Mala som náročnú návštevu. Urazili by ste sa na mňa?
Ahojte, mám sesternicu ktorej detom som krstná. (Oni byvaju KE my BA) Boli jesenné prázdniny, opýtala sa má, či by nemohli prísť k nám, aj prespať, že deti sa stále na nás pytaju. Ja som suhlasila naposledy tu boli 4-5r ešte som nemala ani ja vlastne dieťa a krstnitka boli maličké, teraz majú 8 a 11…brala som to ako niečo prijemne aj som sa na nich tešila. Nachystala som izby, navarila obed a čakala ich.
No šok nastal asi hneď od príchodu.
Po príchode Deti chodili z izby do izby bez opýtania, otvárali skrine, sufliky, neboli spokojne s ničím, hneď hádka ze oni na nafukovacke spat nebudu, to som ignorovala, lebi sesternica o tom vedela dopredu. Jedlo mi hodnotili, že im nechuti, polievku neľúbia, nemajú chut na slizikovu radšej by boli keby bola paradajková, rezne fuj nechcú atd atd, tak v prvy deň som to neriešila…Na večeru tiež okomentovali, ale nechala som to na sesternici ja som šla kúpat môjho syna, takze tie poznámky fuj na jedlo som nepočuvala. Raňajky sa niesli v podobnom duchu, džús hnusný, nechcú milti radšej jahodovy, caj fuj, prazenicu nechcú, parky nechcú, šunku s chlebom nechcú. Sesternica mi len povedala nech si to nevsimam, ze nech budú hladne a tak aj bolo, cez deň sme mali program boli sme cely deň mimo domu a nič som celu cestu v aute nepočúvala, len aké su hladne a ako sa zle na tej nafukovacke vysoali a ako sa
tešia do reštaurácie na obed 😁 obedovali sme mimo aj tam vymýšľali, ale bolo mi to jedno, nie su to moje deti. Večeru som objednala pizzu, boli spoko. Dnešné raňajky sa zopakovalo to iste, na otázku čo budú raňajkovať: parky, šunku, musli alebo vajíčka mi zácali strieľať ze radšej nejaké lievance alebo vajickovy chleba. Vyhovela som im vo vajickovu chlebe a ten mi zhodnotili, ze im až tak moc nechutilo, prišla som k stolu kde sedela aj sesternica s muzom a pocedala som, ze na budúce sa ubytujú v hotely a tam si budú môcť vybrať zo švédskych stolov, ked im u nás nič nechuti a stretneme sa v kaviarni na káve alebo vobec a šla som do kupelne. Všetci ostali ako zarazeni. Už som to nezvládla, ten nátlak, a ignoráciu sesternice na ich chovanie.
Moj Muž bol vdakabohu v robote, inak by vznikla asi hadka, moje 20 mesačne dieťa nervózne zo mna, ja tehotná, krsniatka vymýšľajú a za nič nepoďakujú a moja sesternica len ze si to nemám všímať, ale ako keď ani ďakujem nepočujete ani na darčeky ani na jedlo a namiesto neprosím si povedú fuj na jedlo. 🤯 bohužiaľ povedala som to tak, ako som cítila. Pred malou chvíľu som ich vyprevadila, povedala som jej ze som robila všetko, aby sa detom páčilo, ale som nemilo prekvapená, ako si to nevážia a ona cely čas, ze si to nemám všímať. Snažím sa, ale asi sa potrebujem vyrozprávať a len tak pokecať nech pridem na iné myslienky Bijú somnou tehotenske hormóny? Alebo aký máte vy názor.
No co, rozmaznane deti. Vsak si sa mala ozvat, ze nech vam nelustruju skrine. To co ma byt.
V takom veku si ich mohla poslat do kuchyne a nech sa oni predvedu ranajkami.
Moc si si to zobrala k srdcu, to “alebo vobec” uz bolo podla mna moc. Ale tak uvidite ci budu mat zaujem este k vam prist😂 myslim si ze nie
Dobre si im povedala. Nevychovani a rozmaznaní haranti
nie toto nebudu tehotenske hormony 🙂 myslim, ze si zareagovala adekvatne 🤷♀️
@hederamonstera to by som bola asi aj vďačná, keby nechceli a po tejto skúsenosti ani stretko na východe nebudem navrhovať, budem radšej venovať čas mojej mamke a najbližšej rodine
Ja sa divim, ze si im razne nepovedala, ze u vas sa na jedlo fuj nehovori. A po druhy raz by som ich poslala od stola. Jedna razna rec a stichli by.
