Má zmysel bojovať o manžela, ktorý chce rozvod?
Dobrý deň,
sme spolu 10 rokov, z toho 3 roky manželia. Deti nemáme. Posledné 3 mesiace zostal manžel voči mne chladný a stále hovorí o rozvode. Táto zmena u neho nastala zo dňa na deň. Nechce so mnou tráviť čas, uráža ma, je protivný. Začal tvrdiť, že náš vzťah mal skončiť už dávno a všetko vidí len negatívne. V poslednom čase často chodí večer von na pivo a do fitka odkiaľ sa vráti aj po 3-4 hodinách. Keď mu v tom čase volám nezdvihne. Odmieta so mnou aj sex vraj nemá náladu vzhľadom na to, že sa rozchádzame. Keď sa k nemu chcem pritúliť alebo dať pusu začne frflať ale na koniec mi to aj tak dovolí, z jeho strany je ten dotyk však akoby nasilu.
Skúsili sme sedenie s párovym poradcom, o ďalšie sedenia nemá záujem. Myslím, že je v tom iná žena. Manžel je atraktívny, vždy sa okolo neho motali ženy, v minulosti som mu aj našla pikantné konverzácie s inými. Keď ho konfrontujem a prosím aby sa konečne priznal, že niekoho má, tvrdí že problém je v našom vzťahu a nemám do toho ťahať tretie osoby. Proste, že chce byť sám. Keď som sa pýtala či ma ešte ľúbi povedal, že ma má rád ako človeka ale nevie či ma ľúbi.
Som z toho celého zmätená, pretože niekedy mi dá pusu aj sám od seba alebo ma objíme a bavíme sa ako predtým, Keď som mu naposledy hovorila, že ma jeho chladné správanie zraňuje tak povedal, že vie a začal ma objímať a dávať pusy na čelo no povedal, že práve preto to treba čím skôr ukončiť. Keď som chcela odísť pred Vianocami tak začal plakať a nechcel aby som išla, že mám aspoň na Vianoce zostať. Ja ho stále ľúbim, nechcem aby to takto skončilo. Plánovali sme si založiť rodinu a zrazu toto.
Má podľa Vás ešte zmysel o neho zabojovať alebo je to už zbytočné?
Osobne si myslim ze nie je o co bojovat. Je to velmi tazke, a bude to este boj (emocie, vycitky..) no raz sa z toho dostanes. Inej cesty nie je.
Urcite by som sa mu neprosila o pozornost, objatia..len to horsi situaciu.
O rozvod nech poda on mudrlant. Nerob za neho 'spinavu pracu'. Byvanie mate spolocne?
nemas o čo bojovať ...evidentne ma inú ....opísala si presne správanie môjho ex ,presne takto isto sa zachoval ,zapieral a do dnes zapiera že ma inú ,trvalo mi rok kým som sa odhodlala k rozvodu (hlavne vzhľadom na to že máme 3 deti to bolo ťažké ) ale dnes ľutujem že som to neurobila skor ....boli to jak svina ,viem ....odplaces si to ,budú sa ti prehrávať tie pekne spomienky ..to všetko k tomu patri ...ale si predsa hrda žena a nemôžeš so sebou nechať zametať ako sa milostpankovi uraci ....nevážil si čo mal ....nechaj ho ísť a na teba čaká určite nieco lepšie ....drz sa ...
Na milión percent má inú,tlačí ti kaleráby do hlavy,ako chce byť sám a týždeň po rozchode ho niekde stretneš ako sa drží za ručičky a oblizuje s inou..Je to kruté,ale je to tak,buď rada,že s ním nemáš deti, maj hrdosť a rozveď sa,radšej byť sama,ako s takýmto debilom,mne by bolo na vracanie už len keby som sa na neho pozrela..Ja som zažila niečo podobné,len s tým rozdielom,že mňa ex nechal aj s našim 2,5 ročným synom.. Samozrejme za tým bola kolegyňa,čo som od začiatku vedela,aj keď on to popieral..
Ja by som teda Vianoce s nim netravila, to si ani neviem predstaviť. Ale mne by stačili už tie pikantné vypisovacky.Podľa mňa typický zaletnik
Ja to vidím na inú ženu a on sa už v podstate rozhodol... Nie, nebojovala by som oňho, za to, že mi občas dá pusu (predpokladám, že u neho sú to občasné výčitky svedomia, lebo si uvedomuje aký je chujo).
Hned ako by ochladol a zacal spominat rozchod, sadla by som si s nim a normalne sa porozpravala, ako si to teda predstavuje, ako si vysporiadate majetky, kto poda navrh, ako budete do rozvodu zit.
