icon

Majetnícky priateľ

terezkaa22
5. nov 2021

Dievčatá ako riešite majetnícke správanie u vášho priateľa/manžela?
Ani Vás "nepúšťa" von,ani s kamarátkami? A Ako spoznať že ide o chorobnú žiarlivosť?

Strana
z2
obleckozaecko
5. nov 2021

@terezkaa22 Mam muza, co ma este povzbudzuje nech idem von. Neviem si to ani inak predstavit, lebo vzdy som sa rozhodovala sama o svojich aktivitach. To ci je to v miere podla mna zavisi od jeho argumentov, preco ta nechce "pustit". Ak su to nezmysly a len si je sebou neisty, tak to nie je urcite v poriadku.

cacianka
5. nov 2021

Ja som môjho partnera vyliečila hneď pri prvom pokuse. Boli sme spolu/bývali len pár mesiacov.
Umývala som podlahu kupelni,, spomenula som si že druhý deň máme s kamoškami stretko na Kofolu a pokec. Tak mu vravím že zajtra prídem neskôr, ale do polnoci som doma. Začal šomrat a brblat, že čo sa mám čo tulat, chodiť po krčmách. Z fleku som sa otočila, a spýtala sa či mu mám tou špinavou handrou plesnut po hube teraz alebo až keď umyjem wc.
Ostal vyvaleny, v šoku a len lapal po dychu. Keď emócie opadli, dosť asertivne som mu vysvetlila že nie som pes uviazaný pri búde, ani on nie je môj majiteľ. Podviesť ho môžem kde a kedy chcem, a ak mi neverí nemá význam byť spolu.
Sklapol a už 15 rokov mám pokoj. Pochopil že kobru dráždiť nemôže 🤣

vanessa0311
5. nov 2021

Ani ty jeho 'nepuštaš'? Tiež ho 'nepusti'. Ako sa vtedy zachová.

tenerifka
5. nov 2021

@terezkaa22 vies, vztah je v prvom rade o dovere, co zo strany tvojho priatela chyba, kedze je pravdepodobne zakomplexovany a neisty sam sebou, moj ex bol podobny, nastastie som to vcas ukoncila. Teraz som stastne vydata 22 rokov, a ani ja, ani moje kamosky si nepytame od muzov povolenie, ci mozeme ist na vino ci hocikam. Ja si napr. zaletim do Madridu za kulturou a nakupmi, popritom si tam vyrazim s kamoskou vecer von, iba muzovi poviem, kedy idem a kedy sa vraciam, kupim letenku, zajednam si hotel, auto necham na letisku a jeho tym nezatazujem. Ak si take nieco u teba nevies predstavit, naozaj zid z kratsej cesty

karolinakr
6. nov 2021

Toto som nikdy nechapala, pytať sa chlapa, či možem von, nie sme v moslimskej krajine, ja aj na kavu sama zajdem, určite by som si dovolenie nepytala, za rodinou, koničky, akcie atda keby sa mu to nepačilo, smola, mna to nezaujima, ani ja nikoho na slobode neovmedzujem

karolinakr
6. nov 2021

@cacianka 🙂 neťahaj tigra za fúzy...To je strašne mile prislovie, ked si realne predstavíš, že ťaháš tigra za fúzy, alebo som videla take video - Netľapkaj koňa po zadku...on išiel zo zadu a z dobre nalady, bolo vidno, že to nerobi zakerne plesol koňa po oboch polkach zadku, ale v sekunde taku kopačku dostal, že odletel par metrov 🙂 furt sa smejem, ked si na to spomeniem

karolinakr
6. nov 2021

Inak je pravda, že mne sa takí chlapi aj vyhýbajú, bolo tu pár diskusií, kde muži prejavili nejake vlastnosti dosť zvláštne, ktoré majú odchylky, a nikdy som sa s takym niečim v reale nestretla, bud sa mi takí chlapi vyhýbajú, ale ja od nich bočím,,,Občas nechapem, s kym všetkým ľudia žijú a mnohe veci ženy toleruju, lenže je ťažšie vycuvať, ked už spolu bývate a mate spoločny majetok, alebo rodina vas berie za par, ako ked spolu chodite, a zoznamite sa v bare niekde na kave, a ked ma blbe reči, jednoducho mu 2x telefon nezdvihneš a maš problem vyriešný... Aj minule bola taka divna diskusia. Však ked vieš, že ma nejake neprijateľné vlastnosti, prečo sa k nemu sťahuješ a začinaš budovať vzťah? Zachvíľu budeš habit nosiť na hlave

cacianka
6. nov 2021

@karolinakr tiger je chlap, kobra je žena, takže prispôsobujem.
Inak veľmi rada pozerám videá trapasy a zvieratká.

h2
6. nov 2021

@terezkaa22 A čo iné by mala byť chorobná žiarlivosť, keď nie toto? Chlapa sa nemáš pýtať, či môžeš ísť. Máš mu oznámiť, že ideš. Aj to len preto, aby sa o Teba nebál, že kde si. Nie preto, aby Ti povedal, že sa mu to nepáči. On tiež nikam nechodí? Nemá kamarátov?

karolinakr
6. nov 2021

Ja som v UK poznala moslimsku rodinu, kde žena sa naozaj musela pytať, či može von...sama nešla,,,muž pracoval. ona cely doma, ani nos nevykukla z baraku, nedajbože cestovala na inu zastavku nakupovať, syn alebo muž musel ist s nou, na oslavy len s rodinou
.To je taka kultura, naboženstvo, oni si to tak ustanovili a ked to tak dodržiavaju roky a nechcu meniť tradicie ich vec, ale nemyslim, že na Slovensku je niečo take normalne,že sa chlapa pýtaš o dovolenie,,

zmrzlinka2021
6. nov 2021

@terezkaa22
uprimne, ty si s tym OK, ked teba ako dospelu zenu niekto a je jedno, ci frajer, ci mama, "nepusta von"?

annamarin
6. nov 2021

Z mojej skúsenosti na jednej aj druhej strane viem, že pomaha hned od začiatku nastaviť žiarlivcovi hranice. Ak uvidí, že taketo spravanie je pre teba neprijateľné - zmení sa, aby o teba neprišiel. Noo to funguje na začiatku vzťahu. Ak sa prispôsobis a z ničoho nič po roku vztahu chces zrazu hento a tamto, tak žiarlivcovi to bude vŕtať v hlave. Bude si myslieť, že sa niečo stalo a už ho neľúbiš tak ako predtým alebo nedajbože ho už podvadzas. Tu pomôže len buďto sa rozísť, alebo veľkú davku trpezlivosti a vysvetlovania. Ale hranice maj poriadne nastavené. Príklad: Chces ist s kamoskami na kavu. Povies mu to. Vypocujes. Vysvetlis nedorozumenia. Ale aj keby sa mu to nemá páčiť, tak s tými kamoskami na kavu ides. Neprisposobovat sa proste. Vysvetlit to áno. Ale neprisposobovat sa. Prisposobenim len posilnis jeho žiarlivosť. Jednak si bude myslieť, že takto môže posúvať hranice a tiež mu tým dávaš najavo, že má pravdu a je oprávnený sa cítiť, tak jak sa cíti.

Drzim palce. 🙂

terezkaa22
autor
6. nov 2021

@annamarin ďakujem

Strana
z2