Mal by ma partner financovať počas RD?
Ahojte, chcem sa informovat ako to funguje u vas v domactnostiach. Zijem s druhom v jeho dome z rodicovskeho prispevku miniem veci pre dcerku, ako plienky atd. Partner kupuje nakupy. Mal by mi partner davat peniaze navyse? Partner ma vydavky do domu avsak manzelia nie sme. Dakujem
@bevina ahoj, no ked pytam peniaze povie,ze mam z rodicaku a ze este usetrim ako ked som chodila do prace, nezarabala som vela.....byvame na dedine blizko je mesto ...nakupy robi on, je pracovne vytazeny ja nikam nechodim, lebo nemam auto jedine busom s dietatom ak sa mi da preto ani vela neminiem. Teraz som u rodicov na mesiac na druhom konci republiky a dal mi 50 eur.
4 skupina zien je zlatokopky tie sa majú ako prasa v zite. Proste treba mat správneho chlapa. Co pozorujem ženy majú šťastie na skupanov a čím viac jej chlap zarába tym je skúpejsi a skupejsi. Ale to asi velmi zavisí aky vzor mali ženy v rodine takého chlapa si našli. Moj otec celu výplatu dával mame ked este neboli banková účty. Ta mu vzdy dala hotovosť co potreboval. S mojim mužom sa vzdy bavíme o väčších výdavkoch vzdy som si kúpila co som potrebovala aj pocas rodičovskej. Na účet mame rovnaké práva.
@katulienkax Moj ded to iste. Doniesol vyplatu domov babke k rukam a ked siel rano do roboty, dostal svacinu a 5 korun na malinovku. Dovidenia.
@katulienkax ved to,ze aj moj otec dal mame co mohol. Rozdal sa. Tak mi to pride zvlastne. Ale partner to videl asi u nich doma.
@arcticcode ze 5 korun na malinovku😂 To mal este prajnu zenu, ina by mu povedala, nech sa napije vody😶
@0silvia0 Ale zober si to tak, ded ma 74 rokov, babka 75. Dedo ma skoro 7 kila dochodok, babka 450 ecka. Mesacne minu asi tak 250€, nech nezerem, zbytok konzumuju tote ich brokolice zo zahrady a take hluposti 😀 a na ucte sto tacov no.
@arcticcode no keby babka nedavala 5 korun na malinovku, uz mohli mat 150 tacov na ucte😁
@katulienkax ja ked som mojmu povedala, zeby mi mal dat svoju vyplatu tak ako manzel mojej tety, tak ma vysmial a ze ci som normálna. Mame oddelené ucty. Lebo zas riziko spoločného uctu tu je, ked sa budete rozchadzat a jeden z partnerov ucet vybrakuje budete mat viete co. Cize mne oddelene účty vyhovuju, no na druhej strane vsetko ma svoje pre a proti. No kde by mi dal svoju kartu a pin.. No urcite! 😁 Ked som na rd robi nakupy, plati energie, malemu väčšie veci typu kocik, autosedacka. Ja som mala navyse nasporene svoje peniaze na moje ucty a veci a ked dosli po dv9ch rokoch, tak pytam od muza a ten s velmi tazkym srdcom nieco da... Ale kuka na mna, ze co od neho chcem...
Preco by sa mal báť ze mu vybrakujes účet sak na tom spoločnom úcte by boli peniaze na spoločnú spotrebu dajme tomu 5000 EUR ostatne by boli podelene na nejakých sporiacich účtoch alebo inde ked sa boji ze ho vybrakujes.
nikdy nepochopim toto prispievanie ci uz v manzelstve alebo partnerstve kde su deti. Je to dost trapne. Ste rodina, ci uz oficialne alebo nie, mali by ste mat spolocne financie a nie moje a tvoje. Treba si sadnut a prediskuovat. Keby mali zeny dostavat vyplatu za staranie sa o deti, tak dostanu viac ako muzi za cokolvek co robia. Ak si muz tuto pracu nevazi, nech ide kade lahsie.
@ledgerka ved vravím, ze ma vysmial, na návrh, zeby mi mal davat vyplatu... Paci sa mi model ako ma moja teta, ze sa zije z muzovej vyplaty a jej sa odkladá na sporenie a tak.. Tak mi tukal na celo ci som normálna... Da mi, ked uz surne potrebujem zaplatit napr. Na mobil alebo benzin, ale to sa stalo asi dvakrat.. Inak mi neda. Som chcela topanky na zimu tak na mna kukal... Co topanky.. Potrebujem dar vytiahnuť zub, lebo mam hnis, alw nemám prachy tak som to musela odlozit a neponukol sa, ze mi da...
