icon

Má význam ostať vo vzťahu kvôli deťom?

bumbac05
28. sep 2016

Ahojte

S partnerkou sme spolu uz 6 rok. Mame spolu 2 krasne deti.
V lete sme prekonali krizu ked som sa dozvedel o jej nevere.
Aktualne mam pocit ze ma uz nelubi a ze je so mnou kvoli peniazom.
Rozpravat sa o tom nechce. Odbije to tym ze posli peniaze a neries to.

Neviem co mam robit. Stale ju lubim ale ma to vyznam zotrvat vo vstahu kvoli detom ?

Dakujem

tutu_1
29. sep 2016

@bumbac05 Môžeš nám ozrejmiť tieto dve otázky ?
Tvoja partnerka bola na peniaze odkedy ste spolu ?
Alebo obmedzila svoj záujem o teba len na tvoju peňaženku až počas vášho vzťahu ?

charity
29. sep 2016

@tutu_1 Dakujem za spatnu vazbu, ale moje uvodne prispevky v tejto teme neboli o psychopatoch. Boli o ucte medzi partnermi, stanoveni hranic a citovom chlade partnerky. Treba citat.

tutu_1
29. sep 2016

@charity ako povieš.

bumbac05
autor
29. sep 2016

@tutu_1 to posledne .. aj sex bol neskor taky "bez chuti"

tutu_1
29. sep 2016

@bumbac05 aj máš pocit ze co mohlo odštartovať toto jej správanie, lebo vačšinou sa takéto zmeny nedejú zo dňa na deň.

emilia25
29. sep 2016

Jedna veta mi stacila.hned na zaciatku.mozno potrebuje riadnu bytku hadky a krik a bude uplne spokojna.to bola moja prva myslienka z tej vety.su take zeny co si to pytaju do slova a potom su uplne spokojne.tiez by som tak zit veru nechcela.ste uplne odlisny.

j.a.n.e.7
29. sep 2016

@bumbac05 Slaboch nerovná sa hulvát, to si netreba zamieňať. Ak sa jej ale viac páčiš v situáciách, ktoré ako sám vravíš nevyjadrujú Tvoju osobnosť, ako ste sa vôbec dali dokopy, pozná Tvoje pravé ja? A poznáš Ty jej pravé ja? To o cykloch počujem prvýkrát 🙂 Budem si to všímať 🙂

stella333
29. sep 2016

@obsadenemeno Ja som len chcela povedat, ze z tejto diskusie sa vobec neda posudit ako to u nich je a ako to riesit, na to by bolo treba niekoho nestranneho, dobre znaleho ich vztahu, aby sme vedeli posudit ako na tom su. Ja mam tiez s neverou skusenost, vlastnu aj v okoli a urovnalo sa to, ale netvrdim, ze poznam navod, ako na to.
A co sa tyka toho ako to on chce riesit, mne pride, ze nechce riesit ich vztach, len chce s nou ostat, koli detom, potom vidim uz len to ze ju tu obvinuje. Ale to je len dojem z toho co tu citam.

petulawink
29. sep 2016

@littleslovak normalne som si to precitala za jedno popoludnie, velmi dobre napisane a pravdive 🙂

obsadenemeno
29. sep 2016

@stella333 problem je, ze je tazko byt nestranny. Vzdy sa priklonime na jednu stranu trosku viac. Aj ked pozname oboch v tom vztahu. Lebo castokrat az doma, za zavretymi dverami, tam su ludia sami sebou. Pred rodinou, priatelmi ci psychologom kazdy ukazuje "vylepsenu" verziu svojho ja. Takze je tazko zistit, kde ta pravda naozaj je. To castokrat nevedia ani ti dvaja....malokto totiz ma "gule" na to, priznat, ze som sa spraval/a ako bastard alebo priznat si chybu. Vzdy sa skutocnosti prikrasluju ked hovorime o sebe a robia sa horsimi, ked hovorime o tom druhom.

bumbac05
autor
29. sep 2016

Nechcel som radu s tym kto je dobry a kto zly... Ja viem ze sam som casto krat pochybil.. Niekolko krat som jej aj klamal.. V urcitych situaciach som bol na nu zly.

