy nedotkol.
Jedneho dna som bola v robote a našla som inzerat na psíka mojej oblubenej, velmi zriedkavej rasy. vzdy som tuzila mat psika, vyrastala som s boxermi a do panelaku som chcela maleho gaučáčika. stal 170 euro ale zarabala som uz dost dlho a nikdy som si nekupila ani lizatko. volala som majitelovi garzonky a on nič nemal proti tomu, dokonca aj G. suhlasil, ze ak ho prestanem otravovat s deckom, nech si ho kupim. Isla som ho vyberat sama, jemu sa nechcelo. Ked som prišla so psikom domov G. bol hned nejaky namrzeny. psik, spočiatku vesele a žive šteniatko sa mi zo dna na den menil pred očami. ja som chodila na cele dni do robôt a ked som sa vracala, psik čakal za skrinou, pocikany od strachu a nechcel vyjst ani na dobrotku. hned som ho upodozrieval, ale vraj som paranoidna hlupana, pes je len maly tak sa boji...Na desiaty deň, ked som prišla z nočnej domov a videla som ako G. psa bije. hrozne som sa nahnevala, začala som kričať...a on otvoril okno na 9tom poschodi a naše kilove šteniatko išiel vyšmarit. uplne važne. z celej sily sme sa pobili, aby som mu v tom zabranila. to bolo jediny raz, čo sme sa fyzicky napadli. psika som zachranila, aj ked za cenu modrin a vytrhanych vlasov. schytil ma, dal mi šteniatko do ruky, vystrčil ma z dveri, zatresol za sebou a zakričal nech sa vratim bez toho psiska, lebo ho už fakt zabije. zišla som dole bosa, vystrčil hlavu z balkona a z 9. posch. mi vyhodil botasky a tašku s penazenkou, ale bez kreditky... Bolo to 25.11.2011...zajtra tomu budu dva roky...uz som sa nevratila...1.2.2012 nas rozviedli..
V case rozvodu sa mi velmi pohoršilo zdravotne, vykasliavala som dobré poldecáky krvi a cele sviatky som bola v nemocnici.. dostala som kopy liekov, ale moj plucny ma ubezpečoval, že statočny podiel ma na tom aj stres a prezita zla zivotosprava, ktora moje dlhodobo slabe pluca ešte pohorsuje.
počas manzelstva som nemala žiadny iny vztah, nemala som na to chut, ani čas...cez internet som si však dopisovala s mojim terajšim manželom, čisto však kamarátsky. bol mi velkou oporou hlavne v čase rozvodu. spoznala som ho ešte pred G., bol však z chorvatska a preto som tomu nikdy nepripisovala ani potencialnu možnost. neverila som na vztahy na dialku. ja som sa mu pačila od prvej chvile a ked sa dozvedel, že sa konečne rozvádzam, zavetril šancu 😀
Kto nezažil, si pomysli, že niekto ako ja musí byť totálny, ale totalny debil. nie je to pravda. typ ako G. je človek manipulator. svoje nedostatky zvaluje na partnera, vybija si na nom frustraciu, ponizovanim si vylepsuje posramotene ego a hlavne spravi to tak šikovne a nepozorovane, že partner skutočne sam vezme vinu na seba a citi sa zle z toho aky je neschopny...psycholog, ku ktoremu sme chodili pred rozvodom do poradne sa vobec nesnazil nase manzelstvo zachranit. ked G. odišiel povedal mi, že za 30 rokov svojej praxe nevidel tak šikovneho a agresivneho manipulatora a že ak mi je mile psychicke zdravie mam sa čo najskor rozviest. už mi to hovorit nemusel...vtedy som uz podala žiadost. trik je v tom, že G. a jemu podobni vedia tak dokonale očiernit druhých - partnerov, rodinu, kamaratov, že mu to "obeť" žerie ...každý ma chyby a to im dava silu, pretože ich nafuknu a podaju v takom svetle, že neni o čom...
Obeť manipulatora može byť hlúpa, ale aj vzdelaná, inteligentná, mladá, stará, s bohatými skúsenosťami, či naivná...je veľmi tažke rozpoznať takého človeka a hlavne ak je tam láska. Ked si to po sebe čítam, sama mam zo seba pocit ako keby som trpela masochizmom, ale skutočne to nie je tak. nie som ani dominantna, ani submisivna, som diplomat, mam radost zo zivota a chut komunikovat...G. ma v case nasho manzelstva uplne zmenil, postavil ma do pozicie, ktora jemu vyhovovala a ja som si to ani nevšimla. ktovie kolko by mi trebalo času, kym by som pochopila, že moj exmanzel je socipoatický manipulator, keby nespravil chybu a nesnažil sa mi vnutit, že za jeho zly zdravotny stav može kilove štena, lebo sa kvoli menu nevyspal.
Najlepšia obrana proti ludom ako je moj ex je osveta. podobne pripady treba širit, pretože baby, ktore o tom nepočuli si skor budu mysliet, že ich manžel ma pravdu a že su fakt take nemožne.
Mam 26 rokov a stihla som sa vydať, rozviesť a druhý kráť šťastne vydať. Moj druhy manžel je uplne opozitum toho prveho...vesely, komunikativny, priatelsky, podnikavy, milujuci, zboznuje mojich rodicov a oni jeho, nikdy mi nic nevycita, svoje schudnute kilečka som pekne nabrala naspat 😀 ale nikdy som nepočula ani fň na temu špek, každemu sa vychvaluje aka som vzdelana, ukazuje ma po rodine ako raritu...(Hoci som bola vydatá 3 a pol roka, nikdy som nevidela G. rodičov...vraj som toho ešte neni hodná...). Až pri mojom terajšom manželovi som pochopila, čo je to manželska láska...ked sa povadíme pre hovadinu a on sa pride odprosit, aj ked som nemala pravdu, len preto aby znova videl moj usmev...jedina chyba mojho manzela je jeho protivný senilny tatinko, ktory sa k nam na urcite obdobie nastahoval a sprijemnoval nam obom život.. :D po mojom ex manželovi je to však rozpravkovy deduško večerníček 😀