Ja som len zvedavá, čo bude sesternica hovoriť, keď budú mať 13 a 16.... Či tiež bude všetko len ignorovať.... A podľa mňa sú to už dosť veľké deti, aby sa dokázali ovládnuť a mali aspoň základy slušnosti.... Ja by som ich zrejme poslala "do kytek" už prvý deň 😂
Ja by som povedala ešte horšie, si ešte dosť empatická 🤣🤣
To si dosť dlho vydržala, ja by som skončila už pri prvom ofrflanom jedle 😂 to by som im nahlas povedala, že moja aktivita v kuchyni sa v tomto momente skončila a štafetu prenechávam ich maminke, nech sa realizuje a ja sa s vďačnosťou najem 😂 a skrine šuflíky by som im zatrhla hneď.
Moje by len raz skritizovali na návšteve niečo a by som ich upozornila..rázne!
nech sa ofucia aspon tak skoro neprídu 😀 rozmaznané deti a rodičia si ich zrejme tiež nevedia "upratat". Reagovala si spravne, ja by som bola taka istá akurat ze by som ich vyrazila skor ako ty.
Tvoja sesternica zlyhala. Ako matka mala ukaznit svoje deti, ze sa predsa nepatri toto a hento a ze ako sa to chovaju. Ze uz su velke a takto mrndit a fnukat sa na navsteve neptri. A ked neprestanu idu v ten den domov, hoc nech aj na opacny koniec republiky. Neurobila si nic zle, ani sa ti nedivim. Co to je za vychovu - to si nevsimaj?…hrozne
vyriesila si to uplne rozumne. Treba nastavovat hranice ludom, aj ked su to blizki. Co tie deti budu robit, ked budu dospele?
u teba asi tiež platí - čo aký hosť na tretí deň ho dosť...
Od mala deti učím, že ak dostanú od niekoho darček co sa im nepáči, nemajú síce klamať že sa im hrozne paci, ale majú poďakovať, aby nebol ujo/teta smutný, lebo sa snažil. Že ak babka navarí zle, nemusím nasilu jest ale nebudem hovoriť, že je to hnusne, aby nebola smutná, keď sa snažila..atď. rozvíjať empatiu u deti je naša povinnosť. Tvoja sesternica si tu povinnosť neplní a ty si nemáš absolútne co vyčítať
Že si krstná nevychovaným deckám si doteraz nevedela? Mala si reagovať oveľa skôr, u nich doma nech si robia čo chcú ale u teba sa na jedlo fuj nehovorí, ak nechcú spať na nafukovačke môžu na zemi atď.
Výchova deti keď rodič im všetko dovolí. Nuž nemuseli sa stravovať u TEBA, ale kľudne v reštike keď sú naučení. Ty si tehotná a ona im tiež mohla navariť alebo aspoň tie raňajky spraviť s tým, že dopredu vie čo ľúbia a čo nie. Dá sa zopár veci prehltnúť ale toto by zabilo aj mňa 😂
To ich sesternica nijako nedala do laty?
Inak 11 r to je uz puberta komentovanie, negativizmus, ale neviem si predstavit ake musia byt doma, ked na navsteve su taketo.Mas to za sebou ...tiez by som im urcite nieco povedala stalo Ta to peniaze, energiu, tehotna s malym dietatom.Reagovala si normalne dufam, ze sa sesternica aspon ospravedlnila
Reagovala by som ako aj ty.Nic si nevyčítaj.Bola si slušná a priama,nekricala si ani im nevynadala ani nepovedala,žeby si ich už nechcela vidieť,ponúkla si variantu hotela.A odchod do kupelky ,👍 super.Iba mala pripomienka,keď si napísala,že tehotná,tak to klobúk dolu,že si tak behala s jedlom okolo nich
dobre si povedala, ze si vyjadrila emocie, bola si autenticka. len odporuca sa (ja to tiez neviem) hovorit v prvej osoby, ze " ja som sa necitila dobre, bolo na mna vela staznosti"... a pod. lebo deti su rozmaznane, ale koli tomu zase cely vztah so sesternicou nemusis zavrhnut, to sa teba netyka, ze ma rozmaznane deti. inac uvidis ake su dnesne deti, mozno aj tebe sa to tak podari, moja dcera je omnoho rozmaznanejsia ako ja v jej veku, aj ked k nam pridu jej kamaratky, tak to pozorujem na detoch, nezjedia hocico, vypytaju si ze sa u nas chcu pozerat telku, hoci prisli sa hrat, takze celkovo taky trend sa mi to zda.. takze aby si sa neocitla osamely idealista..