tutu_1
29. sep 2016

Mne sa tiez páci kniha z linku 😉 zatiaľ ako žena možem povedať ze to sedí ako rit na serbel. Dala by som to ako povinne čítanie 🙂

bumbac05
autor
29. sep 2016

@tutu_1 ano uz to citam 🙂

timea179
29. sep 2016

@bumbac05 klamstvo je vo vztahu ta najhorsia vec....a presne takto to potom konci...na klamstvo som ja prisla az po niekolkych rokoch....a to co som sa dozvedela bolo viac ako sokom.....dlhe ale fakt dlhe roky zit s klamarom,ktory sa cele roky pretvaroval je to ta najhorsia vec.....aspon u mna....tieto situacie ma strasne vela naucili...a nezostala som s nim ani kvoli detom...ak by mi teraz partner zaklamal,ma smolu...tot moj pribeh v skratke

celasapremenim
Autor odpoveď zmazal
tajomna21
29. sep 2016

@bumbac05 vo vztahu ostat len kvoli detom nema vyznam ... deti vycitiatu atmosferu a budu trpiet, vy tiez ... partnerku treba konfrontovat ... chces, nechces, ako si to dalej predstavuje, dohodnut sa na spolocnej poradni ... definuj jej svoje city k nej a to iste ziadaj od nej ... a nepodliezaj jej, tym ju budes viac odradzat ...
osobne, ak by so mnou jednala ako s tebou "posli peniaze a neries" atd, bol by to zrejme pre mna jasny signal
nevera sa da odpustit, ale neda sa zabudnut a je naozaj velmi malo ludi, ktory v takomto vztahu dokazu zit dalej ...

0silvia0
30. sep 2016

@celasapremenim kým deti nedospejú? ale to je minimálne 10 rokov života bez lásky, bez úcty, bez skutočného partnerstva. Deti vôbec nie sú hlúpe a dobre vidia, že medzi rodičmi niečo chýba - to hlavné - láska. A takéto spolužitie si nechtiac preberú do svojich partnerských vzťahov ☹ Čo z toho, keď jeden vo vzťahu ľúbi a druhý má na háku? Pre mňa neakceptovateľné, ak by sa obaja snažili to dať dokopy, ok, beriem, ale za týchto okolností v tom nevidím význam. Partnerka zakladateľa témy veľmi jasne dala najavo kde sa jej partner nacháza...

celasapremenim
Autor odpoveď zmazal
martula56
30. sep 2016

Kvoli detom sa vzdy oplati zachranovat vztah, ked v tom nie je nasilie a ponizovanie. Musia sa vsak snazit, obidve strany inak sa to neda.

0silvia0
30. sep 2016

@celasapremenim zakladateľ témy vyzerá byť dozretý človek, ale jeho partnerka vidí skôr len finančné pohodlie ... ale želám im samozrejme aby to zvládli podľa svojich predstáv...

celasapremenim
Autor odpoveď zmazal
viskupovaandrea
30. sep 2016

@bumbac05
Nechcem byt ta zla,ale ked ta ma rada len ako kamarata,tak by ste mali ist kazdy svojou cestou. Zit v manzelstve kde uz nieje laska a dufat ze sa to zmeni je dost cudne.
Neviem no,keby mna manzel podviedol,by som ho vyhodila z domu aj s kufrom a ziadnu druhu sancu by nedostal . Nedokazala by som mu odpustit a zit s nim ani kvoli detom.
Ale kazdy sme iny. Je rozhodne na tebe ci chces takto nadalej zit alebo to zmenit. A ake stare mate deti?

mandala77
30. sep 2016

nechápem, že zostať spolu kvôli deťom. Ak rodiča nemajú spolu vzťah, deti odkukajú čo vidia. Ak sa rodiča budú tváriť, že je akože všetko ok a vzťah bude chladný, deti to vycítia a poznačí ich to v mnohých smeroch. Nebudú vedieť čomu veriť a či ich pocity sú pravdivé, nebudú vedieť fungovať vo vzťahoch, lebo nebudú poznať ako sa láska medzi dvomi ľuďmi prejavuje. A kopu ďalších problémov.
Iné je, ak po nevere ten jeden prizná svoju chybu a má nejakú snahu sa k tomu postaviť ale tento postoj čo sa tu popisuje jednoznačne ukazuje, že ona nemá záujem a chce byť v prvom rade zabezpečená.

