icon

Má význam ostať vo vzťahu kvôli deťom?

bumbac05
28. sep 2016

Ahojte

S partnerkou sme spolu uz 6 rok. Mame spolu 2 krasne deti.
V lete sme prekonali krizu ked som sa dozvedel o jej nevere.
Aktualne mam pocit ze ma uz nelubi a ze je so mnou kvoli peniazom.
Rozpravat sa o tom nechce. Odbije to tym ze posli peniaze a neries to.

Neviem co mam robit. Stale ju lubim ale ma to vyznam zotrvat vo vstahu kvoli detom ?

Dakujem

tutu_1
30. sep 2016

@marfikchov všetko co sa piše na verejne fóra by som brala s veľkou rezervou v takýchto prípadoch ma každý tu svoju pravdu a tendencie zo seba robiť krajšieho 😉
On sa vyjadril ze na peniaze zostala až vo vzťahu teda ze ta zmena nastala až keď zdieľali jednu domácnosť a aj to ze ju opakovane klamal a co bolo medzi tým a jej neverou a obmedzením sa na jeho peňaženku nikto nevie, taký maly nepodstatný detail ze ?

marfikchov
30. sep 2016

@tutu_1 ja nezastávam ani jedného, a vychádzať môžem len z opisu jednej strany. Určite, keby poznám jej verziu, dozvedela by som sa iné. Vzťahy sú o dvoch, čiže každý na to čosi má, isté je, že si to sami pokazili a sami musia opraviť. Teda, keď chcú, no ak jeden nechce, na čo zotrvať...? A jasné, aj keď sa bavia kamošky medzi sebou, je logické, že človek sám seba vykresluje za krajšieho, lepšie, spravodlivejšieho... Asi nám je to tak automaticky dané..

tutu_1
30. sep 2016

@mandala77 takéto forásu tu preto lebo ľudia prv než by šli za odborníkom čakajú ci niekto nemá podobnú skusenost vid. niektoré témy som tehotná ak test je negatívny, alebo krvácanie počas MS -logicky treba takéto a mnohé iné veci riešiť inde ako na koňovi. To mi hovorí môj zdravý sedliacky rozum.
Nevidím ani nic prospešné robiť na akomkoľvek fóre duševný striptíz. Uz len preto, ze tie fóra až take anonymne nemusia byt.
To o co ma záujem partnerka nevieme s istotou kedže sa nevyjadrila - môžeme veriť autorovi ze je čistý ako ľalia ale aj nemusíme. Veď sám povedal ze s klamanim nemá problem. A je strašne krátkozraké tu zo ženy ktora nemá možnosť s brániť robiť hyenu prvej triedy. Ale tak každému podľa jeho chuti, ze áno.

charity
30. sep 2016

Uz samotny fakt, ze by bol moj partner na peniaze a po nevere odo mna ziadal este aj auto, by ho ako mojho partnera diskvalifikovalo.

celasapremenim
Autor odpoveď zmazal
tutu_1
30. sep 2016

@marfikchov určite len ma prekvuju tie invektívy voči žene ktorú nikto nevypočul, nevidel. Proste ako su ľudia s niekym hneď hotovi. Mne podobnú reklamu porobila od jedu bývalého mama. A teraz sa ani nečudujem, ze to mala take ľahké. Nehovoriac o tom, ze jej reči mohli zničiť moje manželstvo. Naštastie môj manžel ma všetkých 5 pokope. Proste v takýchto prípadoch som z vlastnej skusenosti naozaj opatrná. Reči sa vedu, chleba sa je.

marfikchov
30. sep 2016

@tutu_1 tak ale vnímanie celej situácie je tiež dôležité, on predostred svoj pohľad na to celé a pýta radu, k tomu čo vidí... a ak povie, že napriek jeho snahe zachrániť vzťah jej postoj je opačný, tak čo mu poradíš? chod dalej a ju nechaj tak... možno ak by boli od seba, možno by nakoniec zistili, že napriek všetkému bez seba byť nemôžu, možno aj pre tie deti.. nikto nevie... ja som našťastie podobnú situáciu nezažila, ani nechcem, hovorím svoj subjektívny názor a kukám na to s nadhľadom

mandala77
30. sep 2016

@tutu_1 to je každého vec do akej miery a čo o sebe na net dá a jeho zodpovednosť.