Lebo zit dalej s clovekom, ktory stratil voci mne respekt, nemiluje ma a chce sa rozist nema absolutne ziadny zmysel. Bude to boliet, lebo ty podla vsetkeho svojho muza stale milujes, ale pamataj, zivot mas len jeden a neoplati sa v nom trpiet po boku niekoho, kto ten zivot nechce s tebou zdielat.
Len nerozumiem preco panko uz nepodal ziadost o rozvod... asi ho bavi nicit ta.
@h2
Nevera vyzerá inak. Neverný muž bude presviedčať manželku že ju ma rád a že s ňou chce zostať a bude s ňou naďalej spávať.
Tento narovinu hovorí že vzťah je nefunkčný, nechce s autorkou tráviť čas, odmieta sex a chce sa rozviesť. Obviňovanie autorky v jej príspevku nevidím. Možno jeho postup nie je ideálny ale na skvelého manžela sa nehrá.
Som OK s tým ak chcete vyjadriť podporu autorke bez toho aby ste skúmali ako k tej situácii prispela ale jednostranne očierňovať toho čo sa rozhodol odisť z nefunkčného vzťahu nie je na mieste.
@hugger Ty si si to vztiahol na seba, ale tento chlap nie si ty, nespráva sa, ako ty. Správa sa PRESNE, ako priam učebnicový príklad chlapa, ktorý sa zaľúbil do inej ženy. Ten typ neverníka, čo opisuješ ty, je iný prípad. Ten má len bokovku, možno tiež vydatú, ani jeden z nich nechce ich vzťah posunúť na vážnejšiu úroveň, rozvádzať sa nechce, preto mu ide o to, aby manželka nič nezistila. Ja viem, že ako chlap citlivo reaguješ, že sa tu očierňuje iný chlap a podvedome sa staviaš na jeho stranu. Ale v tomto prípade ja vidím chybu na jeho strane. A myslím si, že sa naozaj snažím byť vždy spravodlivá a objektívna, nehľadám hneď chybu u chlapa, ako je časté na MK. Netvrdím, že sa nemôžem mýliť v tom, že chyba je na jeho strane, možno má jeho žena na tom svoj podiel, do ich vzťahu nevidím a usudzujem len z napísaného. Ale dám ruku do ohňa, že ten chlap má inú ženu. Všetko v jeho správaní tomu nasvedčuje. To, či si ju našiel pre nejakú chybu autorky, už je druhá vec. Ktorú nevieme.
ja si tiez myslim, ze tam je niekto treti, ale zrejme to nevychadza podla jeho predstav, totiz je mozne ze dotycna je tiez vo vztahu a nevie sa rozkyvat, to jeho lavirovanie tomu napoveda, ze nechce urobit uplne definitivny krok, lebo to by si uz mala bud rozvodove papiere na stole, alebo by odisiel aj pred Vianocami…zalezi co vlastne chces ty, ci vyvijat nadludske usilie aby zostal v manzelstve napriek tomu, ze ta uz nemiluje, alebo urobis razny krok, vyhodis ho, ppdas ziadost o rozvod…zacni viac mysliet na seba, predstav si buducnost bez neho, nacrtni si co budes robit nasledujice tyzdne a mesiace…skus navstivit terapeuta len sama, mozno ti pomoze utriedit myslienky….
@lavender273 áno spoločné
@hugger byt ku človeku, ktorý mi odovzdal svoje srdce a život do ruk, odrazu ako také hovado, nie je znak férového rozchodu. odkomunikovať to so cťou a povedať, že sa zmenili city, že sa oddelili pohlady na život a prešla zamilovanost atd atd. a čo teda s tym ideme robit, rozist sa alebo skusit poradnu - to je riešenie, ktoré bolí, ale neublíži tak, ako ked človek, ktoreho miluješ, to odrazu struha na chladneho blbca. to je diametrálny rozdiel.
@jj298 Ale on nežiada o odpustenie, ani o druhú šancu. Tu nejde o to, že on by urobil nejakú chybu a teraz chce, aby sa s ním ona nerozviedla. To on chce rozvod, napriek všetkému. On považuje ich vzťah za skončený. Autorka nemá ako oňho bojovať. Paradoxne, tváriť sa, že je nad vecou, by jej mohlo pomôcť viac, než slzy a doprosovanie. Napísať druhým, že píšu blbosti, je ľahké. Skús teda poradiť niečo, čo nebude blbosť.
