icon

Mali by dvaja po zásnubách už spolu bývať?

30. jan 2023

Keď sa dvaja zasnúbila mali by už spolu bývať?

Strana
z2
olimuc
30. jan 2023

Vyskúšaj si spoločne byvanie a po roku uvidíš, či sa vydáš alebo každý pôjde svojou cestou. Máš 30, nie 18, tak Nie je na čo cakat

london911
30. jan 2023

Môžem vedieť koľko ste spolu?Pretože mám takú skúsenosť, že by Vám mohla otvoriť iný pohľad na to, či bývať, či nebývať spolu.Ja som s partnerom bola vyše 11rokov...Ja u svojích rodičov potom on býval tu teda lepšie povedané... on sem sporadicky chodil tiež na víkend...dá sa povedať. No nikdy som ho nedokopala k spoločnu bývaniu pritom finančne bol na tom dobre, teda minimálne na ten podnájom mal. Dnes máme spolu dieťa (2roky) a dodnes žijeme u našich teda on sem občas skočí za malou, pretože týždeň je v práci kade-tade po Slovensku, ale bývanie doteraz žiadne spoločné a tiež stále behá za mamkou teraz už je výhovorka samozrejme dieťa. Tak ak to bývanie chce on čo najskôr vyskúšať❗ Pretože to môže dopadnúť katastrofálne. Vlastná skúsenosť. No každý chlap je iný (ale v tomto prípade neviem ak ešte žije u rodičov) ... tak sa nenechajte odradiť a určite to skúste spolu pred tým ako urobíte blbosť ako ja a bude tam i dieťa... Veľa šťastia 😉

autor
30. jan 2023

@london911 cca 2 roky

london911
30. jan 2023

Treba čo najskôr odskúšať to bývanie. Môj osobný názor... 2 roky sú dosť dlho...teda sa poznáte tak nie je čo riešiť 😉 A ako tu hovoria komentujúce, spoločné bývanie veľa napovie 😉

autor
30. jan 2023

@london911 4 mesiace sme mali pauzu

london911
30. jan 2023

My sme sa tiež rozišli a zišli...darmo sviečky a prsteň robí svoje 😁 (u nás nešlo o zásnuby) ale srdce mi to obmäkčilo na ďalšie roky 🤭... A teraz... Už je pozde plakať nad sebou aká som bola hlúpa 😁 Nič to... Život ide ďalej... Ale rozhodnutie prišlo, že bez neho
.. asi... Ešte to v sebe riešim... A to mám ja 32 a on 33...a dcérka 2roky...a nič...no je tam dieťa a o to je to ťažšie lebo v podstate nám to spolu šlo len to spoločné bývanie akosi v nedohľadne a to už po takej dobe štve moc
.. Vždy ten istý bod ničoho ☝️ Preto som musela proste napísať... Aby sa iná nespálila ako ja v nádeji spoločného života... Lepšie teraz ako nikdy (a uvidí sa, či to bude navždy) 😉

euka210
30. jan 2023

Nie, ...preco?...este stale si to jeden moze rozmysliet

kittykat22
31. jan 2023

@zmrzlinka2021 celkom by zaujimalo, kolko si mala rokov, ked si sa vydavala. Predpokladam, ze si bola mlada baba po skole.

milanemila
31. jan 2023

Pre mna je uplne sialenstvo zacat byvat spolu az po svadbe 🤷🏼‍♀️ chodit s niekym a stretavat sa po kaviarnickach, na prechadzkach, v divadle atd je diametralne odlisne ako s niekym zit. Az ked s niekym clovek istu dobu zije, tak zisti, ci to moze fungovat a spozna cloveka.

sima234
31. jan 2023

@zmrzlinka2021 Presne si to napísala 👏👏 Všetky tu vždy píšu, že na vzťahu treba stále pracovať a tak to je. Ani počas x rokov spoločného bývania nemusí nastať situácia, kde sa jeden "vyfarbí" a bum príde to po svadbe a je koniec. Človek sa rokmi mení, inak by tu denne neboli témy o tom, ako sa chlap príp. žena zmenil(a), doma nepomáha, nestará sa a deti a pod. Takže ani to, že ho "spoznáš" spoločným bývaním nezaručí manželstvo na celý život.

zmrzlinka2021
31. jan 2023

@kittykat22 25, ihneď po škole. Prečo?

mirco50
Odpoveď bola odstránená
gertrudaosem
31. jan 2023

Ako chcete je to na vás nie?

iren88
31. jan 2023

vôbec by som sa netrápila tým, čo by sa malo alebo nemalo a čo si kto o tom myslí, je to úplne len vaša vec, že ako vám je lepšie, čo ako chcete, my sme bývať začali spolu bez zásnub vôbec nič sme neriešili a mám kamarátku, čo začali spolu žiť až po svadbe, že išli do podnájmu, ale to sto ľudí, sto životov 🙂

blontimka
1. feb 2023

Ja by som si nezobrala muža s ktorým by som nebývala.

whistler
2. feb 2023

Nechcem sa ťa dotknúť, ale zdáš sa mi byť naivná keď v tomto nemáš jasno ani v 30-tich rokoch. Máte prechodený vzťah v ktorom ste sa rozišli bez toho aby ste vôbec zistili aké je to spolu žiť.

Chodiť spolu je fajn, ale žiť spolu je iný level. 24 hodín, 7 dní v týždni, 365 dní v roku byť s níekým a zvládať na ňom tie dobré ale aj zlé veci je náročné si na to zvyknúť. Až vtedy zistíš čo je ten človek zač. Toto ani nie je naivné, to je nezodpovedné

nikolka1986
2. feb 2023

Tak 2-3 roky pred zasnúbením, nejak "skoro" si sa zobudila. Ale tak existuje aj možnosť rozvodu keby niečo.

petkazamborska
2. feb 2023

ja by som ho nenutila ani mu o tom nic nehovorila, ja som bola zasnubena 3 x, ale vacsinou to chcel muzi , ani som s nimi nebyvala :D s manzelom sme zacali spolu byvat az op svadbe, dovtedy sme boli casto spolu, ale nebyval u mna, nervy pridu az ked pride baby, podla mna , lebo je to tam uz o vacsej obete , pred svadbou sme sa nehadali vobec, ani po svadbe ako holubkovia, ale az detmi najma druhou sa to vyostrilo a zacali sme sa prejavovat , lebo prijem nizsi, a ovela viac prace, menej spanku ....ked sme zacali stavat dom masaker, ale nastastie sme to dali teraz je pokoj, deti su uz vacsie - samostatnejsie a je to ok...

Strana
z2