icon

Má moje manželstvo ešte zmysel? Manžel mi nadáva.

maminkaaja
2. feb 2019

Ahojte...
Sme spolu s manželom. 14 rokov a mame 2 deti, ale už neprejde deň, kedy by sme sa nepohadali. A muž si za svet neprizná svoju chybu, On nikdy za nič nemôže... Vždy som na vine ja alebo deti... Pomôže mi s domacnostou, nrpodvadza ma, ani nepije, ale nezvládam jeho nálady. Keď vybuchne, veľmi spinavo nadáva mne, aj deťom(5 a 8r) Aši s ním ostávam len preto, že nikoho nemám a sama by som to s deťmi neutiahla

maminkaaja
autor
3. feb 2019

Máte úplnú pravdu. Som slaboch že som to neurobila už dávno. Teda urobila, veľmi veľa krát som už bola rozhodnutá že idem podať návrh na rozvod, no vždy ma uhovoril na poslednú šancu... Tentoraz už sa ale nenecham, naozaj. Potrebovala som nezir niekoho nezaujateho. On mi vždy vravel ze ma deti budú nenávidieť ak budú vyrastať bez otca...
Niesom ale až taká naivka, mam 40 rokov, deti majú 8 rokov(za pár dní 9) a 5 r.
Pomoc som myslela skôr takú, že keď jeden ochorie a bude s nim/nou treba ísť k dr alebo OCR. Alebo už čokoľvek. Viete akí sú zamestnávatelia... Veľa žien co sami vychovávajú deti majú babky dedkov, tety... Ja vôbec nikoho. Už ani nehovorím o tom ze prídem asi o prácu, pretože sú tam aj poobedne (do 19h) a nedá sa robiť iba ráno. No deti nemajú s kym byť. Teraz nemyslím ze kvôli tomuto od neho neodíde, už som rozhodnutá že áno, len to boli dôvody prečo som o stavala...

ukulela
3. feb 2019

@maminkaaja nastuduj si zakon, ale mari sa mi, ze ako matka - samozivitelka dietata (asi do 10 rokov, neviem) by si mohla ziadat upravu pracovneho casu. ak je to seriozny zamestnavatel, nemal by to byt problem vybavit.

mitta1436
3. feb 2019

@maminkaaja pohladaj si nejaku pani ktora ti postrazi deti, keď budeš v práci alebo aj keď budú choré. Moja kamarátka tiež nemá rodičov a vyriešila to takto. Finančne jej to síce vychádza len len ale radšej takto ako by mala prísť o prácu. ( pracuje na smeny)

eliska13
4. feb 2019

@maminkaaja manipuluje Tá slovne podráža autoritu sebavedomie.Deti nenechaj v tom žiť budú sa raz tak sptavat.Musi vidieť, že sa rozhýbes povedz, že ideš do poradne, že ak sa nezmení požiadas o rozvod ..tu už iné nepomôže budú sa stále striedať dní dobre, zle, veľmi zle

danyb
4. feb 2019

nečítala som všetky príspevky.. ale moja otázka znie: a predtým taký nebol? lebo ak nebol a toto je jeho zmena správania, veľmi mi to pripomína môjho bývalého manžela a zistila som, že preto ma tak stále kritizuje a nič sa mu nepáči čo urobím, lebo už mal iný vzor "dokonalej" ženy.. ja som bola pre neho neschopná a absolútne nemožná, stále ma zhadzoval..
možno to nie je tvoj prípad, ale v každom prípade by som hľadala príčinu jeho zmeny.. a dôležitá otázka pre Vás oboch, či sa milujete, ak áno, rozhodne riešiť treťou nestrannou osobou v poradni 🙂 držím palčeky nech je to na dobrej ceste 🙂

maminkaaja
autor
4. feb 2019

@danyb no predtým bol tiež nervak, ale nerozculovalo ho všetko až tak ako teraz, je to z mesiaca na mesiac horšie a horšie mam pocit. Teraz ho už vytoci aj otvorené okno. Voľakedy mi tiež hrozne vadilo ako sa choval, ale tie dobré chvíľky boli častejšie. Teraz už nieje deň bez hádky. Viem ze nemá žiadnu inú ženu. Dokáže mi povedať ze ma miluje, ale... Hrozne hrozne ma zranuje jak sa chova.

saslavka73
4. feb 2019

@maminkaaja Musí byť niekde príčina. Príde mi to asi psychiatrická choroba. A čo povie keď mu to keď je kľude povieš?

maminkaaja
autor
4. feb 2019

@saslavka73 on povie, ze vie ze je nervak, ale ze sa rozčuľuje len kvôli mne... Tiež mám pocit ci nemá nejakú psychycku poruchu, možno aj z toho co všetko videl a ťažil v detstve. Dokáže byť aj milý, ale to sa dá na prstoch jednej ruky zrátať koľko krát je to do mesiaca. Niekoľko x krát som mu povedala ze sa musí zmeniť, že tak nedokážem žiť, ale on vidí chybu len vo mne. Príčina neexistuje. Dokedy sme spolu, mal takéto výpadky, ale bolo to raz za čas. Z roka na rok to bolo častejšie a teraz je viac taky ako normálny. Niekedy som si proste dávala pozor na to co som urobila alebo povedala, ale teraz už mu vadí všetko vsecicko.

saslavka73
4. feb 2019

@maminkaaja To nie je normálne, tak si stále pod tlakom. Budeš mať zdravotné problémy, ako už nemáš. Máš kam ísť? Veď aj decká to vidia. Kurnik čo nie je normálny?

