Majú muži po práci právo na pokoj?
My sa stále hádame lebo keď príde z roboty on chce svoj pokoj chce byť na telefóne ,xboxe ,počítači ..dneska napr kúpil a namontoval lampu potom zaletoval diery v stenách a preňho je to veľká robota. ja som doma s chrbticou ešte že žijeme s mojou mamou ktorá sa o mňa stará, jemu sa vyslovene nechce o mňa starať ,práčku nevyvesi musí mama aj nám vari mama on sa stará iba o malú, dvojročnú ...je síce pravda že za 6 rokov spolu, mám stále problémy s tým chrbtom alebo so psychikou niesom ako ostatné ženy čo makajú lebo nemôžem ale ani on tak kto má pravdu ...dosť po sebe kricime lebo mi hovorí že stále dačo je so mnou ...ale môžem ja zato že mi príroda nadelila taký chrbát a psychiku ? Som sa prišla vyzalovat lebo sa cítim naozaj menejcenna :( a chcem vedieť či naozaj všetci muži potrebujú ten svoj slávny klud ...
@anonym_5c8761 áno keď mi je dobre fungujem normalne lenže on to berie že som doma že mám robiť veci ja ...že on nevládze už iné veci robit ..dokoncz Svokra sa mi ospravedlnila že ho neviedla k domacim prácam ani vareniu že tlačil na ňu muz aby robila všetko sama ...na začiatku taky ale nebol snažil sa veľmi a po mojich chorobách že stále so mnou niečo proste ako keby ma prestal Mat rád veď nemáme sa o čom ani porozprávať už nas vzťah je na bode mrazu
@anonym_autor v robote je uzasny smejko všetci ho máju radi a príde domov je v depresii kecy nemám náladu a pod ..vacsinou lezi Kuka do mobilu a je ticho ...
@anonym_autor Tak ja si oddýchnem a potom do polnoci robím co treba. Niekedy ma veru aj polnoc zastihne a spim 3-4f hodiny a ráno vstávanie na dvanástky .
@anonym_1bf217 fuuu moja nezavidim nezvládla by som to sama vsetko
Ja sa Ti teda cudujem ze mate dieta ked mas teda ako vravis zdravotne problemy . Ja som ,,ochorela" az po porode takze aj keby som chcela druhe, nemala by som ho lebo by mi to rozum nedovolil. Mne je luto tvojej mami
Nemali by ste nechavat na nu viacmenej vsetko a ano kazdy by si po praci mal oddychnut. Nie stale , ale mal
@anonym_1bf217 fuuu moja nezavidim nezvládla by som to sama vsetko
@anonym_autor Zvládla.Aj ja mám dosť už po rokoch.. už robím 7 rokov nočné aj denné dvanástky mám deti, muža a pritom sa starám o mamu. Teda kontroly, nákupy, lieky a keď má zle dni jej aj varim. A muž zase pomáha jeho nákupy, lekárov, alebo kto kedy môže.
@anonym_autor A ešte na margo toho "mužského odpočinku po práci "Áno robí to aj môj. Ako deti odrástli večer po dvanástke už len oddychuje a po nočnej tiež nakoľko veľmi málo spí a max.ide nakúpiť, alebo lekárov ak treba riešiť, alebo niečo vybaviť. Inak fyzicky nič vtedy.
@anonym_autor asi každý potrebuje kľud 🙂 možno je vyhorety a preto vám kričí nepekné veci. Mal víkend alebo nejaký čas iba pre seba ?
@lenkasarka a dovolí ti to manžel keď máš malé deti ? 😁😁
@anonym_autor dieta mam už dospelé,ale všetci v mojom blízkom okoli vedia,ze po práci je hodina len moja v tichu a klude. Potom fungujem úplne normálne,ale tá hodina je len moja s vylozenymi nohami.
Pre bližšiu predstavu o autorke
@anonym_47a94f hned sa mi zdalo ze som par dni dozadu citala nieco podobne
"Majú mať ženy po robote pokoj". Urobiť si dieťa s dieťaťom je chyba ženy, veď on sa "zmení". Tak neplač.
@anonym_autor v robote je uzasny smejko všetci ho máju radi a príde domov je v depresii kecy nemám náladu a pod ..vacsinou lezi Kuka do mobilu a je ticho ...
