icon

Mal by ma partner financovať počas RD?

salonka34
2. aug 2019

Ahojte, chcem sa informovat ako to funguje u vas v domactnostiach. Zijem s druhom v jeho dome z rodicovskeho prispevku miniem veci pre dcerku, ako plienky atd. Partner kupuje nakupy. Mal by mi partner davat peniaze navyse? Partner ma vydavky do domu avsak manzelia nie sme. Dakujem

evittam
5. dec 2019

@h2 Tak to je o inom...

saskia_98
5. dec 2019

@natycaga mala by si si dať važnu reč s tvojim mužom. Lebo je vo veku môjho ocka (tiež 45) a teda on zabezpečil mamku tak ako moj mňa. Tiež hotovost, poistky, zavet. Jednoducho na kamione nikdy nevieš kedy sa čo stane (tiež je kamionista ako manžel) ..

natycaga
5. dec 2019

@saskia_98 ohľadom svadby sa stale vyhovara a ohľadom zavetu mi povedal, ze som šibnutá, ze co riešim a urazil sa.

saskia_98
5. dec 2019

@natycaga škoda reči s takym chlapom .. By som šla od neho čo najďalej..

nefertiti5843
5. dec 2019

@natycaga
@evittam Písala som všeobecne....nikoho som neoznačovala, veď ženy sú kadejaké a muži taktiež....len pre upresnenie, som s mužom 33 rokov a účet máme spoločný😝

h2
5. dec 2019

@evittam No a ako je potom vlastne možné mať spoločný účet? Podľa toho, čo hovorili vtedy v banke, tak majiteľ účtu môže byť len jeden. Takže tie, čo tu píšu, že majú spoločný účet s manželom, tým myslia, že využívajú obaja účet, ktorý je jedného z nich?

0silvia0
5. dec 2019

@h2 kazda banka to ma inak, treba vediet aky maju manzelia ucet, citujem:
Pri spoločnom účte sa však môžu manželia rozhodnúť, či budú mať obaja rovnocenný prístup k účtu alebo bude majiteľ účtu iba jeden z manželov a druhý bude len disponent.
Tu ide ale o princip, pokojne si mozu manzelia ponechat kazdy svoj ucet, ide o to, aby manzelia aj tak mali financie spolocne, da sa to aj pri dvoch uctoch...
https://www.webnoviny.sk/vofinanciach/spolocny-...

evittam
5. dec 2019

@h2 Ako pise
@0silvia0

zuzka102
5. dec 2019

@natycaga 45 a starý mladenec? Ale čosi. Môj má 43. To ako sa tvoj chlap k tebe správa určite nie je preto, že má taký vek.

natycaga
5. dec 2019

@zuzka102 starý mládenec v zmysle, ze vzdy tak zil.. Slobodne.. Nikdy nezil s partnerkou v domácnosti a nechape ze musi niekomu dávať navyše. Aj teraz si chodi s kamosmi na vylety, ma konicky ktoré robi a debatky v krcme. Napríklad nas prvy Silvester, ked sme uz mali babo, som ja s babatkom travila u mamy a on s kamosmi na chate...

arcticcode
5. dec 2019

@h2 majitel uctu je jeden, disponovat s uctom moze iks ludi.

zuzka102
5. dec 2019

@natycaga No aj keby zil s niekym v spolocnej domacnosti predtym (teda s nejakou partnerkou, a samozrejme pracujucou), je to ine, nez ked pride dieta a jeden z rodicov zostava na RD. Vtedy je psou povinnostou sa o toho druheho partnera a samozrejme aj o dieta adekvatne postarat.

evittam
6. dec 2019

@natycaga Prečo si vlastne s takým muzom a dokonca s nim mas aj dieta?

natycaga
6. dec 2019

@evittam ale ved on nie je zly. Domacnost hradi, nakupy robi, sem tam navari aj si ozehli svoje. Syna okupe, oblecie a prebali. Pomôže mi s autom ak treba. Nebije ma, nenadava mi. Z tohto pohľadu sa javi ako dokonaly muz. Akurát ze sa o nicom nechce bavit, nic riesit, nepodpori ma, neospravedlni, ignoruje ma a je zgrlos co kupuje len lacne veci. V princípe to nie su nejaké zásadné veci pre rozchod. A mozno ano. Sama neviem.

