Majú muži po práci právo na pokoj?
My sa stále hádame lebo keď príde z roboty on chce svoj pokoj chce byť na telefóne ,xboxe ,počítači ..dneska napr kúpil a namontoval lampu potom zaletoval diery v stenách a preňho je to veľká robota. ja som doma s chrbticou ešte že žijeme s mojou mamou ktorá sa o mňa stará, jemu sa vyslovene nechce o mňa starať ,práčku nevyvesi musí mama aj nám vari mama on sa stará iba o malú, dvojročnú ...je síce pravda že za 6 rokov spolu, mám stále problémy s tým chrbtom alebo so psychikou niesom ako ostatné ženy čo makajú lebo nemôžem ale ani on tak kto má pravdu ...dosť po sebe kricime lebo mi hovorí že stále dačo je so mnou ...ale môžem ja zato že mi príroda nadelila taký chrbát a psychiku ? Som sa prišla vyzalovat lebo sa cítim naozaj menejcenna :( a chcem vedieť či naozaj všetci muži potrebujú ten svoj slávny klud ...
@zmrzlinka2021 a to su nejake argumenty, preco by to riesit nemala? S chorym chrbatom ale treba aj cvicit, rehalibitovat, co jej vaha zjavne znemoznuje. Asi ma minimum svalovej hmoty, ktora by podporovala drzanie tela a preto ma problemy este o to horsie. A to sa nezmeni lezanim na gauci
@maranta_leuconeura ale veď my nevieme, čo s tým robí. Ženy si tu len domyslaju, aby mohli súdiť.
@anonym_1bf217 tak to si teda dopadla
@zmrzlinka2021 Ale nesťažujem si. Je to v pohode. Neviem len tak .nečinne dlho ležať .A tiež mám problémy s chrbticou aj vysunutú platničku.Nedavno som ukončila liečbu..
@anonym_1bf217
Hanbi sa.
Každá žena je iná, každá diagnóza je iná. Ty nemáš bolesti autorky.
Nikdy neporovnavaj ludi
@zmrzlinka2021 Nemám prečo!
Rozumiem jej už som za vyše 50 rokov toho zažila dosť,!
Neporovnávam len poukazujem nato, že sme ženy čo nie sme všetky fajnovky a nevypisujeme ako malé deti na MK.
@zmrzlinka2021 Ale nesťažujem si. Je to v pohode. Neviem len tak .nečinne dlho ležať .A tiež mám problémy s chrbticou aj vysunutú platničku.Nedavno som ukončila liečbu..
@anonym_1bf217
Ja ťa nechcem strašiť. Máme dve také osoby v rodine. Obaja skončili s vážnou diagnózou. Ich kvalita života sa rapídne znížila. Majú okolo 45
@zmrzlinka2021 Nemám prečo!
Rozumiem jej už som za vyše 50 rokov toho zažila dosť,!
Neporovnávam len poukazujem nato, že sme ženy čo nie sme všetky fajnovky a nevypisujeme ako malé deti na MK.
@anonym_1bf217
Byť ženou neznamená všetko zvládať.
Ja som kresťanka a viem, že nemusím. Moja hodnota nie je v tom čo zvládnem, koľko odtrpim. Moja hodnota je v Bohu.
Život ti rýchlo prejde a prežiť ho tým, čo som všetko zvládla je smutné.
Nie je dobré odpajat sa od seba. Treba počúvať svoje telo, ducha, vedieť hovoriť nie, vedieť rešpektovať svoje limity
Veď nerob ani ty nič. Nevar mu, neper. Ľahni si a ťukaj do mobilu. Z mamy ste si obidvaja otroka urobili. A nie nemusíš nič.
@anonym_1bf217
Byť ženou neznamená všetko zvládať.
Ja som kresťanka a viem, že nemusím. Moja hodnota nie je v tom čo zvládnem, koľko odtrpim. Moja hodnota je v Bohu.
Život ti rýchlo prejde a prežiť ho tým, čo som všetko zvládla je smutné.
Nie je dobré odpajat sa od seba. Treba počúvať svoje telo, ducha, vedieť hovoriť nie, vedieť rešpektovať svoje limity
@zmrzlinka2021 Samozrejme to tak robím. Nie vždy všetko sama a nebojím sa požiadať o pomoc ani povedať nie.Mozno pred rioki na materskej som zvladala oveľa viac, ale už nie.A nie raz od kedy máme deti,nechám všetko tak (však práca nie je zajac)a ideme na výlet .