Damy, ktoré mate manipulatorov doma, nedajte sa. Najdite silu a opustite tych hnupov, ktori vlastnu neschopnost zvaluju na vas. Nebojte sa, určite Vas čaka niekto lepší...a aj keby rovno nečakal..je lepšie byt sam, ako s príživníkom, ktorý parazituje na Vás vo všetkých možnych smeroch...nielen bitka je nasilie. psychicka tyrania a manipulacia je rovnako zla. s takymito mužmi budete len chore, neštastne, chudobne, zničene...a to si žiadna baba nezasluži.
Ak niekto v G. spoznal črty svojho muža (dufam, že nie, ale som presvedčená že ano), tak nech nečaká na zlepšenie, pobalí sa a odíde. Žiadne ale nie je ospravedlnitelné. Odidte ešte dnes, každý další den je zbytočne stratený a máme príliš krátky život, aby sme si ho takto samé ničili.

tomiholjubavi
24. nov 2013
lindush123
24. nov 2013

@tomiholjubavi slzy sa mi rinuli pri citani... si statocne ziena, ze si toto tak dlho vydrzala... prajem Ti uz len a len stastie a krasny zivot po boku milovaneho muza

fra
24. nov 2013

@tomiholjubavi ooooh, to sa ani čítať nedá, príšerné, príšerné, príšerné, to fakt tento tvoj senilny svokor je oproti tomu psychopatovi len neškodny deduško z večerníčka, dufam, že všetko trapenie v živote si si minula už za tych 3 a pol roka a že už teraz bude len dobre ... niečo o psychopatoch by podľa mna mali ženy čítať pred manželstvom povinne http://www.elyna.wz.cz/jak_rozeznat_psychopata.htm

tomiholjubavi
24. nov 2013

@fra preto ho tak dobre znašam. prve manzelstvo ma dost naučilo...hlavne to, že rodičov nikdy netreba oddvajat od deti, aj ked maju svoje chyby. sama som prenesmierne trpela, ked som nemohla byt v kontakte s našimi a mm by som to nikdy neurobila, lebo viem aky ma k deduchovi silny vztah. 🙂 inak dedko už u nas nebýva dost dlho 🙂 tak dufam, že ani tak skoro nedokvitne 😀

monika91168
24. nov 2013

@lolek77 supeeeeeeeeeer, tak vidite dievčatá, že sú na svete aj muži. ktorí sú dobrí a dokonca aj vidia tých chrapúňov, ale ako som už povedala, sú to len úbožiaci, ktorí majú ďaleko do chlapa. Chlap- ozajstný chlap nám tu teraz napísal a pozrite sa ako sa priznal, že ani s ním to nieje jednoduché, že nevie variť. Vieš ako by ťa brali všetky týrané ženy ako sa vraví lavou-pravou? Ja som prešla peklom, vydala som sa druhý krát, môj terajší manžel mi vie tak pripáliť hrnce a utierky, ale lubi ma, nebije, nekriči a ja ho milujem. Máme dcéru, som šťastná, nežijem v strachu a viem, že moje deti zaspávujú s úsmevom na tvári. Lub svoju polovičku a deťúrence. Prajem veľa lásky a šťastíčka