Ja nečakám na vyjadrenie partnerky. To keď máš kamarátku a sťažuje sa Ti na niečo, tiež chceš počuť všetkých okolo nej aby si jej sťažnosti vedela objektívne posúdiť? Ty tu zastávaš niekoho kto nemá možnosť brániť sa podľa Teba a vyjadriť svoj názor. Ale videla som ako si tu vystupovala voči charity.

tutu_1
30. sep 2016

@marfikchov ja ti rozumiem len vždy plati ze každá minca ma dve strany. Preto je asi lepšie ísť za odborníkom, možno sprvu aj sám presne ako piše @celasapremenim 😉 . Veď co mu my môžeme radiť ak vlastne vieme len to, ze nic nevieme ?
Lynčovať jeho partnerku mi proste pride dosť nefér. Uz len z tohto dôvodu by som okrem odbornej pomoci nemohla radiť nic okrem odborníka.

celasapremenim
30. sep 2016

@tutu_1 tak, a nech si spravia ako myslia, snad ked sa pyta, ci by tomu niekto dal sancu, tak nad tou sancou asi premysla....ak nie, tak nie, chudence deti, ak vobec, ktovie ako to v skutocnosti cele je

tutu_1
30. sep 2016

@mandala77 jasne ze je to každého vec, to je len take odporučenie, lebo co dáš na net to z neho nezmizne a kopec ľudí si vie pospájať súvislosti 😉
Tak snáď je rozdiel medzi anonymom z netu a kamarátkou ktorú poznám niekoľko rokov 😀 ?! Ale a možem ti povedať ze ak sa mi niečo nezdá tak poviem aj kamarátke ako mi ústa narástli co si myslim a ze si servítku neberiem pred ústa.
A charity ? Áno a co ako ? Z troch viet spravila z nepritomnej narcistickeho psychopata. To je uuuuplne v pohode. Pozri mne keď sa nevidí poviem, servítku pred ústa si nedávam ani v súkromí, ale ani nechodím a nephovaram, ja radšej všetko z oči do oči. Nepotrebujem aby ma všetci milovali.

tutu_1
30. sep 2016

@celasapremenim Presne, nikto z nas nevie ako to v skutočnosti je. Preto mna osobne udivuje ako malo stačí na lynčovanie toho druhého. Nuz ale to su ľudia.

livocka21
30. sep 2016

Deti potrebuju oboch rodicov...vidim to na svojom synovi...partner bol len raz na tyzdnovke a maly mi v noci nevedel spat...lenze v nasom vztahu je vsetko v poriadku...ak vztah nie je v poriadku, co vas ocividne nie je...vznika napatie, ktore na deti vplyva omnoho horsie, ako keby ste isli od seba....ja navrhujem od seba a striedavu vychovu...

mandala77
30. sep 2016

@tutu_1 nikto si ale od Teba nepýtal odporučenie čo o sebe dať na net a čo nie.
Nejdem sa s Tebou doťahovať. Nevidím v tom zmysel.

Čítala som, čo písala a nie je to tak ako píšeš. Sú ľudia čo si vedia pospájať súvislosti, ktoré niekto vôbec nevidí. A ten človek môže pomôcť viac ako doťahovanie sa ako to je z tej druhej strany a kde je vôbec pravda.

@celasapremenim nesnažím sa chápať to, čo hovoríš Ty, lebo podstata Tvojho prispievania mi nedáva zmysel vzhľadom k Tvojmu postoju k diskusným fóram. Lebo ak doňho prispievaš, tak ho podporuješ. A podľa Teba treba namiesto toho ako problém hneď zavesiť na net, ísť k odborníkovi.

tutu_1
30. sep 2016

@mandala77 A co keď nepýtal ? Mam si snáď od teba pýtať povolenie na to smiem písať ? Nebuď smiešna. Isteze ty vies najlepšie spolu s charity 😀 OMG diagnoza z troch viet na nete. Co si čítala a nie je ako píšem 😀 ?
A ze nechápeš príspevky @celasapremenim mi vôbec nie je záhadou. Proste niektorí ľudia majú svoju pravdu. Tak ju maj aj s charity co mna do toho. Každý ma právo myslieť si co chce. Aj ty aj ja ale keď sa mi to raz zdá ako hlúposť nebudem si pýtať povolenie na to ci a ako sa vyjadrím, s tým nerataj.

salfusco
30. sep 2016

ženy...jak sa dokažete rozčulovať 🙂

charity
30. sep 2016

@tutu_1 Vadi mi ako tu o mne opakovane klames a ohovaras ma. Budem rada, ked upustis od tohto konania.

celasapremenim
30. sep 2016

@mandala77 akože keď s niečím človek nesúhlasí, alebo vie lepšie poradiť, nech sa neozyva podľa teba, to je tvoja logika 🙂))))) iba keď má rovnaké názory ako ty, vtedy môže napísať....dobraaaa si

celasapremenim
30. sep 2016

@tutu_1 ona to tu asi dobrovoľne moderuje 🙂))))

lubkavargova1
30. sep 2016

No zeny, ako ste pokrocili?