0silvia0
6. dec 2019

@natycaga ale ty nie si domáce zvieratko, čo potrebuje najesť, vyspať a pokryť základné životné funkcie a základné fyzické potreby. Si človek, ktorý potrebuje naplniť aj emocionálne potreby, čiže cítiť blízkosť, lásku, cit, jednodu, zdieľanie života. Je na tebe, s čím sa v živote uspokojíš. Ak ti stačí byť napapaná a mať svoju posteľ, buď s ním. Ak chceš v živote viac, hľadaj viac....

evittam
6. dec 2019

@natycaga A to ti stačí? Ako pise
@0silvia0 Ty mas byt ale jeho zivotna partnerka nie nejake zvieratko...Este raz prečo si vôbec s takým chlapom a mas s nim dokonca dieta?! Lebo "on nie je zlý, kde-tu ozehli (btw.u nas sa nezehli), pomoze s autom"....No na toto ti stačí dobrý kamarát.
A vlastne to ďalšie co nechce je vlastne o vzťahu muza a zeny-a ano to su podstatne veci-vypocut si ženu, ktorú miluje, podporiť ju, riesit co treba,a vzdy sa ospravedlnit ak pochybi-to sú podstatne veci pre fungujúci vztah a nie ze pomôže s autom a ozehli....Ach jaj zena, ty zatial nevies co je to mat riadneho milujúceho muza.

evittam
6. dec 2019

@natycaga A ako bonus beries co? Ze ti nenadáva a nebije ta?🙃😀😀😀😀. No to nerobí ziadny normalny chlap v normálnom vztahu.
A sklamem ta. Dokonaly muz ci zena neexistuje. A ten tvoj ma od normálneho muža co ma rodinu velmi ďaleko. Proste je to chlap co ma spolubývajúcu s ktorou ma dieta a inak si zije po svojom. Život rodiny vyzerá uplne inak.

natycaga
6. dec 2019

@evittam moj otec bol tyran, tak pre moju mamu je moj sucasny dokonaly muz, lebo nepije a nebije ma a este sa aj navyse dobre stará. Mas pravdu. Neviem co je to mať milujúceho muza. Vždy mi bolo povedané, že ja zavto môžem, lebo sa k tým mužom zle spravam, kedze som temperamentná... Ved kazdy ma chyby.. Ja si ich uvedomujem..

evittam
6. dec 2019

@natycaga Stale len "chodis okolo horúcej kase". Ty si si zariadila zivot podla svojej matky?! Ja nie. Zijem svoj zivot. Nezaujima ma názor matky ktora sa nechala bit debilom.

evittam
6. dec 2019

@natycaga A dobre sa stara?! O koho? Mas zapálený hnisavy zub a posle ta do prdele a nie ze k zubarovi? Sa teda postaral. Predpokladám ze išiel s kamosmi radšej na pivo....

evittam
6. dec 2019

@natycaga A ako zle sa správas? Konkrétne? Ja som tiež temperamentna, asertivny typ. Muz nie. A je to muž co ma miluje nie spolubývajúci co sa stará len o plnu ladnicku a zaplateny najom.

bluka2
6. dec 2019

@lula313 prosím,odkiaľ je táto info, že ak žena po 2 r. nenastúpi v AT do práce,že musí vrátiť rodicak? Už to tu na MK citam 2. krát a prvá baba mala túto zaručenú infosku z Facebooku. Máš ty nejaký oficiálny zdroj?