tomiholjubavi
24. nov 2013

@renka40 aj ja som riesila strasne, co povedia ludia...ak uz niekde vysiel z domu, tak to bol hotovy andílek, vyusmievany, galantny, dvere podrzal, do kabata pomohol, no proste na oskara. ked som potom vyvesila na fb status rozvedena, kopu ludi bolo v uprimnom soku , ale 90% zostalo stat pri mne aj bez vysvetlovaciek..tych ostatnych 10 nikdy nebolo na mojej strane.
otazka čo ludia povedia treba byt vzdy doplnena otazkou - a čo mi ludia dali takého velkého a významného, že ich mienka je pre mna taka dolezita.

sissmiss
24. nov 2013

@tomiholjubavi ja mam na to svoj skromny citat:
Ludia???!!! Ukazte mi jedineho CLOVEKA.

aluskasm
24. nov 2013

@maybee Ahoj...nuž nemám právo nikoho hodnotiť ani odsudzovať, ale môj názor je že tvoj manžel je zakomplexovaný egoista, ktorý si svoje komplexy rieši tým, že ťa ponižuje...si ešte mladá máš celý život pred sebou ale s takým manželom po boku ho len premrháš. Utekaj od neho preč, čím skôr tým lepšie. Mať s takým chlapom by bol najväčší trest pre teba ja dieťa. Neváhaj ani minútu a ukonči toto manželstvo, ktoré ťa zahubí a vycicia z teba všetok život!!!

zozo111
24. nov 2013

ja by som sa este nehnala do rozvodu. Najprv by som ho vyskusala. Zacala by som sa spravat ako on, urazat ho, ponizovat, presne ako on, ved mate byt rovnocenni partneri - tak skus byt aj ty jemu rovna. Ked sa nespamata, chod do toho rozvodu. Ale najprv mu to daj vyžrať!!!!!!!!!

kveta
24. nov 2013

Pri odtrhnuti sa od manipulatora dotycny proti mne postavil cele svoje okolie. Ale pomohlo mi uvedomit si, ze ak ma ti ludia odvrhli bez toho, aby sa spytali, ci je pravda, co im manipulator narozpraval, o nic som neprisla... Dnes, po osmich rokoch, zije moj manipulator v uplnej izolacii. Ludia pochopili, co je zac a strania sa ho. Pred pol rokom vyobcoval rovnako ako mna, dalsiu zenu z rodiny. A ludia jej pomahaju, lebo uz vedia, co je dotycny zac... Dokonca aj cudzi ludia z mesta...

Takze nebojte sa, ze by Vas pospinil nastalo... Pravda sa casom ukaze... U nas to malo len tu smutnu dohru, ze dvoch blizkych som uz viac nestrela, lebo zomreli..

januska14
24. nov 2013

Ahoj mame podobny príbeh len moj ma tu tazsiu dohru, lebo mame rocne dietatko.
Vie ťa pochopiť len to kto to zažil, moja rada znie rozvod a stran sa ho.
Si mlada a mas cely zivot pred sebou. Ja mam dcerku a verím, že raz budem stastna. Vela sil

trogir
24. nov 2013

Okamzite rozvod!!!!!! Chcela by si, aby taketo hovado vychovavalo Tvoje deti????? Na to mysli v prom rade. Ty si dospela a znasas to zle, ale co deti, ved by trpeli chudence. Skonci to.

domique
24. nov 2013

@maybee Nie, nema pravo sa takto k tebe spravat a ja by som to ani netolerovala. Zdvihni hlavu dievca a opusti ho, lebo toto co si tu popisala je nocna mora. To nie je zivot, to je trapenie. Mas na viac a zasluzis si lepsieho chlapa. A vlastne podla toho co si tu napisala, ty ani nemas po ruke chlapa ale cisteho magora. Drzim palce aby tvoj nasledujuci partner bol pravy opak terajsieho.

tomiholjubavi
24. nov 2013

fajnová bude aj tá čast vydieračiek, ked sa človek konečne rozhodne odísť. G. vystriedal hned niekolko fáz-