Uz je kazdy recht a bude happyend?

tutu_1
30. sep 2016

@charity počuj kde klamem rovno mi to tu skopíruj ! Alebo ma nahlas adminovi inak to spravím ja. Tiez ta možem nahlásiť za osočovanie, kedže nemám v povahe klamať a uz vôbec nie ohovárať. Doteraz si nebola schopná sa vyblabotat v čom údajne klamem a kde ta ohovarm. Len to sem supni nech je zábava. V opačnom prípade buď radšej ticho a nestrapnuj sa.

@celasapremenim a potom ze co si ma človek myslieť o úrovni niektorých ženských fór. Spoločensky je tu akceptovatelnejsie zlynčovať ženu ktorú nikto nevidel, než poradiť odbornú pomoc. Pripadne onalepkovat diagnózou a to ani netreba vidieť pacienta. Kdeže sa podel zdravý rozum ? A ešte keď sa človek ozve ze halo nie je to trochu odveci ? Tak sup hneď z teba spraví klamárku. Si počkám na tie moje údajne klamstvá, nakoľko som si veľmi dobre vedomá toho co píšem. Narozdiel od niektorých ľudí co strácajú prehľad.

charity
30. sep 2016

@tutu_1 Vcera o 19:08 som Ti napisala v com klames.
Veta, ze na zaklade troch viet som stanovila doagnozu, je tiez klamstvo.

tutu_1
30. sep 2016

@lubkavargova1 áno prišli sme na to ze na MK je veľmi jednoduché prísť k diagnóze a to lekár ani nemusí vidieť svojho pacienta. V podstate na to stačí opis jeho partnera, ktorý je iste 100% čistý ako ľalia. Ako sme na to prišli ? No, je tu veľa ľudí ktorí to zjavne vedia zhodnotiť aj od klávesnice. Potom sme prišli na to, ze morálne priepustnejšie je zlynčovať ženu ktorú nik nevypočul, a ani nevidel. Odborníkovi to netreba. Odborník vie. Ďalej je hlúposť radiť odbornú pomoc, omnoho lepšie je hneď zaujať negatívne stanovisko k údajnej mrche. Dokonca aj naše súdnictvo pozná pojem prezumpcia neviny, tj. obvinený je nevinný kým sa mu nedokáže vina. Na MK to stráca na význame. Vynechala som niečo ? Normálne keď to čítam sa mi zastavuje rozum. Nerozumiem podobným myšlienkovým pochodom. A je nesmierne smutne ze takto chabo ľudia uvažujú.

tutu_1
30. sep 2016

@charity to ze som to zlahcila neznamená ze klamem. Pokial si tu ženu odborne nevysetrila nemáš právo sa oháňať diagnozámi. Váž slova, ďakujem.

lubkavargova1
30. sep 2016

@tutu_1 myslis to ze kazdy je cvok? To viem uz davno.
Ber to s rezervou...kliiiiiidek. Tu vzdy vyhrava jedna strana. Malokedy sa da priestor druhej. A uz toboz aby nahodou mala pravdu.

charity
30. sep 2016

Vseobecna prednaska na temu, prečo by som neodporúčala len tak "hladat odborníka" v prípade, že ide o podozrenie na toxický vzťah.

Po prvé býva dobrým zvykom, že "toxický" partner svojim šarmom, vyrovnanosťou a pokojom, dokáže strhnúť "odborníka" na svoju stranu. Väčšina slovenských psychológov nemá výcvik, aby dokázala rozoznať takýto typ manipulácie. To isté platí o väčšine kňazov a bohužiaľ o pracovníkoch sociálky detto.

Po druhé toxický partner návštevu obete u psychológa často využíva ako argument proti obeti. Na súde o deti je to dosť prúser.

Po tretie toxický partner používa informácie z psychologickej poradne na týranie obete. Mala som klientku, ktorej súd nariadil psychologickú poradňu s exmanželom/narcistickým psychopatom. Povedala v poradni čo presne jej vadí na jeho správaní a komunikácii. Ešte ten večer psychopat všetko znovu svojej obeti urobil. Obeť išla za psychologičkou a vyjadrila nesúhlas s pokračovaním párovej psychologickej poradne a doniesla dôkaz, že psychopat použil informácie na jej opakované týranie. Psychologička jej povedala: Príďte ho konfrontovať na budúcu poradňu.
Táto rada je absolútny nonsens, lebo konfrontovať narcistického psychopata aj keď len jednorázovo, môže viesť k mnohoročnému pomstievaniu sa od psychopata. Zvláštnosťou narcistických psychopatov je, že nedokážu odpustiť. Nikdy. A svoju domnelú krivdu cítia ako intenzívny zážitok aj po rokoch. Vy sa napríklad po rokoch nemstíte za to, že Vám niekto povedal, že im vadí, ak na nich kričíte. Oni áno.

