icon

Mal by som odpustiť švagrinej po incidente?

18. júl 2025

ahojte chcem sa s vami poradit pretoze neviem ci konam sparvne alebo nie..Zijem s manzelom a dcerkou v malom meste kde blizko nas zije aj muzova sestra s rodinou...ja mam jedno 6 rocne dieta, svagrina ma dve jednu starsiu dceru ktora je uz na strednej a mladsieho 7 rocneho syna..a koli tomuto synovi sa absolutne pokazili nase vztahy..Ide o to ze synovec je nezvladnutelne dieta sprava sa agresivne zakerne maju s nim problem v skolke teraz uz aj v skole a priblizne pred pol rokom skaredo zautocil na moju dceru zhodil ju zo smyklavky spadla a zlomila si ruku tak ze to vyzadovalo operaciu a dlhy pobyt v nemocnici, uz predtym sa k nej vela krat spraval zle na co som upozornovala svagrinu a svagra vzdy ked sme sa stretli, obmedzila som kontakt medzi nimi na nevyhnutne minimum ale ked mala svokra 60 tku a oslavu boli sme tam vsetci, vsetky deti z rodiny sa pekne hrali len synovec samozrejme robil zle kde mohol, a ked si ho moja dcera dovolila predbehnut na smyklavke a vyliezla hore ze sa ide smyknut tak ju zakerne zhodil dole..udrela si ruku aj hlavu samozrejme sme vystraseni leteli na pohotovost kde si nas hned nechali na pozorovanie, na rtg zistili ze ma komplikovane zlomenu ruku ( ten jej plac ani nejdem opisovat ešte teraz mi je z toho zle)..a o dva tyzdne ju aj operovali..proste strasne to bolo, ale z coho mi bolo najviac zle ze svagrina ztoho obvinovala nasu dceru ze vsak nemala ho predbehnut..ze si za to moze sama..tym padom u mna skoncila prerusila som akekolvek kontakty ( aj moj muz)..jmedzitym sa bola uz ospravedlnit resp skusala ale ja jednoducho to zabudnut nedokazem..teraz zas ma byt oslava tentokrat svokor bude mat 70 tku ale rozhodli sme sa ze my tam nejdeme resp. pojdeme tak aby sme sa nestretli..svagrine nedviham telefon neodpisujem na nic..dcerka ma s tou rukou stale problem nastastie ze nebola to prava ruka ale lava.ale aj tak..pisem ako tatar ospravedlnujem sa ale ked si teraz na to spomeniem je mi na nic..mala by som podla vas uz odpustit?..lebo inak sa nezmenilo nic synovec je stale nezvladantelny a agresivny a svagrina so svagrom to maju nadalej na haku,,uz sa inak nanho stazovali aj niektori rodicia z triedy kam chodi.

Strana
z5
nerko
19. júl 2025

@anonym_autor skús prosím Ťa oddeľovať vety, bodky a veľké písmena. Bude sa to lepšie čítať…
Malej mi je ľúto, ospravedlnenie švagrinej by som prijala. No čo sa týka stretávania, tam by som to uťala. Aspoň do doby, kým sa malému stanoví diagnóza, prípadne liečba. Veci sa zvyknú vykrištalizovať v škole. Ak teda má nejakú diagnózu. Nie je to ľahké mať také dieťa. Mám 3 deti v okolí s poruchou správania. A je mi ľúto rodičov, je to náročné.

spongebob1
19. júl 2025
@sevrin

Susedia majú podobného zasrana, má 7-8 rokov a je jak z divých vajec. Mater ktovie kde má, vychovávajú ho jej rodičia. Mám chuť ho niekedy tak zmlátiť, že si to bude pamätať do konca života.

@sevrin Neuraz sa, ale ty nebudes ovela lepsia ako sused....zasran, mlatit...hmmm

lienka.7
20. júl 2025
@cacianka

@lienka.7 presne to je tá výchova nevychovou. My sme mali inú výchovu a vzory, naše mami boli mami a nie kamarátky.
Teraz treba detičky obliecť do značiek, kúpiť kočík značka a top na trhu, zladiť každú cvernu, nasadiť módne doplnky, jedlo eko bio raw až do tretieho kolena, mať obrovskú dilemu či kúpiť príbor značky AB alebo CD, počas tehotenstva hystercit či môžem mrkvu, syr, či mi jedna pošahana prehltnuta trblietka nezabije dieťa, keď prehltne nedajbože muchu tak volať toxikologické centrum, aké aktivity má matka robiť s dieťaťom vo veku 2 mesiace aby rozvíjala jeho talent a vysoko intelektuálne schopnosti, akoby mali matky použiť normálny zdravý rozum a logiku, správnu výchovu viac ako značkovú čelenku či tenisky. Ich ego voči dieťaťu je nedozerné a potom to tak vyzerá.
Teraz naozaj píšem trochu chaoticky, ale nie s hnevom to skôr s iróniou a sarkazmom, netykaxda to naozaj všetkých matiek, ale tá vzorka je dosť vysoká.
Pritom našťastie stretávam v okolí, v pravi.a pri cestovaní už viac rozumných rodičov a vychované deti, ako pred časom.

@cacianka 👌👌👌👏👏👏👏

sevrin
20. júl 2025
@spongebob1

@sevrin Neuraz sa, ale ty nebudes ovela lepsia ako sused....zasran, mlatit...hmmm

@spongebob1 čo je moc, to je moc

jennky13
21. júl 2025

@anonym_autor asi sa budem opakovat, ale zjavne nerozumies co znamena odpustit .
Odpustit znamena, ze prestanes zadrzovat hnev vo SVOJOM srdci, pretoze to TEBE skodi a aj TVOJEJ dcere, ked sa hneva na bratranca. Odpustenie je dar, ktory nam pomoze oslobodit sa od zlych a nebezpecnych emocii, ktore skodia tomu, kto ich citi.
To, ze nastavis spravne hranice, kde budes svoju dceru chranit je uplne ina vec. To samozrejme musis, ved si za nu zodpovedna. Takze moja rada, ODPUSTI a ochran svoje srdce, ale stanov jasne hranice, kedy si ochotna sa v rodine so svagrovcami stretnut.

anonym_0ceac1
24. júl 2025

Neodpustila a ani nezabudla. No tiez by som nechodila po kanaloch kvoli agresorovi. Je rozdiel uraz v zapale hry a umyselne ublizenie! Vacsina z vas tu nepostrehla, ze mlady chvilu predtym rozbil z nervov hrncek v kuchyni,lebo mu nedovolili znicit tortu. Tak si svoju frustraciu vybil na sesternici. Ved si mohla udriet hlavu a ostat ochrnuta alebo nebodaj nieco horsie!!! Autorka, nerozumiem vsak preco ste ticho, ja by som spravila taky bordel,ze vsetci by vedeli preco viac take decko nechcem v pritomnosti mojich deti. Ziadne, ze budeme chodit gratulovat mimo nich. Wtf? To ked vam ju budu v skole sikanovat,sklopite usi a budete suchat nohami?! Svagrina by mala chodit kanalmi a nie sa osopovat na obeť, toto teda ospravedlnenie ani nemoze byt. Dostala by vynadane,co sa do nej zmesti. Ked sa mlady nevie spratat do koze, ukázala by som mu jasne hranice, ked rodicia su totalne mimo a neriesia ho. Len pohlad na mna by mu stacil na to,aby sa k mojim detom nepriblizil.

Strana
z5