@celasapremenim napísať o svojom probléme na fórum je exhibicionizmus?? Keď človek potrebuje poradiť? Veď koľké ženy si zakladajú nové nicky aby ich niekto nepoznal. Nechápem, prečo prispievaš, keď nemáš možnosť sa dozvedieť ako to je z druhej strany a je to pre Teba také podstatné aby si bola v obraze. Píšeš, že "sem to hodit supom na posudenie, je skor podivne" tak keď je to podivné, čo sa vôbec týmito podivnými diskusiami zaoberáš? Akože keď ideš k psychológovi tak tam zavolá celú Tvoju rodinu aby to všetko pekne z každej strany posúdil a zistil ako to skutočne je a kde je pravda?? Pravda je pojem veľmi relatívny. Človek ak niečo prežíva vždy je v tom emocionálne ponorený a každý problém ak má, tak ho podá zo svojho subjektívneho pohľadu.

celasapremenim
Autor odpoveď zmazal
tutu_1
30. sep 2016

@celasapremenim moja reč 😉

marfikchov
30. sep 2016

ako sorry, keby mi dal chlap 1500 a ked by mi predsa len chýbalo, ešte čo to doplatí, tak bozkávam zem po ktorej chodí. Ako môj chlap nezarobí zle na slovenské pomery, no hypotéka je na krku a ak sa jej chceme čo najskôr zbaviť, tak škrtíme a teda mne dá cez 400 a keď skuvíňam, že to mi nestačí, tak zle hospodárim. A táto, čo je o nej reč celú dobu povie chlapovi, aby sa snažil?? Chlape ber nohy na plecia a bež preč, lebo toto nie je o láske a citoch. Teda je, ale nie k tebe ale k tvojim prachom. A deti sú tvoje navždy, nebudú ani prvé ani posledné, čo by nežili v kompletnej rodine. Možno sú malé a nevnímajú všetky vaše problémy, ale isto raz na to prídu, a ak to budete umelo držať, určite im raz doklapne a bude to utrpenie pre vás všetkých. Sú ženy, ktoré idú ozaj za skutočnými citmi /vid ja 😀 ), a takú si zaslúži chlap. Samozrejme to platí aj opačne

salfusco
30. sep 2016

@marfikchov a nemas slobodnu sestru? :D ak by bola taka ako ty,že nejde po peniazoch,tak ju beriem :D :D

fantaghiro21
30. sep 2016

nie

marfikchov
30. sep 2016

@salfusco mám, dokonca dve sestry, bohužiaľ alebo našťastie vydaté, zadané... a sebe nešťastie privolávať nejdem. vydatá nie som dlho, deti máme prekrásne, zdravé a nám to našťastie klape. Zádrhely sú, však kde nie sú, ale v podstatných záležitostiach sa vždy zhodneme alebo nájdeme kompromis, a city tam určite zakomponované sú. Dokonca tieto dni, týždne a mesiace (asi od leta) je to po dlhšej dobe také pokojné, príjemné obdobie... (možno aj tým, že som nastúpila do práce a už nie som vyhorená matka, ktorá sa točí len v domácnosti a okolo detí

mandala77
30. sep 2016

@celasapremenim vám poniektorým tu uniká, že ona nemá záujem. Zvyčajne sú ženy tie, ktoré sa snažia vzťah budovať. Vzťah je apriori ženská záležitosť. A žena býva tá, ktorá silou mocou vzťah udržať chce a robí preto často čokoľvek.

Každý kto založí tému má dôvod prečo to robí a ako to robí, aj to, že to dá na verejné anonymné fórum. Keby to patrilo do rúk odbornej verejnosti tak nie sú ani takéto fóra a nediskutovalo by sa. Nechápem dôvod prečo podporuješ svojimi príspevkami takéto fóra keď sa Ti nepáčia a majú si ľudia ísť po rady k odborníkom.