@anonym_1bf217
Ja ťa nechcem strašiť. Máme dve také osoby v rodine. Obaja skončili s vážnou diagnózou. Ich kvalita života sa rapídne znížila. Majú okolo 45
@zmrzlinka2021 Ja viem..
Som fyzioterapeutka dlhé roky, takýchto pacientov som už zažila kopec…za svoj stav si môžu sami, lebo sa im so sebou nič nechce robiť a čakajú, že operácia ich spási. Akútna fáza trvá 2-3 dni, vtedy sa odporúča šetriaci režim. Inak sa má denne cvičiť(a nielen ľahučké cviky, kedy človek nevystúpi zo zóny komfortu)a samozrejme schudnúť….vsetko ostatné je lenivosť a výhovorky
@anonym_b8da2e zaujímave že od roku 2020 čo mám veľké problémy chodím cvičiť každy týždeň ku fyzio na vlastne náklady ..ďalej každé 3 mesiace absolvujem takisto na a vlastné náklady terapie ako rázová vlna elektrina laser parafin ..nikdy som nedostala od poisťovne ani cent ! A napriek tomu som uz dlho ležiaci pacient ..neurochirurg mi povedal že proste mám šťastie na takúto chrtbticu a že tieto epizódy sa mi budu opakovat a že nemám nič robiť v predklone a šetrit sa uz nafurt
Preco si neodpovedala do predchadzajucej temy a zakladas novu? Uz si zacala riesit s obezitologom svoju hmotnost, kvoli ktorej mas aj psychicke problemy a problemy s chrbticou?
@maranta_leuconeura nieje to také ľahké ako sa všetkým zdá mám obrovské psychické problémy chodím na 3 mesačne hospitalizacie tak si chlap oddýchne odomna ...chudnutie nieje možné v teraz niesom schopná dodržiavať jedalniček a cvičiť
@maranta_leuconeura nieje to také ľahké ako sa všetkým zdá mám obrovské psychické problémy chodím na 3 mesačne hospitalizacie tak si chlap oddýchne odomna ...chudnutie nieje možné v teraz niesom schopná dodržiavať jedalniček a cvičiť
@anonym_autor a jak si zvladla vynosit a porodit dieta ako dlhodobo leziaci paciet ktory to nema ani v hlave v poriadku?
Veď nerob ani ty nič. Nevar mu, neper. Ľahni si a ťukaj do mobilu. Z mamy ste si obidvaja otroka urobili. A nie nemusíš nič.
@anonym_e70e7e ja cc
Chcem žiť úplne normalne lenže keď mne je dobre nechytí sa sám od seba že treba práčku vybrať myčku obidve majú zvukové signály keď dokončia on leží a ja keď toto dokonci hneď bežím a spravim to, mám proste OCD že nech je všetko hotové neznášam prádlo v práčke
@anonym_e70e7e ja cc
Chcem žiť úplne normalne lenže keď mne je dobre nechytí sa sám od seba že treba práčku vybrať myčku obidve majú zvukové signály keď dokončia on leží a ja keď toto dokonci hneď bežím a spravim to, mám proste OCD že nech je všetko hotové neznášam prádlo v práčke
@anonym_autor tak to nerob ani ty. Keď chce tanier, nech si vyberie z umývačky. Keď chce oprať, nech nahádze do práčky. Skáčeš okolo neho ako opica, tak sa nečuduj, že nič neurobí.
@anonym_autor a jak si zvladla vynosit a porodit dieta ako dlhodobo leziaci paciet ktory to nema ani v hlave v poriadku?
@anonym_7d7970 nemusíš ma hneď urážať kde máš základnú slušnost ? To aj k mužovi a rodičom si taká istá drzá ??? ..sama neviem ako som to zvládla ale zvládla celé tehotenstvo som ležala v nemocnici a doma a zase v nemocnici lebo som nemohla nič do seba prijat ani vodu a mala som zavraty že som padala a stále zvracala a chlap sa nestarala starala sa mama takisto pomoc žiadna vtedy sme sa hádali každý deň
@anonym_e70e7e ja cc
@anonym_autor prečo hneď bežíš? Ako ste fungovali doteraz? Prepáč, ale rozhodnutie mať dieťa nebolo asi najrozumnejšie v tvojom stave
@anonym_autor tak to nerob ani ty. Keď chce tanier, nech si vyberie z umývačky. Keď chce oprať, nech nahádze do práčky. Skáčeš okolo neho ako opica, tak sa nečuduj, že nič neurobí.