@jj298 Ja som tiež nepísala, že by som prišla s rozvodovými papiermi, práve naopak, písala som, že keď on chce rozvod, nech ho vybavuje on. Jasné, že by každú mrzel rozpad vzťahu po 10 rokoch. Ale ten chlap jej dal jasne najavo, že ju už nechce, že chce rozvod. Aj potom, čo autorka za ním doslova doliezala. Tak dokedy to má takto pokračovať ďalej?
@jj298 úplne s tebou súhlasím, ona ho stále miluje a len tak koniec? Strašne to bolí hlavne keď človek stále miluje. Kolké ženy sa pokúsia stiahnuť si na život v tom skrate.A každá žena je iná niektorá odíde a zabudne ale niektorá nie. Nakoniec aby nebolo tak že sa bude chcieť vrátiť s5 keď ona ho definitívne nechá a on si potom uvedomí čo urobil. Veď nie nadarmo sa hovorí že človek si uvedomí čo mal až keď to stratí.
Boze toto je az desivo ucebnivovy prikrad nevery.Nechapem co tam este robis.Ze 4 hodinu fitko...Davno by som sa odstahovala.
No.... atraktívny muž je problém sám o sebe. Tým, že vie že má výber, väčšinou sa nespráva štandartne. Česť výnimkám! Sú aj muži rodinne založení! Vždy som sa im vyhýbala. Ja na tvojom mieste by som ešte pred odchodom pár krát absolvovala nejaký dlhší telefonát za jeho prítomnosti s nejakým mužom a správala by som sa tajomne. Pomôže tvojmu sebavedomiu...a hlavne čo najrýchlejšie sa zbaľ a odíď. Ty predsa nie si odkázaná na človeka ktorý si ťa neváži...
@jj298 mas pravdu v tom, co pises. Nie je jednoduche nechat len tak ist cloveka, ktoreho milujes a bol pre teba vsetkym. Ale poucena z minulosti by som podpisala papiere a toho cloveka uz nechcela nikdy vidiet.
tak na začiatok by som sa odtiahla a vzdialila. Niektoré veci nevieš ovplyniť . Ak chceš niekoho pritiahnuť späť musíš tú polaritu oslabiť. Znížiť záujem o neho a zvýšiť záujem o seba. Ak sa chce rozviesť, len sa ho opýtaj že kedy sa teda sťahuje z bytu a kedy teda chce podať žiadosť o rozvod.
Osobne si myslím že skúša tvoje hranice a čo všetko si ochotná pre neho urobiť a v tom sa aj mieni nejakú dobru rochniť, čo teda nevylučuje že má niekoho tretieho kým si však nie je až taký istý , zostáva doma.
Ako mozes naivne dufat, prepac ale ak mas hrdost tak to ukonci, ziadne sedenia ani snaha uz nepomoze, ked druha strana nechce niet co riesit, rozvedte sa cim skor a nenatahujte zbytocne trapenie
@hugger nevera vyzera presne takto, toto sa uplne rovnakym sposobom stalo mojej sestre. Az mi je smiesne, ked pocujem vyhovorku fitko.. dlhe hodiny, nebranie mobilu.. potom zrazu po roku prislo, ze "kamartova" frajerka je s jej chlapom tehotna a on odchadza.. a to ona bola za kravu a chuderu, a on musi travit cas vo fitku :DD Ako cez kopirku.
Bud ma uz nejaku narazenu, alebo ma vlastnej zeny po krk a pozera sa po inom rozptyleni...
@banderaska29 toto ako keby si mi z duše hovorila ....na celom našom rozvode som najťažšie prežívala to že človek s ktorým žiješ x rokov ,niečo spolu vybudujete ,zažijete ,nemáte vážne problémy ,vychováte 3 deti -tak tento človek namiesto toho aby to so mnou odkomunikoval a povedal sory ,zamiloval som sa sa ,našiel som si lásku svojho života ,nemáme nič spoločne už a bla bla ....,robil zo mňa debila ,klamal mi do oči a do dnešného dňa frajerku nepriznal ...toto ma boli viac ako čokoľvek iné ....a toto je vec ktoru mu nikdy neodpustím a budem ho nenávidieť do konca života ... (nie za milenku ,ale za ten postoj ,za ignoráciu a nevysvetlenie situácie )....lebo to že sa ľudia rozchádzajú /rozvadzaju -to je normálne ,človek sa časom meni ,názory na život sa menia...ale to ako je to odkomunikované je druha vec.....
Áno ale to či má alebo nemá inú nie je podstatné.
Podstatné je že sám hovorí že vo vzťahu nechce pokračovať.
Tiez som toho nazoru, ze uz ma inu.

Jeho správanie by ma urazilo. Pobalila by som sa a odišla