icon

Mal by ma partner financovať počas RD?

salonka34
2. aug 2019

Ahojte, chcem sa informovat ako to funguje u vas v domactnostiach. Zijem s druhom v jeho dome z rodicovskeho prispevku miniem veci pre dcerku, ako plienky atd. Partner kupuje nakupy. Mal by mi partner davat peniaze navyse? Partner ma vydavky do domu avsak manzelia nie sme. Dakujem

letfenixa
6. dec 2019

@natycaga no fakt, muž snov

saskia_98
6. dec 2019

@natycaga a akoze za cim cakas ? Sam ti povie ze mozes ist .. Rodinu netvorite, s dietatom sa ti nevie pohrat, teba posle do prdele prec .. Maj rozum uz

natycaga
6. dec 2019

@saskia_98 tak ono sa to lahko povie, vykašli sa na neho. Ale nikto z vas ani z kamarátok mi nepomoze, ani mne ani s dieťaťom, ani financne, ani postrazit. To nie je len tak, ze sama zavrem dvere a idem. Nemyslím to ako vycitku. Mam z toho strach, aj som tomu naklonená. Musím si nájsť prácu a potom uvidíme...

saskia_98
6. dec 2019

@natycaga neviem kde byvas ale ver tomu, ze keby som blizko teba, nemam problem pomoct. A ja mam taku kamaratku, ktora tiez odisla od partnera a kazdy jej pomohol. Neverim ze by ti mamina nepomohla aspon zo zaciatku ak môže.

natycaga
6. dec 2019

@saskia_98 navyse mama mi povedala, ze ako si to predstavujem... Ze to si zas najdem dalsieho, pobudnem s nim 7 rokov a zas dalsi... Ze sa budem ku. Vit.... A ze teda takto zit nebudem a ona sa so mnou nebude bavit... Ze mame dieťa a mam sa uvedomit

rainbow82
6. dec 2019

No aj my tak žijeme a dáva my peniaze na všetko..Tie na malú odložím a niekedy keď potrebuje niečo kúpim.

saskia_98
6. dec 2019

@natycaga toto neni rozmyslanie normalneho cloveka ze proste neklape to ale zostanem s nim len kvoli dietatu, ktore ked bude starsie si najde takeho isteho partnera nedava zmysel...

evittam
6. dec 2019

@natycaga Cele zle. Ziadna komunikácia nic. Iba "on,on,on"...a nebudem sa opakovať suhlas so
@saskia_98

saskia_98
6. dec 2019

@natycaga ja uz nebudem dalej pisat lebo toto fungovanie jak vy fungujete je totalne cele zle. Posledna otazka odo mna. Chcela by si aby z tvojho syna bol taky clovek ako tvoj muz ? Podla mna nie.. Tak mu nedavaj taky priklad, aby toto co vy mate doma pokladal za normalne, lebo to normalne nie je.

0silvia0
6. dec 2019

@natycaga evidentne máš pokrivenú optiku na život, na rodinný život, na chlapov, na všetko proste. Máš stagnujúci level života, asi si to musíš prežiť, odžiť, vypiť do dna. Možno o pár rokov si všetko uvedomíš a možno tak budeš žiť ďalších 20 rokov. Je to tvoj život, tvoja voľba, držím palce ku skorému otvoreniu očí...

natycaga
6. dec 2019

@0silvia0 pokrivena optika na muzov... Hm. Otec ma psychicky a fyzicky tyral a to som sa výborne ucila a skoro brigadovala. Exmanzel ma podviedol s inou, ktorú pocas manželstva nabuchal... Sucasny preto nie je az taky zly.... Co vám poviem. Vždy mi bolo vstepovane, ze vlastne ja sa zle spravam, ze to ja som ta zla... Ďakujem za rady. Určite porozmýšľam.

0silvia0
6. dec 2019

@natycaga no ved tymi zlymi vzormi v rodine si vyberas nevhodne typy, cize ti staci ze chlap nepije, nehuci po tebe a nebije ta. Mas male naroky na muzov a slabe sebavedomie a nizku sebahodnotu. Toto by si mala riesit prostrednictvom psychoterapie a zbavit sa tejto nevhodnej mienky o sebe...

evittam
6. dec 2019

@0silvia0 Super zhrnuté. No niekto si zo zle fungujucej rodiny vezme to,ze hlavne ze je chlap ako u
@natycaga
A niekto si z toho vezme zly priklad-ako napr.u mna, otca som nepoznala, matka odisla ked som mala 8, ..od 16.viac menej samostatna. A nic neľutujem. A život ma naucil ze chcem partnera ktory si ma bude vazit a milovat ma a kompletnu rodinu. A tak to mám. Nielen "omrvinky" lebo "ved môžeš byt rada"...

zuzka102
6. dec 2019

@natycaga Hlavne by ti prospelo, aby si si našla čím skôr nejakú zaujímavú prácu.. Necítila by si sa sociálne izolovaná, aj sebavedomie by ti stúplo. A potom sa osamostatniť a kopnúť toho tvojho do prdele. Teda pokiaľ by ho medzitým neosvietilo..

dopolbokaodrata
6. dec 2019

@natycaga nemusíš ho biť, neurobíš aj tak nič keď si tak neurobila doteraz a ešte jeho aj seba obhajuje š.. Btw. vieš o tom že podať žiadosť o výživné na seba aj dieťa môžeš aj počas trvania manželstva? A vtedy či chce ci nechce, ak mu to súd nariadi, tak musí.