@natycaga pozri, ja som mojemu povedala ze bud bude spolocny ucet lebo spolocne byvanie a spolocne dieta alebo moze mi posielat vyzivne na mna a na syna na moj ucet. Povedal ci som vadna. Tak sme po svadbe zrusili moj ucet a vsetky love (moja vyplata a rodicak) chodia na manzelov ucet, ktory je vlastne spoločny. Musis si to nastavit tak, aby to tebe vyhovovalo a nie len tvojmu chlapovi a ked treba love, tak so sklopenymi usmi ist a pytat..
@natycaga inac ja by som toho tvojho nakopala do prdele a este dalej. Mne moj povie stale, mas spolocny ucet, vyber si peniaze a kup co potrebujes, cena ma zaujima. Moja vyplata s rodicakom tiez idu na sporiaci ucet kedze manzelova nam uplne staci. Ale aby som ja chodila jak biedacik lebo mi treba topanky na zimu alebo chodila s hnisavym zubom lebo na mi na to neda .. No fuuu taky naklad by dostal ze by to tazko rozdychaval. A kym by nedal love nemal by navarene, upratane, poprate, vyzehlene, proste nič.
@natycaga, nuž, stačí sa neulakomit na prvý odpad, čo kdesi lezal pri ceste, potom nemusíš zobrať o peniaze. Keby mi muž povedal, že spoločný účet nie, aby som ho nevybrakovala, ušetril by náklady za zubára po zvyšok života. A mohol by si hľadať sprostu, čo by mu to tolerovala. Jasne, ja sa vzdam kariérneho rastu, budem pulirovat zadocky jeho deťom a on sa bude hrať na riaditeľa vesmíru. No, takú ešte nehrali.
@vroni no prepac to s tym odpadom si to dost prehnala. By som povedala, ze je to už cez čiaru. On nie je ziaden odpad. Je to chlap, ktorého by chcela mať kazda žena doma. Fakt. On je inak slusny, dobry clovek, aj navari, postara sa o dieťa, ale drzgros. Aj ked je to asi uhol pohladu. Lebo nakupy robi, celu domácnosť taha, drahsie veci synovi kupuje v zmysle kocika a tak. Akurát mnr nechce dat, lebo bol zvyknutý, ze svoje veci si hradim sama. On je kvazi stary mládenec co ma svoje pozitiva, ale i dost negatív. Niekedy fakt tazko.
@natycaga Nechcem urazit, no myslim, ze drzgrosa by nechcela mat doma ziadna zena. Akoze aby si si nemohla dat opravit pokazeny zub alebo kupit zimne topanky, lebo na RD nezarabas a nemas na to momentalne peniaze, a on ti neda, lebo proste nechce, to kde sme?!, pánečku. Kym ste nemali deti a obaja ste normalne pracovali a zarabali, ok, ak mal kazdy svoj ucet a vyhovovalo vam to tak obom.. Ale ak je zena doma s dietatom, tak to neexistuje, aby nedostavala peniaze z muzovej vyplaty. Nech zaplati naklady na byvanie a ostatok rozdeli napoly a polku ti da na ruku alebo na ucet. A hotovo! A mozes robit aj ty nakupy do domacnosti, aj detom kupit co potrebuju, a aj sebe pravdaze. Vies co, moj bol tiez taky mensi drzgros, ale som si ho ´naucila´, lebo neexistuje, aby som ja na RD zila zo svojich uspor, on by si zarabal ako pán a ja by som žobrala peniaze od neho, to teda nie.
@natycaga, nepochybne je to uhol pohľadu. Ja by som ho nechcela ani keby bol posledný na zemi (nie jeho konkrétne, taky typ chlapa). U mňa chlap, ktorý sa nevie postarať o rodinu a klepe sa o svoje peniaze je nanič. Ze navarí a postará sa o dieťa je snáď normálne a nie zásluha. Ja proste lakomcov nemôžem ani cítiť. Mam ich v jednom šiku s násilníkmi, zavislakmi ci inými príjemnimi typkami. A nie, nie som závislá od mužovych peňazí, zarábam dosť.

@salonka34 nikde nie je napísané, že musíš byť doma tri roky