0silvia0
6. dec 2019

@natycaga aj ja som temperamentná, impulzívna, typický baran s horúcou hlavou. Je to povahová črta a nie zlé správanie. Máš v tom chaos. Možno máš zlý príklad fungovania rodiny z detstva, keďže ako píšeš si mala otca tyrana. Ale urob si poriadok v hlave a v živote, lebo dávaš zasa zlý príklad fungovania rodiny vášmu dieťaťu. Otec držgroš a mama poslušná popoluška.

sonnenshein
6. dec 2019

@natycaga Nebije ma, nenadava mi, tak je to idealny muz? Pre Boha, maj trosku sebauctu. Kazdy vztah stoji na 3 pilieroch - intelektualnom (mate sa o com porozpravat, zaujmy, atd), fyzickom (intimita, ptreba blizkosti, sex), a emocionalnom (empatia, aktivne ma pocuva, mozem sa o neho opriet, atd)
U Teba je to tak 1,5 piliera maximalne - emocionalny uplne chyba, a aj zvysne dva su v najlepsom pripade na 75%
Presne ako napisala @0silvia0 - toto je velmi zly priklad pre syna.

natycaga
6. dec 2019

@evittam zle.. Hmm..no napríklad, ze mu vycitam veci a on mi potom povie, ze si nic nevazim. Ked mu poviem ze je drzgros, tak mi odpovie, ze ho nemám urážať, ze co si dovoľujem. To je nadlho.. Tak napríklad vcera- po celom dni došiel domov, ja som piekla kysnuty kolac, muka na zemi a on hneď po príchode, ze co to je za bordel. Potom som sa ho pýtala kolko stala jeho nova zimná bunda, ze okolo 50 a ja mu vycitam, ze ja som si svoju kupila z vypredaja za oveľa menej a on na to, ze ale mne tolke roky nevydrzia. Potom som mu povedala nech zacne uspavat syna, lebo chcem niečo dopozerať, tak kukám syn ide za mnou zo spálne. Povedala som mu, ze ci nie je schopny ho ani len uspať.. A on, ze sak ale maly chce teba. Výhovorka, aby nemusel s nim tam lezat a nebodaj daku rozpravku povedat. A potom to vyzerá tak, ze mu všetko vycitam. Na zaver to zaklincoval tym, ze on bol v robote cely den, ma toho dost, tak mam byt ticho a ist popremyslat ako sa k nemu spravam, zw donho rypem. A podobne takto dokola. Aaa nechcem sa o tom rozpisovať, lebo tiez poviete, ze tocim dokola. Ale Mikulasa nam kupil 🙈

saskia_98
6. dec 2019

@natycaga 😂😂😂😂 s tou robotou to zaklincoval. Sa zober v sobotu a chod dakde von do kelu a nechaj mu syna aj domacnost na krku a prid vecer. Normalne na drzovku ze si potrebujes od neho aj od syna trochu oddychnut a dufas, ze uprace, navari, poperie tak ako to robis aj ty.

natycaga
6. dec 2019

@saskia_98 ja som ale argumentovala, ze ja som komplet cely týždeň bola len s malym medzi styrmi stenami, lebo bol nachladena a tiez sa chcem s niekym porozprávať. A on na to, ze bol tiež v robote a nie na plazi a ze chce klud. U nas to vyzerá kazdy den rovnako. Kazdy den ma tie iste rituály, sadne vecer pred telku a vsetci mi dajte pokoj. A ked začnem niečo, že sa musíme porozprávať, tak ma odpinka, ze zeny si furt vymyslaju problemy a mam byt ticho, lebo teraz chce kukať. Ano moja chyba su neustále výčitky a neznasa ked nanho kričím. Lenze ja som taka povaha, ze chytim nervy a potom zvysuj hlas. A on ešte provokuje, ze sa tvari, ze ma nevidi, nepocuje, zacne sa bavit so synom.. Proste ignore

saskia_98
6. dec 2019

@natycaga spis mu problemy na papier a povedz mu ze bud ti da vysvetlenie alebo dovidenia.

natycaga
6. dec 2019

@saskia_98 no minule som isla na pol dna do Senca do sauny, tsk som si od neho pytala auto nevj mi požičia, lebo ma dialnicnu znamku a ja nie. Inak som aktívna soferka. Tak ma presvedcil len nech idem svojim, ze vlastne cez dediny je to kratsie. Nedal ani na benzin ani na sauny. Som si dovolila raz za rok si ist oddýchnuť

natycaga
6. dec 2019

@saskia_98 on ma posiela.. Ze ked sa mi nepaci môžem ist...