maminkaaja
autor
4. feb 2019

Keď sa pohádame, dokáže mi vykričať hrozne veci, on vie co ma najviac boli alebo zranuje, a keď sa ho potom opýtam ako mi také niečo mohol povedať tak mi povie, že ma chcel vidieť trpet.
Keď vynada malemu že je koko... tak mi povie ze je aj to moja chyba, lebo som ho k tomu vyprovokovala(lebo som napríklad na malého kričala, ale každá mama vie, že na dieťa sem tam treba zakričať)

saslavka73
4. feb 2019

@maminkaaja Malému decku takto? A čo robíš Ty keď sa takto chová? Tresni už po stole prosím Ťa, však kto toto má vydržať. Jaj až mi krv zovrela.

maminkaaja
autor
4. feb 2019

@saslavka73 mam dosť zdravotných problémov, o psychycke ani nehovorím. Noekedy som bola stále vesela a rada v spoločnosti, teraz vyhľadáva samotu a mam časté depky. Je to ozaj hrozne, duuufam ze tentokrát už budem tak silná a podám ten návrh a rozvod. Ja niesom ticho, to si nemyslí, tiež viem zhuknut a dobre na neho navrieskat keď už mi zovrie krv, ale potom deti placua prosia aby sme sa nehadali.... Ale určite si to nenechám. No na neho to nefunguje. Ešte mám pocit že ho to ešte teší ze ma tak nasral alebo sa nenechá a on do mňa spet... Proste na neho nič neplati

saslavka73
4. feb 2019

@maminkaaja Verím. Len asi teda všetko pripraviť a postaviť ho pred hotovú vec. Ja som tak urobila a odvtedy vie, že to myslím vážne. Naťahovaťsa s dospelým chlapom ako s malým deckom. To nie je dobré toto pre Teba, zlomí Ťa.

maminkaaja
autor
4. feb 2019

@saslavka73 hmm, keby niekoho mam o koho viem ze sa môžem oprieť alebo viem ze mi na kto pomôcť,tsk to už urobím dávno... A byt mam svoj , bez úveru. Este spred manželstva.

saslavka73
4. feb 2019

@maminkaaja V tom bývate?

maminkaaja
autor
4. feb 2019
saslavka73
4. feb 2019

@maminkaaja Tak to blbé. Čo ho vyhodíš? To asi ťažko. A nepomohlo keby si odpadla? Alebo nevieš zahrať ? Pri tej hádke Ti bude proste zle, nech volá záchranku, ja neviem napr. zo stresu nevieš dýchať. Že by ho to vyľakalo???????

saslavka73
4. feb 2019

Ja by som mu už asi ublížila v tejto chvíli. No a keby mi povedal, že ma chcel vidieť trpieť. Tak to by teda trpel asi s nožom v chrbte.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
maminkaaja
autor
4. feb 2019

@saslavka73 už aj také bolo, ale nie akože ale ozaj mi prišlo zle, že som sa musela chytiť steny, a to ostal prekvapený a hneď ma začal zachraňovať... Ale nedá sa pri každej hadke(co je u nás každý deň) začať hrať že mi je zle. Ten byt je iba môj, dostala som ho od mojej mamy pred manželstvom, čiže nepatrí do spoločného majetku, to mam zistené. Povedala som mu nech si hľadá bývanie, povedal ze si vybavuje prácu v zahraničí a už nikdy mňa a deti neuvidí... Ale ze mi platiť bude.

saslavka73
4. feb 2019

@maminkaaja No tak on ťa nechce potom. Máte finančné problémy?

saslavka73
4. feb 2019

@ptmt1011 Presne tak.

maminkaaja
autor
4. feb 2019

@ptmt1011 tieto posledné dni to tak robím. Som kľudná, usmievam sa, smejem sa, s deťmi, vidím ze ho ide roztrhať a tým pádom robí ale aj naschvál. K deťom sa teraz chová úplne úžasné, len aby som ja bola v ich očiach ta najhoršia asi. On malé ego nemá, chodí cvičiť, má fajn postavu... Ja ho nemôžem ponizobsz, inak jeho zla nálada vyvrcholí do rozmerov kedy sa ho začnem aj ja báť. Kritiku on absolútne neznesie. Ale keď som mu teraz naposledy aj ja škaredo povedala, tak mi povedal ze ešte raz mu také niečo poviem a zabije ma... Neviem ci by to urobil, možno aj hej, tak to radšej netidkujdm. Ze mu je jedno aj keď sedieť pôjde, ale ze mi vrazí ak mu ja ešte nie o také škaredé poviem...

maminkaaja
autor
4. feb 2019

@saslavka73 absolútne nie. Perfektne zarába. Teraz sme auto nové kúpili. Teda on.

saslavka73
4. feb 2019

@maminkaaja Však nech Ti vrazí. Hajde doktorovi a na políciu.

saslavka73
4. feb 2019

@maminkaaja Ma druhú babu. Alebo je psychopat. Stará sa o seba?

saslavka73
4. feb 2019

Robí to úmyselne, aby si ho sama poslala preč. Aby sa Ti zhnusil. Nevie čo má robiť.

maminkaaja
autor
4. feb 2019

@saslavka73 už aj to ma napadlo. Ale to zas nevieeem, lebo povedal, že keď, chce alebo ma neľúbi tak už so mnou dávno není...
Stará sa o seba, hodí cvičiť. Vonia sa, pekne oblieka... To on vždy aj predtým..

saslavka73
4. feb 2019

@maminkaaja Psychopat.

saslavka73
4. feb 2019

@maminkaaja Má rád aj napr. v sexe také hry, že Ťa ponižuje?