0silvia0
6. dec 2019

@evittam samozrejme, ľudia si môžu z pôvodnej rodiny zobrať pozitívny ale aj negatívny príklad. U nás napríklad moji rodičia fajčili. Obaja. My ako deti sme to neznášali, sme tri deti a ani jedna nefajčíme. Iné dieťa by si mohlo zobrať príklad, že v rodine je fajčenie normálne a dovolené a veselo by si fajčilo. Takže je fakt na dieťati a jeho osobnosti a asi aj iné faktory zohrávajú úlohu, čo a koho si pustíme do života.
Teba zlá situácia zocelila, čo je super a iného zlá situácia zošrotuje...

lenuliatko84
6. dec 2019

My mame jeden ucet a penoaze spolocne.bolo by mi velmi divne a neprijemne pytat si od muza peniaze s ktorym zijem.casto pocukem od priateliek ze aj oni maju kazdy svoje peniaze,mne sa to nepaci.v manzelstve by mali byt peniaze spolocne

natycaga
6. dec 2019

@0silvia0 ale mna to vôbec nezosrotovalo. Pôsobím ako silná, nebojacna zena. Mam VS, dobru karieru, vlastný majetok. Ja som samostatná a vzdelaná. Akurát, ze mam vdaka rodine nízke sebavedomie, ziadnu sebahodnotu a potom to tak je. Aj napriek všetkému si myslím, že ten moj nie je zlý. Poznám stokrát horsich muzov partnerov okolo mna ci v rodine. Naozaj. Otec mi znicil sebavedomie, preto to mam s muzmi náročné. A mama ma tiež v tomto nešetrí a iba mi vykrikuje moje zle ja.

natycaga
6. dec 2019

@lenuliatko84 aj kamoska mala s manželom spolocny a ked sa rozvadzali, ukradol jej odtiaľ všetky prachy. Po mojich skusenostiach s muzmi by som určite nechcela mat spolocny ucet

0silvia0
6. dec 2019

@natycaga ak si uspokojena, ze poznas horsich a ten tvoj nie je zly, tak nie je o com dalej pisat. Kazdy mame ine naroky a predstavy o partnerovi. Tak bud stastna🌼

natycaga
6. dec 2019

@0silvia0 no mne sa to tak zdá podla toho ako to vidím inde. Ale aj kamoska mi povedala, ze ja to porovnávam len s tými horsimi a pritom su aj lepší... Len ci takeho ešte stretnem...

0silvia0
6. dec 2019

@natycaga áno, kamoška má pravdu, porovnávaš sa s horšími a samu seba presviedčaš o tom, že veď až tak zle ti predsa nie je. Určite raz stretneš aj normálneho chlapa, ale to by si musela toho súčasného opustiť, nájsť samu seba a nájsť stratené sebavedomie a úctu a až potom hľadať primeraného chlapa. Lebo s týmto tvojim životným naladením sa na teba nalepí ďalší egoista, držgroš a podobne nevhodný týpek.

vroni
6. dec 2019

@natycaga, no, ty si to s tvojim vyhrala. Ani spoločný účet nemáte a o prachy ta pripravil tak ci onak. Kde je v tom rozdiel? Máš na mužov nulové nároky a pocit, že si nič lepšie nezaslúžis. Nie, nestačí, aby na mňa muž nekričal, nenadaval mi a nemlatil ma. To by totiž žiadneho normálneho muža ani nenapadlo. Ani v práci po tebe šéf nevrieska a nemlati ta, tak snáď od partnera môžeš očakávať viac. Možno ten tvoj nie je zlý človek, ale je zlý partner. Ako sused by bol fajn, ako partner stojí za figu. A co sa mienky tvojej mamy týka - pri všetkej úcte, ale žena, ktorá nechá otlkat seba i svoje dieťa nejakým magorom, nemá právo nikoho poučovať o živote.

derdia
6. dec 2019

No uplne polopaticky ano ma ti davat peniaze..ty si ostala bez prijimu aj koli jeho dietatu...a tak ako je spolocne dieta a domacnost tak urcite su apolocne aj p3niaze..sprav si rozpocet....a to co ti chyba ti ma doloIozit on...ale bude to asi na viac rozhovorov to sa priprav...

evittam
6. dec 2019

@natycaga Akoze a co okrem oddelenych spalni a zivota kazdy zvlášť mas zo svojho ze vraj super muza o ktorého sa mame dokonca bit?!

evittam
6. dec 2019

@natycaga Btw.takze VS vzdelana, "nezosrotovana" ale nemáš ani na vlastné potreby lebo si minula uspory.

natycaga
6. dec 2019

@evittam ano minula som si uspory, lebo mi bolo blbe pytat si na oblečenie, kadernicku a podobne

natycaga
6. dec 2019

@0silvia0 🌷

evittam
6. dec 2019

@natycaga Tebe niet ani rady ani pomoci. Bohužiaľ.

misik14
6. dec 2019

Mne je aj tak záhadou, kde dávate tie peniaze z rodičaku, keď je všetko v domácnosti zaplatené 🙂 míňam dosť, sem tam viac ako je pekne ale mesačná suma sa ani zďaleka nepribližuje k 245€