Má zmysel kvôli dieťaťu zostať vo vzťahu?

poraditsa
3. dec 2020

Dobry den, budem sa snazit byt strucna - s manzelom si nerozumieme od vtedy ako svokra jeho matka zacala na mna len zle vypisovat (vtedy Ma este Ale ani nepoznala), na poradni nam bolo povedane, ze tento vztah syn-matka sa musi zmenit a ja ako manzelka s nasim dietatom mame byt na 1.mieste alebo obmedzenie ich castych telefonatov, co sa moc nic nezmenilo. Svokra na mna mojej rodine (ked sa od manzela, jej syna dozvedela ako som na nu jemu nadavala) vela slovne naspinila a vraj moja rodina na mna takziez, comu neverim a je mi uz z toho velmi psychicky zle lebo citim ako som v tom sama, moja rodina o nej (svokre) nechce pocut, manzel ku nej velmi drzi a vo vsetkom zastava a obhajuje, poradna nam nepomohka a ja neviem ako s dietatom rok a pol takto dalej zit s takym manzelom. Ma zmysel byt kvoli dietatu dokopy? Som uz vnutorne zufala a zaroven velmi smutna. Dakujem!

pribinak
3. dec 2020

Kvôli svokre by som si nenicila manželstvo. Kašľala by som na ňu. Uplna ignorancia.
Príliš sa ňou zamestnávas.

katkami123
3. dec 2020

Jooj, títo mamičkári. Je mi to veľmi ľúto. Môj otec bol taký a bohužiaľ. Babka to riadila až do smrti všetko a niekedy mám pocit, že ešte aj po smrti.

anjelicek26
3. dec 2020

Moc analyzujes svokru, preco jej davas az take vysoke postavenie vo vasom zivote? Sama si robis zle, ze ti zalezi na tom co robi, co rozprava, co k tebe citi a ako ta vnima. Ten negativny postoj si robis sama sebe... Muz a jeho matka vzdy budu mat specialne puto, ja to vidim na synoch, ze su na mna velmi naviazany a dala by som im riadne vyhubovane, keby kvoli nejakym nevestinym mentalnym vypadkom prestali so mnou komunikovat... vy mate problem ty a muz, nie ty a svokra. On musi vediet, koho ma na prvom mieste a pritom nesposobovat vztahom jednej a druhej hadky. Ten nadhlad nad vecou - musis najst ale sama v sebe... nerada by som, aby svojmu dietatu raz vysvetlujes - vies, rozisla som sa s ockom, lebo ma niekde ohovorila svokra, ze upratujem zle a veci tomu podobne...ved co je toto za blbost.

poraditsa
autor
3. dec 2020

@anjelicek26 Dalujem za odpoved - len priblizim, aby Ma clovek spravne pochopil - svokra na mna vypisovala ze som zla zena a urcite sa do roka rozvediem, na moje tehotenstvo napisala synovieze sa chysta nieco nemile a to musi byt nekale tehotenstvo a ze urcite som uz mala vela chlapov a aka som matka a zena a urcite zla matka (a to ma vtedy vobec ani este nepoznala)

anjelicek26
3. dec 2020

@poraditsa vidis ani ta vtedy nepoznala, to znamena, ze bola paranoidna a snazila sa syna "chranit" svojim sposobom... si si ista, ze to uz davno-pradavno nepredychala? Ze vnuca nemiluje? Ze si nemozete vytvorit vztah aspon na baze akej-takej tolerancie? Ved sa nemusite zboznovat.

poraditsa
autor
3. dec 2020

@pribinak na poradni nsm bolo povedane, ze sa musi ich vztah syn-matka zmenit Ale moj manzel nevie povedat svojej matke nie a ona ho ma v rukach tak, ze ho manipuluje alebo sa vyhraza alebo narieka o zdravi aby vyvolala v synovi lutost. Druhy syn na nu viac menej ja sle a zije si svoj zivot

poraditsa
autor
3. dec 2020

@anjelicek26 presne v tomto som aj ja najprv dufala Ale ked som sa porozpravala s jej druhou nevestou o nej aka je, oni spolu nejaky cas aj byvaly, tak som sa velmi zlakla - v skratke, svokra je psychicky labilna a nebezpecna zena...

oli18
3. dec 2020

@anjelicek26 konečne nejaká matka synov napísala správny názor. Taká téma tu bola nedávno a väčšina radila odstrihnúť sa od svokry. Ešte nemyslia tak dopredu, aby predpokladali, že sa to môže stať aj im, ako svokrám 😉

danica2711
3. dec 2020

@poraditsa nehovor, že pred svadbou bol samostatný, svojprávny a neovplyvniteľný a ty si bola uňho na prvom mieste, také sa nestáva. Keď ti to nezabránilo vydať sa za mamičkinho synčeka, tvoja voľba, teraz sa nečuduj. Ale dobré to asi nebude, radšej odíď

poraditsa
autor
3. dec 2020

@danica2711 pred svadbou som ani len netusila aka je pretoze mi ju dlho nepredstavil a okrem toho byva daleko a necestovala za nami. Ked si telefonovaly, vzdy mimo mna tak som ani sa nesnazila na seba upozornit.

kammik
3. dec 2020

svokra vie byť v takýchto prípadoch problém. ale z veľkej miery vieme toto ovplyvniť, podľa toho jakú pozíciu jej v živote dávame, treba sa otvorene s manželom rozprávať, dať mu na výber, dohodnúť sa nejako

poraditsa
autor
4. dec 2020

@anjelicek26 ale do akeho veku. Tento syn Ma po 40tke a na poradni nam bolo jasne povedane ze matka je Problem a vztah jej so synom.

poraditsa
autor
4. dec 2020

@kammik tu poziciu urcuje ona s jej ozyvanim sa u syna a taktiez jej syn (moj Manuel) je tu vzdy pre nu, Takze on taktiez ju dava v nasom vztahu na konkretnu poziciu. To ze sa mu do vsetkeho stara, kontroluje ho, chce vsetko vediet a on samozrejme jej vsetko odpovie ja predsa nikdy nemozem ovplyvnit. Takze daj svokru z mojej strany na nejaku poziciu v tomto prioade je pre mna nemozne.