Má manželova nechuť k návšteve kostola riešenie?
Ahojte, som od malička vedená vo viere, nejdem do fanatizmu, chodím v nedeľu do kostola a raz čas idem na spoveď hlavne na velke sviatky, manzel pochádza tiež z katolíckej rodiny. Ja mám veľký rešpekt voci Bohu, nedovolila by som neísť v nedeľu na omšu len tak a chodiť po obchodných centrách. Stále sme chodievali v nedeľu do kostola, no on už chodí iba občas iba tak nechce sa mu alebo ho niečo nahnevá a nemá chuť. Je to veľmi egocentricky človek, zistijem že ani rodina pre neho nie je posvätné. Peniaze oddeľuje a celkovo u seba je on na prvom mieste. Ma pocit že môže všetko, vyvysuje sa hlavne nado mnou. Mám ho nútiť chodiť do kostola (čo podľa mna nemá zmysel) alebo to nechat tak ? Prosím aby ste mi nepísali hejty a prosím o názor hlavne veriace mamičky
"Najviac nevinných ľudí zomrelo v dejinách ľudstva v nábožensky motivovaných vojnách."
@evkatk - toto si ( okrem iného ) napísala.
Píšeš o faktoch, objavoch, zdravom rozume a zároveň tvrdíš toto..Môžeš mi povedať z čoho vychadzas? Lebo.. a začnem až v 18.st. Francúzskou revolúciou, kedy
pol milióna ľudí v mene "osvieteného rozumu" zmasakrovali francúzski revolucionári. Ich previnenie bolo, že neboli dosť pokrokoví.
V priebehu 20. storočia zanechali na ateizme a racionalizme založené ideológie (socializmus a komunizmus,) po celom svete skoro 200 miliónov mrtvych. To je viac, než obetí náboženstva v priebehu celých dejín.
Španielska inkvizícia, ktorej vyčíňanie sa používa ako prototyp cirkevného tmárstva, usmrtila za tristo rokov svojho fungovania podľa horných odhadov okolo 5 tisíc ľudí. To je sotva štvrtina z toho, čo zvládla gilotína v Paríži za jediný rok. Nechcem ospravedlňovať neospravedlniteľné, ale na to ako si zakladáš na faktoch, tak vidím, že ty sama si vedená pohrdaním, zosmiešňovaním a vyvyšovaním sa ( veriacich nazývaš fanatikmi a podobne, bájky ...).
Čo sa týka.objavov, ktoré by mali presvedčiť veriacich, že všetko sú to tie "bájky", tak medzi vierou a vedou žiadny rozpor nie je. Filozoficky ( napr. Fides et Racio od JPII.) ani vedecký. Toto je naozaj to posledné čo vieru ohrozuje.
Tak.ako to je? Veriaci má šúchať nohami a byť ticho a neveriaci mu má ukazovať ako to vlastne je a ako sa smiešne mýlil? Toto je ten rešpekt? Áno, viem, že napíšeš, že nie, že si to tak nemyslela... Ale z tvojich komentárov to veľmi cítiť. Len toľko.
@shee11 ja nemam nastudovane fakty, ale opisala si len cast problemu. Ona nepise, ze krestanstvom motivovanych vojnach. Pise nabozenstvom. Mysli tam aj dobyvanie zaslubenej zeme Zidmi, vsetky islamske radikalisticke vojny a pod. S nimi to ktovie, ci neda aj vacsie cisla (este raz, nemam ich nastudovane). Ale ide o to, ze ked sa da vojne zamienka kvoli nabozenstvu a mysli sa tym aj dzihad, ze ide o obludne veci... :(
Každá náboženstvom motivovaná vojna je nezmyselná a za posledných 3 000 rokov v mene náboženstiev bolo vojen a obetí príliš veľa. Kvôli čomu? Náboťenské zmýšľanie bolo a je také, že iba boh môjho náboženstva je ten pravý a kaťdý ho musí uznávať. Ak nie, treba toho človeka zlikvidovať, zabiť, v lepšom prípade ignorovať, ohovárať, opľuť... . Je to v mene lásky k blížnemu? Tak je to aj teraz. Ľudstvo na celom svete by sa malo zamysliež nad tým, na čo sme tu, ako si vylepšiť život a nie koho sa máme báť toho hore, ku komu sa máme modliť, koho máme idealizovať aj na úkor medziľudských vzťahov. Nikomu nedošlo, že vesmír je preskúmaný, kde sa nachádza to nebo, kam by mali naše duše ísť? Čo je to duša? Veď naše telo je po smrti rozložené a to, naše myslenie bolo iba činnosťou mozgu, ktorý sa tiež rozpadol alebo zhorel v krematóriu. Po smrti už nevyvíja žiadnu aktivitu. Pe nej nastáva len veľké nič, žiaden iný život.
Nebola to iba španielska ikvizícia, ale inkvizícia, ktorá sa rozšírila s požehnaním pápeža do celého sveta, nazývaná boží súd. Jej obeťami boli aj Idiáni, i keď nemali tušenia o čo ide. Najviac ich zomrelo bez boja, bezhlavým vyvražďovaním celých usadlostí. Často o tom rozhodoval najprv tamojší súd. V mene koho? nechám domyslieť. Tak všade inde sa vraždilo zákonne v mene cirkve kvôli rovnakým hlúpostiam bosoráctvo, spriahnutie s diablom a podobným nezmyslom. Mŕtvych, odsúdených inkvizíciou za dlhšiu dobu, nie 3 storočia sa dajú rátať na státisíce, nie 5 000. Odporúčam prečítať Kladivo na čaridejnice a knihu mŕtvych, ktorá bola manuálom na mučenie mužov, aby sa priznali k tým nezmyslom. Sladkou odmenou pre mučiacich a vrahov bol majetok nešťastníkov, ktorí sa za podmienok realizovaných tými manuálmi priznali sa aj k tým najväčším absurdnostiam. Potom boli zabití aj ich blízki, vrátane detí aj dojčat - podľa Kladiva... deti bosoriek boli deti splodené s diablom. Každé náboženstvo malo a má svoje osvedčené krutosti. To nie je možné ani s odstupom času bagatelizovať a ospravedlňovať. Boli to vedomé a úmyselné mučenia a vraždy.Podpora akéhokoľvek náboženstva plodí len nenávisť voči iným ľuďom a následne vojny. " Z lásky k blížnym denne aj dnes zomiera množstvo nevinných ľudí. Je nám to treba?

Vďaka za podporu. Prezradenie celej minulosti od počiatku človeka rozumného, odhalenie pravdy o pôvode človeka bude možno kruté, ale bude prínosom pre naše zdravie a na kvalitu i dĺžku života. Genetika a genetické inžinierstvo (pre niektorých hranie sa na boha) odbremení nás od mnohých zdravotných utrpení. Pre ukľudnenie fanatikov, evolučná teória a vznik človeka z opice sa ukázalo ako nepravdivé. Podstata vzniku človeka a jeho odlišnosť od ostatných živočíšnych druhov na Zemi je celkom iná.