1. lepšieho muža na svete nebolo. zalúbene smsky, oslovenia ako pred svadbou, darčeky aké neboli ani pred svadbou...do toho všetkeho vianočné obdobie, sentiment, podlomené zdravie...
2. ked videl, že mu na to neskočím prišla fáza - čo som všetko pre teba obetoval a ty si ničoho nevážiš. citové vydieranie na báze sebaľútosti.
3. fáza (pre mna najhoršia, zažila som si strachu, či si niečo nespraví...) Už ma nebaví život, celý svet je nespravodlivý, najlepšie by bolo keby som vyskočil z okna...vyvolávania každodenné a depresívne uvahy nad ukončením nezmyselného života. (táto faza pokial viem je velmi častá a oblubená...dokonca býva aj uspešna v lanárení nerozhodných dievčať naspat do svárov vztahu)
4. fáza otvorené pohŕdanie, posmech - nikdy si nikoho nejadeš, už ta vobec nelubim, sama si si za to vinna
5. (tesne pred rozvodom) vratenie sa k prvej fáze, nech vidim o čo prichádzam

G. toto stihol od konca novembra do zaciatku februara...po rozvode ho ešte chvilu držali telefonaty s roznymi fazami (asi podla toho ako sa vtedy vyspal...) a potom ako keby utal...uz o nom nemam ziadne spravy. Chvala Bohu!
Rozviedli nas za menej od pol hodiny. Všetky hnutelnosti, čo som nakupila som mu nechala, vzala som si len fotak, nič veľkého sme nevlastnili, deti sme nemali. V pripade komplikovanejšieho rozvodu sa treba pripravit na niektore z G. fáz, pripadne na všetky a dokonca možno aj na nejaké iné...ale stojí za to vyhrat tuto vojnu a nepopustit. kto raz začne, už sa nemože vratit, pretože manipulátor uvidí, že si s manželkou može robiť už ozaj ale ozaj hocičo...
inak po rozvode som sa pýtala jedného dobrého farárka, že prečo som musela mať také hrozné manželstvo s otrasným koncom. čo som spravila, že som si to zaslúžila? jeho odpoved sa mi velmi páčila. Povedal - Nenadávaj a nesťažuj si. ani nevieš aký si dostala veľký dar. Jedna z najťažších vecí na svete je zbaviť sa zlého chlapa. mal pravdu 🙂

deniss111
24. nov 2013

@tomiholjubavi veľmi smutný pribeh,ale s dobrým koncom,želám už len pozitivne emocie v tvojom živote

renka40
24. nov 2013

@zozo111
toto podľa mňa nie je riešenie. Nesmieme sa znížiť na ich úroveň a robiť to, čo oni nám. Žiadna príučka na nich neplatí!Ja som skúsila aj to! ale predsa my nie sme tie svine, my to ani nedokážeme sa takto správať aj keď sa ich snažíme napodobňovať.... vymstí sa nám to, vlastne sa to obráti proti nám! on sa v tom nevidí, ale má argumenty proti nám,aké vieme byť sebecké! A nám je ešte viac na zbláznenie! nič to nerieši, len ďalšie hádky a mrhanie vlastnými silami!!!! čo je najúčinejšie je ľahostajnosť. to ich ide rozhodiť! naozaj. vtedy zistia, že nie sú pupkom, kráľom nad nami...

deprimovana
24. nov 2013

@tomiholjubavi Ach, až sa mi ťažko čítal tvoj príbeh a zároveň mi pripomínal v niečom ten môj. A tie fázy si napísala perfektne, ja ešte len zažívam tú prvú fázu - uvidím, čo bude ďalej. Včera som počula taký názor, že "sa k tebe budú tak správať, ako sama dovolíš". Neviem, niečo v tom možno je a na druhej strane by som povedala, že ako som si tu prečítala niektoré príbehy ako manipulovali muži so svojimi ženami a musím povedať len jedno, že ťažko posudzovať, lebo nie vždy tá žena musí byť submisivna a hlúpučka hus, ale ako vidíme, tak aj veľa inteligentných báb sa dokážu dostať do rúk takýchto chorých individuí a ani nevedia ako. Ale čo ma uisťuje je fakt, že takýto tyrani neznesú pri sebe ženu, ktorá je šikovnejšia a lepšia v niečom ako sú oni a preto sa snažia o opak, zneistiť ju a robiť všetko preto, aby oni boli tí najväčší chudáčikovia, aby oni boli šikovnejší, inteligentnejší a proste najlepší vo všetkom. Hovorím aj so svojej skúsenosti. Len ma nejak na margo tohto mrzí, že maybee založila tému, chcela rady, skúsenosti žien a ke´d sa rozvírila debata a stále jej ženy píšu a píšu, tak sa akosi už neozýva. Prečo???