@anonym_autor tak vieš. Keď je pridaná tema tiež tvoja tak sa mu naozaj necuduj,že v robote je usmievavý a doma je depresívny z teba. Máš skoro o 100 kg viac ako si mala keď ste sa spoznali. Nič doma nerobíš,lebo nemôžeš. Nemôžeš zato že si chorá ,ale môžeš zato ze si toľko pribrala. Aj ja som chorá a aj keď som ležala v nemocnici jeden,dva,tri a viac x stále mám svoju pôvodnú váhu. Napriek chorobe sa snažím robiť všetko. Keď bola dcéra mala rozpadavali sa mi stavce,ale riešila som svoj problém. Vtedy som bola ešte mladšia ako ty teraz. Teraz mám po 40 inú vážnu diagnózu,ale fungujem. Ty sa odpúšťaš,priberáš všetko si hodila na hlavu mame,muzovi a zjavne ti to takto vyhovuje a to je chyba.
Uff. Tak autorka píše, že ju seklo, čo ale zjavne nie je chronické ochorenie, pri ktorom sa má dlhodobo! Nechať obskakovať mužom a matkou. Tiež píše, že predtým mala problémy s platnickami a že má 150 kg( v inej diskusií, ale v tejto sa priznala, že ide o totožnú osobu). No a to je fakt prekvapivé, že človek s morbidnou obezitou má problém s chrbticou. Chúďa chrbtica, toto všetko uniesť. Nuž, autorka, daj si predpísať ozempic alebo niečo podobné, menej papaj, hneď ako to pôjde sa zacni hýbať a k prvým pohybom si daj záväzok, že matke ( to za každých okolnosti ) a mužovi ( ak ešte bude mať záujem a nedá ti zbohom, čo by som sa necudovala) vrátiš to obskakovanie
@gribka1 riešim to aj s fyzioterapeutom len keď som akútna Neda sa cvičiť ...no očakávam od neho to aby sa po robote zapojil do domácich práci a nenechával všetko na moju mamu keď mám dobré obdobia s chrbtom snažím sa robiť všetko sama
@anonym_autor prepac ale s platnickami ma problem uz kazdy druhy.
Pre bližšiu predstavu o autorke
@anonym_47a94f aha ta tema, kde sme sa cudovali ze zena s jej chrbticou a v zlom zdravotnom stave, ma vobec dieta. uz si spominam.
@anonym_autor a co od neho este viac ocakas? Chces aby vsetko robil aj za teba? Ano, mas problemy s chrbticou ale pokial sa ti da, tak musis aj ty nieco spravit nie len vyzadovat, aby on vsetko spravil. Predpokladam, ze ani nezarabas, ked si doma s chrbticou, tak by si mohla byt rada ze on do tej roboty chodi a mozno mu dopriat aspon trosku kludu po robote
@anonym_autor začni so sebou niečo robiť a daj sa dokopy. Psychika a chrbtica je primárne len a len o tebe a tvojom snažení. Si mladá baba, musíš zabojovať za seba, svoju rodinu. S takymto nastavením ti hrozí, ze ti zdrhne manžel a potom uz mozes zakladať ďalšiu diskusiu. Mladý chlap nema záujem sa starať o teba, domácnost, dieťa, zabezpečiť vsetko finančné sám a najma dlhodobo. Ak ti nie je okej 2 týždne, tak ťa vie v daných povinnostiach zastúpiť a teda aj by mal bez zbytočných reči. Vzhľadom na to vsak kolko tahas takyto stav dlhodobo a ide to s tebou viac a viac dole vodou, no neviem či to on vydrží. Ty sa musíš primárne zmeniť autorka.
Som fyzioterapeutka dlhé roky, takýchto pacientov som už zažila kopec…za svoj stav si môžu sami, lebo sa im so sebou nič nechce robiť a čakajú, že operácia ich spási. Akútna fáza trvá 2-3 dni, vtedy sa odporúča šetriaci režim. Inak sa má denne cvičiť(a nielen ľahučké cviky, kedy človek nevystúpi zo zóny komfortu)a samozrejme schudnúť….vsetko ostatné je lenivosť a výhovorky
@anonym_autor ja sa mu necudujem. Ty si lezis doma, fnukas a vyzieras sa, nie si schopna postarat sa o nic, a on ma nosit domov prachy a este aj tahat druhu sichtu okolo teba a domacnosti? Ano, zije tam aj on, je to aj jeho domacnost a jeho dieta, ale uplne chapem jeho frustraciu a nulovu motivaciu nieco robit. Ty mas tiez nulovy zaujem nieco so sebou robit a aspon trochu byt uzitocna, tak co cakas od neho?