Takže pre toto by som bola opatrná v radení poradne v takomto prípade a aj preto som tu uvádzala akým spôsobom sa môže obeť dostať k psychológovi, ktorí ho svojou neznalosťou nepoškodí: hľadať v USA, keďže sú tam už desiatky psychoterapeutov vyškolených v tejto oblasti a samozrejme tajiť pred toxickým partnerom, že obeť vyhľadala psychologickú pomoc.

mandala77
30. sep 2016

@celasapremenim moja logika je: že ak sa mi nepáčia diskusné fóra, že mi vadí, že tam ľudia dávajú pohľad len zo svojej strany a mňa by zaujímala strana druhá, alebo, že namiesto diskusných fór treba ísť k odborníkovi a nie svoje problémy písať na net - tak moja logika je, že ma také diskusné fóra v tom prípade vôbec nezaujímajú, nechodím na ne a už vonkoncom sa k nim nevyjadrujem. A idem si sadnúť do dákej súdnej siene.

Vy dve spolu s tutu_1 ste tu obhajkyne dotyčnej pani, ktorá sa nemôže vyjadriť.
Mne sa zas zastavuje rozum nad neschopnosťou rozlišovať. Každá si vyjadrí svoj názor k téme. A teraz som si spomenula, že @tutu_1 Ty si sa už na začiatku obula do jednej pani, ktorá vyjadrila svoj názor a bola slušná.
A neviem kto tu dotyčnú, ktorú obhajujete, zlynčoval. Ona v tejto diskusii ani nie je prítomná. A má postoje, ktoré svedčia o mnohom. Veľa žien sa priklonilo na stranu, že to nemá moc zmysel. Vy ste sa priklonili na stranu, že treba vedieť aj jej stranu a že to nie je čierno biele a treba byť v takom "vzťahu" kôli deťom. Je to vec pohľadu.

celasapremenim
30. sep 2016

baby, ale ja vobec neobhajujem, ani len vetou ani tu zenu, ani toho muza
iba som sa vyjadrila, ze by bolo dobre, aby skusili dat tomu este sancu a ze je urcite moznost, ako to zachranit, myslim, ze nic zle, ani poburujuce nikomu tu neradim a ked napisem, ze veci nemusia byt presne tak, ako su popisane, lebo kazdy pise subjektivne, to je nejake nepochopitelne? ved to je fakt ako lusk

a co si pisala o tej logike, nuz kazda sme nejaka ano, ja sa k tvojim postupom, co by si ty robila keby, naozaj nemienim vyjadrovat, to je tvoja vec, kam by si si ty isla sadnut, ja som namiesto toho sa pristavila a povedala dotycnemu, ze ma sancu a co pre to moze urobit....beriem to ako fakt, ze ludia zas a znovu pisu o svojich problemoch do verejnych tem, namiesto toho, aby sli k odbornikovi, oni tam nakoniec aj tak skoncia, to neznamena, ze si neprecitam, co kto riesi, je to moja vec

@mandala77 ja skutocne neviem, kde ty chodis k takym zaverom zo vstupnych informacii ktore mas, si uplne na omyle, bud necitas riadne, alebo si mylis prispevky, skus sa zastavit a rozmysliet si, co chces vlastne napisat, mozno to pomoze aj tebe

celasapremenim
30. sep 2016

@charity ano, moze sa aj toto stat, naozaj ma to zaujalo, ale su pary, ktorym psycholog aj pomoze, ci myslis, ze vobec nie? je moznost, ze z tychto dvoch partnerov je jeden psychopatom, ktovie aky typ potom a nakoniec tolko informacii asi ani nemame, ci?
ak by to clovek uplne rozpitval, naozaj taketo diskusie potom nemaju ziaden zmysel

stella333
30. sep 2016

@mandala77 Myslim, ze nejde o to byt v tom vztahu koli detom, ale ten vztah zlepsit koli detom. Vyjadrenia jeho zeny mozu byt vytrhnute z kontextu alebo povedane v hneve, alebo v stave ked manzelstvo je v krize, ich vzajomne city chladne. Ide o to skusit zmenit ich vztah, mozno vratit to co kedysi fungovalo ( kedze maju 2 deti, tak im ten vztah hadam niekedy fungoval) a ked to nepojde, tak od seba mozu ist kedykolvek. Ja takto chapem tie vyjadrenia o tom, ze tomuto vztahu dat este sancu.