@anonym_e70e7e on sa potom sťažuje že nič nerobím a že co som to za ženu tak radšej robi všetko mama aby ma neurazal ..proste on ma už neznáša to sám povedal že je vyčerpaný ale nemá byť z čoho proste nehodí sa ku nám s mamou naozaj asi som si zle vybrala ale na druhú stranu nebol taký všetko robil keď sme sa spoznali a sľúbili sme si v dobrom aj zlom a on keď je hádka nejaká tak sa zbalí a odíde do auta a takto má vydiera ...proste je Lenivy
Haha toto je trol, dámy. Na jednej strane je ležiaci pacient a na druhej hneď skáče a má ocd, že všetko musí byť hotové. A ešte 3 hospitalizácie mesačne. Ale problém je seknutie a predtým platničky a 150 kg. 🤦
@anonym_autor prečo hneď bežíš? Ako ste fungovali doteraz? Prepáč, ale rozhodnutie mať dieťa nebolo asi najrozumnejšie v tvojom stave
@anonym_f28462 lebo neznášam keď je prádlo v práčke a veci v myčke
Haha toto je trol, dámy. Na jednej strane je ležiaci pacient a na druhej hneď skáče a má ocd, že všetko musí byť hotové. A ešte 3 hospitalizácie mesačne. Ale problém je seknutie a predtým platničky a 150 kg. 🤦
@bambulkaaskatulka tiež som sa pousmiala pri predstave 150kg ženy, ako vyskočí. Pred štyrmi operáciami. Myslím, že autorka píše vždy prve to, čo sa jej hodí do krámu
@bambulkaaskatulka píšem keď mám dobrý stav tak fungujem normalne ...a nie 3 hospitalizácie mesačne ale ročne
@anonym_e70e7e on sa potom sťažuje že nič nerobím a že co som to za ženu tak radšej robi všetko mama aby ma neurazal ..proste on ma už neznáša to sám povedal že je vyčerpaný ale nemá byť z čoho proste nehodí sa ku nám s mamou naozaj asi som si zle vybrala ale na druhú stranu nebol taký všetko robil keď sme sa spoznali a sľúbili sme si v dobrom aj zlom a on keď je hádka nejaká tak sa zbalí a odíde do auta a takto má vydiera ...proste je Lenivy
@anonym_autor veď nech sa sťažuje. Sťažuj sa aj ty, že máš neochotného chlapa.
@bambulkaaskatulka tiež som sa pousmiala pri predstave 150kg ženy, ako vyskočí. Pred štyrmi operáciami. Myslím, že autorka píše vždy prve to, čo sa jej hodí do krámu
@anonym_f28462 keď som v dobrom stave niesom seknuta alebo nemám problém s chrbticou tak fungujem úplne normálne
Nic sa neda,nic nejde len ten chlap je zly a ja som lietadlo.Nuz dlho to uz ten tvoj chlap nevydrzi a ani tvoja mama.Muz si zoberie dieta k sebe a ty zase zostanes sama v posteli s kopou zradla okolo seba.Ak takto chces dopadnut si na tej naj ceste.Ako sa chces vobec dopravit do nemocnice??Ani chodit,museli by prist 10ti chlapi,aby ta aspon nalozili na to lehatko.Naozaj,schop sa a zacni nieco zo sebou robit.
Nic sa neda,nic nejde len ten chlap je zly a ja som lietadlo.Nuz dlho to uz ten tvoj chlap nevydrzi a ani tvoja mama.Muz si zoberie dieta k sebe a ty zase zostanes sama v posteli s kopou zradla okolo seba.Ak takto chces dopadnut si na tej naj ceste.Ako sa chces vobec dopravit do nemocnice??Ani chodit,museli by prist 10ti chlapi,aby ta aspon nalozili na to lehatko.Naozaj,schop sa a zacni nieco zo sebou robit.