Reagovala si dobre. Tiež mám 11 ročnú dcéru, v štádiu začínajúcej puberty a s jedlom je to hrozne. Najradšej by nejedla nič, ale nikdy nepovie fuj doma na jedlo. Aj dnes som videla, že chodí okolí polievky a nakoniec z nej vyšlo, či musí ochutnať, že nemá chuť,vradsej si dá len druhé. No nemusí, keď sa takto spýta, zase ju nenutim. Zato keď sa spýtam čo bolo v škole na obed tak veru povie, že niečo nechutné, alebo hnusné, aké v škole to pred nikým nepovie.
Ozaj bu nevdacne a nevychovane.
zase nemusela si to povedať tak, že to vyznelo že druhý raz nech neprídu že ich tam nechceš...ano deti boli drzé, nevychované, ale...sama zistíš že deti sa nie vždy chovajú slušne...myslím že aj sestranica sa za ne aj hanbila, preto ti povedala aby si si to nevšímala....zrejme na návšteve s nimi nechcela robiť poriadky a krik....ťažko povedať....ale ani od teba to nebolo najslušnejšie a ty si teda dospelá....
Och toto som ja zazila ,prisla kamoska so synom.
Nic nechcel jest-to som neriesila,ved male deti su vyberave/ale tie tvoje krsniatka uz male nie su!!!/ a kedze i ja som,Fakt nenutim nikoho jest nieco,co nechce.ale nie stylom,ze mi to pomaly opluje!
Ale jej syn-coho Sa chytil,to naschval kazil-klucky na oknach,Lanka na zaluziach,kopal do skla na Balkone,nebol schopnx hrat sa normalne.on cielene nieco nicil...a kamoska nic,prizerala sa
Ked uz bolo toho vela,razne som mu povedala,nech okamzite prestane.nemienim po ich navsteve robit prerabku!!!
Boli u nas cely tyzden a kamoska napokon Este okritizovala mojho muza-je cudzinec,dal nam priestor,aby sme Sa mohli porozpravat v rodnej reci.
Ona to vnimala,ze si ju nevsima.
Pri Tom nas obskakoval, furt Sa pytal ci nic netreba..
Po tejto skusenoti som urobila vsetko preto,aby uz odisli cim skor,zaviezli sme ich na vlak...a vydychli si.
A hoci je to uz par rokov,je jasne,ze k nam uz nepridu.
Mozeme Sa stretnut na kave..
Take nieco som v zivote nevidela!!
Moj Dom,moje pravidla!
Bud rada,ak uz nepridu.
Sesternici by som ale povedala,ako to beriem...ze su uz velke,ci si to uvedomuje...
Viac ich nevolaj a budeš mať pokoj. Myslím, že toto je pre teba doživotné ponaučenie. Ako sa hovorí. "Za dobrotu na žobrotu." Zachovala si sa úplne normálne a pochopiteľne. No neviem si predstaviť s mojou nie práve dokonalou povahou, riešenie takej situácie. To by bol výbuch sopky, nech si o mne myslí kto chce a čo chce. Aj za cenu, žeby sme sa viac nenavštevovali...a ak áno, jedine v tej kaviarni na káve. Návšteva má byť o príjemne strávených chvíľkach a dobrej nálade a nie o nekonečnom tolerovaní rozmaznanej a nevychovanej rodinky a ich požiadaviek.
@elizabet173 ja tehotenstvo ani moje dieťa neberiem ako prekážku v ničom, mame veľký dom a návštevy k nám chodia pomerne často (dôvod je moja rodina a najbližšie priateľky na východe) a aj podmienky na to mame, ale praskol nám roztahovaci gauc v hosťovskej, keď tu bol naposledy moj brat s detmi(3tyzdne dozadu), tak sa musela provizórne nafúkať nafukovačka a rodičia spali na roztahovacej posteli v detskej izbe. Na návštevy sme naozaj naučení a nevadí mi ani tehotenstvo, ak je návšteva pohodová necítim sa, že niekoho musím obskakovat, ale robím to s radosťou…
reagovala by som rovnako... ale hneď v prvý deň... a tá sesternica si mala deti hneď uzemniť, že tak sa na jedlo nehovorí, dupľom nie na návšteve, keď si na tom dal človek záležať...
okrem toho... čo im nemôže chutiť na chlebe vo vajíčku?? chceli iný druh vajec?? alebo z inej krajiny? to skôr ona by sa mala hanbiť za svoje deti a nie ty za svoju reakciu.. ja by som sa asi prepadla pod zem.. a nie, žeby som večer objednala pizzu.. nemali by nič..
Maznave nevychovane deti. Môj 11 ročný syn by zjedol co by si pripravila a ešte by aj riady po sebe umyl, odložil a poďakoval.

ze tie deti su nevychovane a rovnako aj sesternica