Ja ho chápem tiež chcem po robote mať aspoň pol h alebo hodinu kľud a vypnúť prípadne si aj pospat
Este ti nikto z lekarov nepovedal,ze s tou vahou treba nieco robit??Ze sa treba prekonat a zacat sa hybat po troche a pomalicky pridavat viac a viac?Potom sa aj chrbtici ulavi a velmi,ver tomu.A nie len chrbtici,pozor aby sa aj infarkt nechytila,lebo srdce tak namahas,ked nan tlaci tolko sadla,ze raz sa stane,ze to sadlo to srdce znici a zastavi.Ak milujes svoje dieta,urob to aspon pre neho,aj psychyka sa potom zlepsi aj muz bude mat pri sebe normalnu zenu,nie taku,co sa ani neohne a sex tak to si ani neviem predstavit ako ho vobec mozte mat.Takze muz je isto frustrovany aj z toho.Zapri sa a makaj,dokazali to mnohi,dokazes aj ty.Alebo sa prezeres na 300kil a uz ta ani z domu ziadno nedostanu,uz asi len zeriavom.
Chudak tvoj muz. Na jeho mieste by som bola na teba este horsia. A asi by som ta opustila. Vypisovat na internete ti ide takze evidentne by si nejak pracovat mohla a prispiet tak niecim do domacnosti. Mozete ma tu zozrat ze kazdemu sa moze otocit zivot o 180 stupnov v sekunde (sama som to zazila ked byvaly ostal na vozicku) ale je to tazke aj pre druhu stranu a ked vidi ze partner nema vobec zaujem tak nemozno cakat ze bude happy.
Nasiel si 51 kilovu mladu stastnu sportovkynu. Teraz je to 150kilova buchta co len lezi a este aj v hlave ma problemy. Vyzor je jedna vec, to co ma vnutri ale tiez uz nie je to co bolo.
Ľutujem tvoju mamu. Ak musí manipulovať s 150-kilovou ležiacou osobou, môže si tiež uhnať problémy s chrbticou - čo potom? Poberá aspoň opatrovateľský? Čo potom, ak tvoj pravdepodobne ešte mladý chlap stratí trpezlivosť a odíde? Je možné, že sa už vnútorne od teba dištancuje a prejavuje sa to tým, že sa odmieta viac angažovať v domácnosti a len výchova z domu mu bráni zamávať ti na rozlúčku.
@anonym_autor Konečne som sa dočítala trochu viac. Moja svokra(prekonala rakovinu) nosí korzet,morfiove náplaste,keďže v jej veku už operácia nie je reálna. Aj kvôli veku aj iným zdravotným problémom..Má závraty, točí sa jej hlava (hocikedy spadne).
Býva sama (chodíme jej už na nákupy a pomáhame s čím treba).Ale väčšinou nechce pomôcť.
Ale vieš čo..? @anonym väčšinou nechce. Je ešte sebestačná.Navarí si,uprace,vyperie,vyvesi,zehlí ,zavarila aj pre nás všetkých (aj keď ja si sama). Okrem nákupov a lekárov čo riešime my s ňou si vystačí vo všetkom sama. A vieš prečo? Lebo má synov a nechce nikoho zaťažovať .Postarať sa o seba, o všetko ju drží pri živote. Pohybuje sa o palici a je to neskutočne silná žena a veľká bojovníčka.
Mám šťastie, že mám okolo seba tak silné ženy, ktoré len tak niečo nezlomí.Takze tak...
@anonym_1bf217
Hanbi sa.
Každá žena je iná, každá diagnóza je iná. Ty nemáš bolesti autorky.
Nikdy neporovnavaj ludi
@anonym_autor Tak ja si oddýchnem a potom do polnoci robím co treba. Niekedy ma veru aj polnoc zastihne a spim 3-4f hodiny a ráno vstávanie na dvanástky .
@anonym_1bf217 tak to si teda dopadla
Preco si neodpovedala do predchadzajucej temy a zakladas novu? Uz si zacala riesit s obezitologom svoju hmotnost, kvoli ktorej mas aj psychicke problemy a problemy s chrbticou?
Preco si neodpovedala do predchadzajucej temy a zakladas novu? Uz si zacala riesit s obezitologom svoju hmotnost, kvoli ktorej mas aj psychicke problemy a problemy s chrbticou?
@maranta_leuconeura nevieš kvôli čomu má tie problémy, nepoznáš jej realitu. S chrbátom má problém veľmi veľa ľudí, bez ohľadu na váhu. Psychiatrická diagnóza detto.
Váha môže byť len dôsledok toho celeho

@anonym_1bf217 veď o to ide my nemozeme chlapi áno nieje tak fér a ja to tak nechcem mat doma sama na všetko nestačím