@vladuska20 ako si prišla na to že mám v posteli kopec žrádla ? Váhu som naberala postupne lebo chodím na 3 hospitalizácie ročné a nabrala som lebo beriem veľa silných liekov na priberanie medzi nimi je aj liek čo berú anorektičky na pribratie
@anonym_0770b3 bola som pri neurochirurgovi a povedal mi že momentálne ma seklo a že mám ležať a čakať kým to prejde ...predtým som mala problém s platničkami
@anonym_autor ved ja mam toez,problem s platnickami, vytecenu, tlaci mi na miechovy kanal. A fungujem, sice s obmezdeniami ale robim vsetko okrem dvihania tazkych veci a prudkych pohybov. Ak ta to boli, sup k lekarovi, da to lieky, ked sa to ukludni, cvic na chrbticu. A ulavi sa ti po case. Skus ozon,,milgammu. Drzim palce
@anonym_autor už si tu písala, že máš platničky “všetky vyskočené” a potom sú prezradila, že máš až morbídnu obezitu preto sa nevieš ani dať dokopy, tvoja mama sa stará o teba, 2 ročne dieťa sa na toto pozerá a muž okolo teba maká-chodí do práve, zabezpečuje sa. Neviem asi sa ti nepáčilo, že v tej predošlej diskusii sa viac nadrzovalo len tvojmu mužovi, a tebe sme všetky radili, schudni, zdravo jedz, začnu sa hýbať, lebo všetky operácie ktoré ta čakajú sú z tých 140 kg ktoré si na seba bohužiaľ nazbierala. Asi to boli zle rady a ty namiesto toho ˇ, aby si svoj život zobrala do svojich rúk tu píšeš že mužovi sa nechce skladať prádlo. Tebe sa asi tiež nechce žiť plnhododnotne a asi si to vzdala, do toho psychika. Zmierila si sa a tým, len aby si neskončila sama. Treba sa nakopnúť a nie čakať kým ta odsekne. Mimochodom to čo za blbosť, veď takto ležíš už týždne nie? Neviem kedy bola ta predošlá diskusia , ale minimálne 2 týždne to už je. Odvtedy nič neriesis?? Máš preboha 27 rokov, sme skoro rovesníčky, toto je hrôza
Ale sexovat vládzeš čo? ty si sa proste opustila, kebyže na zebe zapracuješ, schudneš, tak hneď by si mala kvalitnejší život...a vieš čo? mne nie je ľúto ani teba a anj tvojho muža (on isto ostáva len kvôli dieťaťu, lebo ináč z teba nemá nič)...ale ľúto mi je práve toho dieťaťa...veď čk to je za detstvo a život, keď má 150 kilovú večne fňukanúcu matku? ty sa tomu dieťatu dokážeš venovať?,
Pozri, ja som v tehotenstve pribrala 30kg, priznávam, že som sa vyžrala na prasa, nebudem sa tu vyhovárať na lieky, hormóny, psychiku a neviem čo...proste som sa vyžrala...ja som sa od pôrodu nevedela ani zohnúť, mala a mám karpálny tunel na oboch rukách, ledva som dieťa vedela v rukách držať a nakŕmiť, prebaliť, obliecť atď. ale išla som cez bolesti...nevedela som dieťa ani do postielky uložiť, lebo pri každom zohnutí ma tak bolela chrbtica, že som myslela, že zomriem...ale všetko som to robila kvôli dieťaťu!!! no a vieš kedy bolesti chrbtice zmizli? keď som si povedala, že STAČILO a schudla som 25kg! všetko sa dá...a dá sa to aj cez bolesti, len netreba žrať....a hlavne treba myslieť na to dieťa...že ono matku potrebuje, matku, ktorá sa o neho dokáže postarať...ktorá s ním pôjde von, na ihrisko, do prírody atď.
@anonym_autor Ty si tá 150 kilová depresívna ženská, o ktorú sa musia doma starať, lebo ju bolí chrbát a napriek tomu si urobila decko, aby si poistila chlapa? A vyžrala si si ležaním takmer 100 kíl nadváhy?
@anonym_56836f jasné, to je ona
@vladuska20 ako si prišla na to že mám v posteli kopec žrádla ? Váhu som naberala postupne lebo chodím na 3 hospitalizácie ročné a nabrala som lebo beriem veľa silných liekov na priberanie medzi nimi je aj liek čo berú anorektičky na pribratie
@anonym_autor vidis zase vyhovorky.

@maranta_leuconeura nevieš kvôli čomu má tie problémy, nepoznáš jej realitu. S chrbátom má problém veľmi veľa ľudí, bez ohľadu na váhu. Psychiatrická diagnóza detto.
Váha môže byť len dôsledok toho celeho
@zmrzlinka2021 a to su nejake argumenty, preco by to riesit nemala? S chorym chrbatom ale treba aj cvicit, rehalibitovat, co jej vaha zjavne znemoznuje. Asi ma minimum svalovej hmoty, ktora by podporovala drzanie tela a preto ma problemy este o to horsie. A to sa nezmeni lezanim na gauci